Ulasan Perkhidmatan Web Amazon Mei 2020 – Adakah AWS Terbaik?

Ulasan Perkhidmatan Web Amazon Mei 2020 – Adakah AWS Terbaik?

Ulasan Perkhidmatan Web Amazon Mei 2020 – Adakah AWS Terbaik?

Betapa baiknya Hosting Perkhidmatan Web Amazon?


Ulasan Perkhidmatan Web Amazon 4 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (8 suara) Kelebihan

 1. Penyimpanan yang Boleh Skal secara automatik
 2. Tawarkan model Bayar Per Guna dengan Kos Rendah
 3. Pilihan Sokongan Hebat
 4. Pelan Percuma untuk Pengguna Baru
 5. Fail Terabyte Besar

Keburukan

 1. Pakej Standard Tidak Ada
 2. Harga Bervariasi mengikut Lokasi
 3. Anda Mesti Mengira dan Mengira Penggunaan Anda
 4. Sokongan lebih sukar dihubungi

Sokongan3Speed4.5Feature4.5Value4.5Transparency3.5

Ulasan Hosting Perkhidmatan Web Rasmi Amazon kami

Perkhidmatan Web Amazon, yang lebih biasa disebut Amazon S3 untuk “penyelesaian penyimpanan mudah,” lebih merupakan penyelesaian penyimpanan awan dan kemudian penyelesaian hosting. Walaupun mereka tidak mempunyai pakej khas yang mungkin anda lihat di penyedia hosting, mereka mempunyai pilihan lain, kadang-kadang lebih menguntungkan.

Ciri Terbaik Perkhidmatan Web Amazon

Amazon adalah syarikat besar. Apa yang bermula sebagai kedai buku dalam talian yang sederhana berjaya berubah menjadi Wal-Mart dalam talian seterusnya. Untuk sebarang produk ketara yang dijual, Amazon mungkin menjualnya. Berikut adalah ciri terbaik Perkhidmatan Web Amazon.

Penyimpanan yang Boleh Skal secara automatik

Amazon menawarkan storan yang boleh diskalakan secara automatik. Ini bermakna tidak kira betapa sibuknya laman web anda atau berapa banyak ruang yang anda perlukan, Amazon secara automatik menyesuaikan akaun anda agar sesuai. Ini bermaksud bahawa anda tidak akan pernah mendapat ralat “lebar jalur melebihi”. Ini adalah salah satu ciri unik Amazon kerana anda tidak perlu bimbang tentang apa yang mungkin berlaku pada data atau pelawat anda sekiranya penggunaan anda meningkat.

Bayar Setiap Penggunaan; Kos rendah

Perkhidmatan Web Amazon menawarkan model bayar per penggunaan. Ini memberikan model kos lebih rendah kerana anda hanya membayar untuk apa yang anda gunakan. Tidak ada model flat rate atau sebulan yang tersedia. Perkhidmatan Web Amazon menghendaki anda memasukkan data anda ke dalam apa yang mereka sebut “baldi”. Sebagai pengguna, anda akan dikenakan tarif “per gigabait” dan “per permintaan” untuk menilai pemindahan data masuk dan keluar dari baldi anda.

Berita baiknya ialah Amazon menagih permintaan ini sebanyak ribuan. Mereka bukan mogul yang lapar kerana mencari nikel dan merendahkan anda setiap langkah.

Pilihan Sokongan Hebat

Amazon telah menaikkan bar untuk sokongan pelanggan. Seperti yang anda ketahui, Amazon menjual lebih banyak daripada sekadar ruang hosting. Mereka menjual hampir setiap produk fizikal dan nyata yang dapat dibayangkan di dunia. Mereka membuat model perkhidmatan pelanggan yang cuba ditiru oleh orang lain. Pekerja mereka diberi kuasa untuk menangani berbagai permintaan pelanggan, membuat pelanggan senang tanpa banyak birokrasi yang menghalangi. Terdapat empat tahap perkhidmatan yang boleh anda akses dengan Amazon Web Services. Ini termasuk Asas, Pembangun, Perniagaan dan Perusahaan. Sokongan asas disertakan dengan semua akaun. Pada peringkat asas, anda mendapat sokongan sepanjang tahun 24/7 dengan akses ke perkhidmatan pelanggan, akses ke forum, akses ke sokongan teknikal untuk pemeriksaan kesihatan, pusat sumber bantuan diri dan Soalan Lazim produk. Ia hanya menjadi lebih baik dari sana.

Pelan Percuma untuk Pengguna Baru

Amazon menawarkan rancangan percuma untuk pengguna baru dengan ciri berikut:

 • Ruang cakera 5GB.
 • 20,000 permintaan GET (lihat model “baldi” di atas)
 • Permintaan 2000 PUT (lihat model “baldi” di atas)
 • 15GB pemindahan data keluar untuk satu tahun.

Akaun yang benar-benar percuma dan boleh digunakan adalah jarang di antara penyedia hosting laman web.

Fail Terabyte Besar

Ciri yang sangat baik dari Perkhidmatan Web Amazon adalah hakikat bahawa anda boleh memindahkan fail berukuran hingga 5 TB. Kebanyakan cakera keras bahkan tidak mendekati ukuran itu – dan mereka mengendalikan pelbagai jenis data. Sejujurnya, saya tidak pernah melihat fail berukuran 5TB atau lebih besar. Mungkin jika anda membuat gambar cakera keras 5TB, had itu mungkin tercapai. Maksudnya adalah ini. Perkhidmatan Web Amazon akan mengendalikan hampir semua fail yang anda lemparkan – bahkan foto dan video dengan resolusi tertinggi dan tertinggi.

Kelemahan Perkhidmatan Web Amazon

Adalah tidak adil untuk membandingkan Perkhidmatan Web Amazon dengan penyedia hosting lain. Mereka bukan syarikat hosting Web biasa anda.

Pakej Standard Tidak Ada

Membandingkan Perkhidmatan Web Amazon dengan penyedia hosting lain yang lain adalah seperti membandingkan epal dengan oren. Apabila anda menghoskan laman web anda dengan Perkhidmatan Web Amazon, anda dapat menjalankan skrip sisi pelanggan, tetapi skrip sisi pelayan tidak tersedia. Mereka hanya menyokong laman web statik. Sekiranya anda berhasrat untuk menjalankan apa-apa jenis laman web e-dagang, Perkhidmatan Web Amazon tidak akan berfungsi untuk anda.

Harga Bervariasi mengikut Lokasi

Amazon adalah syarikat global. Sangat diharapkan mereka mengenakan harga yang berbeza di Australia daripada yang dilakukan di Amerika Syarikat. Namun, dalam sebuah negara, saya menjangkakan harga akan tetap konsisten. Dengan Amazon, anda tidak akan dapat melakukannya. Contohnya, jika anda tinggal di wilayah Virginia Utara Amerika Syarikat, anda boleh mendapatkan perkhidmatan keluar percuma ke Amazon, tetapi tidak di tempat lain.

Anda Mesti Mengira dan Mengira Penggunaan Anda

Model bayar setiap penggunaan mempunyai kelemahan. Apabila anda membayar yuran tetap setiap bulan, anda tahu berapa banyak yang anda bayar dan apa yang anda bayar. Apabila anda mempunyai model bayar per-penggunaan, anda mesti mengira dan mengira penggunaan anda sehingga anda dapat membuat anggaran dengan tepat.

Pokoknya

Perkhidmatan Web Amazon adalah salah satu yang terbaik atau salah satu penyedia hosting Web terburuk bergantung pada bagaimana anda melihatnya. Mereka bukan penyelesaian yang baik untuk menjalankan laman web e-dagang. Walau bagaimanapun, jika anda berhasrat untuk menggunakan laman web statik terutamanya untuk penyimpanan awan, Amazon Web Services mempunyai sokongan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector