Ulasan IBM Softlayer Mei 2020 – Harga & Rancangan Hosting

Seberapa baik IBM Softlayer Hosting?

IBM Softlayer dirancang sebagai laman web hosting skala perniagaan yang lebih besar dan dilengkapi untuk mengendalikan hosting beberapa laman web pada satu masa. Kami menyukai tiga jenis pakej yang tersedia, dan cara mereka membungkusnya berdasarkan prestasi yang diharapkan.


Lihat Laman Web Rasmi Ulasan IBM Softlayer 3 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (1 mengundi) Kelebihan

 1. Pusat Sokongan Sepenuh Masa
 2. Menawarkan 3 Jenis Pelayan
 3. 100% Masa Perkhidmatan

Keburukan

 1. Harga di Laman Web tidak jelas
 2. Tiada Tawaran Pakej Asas untuk Perniagaan Kecil
 3. Ulasan Pusat Sokongan Buruk
 4. Harga jauh lebih tinggi berbanding dengan Perisian Hosting yang lain

Support2.5Speed3.5Features3.5Value2.5Transparency3 Platform hosting IBM Softlayer ditubuhkan pada tahun 2005. Sistem hosting berasaskan cloud berskala perusahaan ini kaya dengan ciri dan fleksibel, dan menawarkan banyak variasi produk mereka untuk menyesuaikannya dengan keperluan khusus syarikat.

Siapa yang Perlu Menggunakan Softlayer IBM

IBM Softlayer dirancang sebagai laman web hosting skala perniagaan yang lebih besar dan dilengkapi untuk mengendalikan hosting beberapa laman web pada satu masa. Walaupun gaya hosting ini tidak sesuai untuk laman web individu atau blogger, syarikat yang mempunyai lima atau enam laman web berbeza akan memanfaatkan model hosting ini.

ciri-ciri

Senarai ciri untuk IBM Softlayer hampir tidak berkesudahan. Walau bagaimanapun, sebahagian besar ulasan membuat kesimpulan yang sama: ciri terbaik mengenai SoftMayer IBM ialah memberikan kawalan penuh kepada rangkaian kepada pembangun. Pengguna secara automatik mempunyai kawalan ke atas kabel ethernet, kawalan soket kuasa, dan perubahan pada panel kawalan dengan interaksi minimum dengan pasukan teknikal.

Ciri tambahan yang dibanggakan oleh IBM Softlayer adalah perjanjian tahap perkhidmatan uptime (SLA) 100%, dan kawalan penuh perkhidmatan melalui antara muka pengaturcaraan aplikasi (API). Selain itu, dengan 17 lokasi geografi dan pusat sokongan sepenuh masa, anda akan selalu mempunyai seseorang yang bersedia dihubungi dan bersedia membantu, sekiranya berlaku.

Jenis Pelayan mana yang sesuai untuk anda?

Softlayer IBM hadir dalam tiga pilihan pelayan yang berbeza: pelayan khusus, CloudLayers, dan Managed Servers. Jenis pelayan yang anda cari bergantung pada tujuan anda untuk pelayan tersebut.

Pelayan yang berdedikasi adalah untuk mereka yang ingin menguruskan pelayan mereka sendiri, terutama untuk pemilik perniagaan bersaiz sederhana hingga ke peringkat perusahaan. Pilihan pelayan khusus hadir dalam pelbagai pilihan, dari pemproses individu hingga teras hex yang besar, mempunyai sambungan pelayan ke pelayan, dan hingga 32 GB DDR3 Random Access Memory (RAM), dan bahkan pilihan sistem operasi anda.

Pelayan CloudLayer sangat sesuai untuk seseorang yang mahukan banyak kelenturan dalam pelayan. CloudLayer berfungsi dengan harga setiap jam atau bulanan tanpa kontrak, diterapkan dalam masa lima minit sahaja, dan terkenal sebagai rancangan ketiganya yang paling disesuaikan. Rancangannya berbeza-beza, tetapi pilihan sehingga 16 teras, 64 GB RAM dengan cakera keras 250 GB tersedia, dengan syarat pelayan Bare Metal dipilih.

Pelayan Terurus direka untuk mereka yang tidak mahu menguruskan pelayan mereka, maka namanya. Pelayan Terurus sesuai untuk perniagaan yang perlu menghoskan lebih dari satu laman web, tetapi tidak mahu mengikuti kemas kini dan pemantauan pelayan. Masa penggunaan untuk pelayan ini kurang dari satu hari, dan kontrak bulanan tersedia. Selain itu, pilihan ini menawarkan penyelesaian pelayan yang disesuaikan sepenuhnya untuk perniagaan anda, serta cadangan harian dan langkah keselamatan lanjutan yang dilaksanakan.

Kelebihan

 • Sebilangan besar pengulas menyukai bagaimana setiap rancangan dapat disesuaikan
 • Semua pelayan fleksibel dan dilengkapi dengan pengubahsuaian yang berbeza, sehingga anda dapat menyesuaikan rancangan anda dengan perniagaan anda
 • 17 lokasi geografi di seluruh dunia (Titik Kehadiran)
 • Pusat sokongan sepenuh masa
 • Tiga rancangan berbeza merangkumi tiga jenis pelayan, semuanya melayani tujuan yang berbeza
 • Waktu operasi peringkat tinggi, disokong oleh perjanjian tahap perkhidmatan uptime 100% (SLA)

Keburukan

 • Harga di laman web tidak jelas; sukar untuk memahami apa yang anda bayar
 • Beberapa ciri popular yang diharapkan menjadi sebahagian daripada pakej ini akan dikenakan biaya tambahan
 • Walaupun IBM Softlayer terkenal dengan perkhidmatan pelanggannya yang teladan pada masa lalu, ulasan yang lebih baru menunjukkan bahawa pusat sokongan kurang bersemangat
 • Tidak ada pakej “asas” sebenar, sistem hosting ini tidak dirancang untuk pemilik perniagaan kecil atau individu
 • Harga untuk perisian hosting ini tinggi berbanding dengan perisian hosting yang lain
 • Sebilangan pengguna mengalami waktu penyelesaian yang lebih perlahan untuk tiket yang dibuat (jam dan bukannya dua puluh minit yang diiklankan)

Pokoknya

IBM Softlayer kaya dengan ciri dan sangat disesuaikan dari memori, hingga RAM, hingga kelajuan pemprosesan dan penggunaan, IBM Softlayer mempunyai sesuatu untuk semua orang. Kami menyukai tiga jenis pakej yang tersedia, dan cara mereka membungkusnya berdasarkan prestasi yang diharapkan. Plus, IBM menawarkan pusat sokongan on-call di seluruh dunia, dan mengatakan bahawa semua tiket akan dikemukakan dalam masa dua puluh minit.

Walau bagaimanapun, akhir-akhir ini pengulas mengalami kelewatan dalam perkhidmatan pelanggan; sokongan memerlukan lebih dari satu hari untuk mengatasi sesuatu masalah. Satu lagi masalah utama ialah kos perkhidmatan – rancangan perniagaan pasti dirancang untuk perniagaan sederhana hingga besar.

Secara keseluruhan, IBM Softlayer adalah pilihan utama untuk perniagaan sederhana hingga besar. Perisian hosting ini akan menyesuaikan perkhidmatan mereka agar sesuai dengan keperluan bisnis berdasarkan kecepatan, batasan waktu, memori yang diperlukan, dan kesambungan. Ia akan mahal, tetapi akan disesuaikan dan dikawal.

Lihat Laman Web Rasmi

Soalan dan Jawapan Softlayer IBM

Dalam dunia yang terhubung hari ini, tidak ada yang lebih penting daripada memiliki rangkaian yang kuat untuk mengekalkan perniagaan anda. Walaupun pada masa lalu itu bermaksud membuat dan membangun infrastruktur untuk mempunyai pejabat yang berbeza untuk saling berbicara, pada masa kini anda dapat mengurus semua yang ada di awan. Menjadi lebih pantas, lebih murah, dan memerlukan penyelenggaraan yang lebih sedikit, rangkaian berasaskan awan adalah gelombang masa depan dan tidak menunjukkan tanda-tanda melambatkan.

Oleh kerana hosting awan menjadi kebiasaan, semakin banyak syarikat menawarkan penyelesaian untuk perniagaan yang mahukan kepantasan, sambungan, dan keselamatan di hujung jari mereka. Salah satu kaedah tersebut ialah program SoftLayer IBM, yang dapat menyediakan semua keperluan rangkaian mereka kepada perniagaan besar dan kecil.

Selama lebih dari satu dekad penuh, SoftLayer telah membuat lebih mudah untuk perniagaan, tetapi akhir-akhir ini, ia menjadi lebih utama kerana IBM meningkatkan jumlah penyelesaian yang dapat diberikan oleh SoftLayer. Oleh itu, lebih banyak syarikat mencari program ini untuk memenuhi keperluan mereka.

Sekiranya anda berminat dengan SoftLayer, anda pasti akan tertanya-tanya apakah itu pelaburan yang baik. Atas sebab itu, kami telah menyusun senarai soalan dan jawapan yang komprehensif yang berkaitan dengan perisian sehingga anda dapat menentukan sendiri.

Soalan Lazim Teratas mengenai IBM SoftLayer

Betapa Mudahnya Menyiapkan?

SoftLayer adalah salah satu program paling mudah untuk disiapkan. Sekiranya anda memerlukan rangkaian awan yang cepat dan mudah, anda dapat beroperasi dalam beberapa minit. Sekiranya anda menginginkan sesuatu yang lebih bersepadu, seperti pelayan yang diuruskan, maka anda boleh menyiapkan semuanya dalam satu hari perniagaan.

Walau bagaimanapun, anda perlu meluangkan lebih banyak masa untuk program dan tambahan lain jika anda menginginkannya. Walaupun prosesnya tidak rumit, proses ini mungkin lebih memakan masa bergantung pada sistem mana yang ingin anda tambahkan dan berapa banyak. Pakej asasnya sangat mudah dipasang, tetapi program lain akan memakan masa lebih lama.

Apa Jenis Sistem Sokongan Yang Ada Dengan SoftLayer?

Salah satu perkara terbaik untuk SoftLayer adalah tahap sokongan pelanggannya yang unggul. Sebahagian daripada apa yang menjadikan program ini begitu berkesan ialah anda mempunyai ahli perkhidmatan dan juruteknik sepanjang masa yang dapat menyelesaikan masalah yang anda hadapi secepat mungkin.

SoftLayer juga dilengkapi dengan program sokongannya sendiri, yang disebut KnowledgeLayer. Sistem ini mempunyai pelbagai alat yang boleh anda gunakan sendiri untuk menyelesaikan sebarang masalah teknikal dengan perisian, yang bermaksud bahawa anda seharusnya dapat menangani kebanyakan masalah secara dalaman. KnowledgeLayer juga mempunyai forum di mana anda dapat menyelesaikan banyak masalah yang mungkin berlaku.

Bagi perkhidmatan pelanggan, anda boleh menghubungi pasukan sokongan SoftLayer pada bila-bila masa, dua puluh empat jam sehari. Tiket dibalas dalam masa sehari, dan pusat panggilan segera menjawab untuk bantuan kecemasan. Anda tidak pernah jauh dari mendapatkan bantuan dengan SoftLayer.

Adakah Softlayer sepenuhnya berlebihan?

Sebahagian daripada alasan bahawa rangkaian berasaskan awan menjadi sangat popular ialah anda tidak perlu bimbang rangkaian akan terganggu. Dengan sistem wayar tembaga lama, jika modem atau pelayan berhenti berfungsi, ia boleh merosakkan keseluruhan rangkaian.

Dengan SoftLayer, anda tidak perlu bimbang tentang masalah sambungan rangkaian, kerana terdapat kelebihan sepenuhnya. Sebenarnya, perisian ini dapat menjamin perjanjian tahap perkhidmatan 100% sehingga anda dapat menjalankan perniagaan dengan aman. Dengan pelbagai titik kehadiran, anda dapat terus menjalankan perniagaan anda sepanjang hari tanpa gangguan.

Apa Ciri Yang Boleh Dilakukan Tanpa Sokongan Teknikal?

Walaupun pasukan sokongan SoftLayer luar biasa, anda tidak perlu memanggil mereka untuk setiap masalah yang timbul. Syukurlah, perisian ini dilengkapi dengan banyak alat automatik yang membolehkan anda menangani masalah di rumah tanpa perlu mengganggu sokongan teknikal sama sekali.

Dengan menggunakan alat SoftLayer, anda boleh reboot pelayan, memuatkan semula sistem operasi, dan mengurus banyak aspek perkhidmatan lain yang disatukan dengan KnowledgeLayer.

Sistem Operasi Mana Yang Berfungsi Dengannya?

Alasan hebat lain untuk menggunakan penyelesaian berasaskan awan adalah kerana ia boleh digunakan di pelbagai platform. Dengan cara itu, anda tidak perlu terhubung secara fizikal ke talian rangkaian anda untuk bercakap dengan pelbagai pejabat, dan jika anda mempunyai sistem operasi yang berbeza, anda masih boleh berkomunikasi tanpa masalah.

SoftLayer tidak berbeza, dan boleh dipasang pada peranti Windows, Mac, atau Linux. Anda boleh memilih sistem operasi mana yang paling sesuai untuk anda, menjadikan SoftLayer serba boleh dan berharga.

Apakah Kelajuan Peningkatan? Bagaimana dengan Laluan Keluar?

Semasa menjaga operasi perniagaan anda, anda ingin memastikan bahawa anda mempunyai hubungan yang boleh dipercayai dan pantas. Anda tidak perlu menunggu selama-lamanya untuk memproses segala jenis tindakan melalui rangkaian, sebab itulah anda memerlukan kelajuan pautan tinggi dan lalu lintas keluar.

Dengan SoftLayer, anda dapat memperoleh kelajuan uplink hingga 100 Mbps, yang lebih dari cukup untuk menjalankan perniagaan dengan cepat dan cekap. Bagi trafik keluar, perisian ini membenarkan lalu lintas hingga lima terabyte, yang banyak untuk kebanyakan perniagaan.

Bagi RAM, SoftLayer dilengkapi dengan RAM DDR3 hingga 32GB, bergantung pada pakej yang anda pilih.

Bolehkah Anda Meningkatkan Perkhidmatan Setelah Dipasang?

Untuk sebilangan perniagaan, anda mungkin hanya memerlukan pakej asas untuk memastikan pekerja dan pejabat anda berbeza antara satu sama lain. Walau bagaimanapun, jika anda memutuskan untuk mengembangkan perniagaan anda, anda pasti ingin meningkatkan perkhidmatan dan penyelesaian anda, yang bermaksud bahawa anda ingin menambahkan ke rangkaian anda yang ada.

Dengan SoftLayer, mereka mempermudah penambahan perkhidmatan tidak kira di tahap mana anda berada, yang bermaksud apabila keperluan perniagaan anda berkembang, begitu juga rangkaian berasaskan awan anda. Sangat mudah untuk ditingkatkan, yang perlu anda lakukan ialah menghubungi sokongan pelanggan untuk mewujudkannya.

Adakah SoftLayer Boleh Skalabel?

Sama seperti anda mahu meningkatkan jumlah perkhidmatan yang anda miliki, perkara penting lain adalah kemampuan untuk meningkatkan segalanya jika perlu. Hari ini, anda mungkin hanya mempunyai dua pejabat yang perlu dihubungkan, dan esok anda mungkin mempunyai selusin. Sekiranya rangkaian anda tidak berskala, anda tidak akan dapat mengembangkan perniagaan anda dengan berkesan.

Syukurlah, SoftLayer tidak pernah mempermudah peningkatan penyelesaian rangkaian anda, yang bermaksud bahawa tidak kira berapa banyak titik yang anda perlukan, mereka dapat mewujudkannya. Sama ada anda mempunyai selusin pejabat atau seratus yang tersebar di seluruh dunia, SoftLayer sepenuhnya berskala yang anda perlukan.

Bolehkah Anda Mempunyai Rangkaian Hibrid dengan SoftLayer?

Memiliki pilihan untuk rangkaian anda sangat penting untuk menjalankan perniagaan dengan lancar. Walaupun sistem awan semestinya lebih popular pada masa ini, kadang-kadang anda masih perlu menyambung ke rangkaian wayar tembaga standard untuk beberapa titik rangkaian.

SoftLayer memberi anda kemampuan untuk memiliki rangkaian hibrid dengan penyatuan yang lancar dengan pelayan fizikal dan modul, memberikan anda kawalan sepenuhnya di mana sahaja anda harus menyambung.

Jenis Pelayan Awan Yang Ada?

Dengan SoftLayer, anda mempunyai tiga pilihan utama untuk pelayan awan. Sebenarnya, penyelesaian awan asas disediakan melalui satu bahagian SoftLayer, yang disebut CloudLayer. Program ini mudah dilaksanakan dan menawarkan penyelesaian segera dalam beberapa minit. Pilihan pelayan yang tersedia adalah awam, peribadi dan logam kosong. Berikut adalah perincian masing-masing berkenaan dengan pilihan penyimpanan dan muat naik.

 • Pelayan Awam: maksimum lapan teras, RAM 8 GB, dan storan 100 GB
 • Pelayan Peribadi: maksimum lapan teras, RAM 32 GB, dan storan 100 GB
 • Logam Bare: maksimum 16 teras, RAM 64 GB, dan storan 250 GB
Adakah SoftLayer Mempunyai Pelayan yang Diuruskan?

Sekiranya anda lebih suka rangkaian anda dikendalikan oleh pihak ketiga, maka anda mempunyai pilihan tersebut dengan SoftLayer. Dalam kes ini, anda tidak perlu risau untuk menguruskan sistem anda atau masalah yang timbul. Sebaliknya, pasukan teknologi SoftLayer akan mengurus semua butiran dan masalah pengurusan harian yang mungkin berlaku.

Oleh kerana lebih bersepadu daripada rangkaian awan standard, pelayan yang dikendalikan mungkin memerlukan masa sehingga satu hari untuk dipasang, dan mereka memerlukan kontrak bulanan untuk mengekalkan.

Ciri-ciri Apa yang Datang Dengan Pelayan Terurus?

Sebahagian daripada alasan untuk menggunakan pelayan yang dikendalikan adalah kerana ia memerlukan banyak beban dari bahu sehingga anda dapat lebih fokus dalam menjalankan perniagaan anda. Bagi syarikat kecil, pelayan yang diuruskan mungkin merupakan penyelesaian yang lebih baik, walaupun harganya sedikit lebih mahal. Beberapa ciri yang diserlahkan yang disertakan dengan pelayan terurus termasuk:

 • Penyelesaian yang dapat disesuaikan sepenuhnya
 • Sandaran harian
 • Pemantauan penuh dan menyeluruh
 • Langkah keselamatan lanjutan
 • Antaramuka yang berasingan untuk rangkaian awam atau swasta
 • Rak khusus maya
 • Sandaran EVault

Secara keseluruhan, ciri tambahan yang anda dapat lebih berharga daripada kos tambahan, dan jika anda tidak mempunyai pasukan IT yang dimiliki sekarang, maka ini dapat menawarkan lebih banyak pilihan yang mungkin tidak tersedia untuk anda.

Adakah Anda Perlu Menandatangani Kontrak untuk Menggunakan SoftLayer?

Manfaat hebat lain untuk menggunakan rangkaian berasaskan awan adalah bahawa anda tidak perlu bergantung pada satu penyedia perkhidmatan untuk menangani segala sesuatu untuk anda. Dengan cara itu, jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan anda, anda boleh beralih ke pembekal lain yang mengendalikan sesuatu dengan cara yang sesuai dengan keperluan anda.

Dengan SoftLayer, anda tidak wajib mendaftar untuk kontrak lama. Walaupun perkhidmatan dan ciri yang disediakan lebih bernilai daripada perjanjian bertahun-tahun, anda hanya boleh mendaftar untuk rancangan bulan ke bulan, yang membolehkan anda membatalkan perkhidmatan anda jika anda tidak berpuas hati pada bila-bila masa.

Pilihan Storan Apa Yang Ada?

Agar rangkaian berasaskan awan penuh berfungsi, anda perlu dapat menyimpan fail dan data di awan sehingga dapat diakses oleh titik yang berbeza, serentak jika diperlukan. Daripada menghantar maklumat setiap kali anda memerlukan seseorang untuk melihatnya, anda hanya boleh memuat naiknya ke awan dan meminta mereka membukanya dari jauh. Dengan SoftLayer, anda mempunyai lima pilihan penyimpanan yang berbeza: penyimpanan blok, penyimpanan fail, penyimpanan objek, sandaran, dan pelayan penyimpanan massal.

 • Penyimpanan Sekatan: jika anda harus menyimpan koleksi data yang besar, anda boleh memuat naik semuanya sekaligus, bukan dalam bentuk kepingan. Pilihan penyimpanan ini membolehkan anda menyesuaikan keperluan anda dan memuat naik sehingga dua belas TB sekaligus.
 • Penyimpanan Fail: untuk jumlah data yang lebih kecil, seperti fail dan folder, anda boleh menggunakan sistem penyimpanan fail bersepadu SoftLayer. Anda boleh menyesuaikan jumlah ruang yang anda perlukan antara 20GB dan 12 TB.
 • Penyimpanan Objek: jika anda mempunyai banyak data rawak yang perlu disusun dan dikumpulkan, SoftLayer mempunyai program yang akan membantu anda menyimpan semuanya dan disimpan dengan baik. Sistem ini juga berskala sehingga anda dapat mengurus sejumlah besar data longgar.
 • Sandaran: agar perniagaan berfungsi, semuanya mesti disandarkan sebanyak mungkin. Dengan SoftLayer, anda boleh mempunyai sistem sandaran bersepadu yang akan menyimpan data secara automatik atau membolehkan anda melakukannya secara manual. Sesuaikan simpanan sandaran anda agar sesuai dengan keperluan anda. Bahagian terbaik ialah data disulitkan sehingga anda dapat menyimpan data sensitif jika diperlukan.
 • Pelayan Penyimpanan Massa: bagi mereka yang ingin mengintegrasikan peranti penyimpanan massal mereka sendiri, SoftLayer membolehkan anda membuat penyelesaian SAN atau NAS proprietari menggunakan pelayan pilihan anda. Rangkaian ini juga dapat dienkripsi untuk keselamatan yang lebih baik.
Apa Pilihan Keselamatan Yang Ada?

Setiap kali anda berurusan dengan rangkaian berasaskan awan, keselamatan selalu menjadi perhatian penting. Oleh kerana anda berpotensi mengirim data sensitif di beberapa titik terbuka, anda ingin memastikan bahawa tidak ada kemungkinan data tersebut disita atau rosak semasa transit. Atas sebab itu, SoftLayer mempunyai banyak pilihan keselamatan untuk perniagaan anda.

 • Perisian Keselamatan: SoftLayer mempunyai sistem keselamatan proprietari yang akan membantu melindungi pelayan fizikal anda dan juga program itu sendiri dari gangguan luar.
 • Firewall: untuk perlindungan keselamatan yang lebih baik, SoftLayer membolehkan anda memasang firewall untuk melindungi data anda mengikut kesesuaian anda.
 • Pensijilan SSL: selalunya, keselamatan diperlukan semasa data dihantar, bukan ketika sudah disimpan. Untuk melindungi data anda, SoftLayer dilengkapi dengan Sertifikasi Lapisan Soket Selamat, memastikan semua data bergerak dengan selamat di seluruh rangkaian.
 • Pematuhan: ancaman baru keluar setiap hari, dan anda mesti terus mengetahui. SoftLayer mempunyai pasukan pakar keselamatan yang mengetahui ancaman ini dan menggunakan penyelesaian untuk melindungi dari mereka.

Lebih banyak lagi di Softlayer.com

Ciri teratas

 • Sokongan pantas
 • Harga berpatutan
 • Banyak ciri

Lawati laman web rasmi

5 hos teratas

 • Ulasan SiteGround
 • Ulasan Mesin WP
 • Ulasan Hosting A2 (lama)
 • Kajian Bluehost
 • Ulasan WordPress Terurus GoDaddy
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map