Ulasan One.com Mei 2020 – Harga & Rancangan Hosting

Betapa baiknya Hosting One.com?


Ulasan One.com 3.2 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (2 suara) Kelebihan

 1. Senarai Ciri yang mengagumkan
 2. Lebih Berpatutan
 3. Waktu Kerja yang Hebat
 4. Tahun Pertama percuma untuk Pakej Asas
 5. Sokongan Sepanjang Tahun 24/7

Keburukan

 1. Tawarkan Hosting Dikongsi Sahaja

Sokongan3Speed3.5Feature3Value3.5Transparency3

Ulasan Hosting One.com Rasmi kami

One.com adalah salah satu penyedia hosting terkemuka di Eropah. Ditubuhkan di Denmark pada tahun 2002, One.com telah berkembang menjadi lebih juta pelanggan dan 149 negara.

Ciri Terbaik Hosting One.com

Mari kita lihat di bawah tudung, kan? Bagaimanapun, mereka bertambah dari 1 juta pelanggan dalam 15 tahun. Mereka mesti melakukan sesuatu dengan betul.

Senarai Ciri yang mengagumkan

One.com menawarkan beberapa ciri yang kompetitif dengan penyelesaian hosting lain dan beberapa ciri yang unik. Mereka menawarkan penyelesaian Bix yang unik dengan setiap pakej hosting. Penyelesaian Bix memberi anda penyegerakan masa nyata, ciri streaming muzik, ciri perkongsian fail, dan ciri akses mudah alih yang sentiasa mengagumkan.

Cukup kenyataan bahawa ini adalah standard dengan setiap pakej yang mengagumkan. Walau bagaimanapun, beberapa ciri yang lebih kompetitif termasuk Google AdWords. Sekiranya anda membelanjakan $ 25 dan kredit Google AdWords, one.com akan memberi anda kredit bernilai tambahan $ 75.

Mereka lebih dari yang berpatutan

One.com sangat berpatutan. Sebenarnya, saya tidak pernah melihat yang semurah ini. Itu bukan untuk mengatakan bahawa mereka juga merupakan perkhidmatan yang murah – itu hanya untuk mengatakan bahawa mereka tidak mengenakan bayaran yang tinggi.

Pakej permulaan mereka bermula pada $ 0,25 sebulan. Itu adalah satu perempat dolar – bukan kesalahan ketik.

Sempurna untuk laman web asas, blog dan hosting e-mel, $ 25 ini sebulan akan memberi anda penyimpanan 15GB, satu pangkalan data, satu domain dan keupayaan SSL – sesuatu yang penting untuk laman web e-dagang.

Malah pakej perniagaan mereka, yang merupakan salah satu pakej mereka yang lebih mahal, bermula dari $ 6 sebulan. Saya tidak dapat memikirkan orang lain yang menawarkan lebih daripada 500 GB storan, lapan teras CPU (untuk akaun hosting bersama), pelbagai pangkalan data, beberapa domain, dan kemampuan SSL dan SSH untuk harga tersebut.

Waktu Kerja yang Hebat

Bagi banyak orang, sebelum mereka memutuskan syarikat hosting, mereka perlu mengetahui mengenai masa operasi. Sering kali, terlalu banyak syarikat hosting yang bersalah kerana tidak memberikan masa operasi yang terbaik. Apabila laman web tergendala – terutamanya laman web e-dagang – mempunyai laman web yang tergendala akan memerlukan banyak wang. Apabila memerlukan wang untuk orang seperti itu, anda akan berakhir dengan pelanggan yang tidak berpuas hati – dengan cara apa pun anda memotongnya. Jauh lebih baik bagi seseorang untuk mengenakan bayaran tambahan apabila lebar jalur melebihi daripada menutup laman web. Walau bagaimanapun, One.com tidak akan menutup laman web anda kerana mereka menawarkan lebar jalur yang tidak terhad.

One.com tidak mengiklankan masa operasi mereka. Perlu sedikit penggalian untuk dijumpai, tetapi saya dapati bahawa sebagai jaminan masa operasi, mereka mencatatkan statistik waktu operasi mereka. Dalam jangka masa 979 hari, mereka mengalami masa operasi 99,99 peratus.

Tahun Pertama percuma untuk Pakej Asas

Sekarang, saya telah membahas betapa sebenarnya One.com yang berpatutan. Namun, satu perkara yang tidak saya nyatakan ialah jika anda menggunakan pakej Basic, mereka akan memberi anda tahun pertama anda secara percuma. Betul – $ 0.00. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak motivasi untuk pergi dengan syarikat hosting, ini dia. Tidak ada syarikat hosting lain yang menawarkan ini.

Sokongan Sepanjang Tahun 24/7

Inilah ciri kritikal untuk menjalankan perniagaan di peringkat antarabangsa. Walaupun banyak syarikat hosting menawarkan ciri sokongan 24/7 sepanjang tahun ini, banyak yang tidak. Sebenarnya, sebilangan dari mereka hanya memberikan sokongan semasa waktu perbankan tempatan mereka sendiri. Dengan kata lain, dari pukul 8 pagi hingga 5 petang waktu tempatan – di mana sahaja mereka berada. Ini tidak dapat diterima oleh banyak orang yang merupakan pelanggan antarabangsa yang memerlukan sokongan. Sekiranya laman web anda tidak berfungsi dan anda memerlukan pertolongan, perkara terakhir yang ingin anda lakukan ialah bangun pada jam 3 pagi hanya kerana ketika mereka dibuka.

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa ia hanya berasaskan web, sembang langsung. Sudah tentu, bagi banyak orang yang tidak menjadi masalah – sembang langsung lebih disukai daripada masa yang lama di telefon. Namun, tidak menawarkan sokongan melalui telefon boleh menjadi penghalang bagi sesetengah orang.

Kelemahan dari One.com Hosting

Sama hebatnya dengan hosting One.com, kami mendapati beberapa kawasan sangat kekurangan. Sebenarnya, banyak daripadanya adalah pemecah perjanjian.

Hosting Berkongsi Sahaja

One.com hanya menawarkan hosting yang dikongsi. Ini bermaksud bahawa anda tidak boleh mendapatkan pilihan pelayan khusus, pilihan pelayan VPS atau pilihan hosting awan. Sebilangan besar ciri ini sangat penting bagi sesiapa sahaja yang membina laman web e-dagang dan perlu berkembang.

Sekiranya anda membina laman web e-dagang dan anda merancang untuk mengembangkannya, anda mungkin ingin mencari di tempat lain hanya kerana apabila diperlukan, anda akan terpaksa menukar penyedia hosting. Walau bagaimanapun, jika anda merancang untuk menyimpan blog kecil, ini sebenarnya bukan masalah.

Pokoknya

Tidak banyak yang tidak disukai mengenai hosting One.com. Saya bahkan tidak membuat liputan beberapa perkara – seperti apa senarai ciri mereka yang mengagumkan (22 ciri hebat dan mengira – periksa di sini). Itu hanya ciri-ciri percuma yang menjadi standard pada setiap akaun. Secara keseluruhan, One.com pasti akan memenangkan hati saya jika bukan kerana mereka tidak menawarkan jenis pilihan hosting lain daripada hosting bersama.

Ciri teratas

 • Sokongan pantas
 • Harga berpatutan
 • Banyak ciri

Lawati laman web rasmi

5 hos teratas

 • Ulasan SiteGround
 • Ulasan Mesin WP
 • Ulasan Hosting A2 (lama)
 • Kajian Bluehost
 • Ulasan WordPress Terurus GoDaddy
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map