Ulasan JustHost Mei 2020: Harga, Pelan, Waktu & Statistik

Contents

Apa itu JustHost?

JustHost adalah penyedia hosting web yang menawarkan perkhidmatan hosting bersama berasaskan Linux. JustHost ditubuhkan pada tahun 2002 di Glendale, California, dan diakuisisi oleh Endurance International Group pada tahun 2012.


Betapa Baiknya Hosting JustHost?

JustHost menawarkan pakej hosting bersama yang agak standard dengan harga yang cukup kompetitif. Tidak banyak yang membezakannya dengan syarikat pemerolehan EIG lain, mereka menunjukkan banyak tanda-tanda pemerolehan ini. Walaupun anda mungkin tergoda dengan harga perkenalan yang menarik dan ciri pendaftaran, perkhidmatan sebenar yang disampaikan adalah biasa-biasa saja. JustHost jauh ketinggalan berbanding pesaing mereka dalam hal kelajuan, waktu operasi dan perkhidmatan pelanggan. Lihat Laman Web Rasmi

Ulasan Host Hosting sahaja: Layak Dipetik?

Hanya Host – mungkin anda mempunyai rakan yang menggunakannya dan anda fikir mereka patut dicuba.

Atau anda pernah menjadi tuan rumah dengan mereka sejak mereka bermula pada tahun 2002 dan anda tertanya-tanya apakah mereka masih bagus.

Sekiranya anda melihat-lihat di web, ulasan Just Host tidak terlalu menyenangkan.

Kami akan memberikan pendapat kami dan membiarkan anda membuat keputusan.

Pakej hosting yang dikongsi oleh Host nampaknya menjadikannya kuat untuk perniagaan anda: harga yang kompetitif, jalan yang jelas dan berpatutan untuk meningkatkan, banyak ruang penyimpanan, dan beberapa barang lain untuk boot.

Kualiti perkhidmatan yang diberikan, bagaimanapun, kurang memuaskan. Dengan kelajuan memuatkan halaman yang perlahan, uptime di bawah rata-rata, dan amalan perkhidmatan pelanggan yang mengecewakan, kami mengesyorkan meneruskan Just Host. Dengan harga yang hampir sama, anda boleh mendapatkan pakej serupa dengan perkhidmatan yang lebih baik dengan SiteGround atau Bluehost (jenama EIG lain).

Ciri-ciri Terbaik Hanya Host Host

Yang pasti, Just Host menawarkan beberapa ciri menarik yang menjadikannya wajar dipertimbangkan. Berikut adalah beberapa sebab mengapa mereka menarik perhatian anda.

1) Pakej Bersaing dari segi Ruang

Dengan rancangan paling asas mereka, Just Host menawarkan penyimpanan 100MB, 100 alamat e-mel, sandaran, dan nama domain percuma, dan pemindahan data bulanan tanpa had. Ini adalah pakej yang cukup kompetitif dengan harga asas $ 3.50 / bulan. Terdapat juga jalan yang jelas untuk meningkatkan dengan Just Hosting, kerana domain tanpa had dapat dihosting dengan mereka hanya dengan tambahan $ 1.50 / bulan. Sangat mudah untuk melihat bagaimana seseorang mungkin berminat dengan Just Host berdasarkan titik harga setiap ruang yang ditawarkan.

2) Daftar Segera

Pemecah masalah segera bagi banyak pelanggan, terutamanya pelanggan antarabangsa, adalah proses pendaftaran yang sangat panjang. Beberapa hos memerlukan pengenalan diri anda disahkan, dan banyak yang menghendaki anda memanggilnya pada waktu perniagaan untuk menyelesaikan pengesahan anda. Bagi sesiapa yang tinggal di luar Amerika Syarikat, atau bahkan di zon waktu yang berbeza, menavigasi pusat panggilan adalah satu lagi kesulitan yang kita semua merasakan industri ini seharusnya sudah berkembang sekarang. Untuk kredit Just Host, mereka menyediakan pelayan anda dengan serta-merta. Proses pendaftaran mereka mudah dan laman web anda akan disiarkan secara langsung setelah mendaftar.

3) Nama Domain Percuma

Kami suka nama domain percuma sama seperti sesiapa sahaja. Dan pasti jika anda hanya mengadakan hosting dengan mereka selama setahun, ia menjimatkan $ 10.

Tetapi ia bukan sesuatu yang akan memeterai perjanjian, hanya sesuatu yang bagus untuk dimiliki

4) Jaminan Pulangan Wang 30 Hari

Kami suka ini, dan ini adalah tanda tuan rumah yang hebat. Sekiranya mereka bersedia memberi anda pengembalian wang penuh dalam masa 30 hari, ia sepadan dengan masa anda. Mereka sanggup menghabiskan masa dan wang untuk membuat anda bahagia, jadi ini adalah nilai tambah yang pasti tidak akan dilakukan oleh tuan rumah yang buruk

5) Disokong oleh Syarikat Besar

Ini adalah pro dan kontra. Mereka dibeli oleh EIG pada tahun 2012, yang bagus untuk keselamatan. Anda tahu bahawa mereka tidak akan membiarkan semuanya meleleh dan menjual kad kredit anda kepada penggodam. Paling teruk, mereka akan membuatkan anda berpindah ke Bluehost. Kelemahannya adalah bahawa mereka adalah syarikat besar. Anda mungkin mendapat masa tunggu yang perlahan, sokongan yang lebih rendah, dan ciri umum yang membosankan syarikat besar.

6) Integrasi Aplikasi dan Percuma

Sekiranya ada sesuatu yang dapat dikatakan untuk memilih host web milik korporat, ada faedah tertentu yang dapat dimiliki dalam bentuk kemudahan integrasi dengan syarikat lain, seperti Google. Just Host berfungsi dengan lancar dengan semua add-on Google standard, serta 100 platform sumber terbuka yang lain. Just Host juga akan memasukkan kredit iklan Google dan Bing, yang merupakan bonus bagus untuk laman web baru yang ingin bereksperimen dengan AdWords dan SEO.

 

Kelemahan dari Host Host sahaja

Walaupun ada beberapa perkara yang hanya dilakukan oleh Host yang baik, kedudukan kami adalah bahawa terdapat banyak tempat di mana mereka kekurangan. Sekiranya kepantasan, waktu operasi, dan perkhidmatan pelanggan penting bagi anda, dan bagi kebanyakan orang, maka anda harus memberikan jalan keluar yang sukar kepada Just Host. Berikut adalah lebih banyak mengenai kekurangan tersebut, serta beberapa masalah lain yang kami ambil dengan perkhidmatan mereka:

1) Di Bawah Purata Industri pada Masa Masa

Rata-rata waktu operasi Host sahaja untuk tahun 2015-2016 mencapai 99.89%. Bagi orang awam, itu kelihatan seperti rata-rata yang cukup baik. Tetapi jika anda menggunakan matematik, ini akan menjadi hampir 100 jam waktu henti setiap tahun. Tambahan pula, ini adalah cara yang signifikan di sebalik purata masa operasi 99.96% industri. Sekiranya laman web anda dimonetisasi, setiap jam waktu henti menelan belanja wang anda – ini adalah perkara yang harus dipertimbangkan dengan teliti sebelum memilih Just Host sebagai penyedia hosting web anda.

2) Di Bawah Purata Kelajuan Industri

Waktu muat halaman sangat penting untuk kedua-dua peringkat mesin pencari anda dan keseluruhan pengalaman pengguna anda. Pengguna bukan sahaja cenderung untuk bangkit dari laman web anda jika terlalu lama memuat, tetapi Google juga akan mendorong laman web anda ke bawah dalam hasil carian jika mereka merasakan laman web anda terlalu lambat. Inilah sebabnya mengapa tidak menjadi pengkritik kecil bahawa masa muat halaman rata-rata Just Host antara 30-40% lebih perlahan daripada purata industri. Dengan kelajuan pemuatan halaman sekitar 950 ms, laman web ini jauh di belakang hos lain dengan harga yang serupa. A2 Hosting, hos terpantas yang kami kaji sehingga kini, memuatkan halaman dalam 210ms. Syarikat EIG lain dengan kos yang serupa, A Small Orange, memuatkan halaman dalam jarak sekitar 520ms.

3) Sokongan Pelanggan perlahan dengan Upsells to Boot

Pandangan cepat mengenai ulasan pelanggan mengenai perkhidmatan pelanggan Just Host banyak menyatakan. Seperti yang sering terjadi pada syarikat EIG, aduan berkaitan perkhidmatan pelanggan mulai melonjak segera setelah pengambilalihan. Just Host tidak terkecuali dalam hal ini. Anda boleh menunggu 10-20 minit untuk berhubung dengan perkhidmatan pelanggan, baik melalui telefon atau sembang segera. Setelah anda melakukannya, wakil mereka sepertinya tidak dapat bertemu dengan anda di mana anda berada; anda akan sering diberi pautan ke halaman FAQ mereka, atau cadangan untuk menyelesaikan masalah asas yang telah anda cuba. Tambahan pula, anda akan mengalami peningkatan pada setiap masa. Walaupun penjualan tidak menjadi perkara terburuk yang dapat dilakukan syarikat kepada pelanggannya, amalan ini sangat mengecewakan ketika anda hanya berusaha menyelesaikan masalah.

4) Sandaran Pelayan Tidak Dijamin

Hanya Host menyenaraikan sandaran pelayan mingguan sebagai salah satu perkhidmatan yang mereka tawarkan, sesuatu yang dilakukan oleh pesaing mereka juga, jika tidak lebih kerap. Walau bagaimanapun, baca cetakan yang baik dan anda akan melihat bahawa sandaran ini tidak dijamin. Tidak terlalu meyakinkan, bukan? Sudah tentu keselamatan data anda tidak boleh dipercayai sepenuhnya dengan Just Host, jadi jika anda harus memilihnya sebagai penyedia perkhidmatan anda, pastikan anda melakukan backup manual.

5) Tiada VPS

Banyak penyedia hosting menawarkan pilihan VPS sebagai peningkatan dari rancangan hosting bersama. Pendek untuk Virtual Private Server, ini bermaksud bahawa anda menyewa bahagian ruang khusus dari pelayan. Hanya Host tidak mempunyai pilihan ini. Tambahan pula, Just Host tidak menawarkan pilihan hosting awan. Walaupun rancangan hosting bersama mereka berskala dengan cara yang dapat diramalkan dan bermanfaat, Just Host bukanlah syarikat yang dapat dipilih jika anda merancang untuk meningkatkan perniagaan anda menggunakan VPS.

6) Tiada E-mel Catchall

Salah satu ciri utama yang kekurangan Just Host adalah ciri e-mel catchall. Walaupun Just Host menawarkan jumlah domain yang tidak terhad, e-mel catchall ini dapat membuatnya sehingga anda kehilangan beberapa e-mel penting.

Pokoknya:

Harga $ 3.45 / bulan yang menarik anda ke Just Host di tempat pertama hadir dengan tawaran menarik: anda hanya mendapat harga tersebut sekiranya anda bersedia membeli perkhidmatan mereka selama 3 tahun. Terutama memandangkan jaminan pengembalian wang mereka hanya tersedia selama 30 hari pertama perkhidmatan, itu adalah sejumlah besar wang yang anda diminta untuk membayar di muka. Walaupun ramai yang dengan senang hati membayar untuk mendapatkan perkhidmatan yang betul, semua perkara dipertimbangkan, Just Host tidak membuat kes yang paling menarik untuk mengapa anda harus mengikat diri mereka kepada mereka untuk jangka masa yang panjang. Sekiranya anda ingin memilih hos milik syarikat, kami mengesyorkan GoDaddy atau HostGator sebagai gantinya, di mana model perniagaan lebih matang.

Lihat Lagi Ciri Ulasan JustHost 2.7 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (1 mengundi) Kelebihan

 1. Penyediaan Pantas
 2. Hapus Jalan ke Skala dengan Hosting Bersama
 3. Penawaran Ruang Bersaing
 4. Domain Percuma

Keburukan

 1. Tanpa VPS
 2. Tiada E-mel Catchall
 3. Sandaran Tidak Dijamin
 4. Perkhidmatan Pelanggan Lackluster
 5. Di bawah Purata Kelajuan dan Waktu Masa

Sokongan2Speed2Features3Value4Transparency2.5

Soalan dan Jawapan JustHost

Dengan begitu banyak pilihan hosting web yang tersedia, bagaimana anda tahu perkhidmatan mana yang sesuai untuk laman web atau laman web perniagaan anda? Kami tahu ini boleh menjadi keputusan yang sukar, oleh sebab itu kami membuat sebahagian besar penyelidikan untuk anda. Adakah anda mempertimbangkan untuk menggunakan JustHost untuk keperluan hosting web anda? Sekiranya demikian, anda berada di tempat yang betul. Dalam artikel ini, kita akan memulakan dengan bahagian Soalan Lazim (FAQ) yang luas yang mengandungi maklumat mengenai kebimbangan paling umum yang dialami orang. Kemudian, kita akan membahas mengapa memilih JustHost mungkin menjadi pilihan yang baik untuk anda. Mari kita mulakan:

Adakah JustHost menawarkan hosting Linux atau Windows?

Perkhidmatan hosting web mereka hanya Linux, dan tidak termasuk hosting Windows.

Adakah JustHost akan menaikkan harga bulanan saya apabila tiba masanya untuk memperbaharui kontrak saya?

Apabila anda menandatangani syarat perkhidmatan pertama anda, anda akan mendapat potongan harga. Selepas itu, setiap kali anda memperbaharui, anda akan dikenakan harga pada harga biasa untuk rancangan perkhidmatan anda.

Adakah rancangan JustHost merangkumi domain percuma?

Ya, semua rancangan JustHost merangkumi satu pendaftaran nama domain percuma. Sekiranya anda mempunyai rancangan bersama, ia hanya percuma selama satu tahun.

Sekiranya saya mengalami downtime, adakah JustHost akan memberikan saya bayaran balik?

Tidak. Perkhidmatan web JustHost tidak mempunyai jaminan waktu operasi, jadi anda tidak akan mendapat apa-apa untuk waktu henti.

Adakah JustHost mempunyai jaminan wang dikembalikan?

Ya, jika anda memilih untuk membatalkan perkhidmatan anda dalam masa 30 hari, anda boleh mendapatkan bayaran balik sepenuhnya dari kos rancangan anda. Selepas tempoh 30 hari, bayaran balik diprorata untuk bahagian perkhidmatan bulanan yang tidak digunakan. Anda mungkin dikenakan bayaran untuk nama domain anda sekiranya anda membatalkan kontrak anda.

Adakah JustHost menawarkan rancangan hosting Virtual Private Server (VPS)?

Ya, betul. Mereka menawarkan empat pilihan hosting VPS sehingga anda dapat memilih yang anda perlukan.

Adakah sokongan pelanggan JustHost mempunyai nombor telefon di mana saya boleh menghubunginya?

Ya, sokongan pelanggan mereka tersedia untuk anda melalui sembang langsung dan telefon 24/7.

Apa bahasa pengaturcaraan yang disokong oleh JustHost?

JustHost menyokong semua bahasa yang berjalan di pelayan Linux, termasuk PHP, Python, Perl, dan Ruby on Rails.

Adakah terdapat pilihan penjual semula jika saya memilih JustHost?

Tidak, mereka tidak menawarkan rancangan penjual semula.

Adakah JustHost akan menolong saya memindahkan laman web saya yang sedia ada ke pelayan mereka?

Tidak, mereka tidak akan. JustHost tidak menawarkan sebarang perkhidmatan pemindahan laman web.

Adakah saya dapat mempunyai lebih daripada satu laman web dalam akaun saya sekaligus?

Sudah tentu, setiap rancangan JustHost merangkumi nama domain tanpa had, jadi anda boleh memiliki sebilangan besar laman web yang anda mahukan.

Adakah perisian panel kawalan disertakan dengan rancangan JustHost?

Ya, anda mendapat perisian cPanel dengan setiap rancangan hosting.

Kaedah pembayaran apa yang diterima oleh JustHost untuk membuat pembayaran bulanan atau tahunan saya?

Mereka menerima cek, kiriman wang, Discover, American Express, Visa, MasterCard, dan PayPal untuk pembayaran tetap untuk perkhidmatan.

Bolehkah saya menyediakan akaun hosting web saya untuk membuat pembayaran bulanan?

Ya, anda boleh membayar perkhidmatan hosting web anda dalam mana-mana kitaran penagihan yang anda pilih: mingguan, bulanan, atau tahunan. Ingatlah bahawa jika anda memilih untuk membatalkan, bayaran balik anda akan diprorata untuk baki tempoh kitaran pengebilan anda.

Adakah JustHost menawarkan apa-apa jenis perkhidmatan sandaran?

Tidak. Walaupun mereka mungkin memilih untuk membuat sandaran laman web anda mengikut budi bicara mereka sendiri, mereka tidak menjamin apa-apa jenis perkhidmatan sandaran. Anda bertanggungjawab untuk sandaran di luar laman web anda sendiri.

Adakah pelajar, sekolah, atau bukan untung mendapat diskaun untuk menggunakan perkhidmatan JustHost?

Pelajar di universiti yang mengambil bahagian mungkin layak mendapat potongan harga untuk menggunakan JustHost untuk perkhidmatan hosting web mereka.

Pelan JustHost mana yang terbaik untuk streaming video?

Semua rancangan JustHost sama baiknya dalam streaming audio dan video berkualiti tinggi.

Di manakah letaknya perkhidmatan hosting web JustHost?

JustHost mempunyai pusat data yang terletak di Chicago, Illinois dengan lebih daripada 2,000 pelayan dan empat juruteknik di laman web setiap masa.

Adakah JustHost mempunyai blog dan adakah mereka di Twitter?

Mereka memang mempunyai blog, tetapi entri terakhir adalah lama dahulu. Entri Twitter terakhir lebih jauh daripada catatan blog, jadi mereka tidak aktif di salah satu dari mereka.

Bolehkah saya menggunakan WordPress di perkhidmatan JustHost?

Sudah tentu anda boleh. WordPress disokong sepenuhnya menggunakan perkhidmatan hosting web ini.

Mengapa Anda Perlu Memilih JustHost
 • Apabila anda mendaftar untuk perkhidmatan JustHost, anda mendapat satu pendaftaran nama domain percuma. Atau, jika anda memilih, anda boleh memindahkan nama domain sebagai gantinya.
 • Anda boleh menjadi tuan rumah sebanyak mungkin domain dari pelayan anda. Semasa anda mendaftar ke JustHost, anda mendapat faedah kerana dapat menguruskan semua laman web anda dari satu panel kawalan. Memiliki seberapa banyak atau sedikit laman web yang anda perlukan, kerana tidak ada batasan.
 • Anda mendapat uptime yang hebat. Walaupun waktu operasi tidak dijamin di JustHost, mereka dalam perniagaan menyediakan platform hosting yang boleh dipercayai dan selamat. Pelayan mereka semua mempunyai teknologi pemproses quad, dan back-up kuasa dibekalkan oleh penjana. Pusat data dipantau setiap saat, jadi segala masalah dapat diatasi dengan segera.
 • Sokongan pelanggan yang sentiasa ada. Dengan perkhidmatan web hosting ini, anda dapat menyelesaikan masalah dengan cepat dan mudah kerana selalu ada juruteknik. Anda boleh menghubungi mereka melalui tiga kaedah mudah: e-mel, sembang, dan telefon. Ketiga-tiga saluran boleh digunakan 24/7 untuk kemudahan anda.
 • Ia berpatutan dan tidak terhad. Oleh kerana uptime tidak dijamin di JustHost, mereka dapat memberikan harga yang lebih baik daripada beberapa perkhidmatan hosting web yang lebih terkenal. Apa yang mereka berikan kepada anda di sini adalah perkhidmatan bernilai tinggi dengan segalanya tanpa had. Hosting domain tanpa had, akaun e-mel tanpa had, pemindahan laman web tanpa had, dan ruang simpanan tanpa had. Anda mendapat lebih banyak dan anda membayar lebih sedikit, tetapi anda mungkin mengalami waktu henti.
 • Anda boleh bergabung dengan panel kawalan. Anda mendapat perisian cPanel dengan kontrak JustHost anda, yang membolehkan anda membuat laman web dengan cara yang anda mahukan dan mempromosikannya dengan lebih berkesan. Anda boleh menggunakan alat iklan, memasang aplikasi, dan bahkan menggunakan reka bentuk templat untuk menjadikan anda pengurus laman web yang jauh lebih baik.
 • Ia mudah. Tidak seperti syarikat hosting web yang lain, JustHost berusaha untuk menjaga segala sesederhana mungkin sehingga tidak ada kekeliruan. Dari mendaftar hingga menggunakan perisian panel kawalan, semuanya disiapkan untuk memudahkan semuanya. Seluruh proses mereka dirancang untuk menjadikan hidup anda lebih mudah, tidak lebih rumit.
 • Anda mendapat cPanel. Perisian antara muka panel kawalan ini adalah pemenang anugerah dengan alasan. Sangat mesra pengguna sehingga anda dapat mengatur setiap aspek dari akaun hosting anda, yang membolehkan anda mengatur e-mel, nama domain, menggunakan maklumat pangkalan data, dan statistik akses untuk semua laman web anda. cPanel mengubah anda menjadi hos, bukan pelanggan.
 • Skrip percuma. Semasa anda mendaftar ke JustHost, anda mendapat keseluruhan pustaka skrip, dan ia adalah percuma. Menggunakan SimpleScripts, anda boleh memasang skrip terkemuka, termasuk Joomla, osCommerce, phpBB, dan WordPress yang popular. Ini adalah alat yang baik dan bernilai.
 • Mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan. Sekiranya anda memutuskan untuk mencuba JustHost, terdapat risiko yang sangat kecil. Setiap rancangan hosting mereka merangkumi jaminan wang dikembalikan 30 hari, selagi anda membatalkannya sebelum 30 hari pertama berlalu, harga pembelian anda akan dikembalikan sepenuhnya. Sekiranya anda membatalkan akaun anda setelah 30 hari, anda akan mendapat pengembalian wang yang diprorata berdasarkan berapa banyak masa yang anda ada dalam kontrak anda. Semua bayaran balik tidak termasuk apa-apa bayaran pendaftaran dan persediaan yang dibayar, tetapi anda dapat menyimpan nama domain yang mungkin anda daftarkan semasa menggunakan JustHost. Terdapat sedikit risiko untuk mencuba perkhidmatan JustHost, tetapi banyak ganjaran hebat.
Pemikiran Akhir

Sekiranya anda mencari pilihan kos rendah untuk perkhidmatan hosting web, anda mesti melihat dengan baik JustHost.  Syarikat hosting web ini mempunyai beberapa perkhidmatan yang cukup asas, tetapi mereka memenuhi keperluan kebanyakan pengguna rata-rata.

Sokongan pelanggan cukup bagus, tetapi ketiadaan hosting Windows adalah masalah.

Semuanya asas di sini, jadi pengguna yang maju perlu terus berbelanja, dan mana-mana pelanggan perniagaan ingin mengelakkan perkhidmatan ini kerana mereka tidak menjamin waktu operasi. Semasa membaca ulasan pelanggan dalam talian, kami menyedari bahawa mereka hampir semuanya negatif, mencatat masalah serius, waktu henti utama, dan masalah menjangkau perkhidmatan pelanggan.

Banyak ulasan buruk menunjukkan beberapa masalah serius, jadi nasihat kami adalah berhati-hati jika anda memilih perkhidmatan ini. Bagi pengguna rata-rata yang mahukan kontrak yang murah dan membeli dengan harga, JustHost mungkin perkhidmatan web hosting yang sempurna untuk anda. Untuk laman web perniagaan dan e-dagang, ini adalah no pasti.

Lebih banyak lagi di JustHost.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map