Ulasan Mochahost Mei 2020 – Harga & Rancangan Hosting

Ulasan Mochahost Mei 2020 – Harga & Rancangan Hosting

Ulasan Mochahost Mei 2020 – Harga & Rancangan Hosting

Betapa Baiknya Hosting Mochahost?

Walaupun Mochahost mempunyai peminatnya – dan pengkritik – mereka sudah bertahun-tahun dan mempunyai banyak pelanggan.


Adakah mereka sesuai untuk anda?

Dengan harga terendah (bermula pada harga hanya $ 1,95), peratusan masa jaminan 100%, dan jaminan kelajuan, Mochahost patut diperhatikan jika ada dalam senarai anda.

Lihat Ulasan Mochahost Laman Web Rasmi 2.3 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (8 suara) Kelebihan

 1. Lebar Jalur dan Ruang Cakera yang tidak terhad
 2. Pembina Laman Web Mudah
 3. Jaminan 180 Hari Tanpa Risiko
 4. Jaminan Diskaun Seumur Hidup
 5. Jaminan Masa Peratus 100 Peratus
 6. Nama Domain Percuma Seumur Hidup

Keburukan

 1. Iklan agak kabur
 2. Lebih sedikit Pilihan Hosting daripada Sebilangan Besar
 3. Tiada Pilihan Sandaran Bersepadu
 4. Panel Kawalan Kos Tambahan
 5. Sokongan Asing
 6. Beberapa Ulasan Buruk

Sokongan2Speed2.5Feature2.5Value2Transparency2.5

Ulasan Hosting Mochahost Rasmi kami

Mochahost adalah penyedia hosting yang ditubuhkan pada tahun 2002. Itu menempatkan mereka dalam perniagaan selama lebih dari 14 tahun. Di permukaan, Mochahost adalah pemain yang kuat dan pesaing dalam industri hosting Web. Namun, ada sebilangan orang yang mengatakan sebaliknya. Seperti yang anda lihat dalam ulasan pengguna di bawah, mereka tidak mendapat banyak cinta.

Kami mengesyorkan SiteGround sebagai alternatif yang serupa dengan sokongan luar biasa dan kos rendah.

Ciri-ciri Terbaik dari Mochahost Hosting

Ke bawah, terdapat beberapa ciri yang disediakan oleh Mochahost kepada orang-orang yang benar-benar unik. Ciri itu sendiri tidak unik, tetapi cara mereka menawarkannya.

1. Lebar Jalur dan Ruang Disk tidak terhad

Mochahost menawarkan lebar jalur dan ruang cakera tanpa had pada semua rancangan hosting mereka. Walaupun ini tidak sepenuhnya unik, ciri baik untuk dilihat hanyalah kerana banyak penyedia hosting tidak menawarkan lebar jalur dan ruang cakera yang tidak terhad. Sebilangan besar bersalah kerana meletakkan had pada dua metrik ini. Tidak perlu risau akan memastikan bahawa pengguna tidak akan pernah menerima ralat “melebihi lebar jalur”.

2. Pembina Laman Web Mudah

Juga ciri standard, kemampuan membina laman web dengan mudah menggunakan perisian WYSIWYG juga merupakan kelebihan – tidak semua penyedia hosting Web menawarkan ini. WYSIWYG adalah kependekan dari “Apa yang Anda Lihat Adalah Apa yang Anda Dapatkan.” Dengan kata lain, anda bahkan tidak mempunyai kemahiran pengekodan untuk membina laman web anda. Ini adalah penyunting visual dan laman web anda akan dibina dan disusun dengan cara yang anda lihat di skrin sebagai membina semula – semua pengekodan dijaga untuk anda.

3. Jaminan Tanpa Risiko 180 Hari

Ini jelas merupakan ciri yang menarik minat saya. Tidak setiap penyedia hosting menawarkan jaminan pulangan wang enam bulan penuh. Dengan membaca lebih lanjut mengenai syarat perkhidmatan, maksudnya ialah anda boleh membatalkannya dalam enam bulan pertama, tetapi anda tidak akan menerima bayaran balik 100 peratus sepenuhnya. Sebaliknya, anda akan menerima bayaran balik prorata. Selepas enam bulan, anda tidak akan mendapat bayaran balik yang semuanya. Itu pasti sesuatu yang perlu diingat.

4. Jaminan Diskaun Seumur Hidup

Ini adalah ciri unik. Ini bermaksud bahawa harga anda tidak akan pernah berubah. Sekiranya anda mendaftar dengan harga potongan, anda akan sentiasa berada di tahap yang sesuai – mereka tidak akan pernah menaikkan harga mereka kepada anda. Sekarang ini bermakna anda boleh mendaftar untuk rancangan mereka yang paling murah dengan harga kurang dari $ 2 sebulan. Sekiranya anda menjadikan Mochahost sebagai penyedia hosting anda, ini bermakna anda tidak akan membayar lebih dari dua dolar sebulan – pernah.

5. Jaminan Masa Peratus 100 Peratus

Ini juga unik pada masa akan datang. Setiap penyedia hosting lain yang pernah saya lihat mempunyai, paling banyak, jaminan 99.9 peratus waktu operasi. Mochahost menawarkan jaminan masa operasi 100 peratus. Sebagai sebahagian daripada jaminan ini, mereka akan memberi anda hosting percuma sekiranya anda menjumpai laman web anda. Cukup menarik, mereka tidak mempunyai halaman status pelayan yang akan memberitahu anda sama ada mereka mengalami masalah teknikal atau tidak. Walau apa pun, ini adalah ciri yang tidak dapat dilihat di tempat lain.

6. Nama Domain Percuma Seumur Hidup

Apabila anda mendaftar untuk nama domain, harganya sekitar $ 15 setiap tahun. Walau bagaimanapun, dengan Mochahost, anda mendapat nama domain percuma seumur hidup. Dengan kata lain, bukan sahaja anda mendapat nama domain percuma untuk memulakan, tetapi Mochahost menawarkan untuk membayar yuran hosting nama domain anda tahun demi tahun.

Kelemahan Hosting Mochahost

Memikat Mochahost mungkin terdengar, ada beberapa perkara di mana kami mendapati mereka kekurangan.

1. Iklan agak kabur

Seperti disebutkan dalam jaminan bebas risiko selama 180 hari di atas, saya harus menyelidiki syarat layanan untuk mengetahui dengan tepat apa maksud “bebas risiko”.

Ya, jika anda tidak menyukai perkhidmatan ini dalam 180 hari, anda boleh mendapatkan kembali wang anda – walaupun ia dinilai tinggi.

Sekiranya anda mahukan bayaran balik sepenuhnya, anda boleh mendapatkannya, tetapi dalam masa 30 hari sahaja – dan anda harus memilih pilihan tersebut.

Rasanya seolah-olah iklan mereka samar-samar atau mengelirukan memandangkan ini adalah ciri yang tidak dimiliki oleh penyedia hosting Web.

2. Lebih sedikit Pilihan Hosting Dari Sebilangan Besar

Saya tidak pasti sama ada mahu meletakkan ini sebagai pro atau kontra. Walaupun mereka mempunyai pilihan hosting yang lebih sedikit daripada kebanyakan, bagaimana jika anda memiliki cukup untuk kebanyakan. Mereka mempunyai enam pilihan Linux dan enam pilihan Windows – sebahagian besarnya, ini dapat memuaskan apa yang dicari orang.

3. Tiada Pilihan Sandaran Bersepadu

Ini juga memerlukan beberapa kajian tambahan untuk mengetahuinya. Mochahost tidak membuat sandaran data mereka, tetapi tidak untuk penggunaan pelanggan. Satu-satunya menggunakannya dalam keadaan kecemasan.

Dengan kata lain, jika anda menjadi tuan rumah dengan mereka, anda harus mencari penyelesaian cadangan anda sendiri.

Pada tahun 2019, ini tidak cukup baik.

4. Panel Kawalan Kos Tambahan

Yang ini terasa seolah-olah Mochahost berusaha menipu dan merosakkan anda. Mereka mempunyai pilihan tertinggi yang tersedia ketika memilih panel kawalan, tetapi ini tidak percuma.

Pengguna Linux mempunyai lebih banyak pilihan daripada pengguna Windows kerana mereka dapat memilih dari cPanel, Easy Web Panel, WHM dan Plesk.

Pengguna Windows terjebak dengan Panel Laman Web dan Panel Plesk, mengingat bahawa Plesk lebih mahal.

5. Sokongan Asing

Saya tidak menyukai kenyataan bahawa sebahagian besar sokongan mereka terletak di Belgium. Walaupun berpengetahuan, mereka harus berpusat di AS – terutamanya memandangkan pusat data mereka terletak di Chicago di Amerika Syarikat.

6. Beberapa Ulasan Buruk

Saya membaca beberapa ulasan buruk mengenai Mochahost dalam talian. Sekiranya itu hanya satu atau dua ulasan, saya boleh memberikannya kepada pekerja yang tidak berpuas hati atau sesuatu yang berkaitan.

Namun, apabila anda melihat beberapa ulasan buruk di beberapa laman web yang berbeza, anda mula tertanya-tanya apa yang berlaku di sebalik tabir.

Pokoknya

Di permukaan, Mochahost nampaknya penyedia Web yang mantap. Namun, apabila anda masuk dan menjadi pelanggan, kisahnya nampaknya berubah. Pengalaman kami nampaknya berbeza dengan ulasan – tidak begitu buruk. Sudah tentu, kami hanya melakukannya untuk tujuan tinjauan, tetapi kami mempunyai pengalaman pelanggan. Kami menyukai kenyataan bahawa perkhidmatan ini 24/7, dan mereka nampaknya lebih pantas daripada beberapa ulasan yang dituntut.

Ini hampir membuat saya berfikir seolah-olah mereka tidak baik pada satu ketika, tetapi seolah-olah mereka membersihkan perbuatan mereka, yang merupakan sesuatu yang baik untuk dilihat.

Lihat Lagi Ciri

Lebih banyak lagi di Mochahost.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector