Ulasan Rackspace Mei 2020: Adakah Rackspace adalah Pertandingan Hos Sempurna Anda?

Ulasan Rackspace Mei 2020: Adakah Rackspace adalah Pertandingan Hos Sempurna Anda?

Ulasan Rackspace Mei 2020: Adakah Rackspace adalah Pertandingan Hos Sempurna Anda?

Contents

Apa itu Rackspace?

Rackspace adalah syarikat hosting web milik awam yang berpusat di San Antonio yang mengkhususkan diri dalam hosting yang dikendalikan untuk perniagaan dan syarikat. Ditubuhkan pada tahun 1998 oleh Pat Condon dan Dirk Elmehof, Rackspace mempunyai pusat data di Dallas, San Antonio, Vancouver, dan Hong Kong. Rackspace baru-baru ini dijual kepada Apollo Global Management, dan beberapa butiran mungkin telah berubah sejak urus niaga.


Betapa baiknya Rackspace Hosting?

Rackspace adalah syarikat hosting premium dengan sokongan dan perkhidmatan tambahan yang ditujukan untuk perniagaan. Itu bukan untuk pengguna rata-rata anda, dengan hosting bermula dari tiga digit setiap bulan. Itu pasti harga yang lumayan, tetapi faedahnya banyak. Syarikat ini tidak menjanjikan waktu henti, dan mempunyai lebih banyak pengalaman dengan OpenStack daripada syarikat lain di pasaran. Sudah tentu Rackspace bukanlah keputusan terbaik jika anda hanya mahu menjadi tuan rumah satu laman web. Tetapi mereka yang mencari hosting, perkhidmatan cloud, dan perkhidmatan infrastruktur yang dikendalikan semuanya akan menemuinya dengan Rackspace. Walau bagaimanapun, pesaing Perkhidmatan Web Amazon dan Google Cloud menawarkan portfolio perkhidmatan yang lebih besar dengan wang yang jauh lebih sedikit.

Lihat Lagi Ciri-ciri Ulasan Rackspace 4.2 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (3 suara) Kelebihan

  • Sokongan fanatik
  • Banyak ciri
  • Berorientasikan perniagaan

Keburukan

  • Harga ruang rak adalah mahal bagi pengguna biasa
  • Struktur akaun yang mengelirukan
  • Lapisan sokongan yang berbeza tidak jelas

RingkasanRackpace tidak sesuai untuk pengguna hosting kecil, mereka fokus pada perniagaan dan menjadi penyelesaian teknikal, bukan hanya vendor lain. Walaupun menjadi pengguna dalam skala perusahaan, masih ada beberapa kekurangan fitur. Sokongan4Speed4.5Feature5Value3.5Transparency4

Tinjauan Hosting Rackspace Rasmi kami

Rackspace mempunyai reputasi kelas atas berdasarkan sokongan pelanggan yang fanatik dan perkhidmatan mereka yang dikendalikan. Syarikat ini telah disebut lebih dari satu kali “awan Nordstrom.”Pasaran sasaran mereka adalah perniagaan bersaiz sederhana hingga besar yang mampu membayar harga yang lebih tinggi, dan sangat sesuai untuk syarikat dengan jabatan IT yang ramping. Mereka yang mencari perkhidmatan hosting secara eksklusif tetapi butik yang sama harus melihat WP Engine, penyelesaian WordPress terurus tanpa perkhidmatan cloud.

Ciri-ciri Terbaik dari Rackspace Hosting

Rackspace telah mengubah penamaan dan penawaran perkhidmatan mereka sejak beberapa tahun kebelakangan ini ketika mereka berusaha untuk mendapatkan kembali kedudukan mereka dan memutuskan jenis syarikat yang mereka inginkan setelah Amazon Web Services, Pair Networks, dan penyedia lain yang sangat murah. Penjenamaan kelas atas mereka adalah kunci dalam penyusunan semula ini kerana begitu banyak pesaing telah memasuki pasaran.

Perkhidmatan Pelanggan Rackspace Pantas dan Berkelas

Pada rancangan paling asas, anda mempunyai akses ke e-mel, sembang langsung, dan sokongan telefon – e-mel biasanya dijawab dalam masa kurang dari 20 minit dengan respons yang sangat teliti, dan respons sembang langsung biasanya diterima dalam waktu kurang dari satu minit. Rackers boleh dihubungi melalui telefon 24/7 dan sangat membantu di telefon.

Sebilangan besar kakitangan sokongan akan pergi ke atas dan seterusnya untuk memberi anda sokongan yang luar biasa. Pada akaun tahap infrastruktur, sokongan tidak akan log masuk dan membuat perubahan untuk anda, tetapi dalam situasi berbahaya mereka mungkin akan terus melakukannya dan tetap melakukannya. Pelan akhir yang lebih tinggi memungkinkan untuk ini, yang dapat menjimatkan banyak masa dan kesedihan. Rackspace bangga memberikan sokongan bertaraf dunia, dan secara keseluruhannya mereka berikan.

Ciri-ciri Banyak & Aplikasi Web

Rackspace mempunyai banyak ciri dan dapat menyesuaikan kebanyakan konfigurasi untuk laman web anda. Semasa bercakap dengan pengurus akaun, mereka akan menggali untuk mencari ciri yang sangat anda perlukan dan cara untuk memperbaiki struktur anda. Media kaya, aplikasi mudah alih, e-dagang, sistem SharePoint, SaaS, dan banyak lagi tersedia dalam Rackspace dan berjalan lancar. Perkakasan mereka adalah yang terbaik dan membolehkan anda melayan seberapa banyak pelayan yang diperlukan.

Masa Penggunaan 100%

Rackspace menggunakan pelayan khusus dan menyandarkan maklumat anda setiap hari, membolehkan mereka menyesuaikan dan menggerakkan sesuatu dengan cepat ketika menghadapi ancaman waktu henti. Di mana ramai yang menuduh Amazon Web Services terlalu banyak memuatkan pelayan mereka, Rackspace nampaknya benar mendapatkan aspek ini. Mereka benar-benar mempunyai nombor untuk membuktikannya juga. Sejak tahun 2005, Rackspace telah beroperasi 99,99% hampir sempurna.

Harga Rackspace adalah Berdasarkan Penggunaan

Bermula dari $ 499 per bulan, setiap pelayan dan mencapai $ 1,249, pelayan khusus Rackspace berharga mengikut ruang pelayan yang anda gunakan. Pengurus akaun mereka akan menilai perkhidmatan yang anda perlukan berdasarkan keperluan perniagaan anda dan mengesyorkan kadar per jam yang tepat untuk rancangan anda. Pengurusan pelayan pintar seperti ini sangat membantu perniagaan yang merancang untuk meningkatkan skala dan ingin menggunakan perkhidmatan hosting dan cloud mereka.

Kelemahan Rackspace Hosting

Rackspace tidak sempurna, dan mereka telah bereksperimen dengan rancangan harga dan perkhidmatan yang berbeza sebagai tindak balas terhadap perubahan dalam industri. Dan kerana mereka adalah beberapa penyedia yang paling mahal di sekitar, ada baiknya masa anda untuk melihat dengan dekat di mana mereka kekurangan, mengawasi setiap pengedar masalah.

Panel Pentadbiran dan Struktur Memerlukan Kerja

Bahagian belakang mereka cukup bersih dan pantas dengan banyak standard. Tetapi ia masih perlu dilakukan pembersihan. Sekiranya anda terbiasa dengan cPanel, mereka tidak menggunakannya, jadi bersiaplah untuk membiasakan diri dengan sistem lain. Kelemahan lain yang berkaitan dengan ini adalah jika anda mempunyai beberapa tahap akaun, anda mesti log masuk dan keluar dari beberapa daripadanya. Organisasi ini tidak sepenuhnya intuitif, dan dapat membuat kurva pembelajaran yang curam bagi mereka yang biasa menggunakan penyedia hosting peringkat lebih asas.

Lapisan Tambahan

Sekiranya anda ingin menukar status akaun anda atau membincangkan harga, anda harus berbincang dengan pengurus akaun yang berdedikasi, anda tidak boleh masuk dan menukarnya sendiri. Sekiranya anda seorang yang suka berjalan melalui segala-galanya, ini boleh memberi manfaat, tetapi jika anda suka tahap kawalan dan mempunyai sikap DIY, maka ini dapat menjadi halangan tambahan.

Sokongan Tiket Mengambil Masa

Kadang kala, anda tidak mahu telefon dan bercakap dengan seseorang. untuk masa-masa anda hanya mahu melepaskan tiket dan menyelesaikan masalah anda, anda mungkin perlu menunggu sekitar 30 minit. Ini lebih pantas daripada banyak host, tetapi tidak sepantas Siteground. Kadang-kadang mereka akan menawarkan untuk merakam perbualan telefon anda dalam tiket, bagaimanapun, ini sangat membantu. Mereka juga menjanjikan tindak balas segera terhadap situasi “darurat”, tetapi definisi darurat anda mungkin berbeza dari situasi darurat.

Tayangan Pertama Sangat Hebat

Laman web Rackspace sangat membingungkan bagi orang awam yang tidak berpengalaman dalam cloud dan VPS. Rackspace menawarkan sejumlah besar perkhidmatan dan rancangan mereka dapat digabungkan dengan banyak cara, yang bermaksud bahawa lawatan pertama anda ke laman web mereka terasa seperti mengembara tanpa tujuan di labirin. Selain itu, untuk membuat pembelian, anda perlu mendaftar terlebih dahulu, membombardir diri anda dengan e-mel promosi. Jangan memihak kepada anda dan jangan meletakkan peti masuk utama anda sebagai e-mel hubungan jika anda hanya ingin mendapatkan lebih banyak maklumat. Walau bagaimanapun, Rackspace melakukan pekerjaan yang luar biasa menjadikan onboarding semudah pai, jadi jika anda dapat melepasi tahap awal ini, anda dapat mengharapkan pelayaran yang lancar.

Pokoknya:

Intinya ialah Rackspace adalah untuk perniagaan, terutamanya perniagaan dengan laman web yang besar dan / atau kompleks secara teknikal. Sekiranya anda menjalankan kedai Magento dan memerlukan hosting yang kompleks, pertimbangkan Rackspace. Sekiranya anda mencari rakan teknologi, masukkan mereka ke dalam campuran. Rackspace mengalahkan banyak pesaing awan mereka dalam sokongan pelanggan dan masa operasi mereka. Tetapi adakah itu cukup untuk menebus harga premium mereka? Bagi sesetengah orang, jawapannya adalah ya. Tetapi jika anda mencari pilihan yang lebih murah dengan pengurusan yang kurang praktis, ciri yang lebih biasa, dan tidak takut sedikit masa rehat, anda akan lebih gembira dengan perkhidmatan lain.

Lihat Lagi Ciri

Soalan Lazim Hosting Rackspace

Apa yang unik mengenai Rackspace?

Rackspace hosting adalah penyedia perkhidmatan hosting web yang merupakan penyedia hosting Cloud terurus terbesar. Ia melayani lebih daripada separuh syarikat Fortune 100 dan dianggap sebagai peneraju industri dalam Gartner Magic Quadrant untuk hosting web terkawal yang diaktifkan oleh Cloud. Hosting Rackspace melayani kedua-dua syarikat korporat besar dan perniagaan kecil, dengan sekumpulan pakar mahir yang siap memberikan semua penyelesaian hosting web terbaik dan terkini dari pengurusan keselamatan hingga hosting laman web, penyelesaian e-dagang hingga pengurusan pangkalan data, dan hosting e-mel.

Apa jenis perkhidmatan hosting yang ditawarkan oleh Rackspace?

Hosting Rackspace menawarkan hosting khusus, perkhidmatan web Amazon, hosting Microsoft Cloud atau Azure, dan Openstack Cloud. Untuk hosting khusus, Rackspace menawarkan lebih daripada 3,000 jurutera hosting di Linux, Windows, dan Vmware. Untuk perkhidmatan web Amazon, Rackspace mempunyai lebih daripada 370+ profesional bersertifikat AWS yang menyokong semua 11 kawasan awam AWS. Untuk Microsoft Cloud / Azure, Rackspace adalah Rakan Microsoft Hosting lima kali tahun ini, memenangi anugerah lebih banyak kali daripada penyedia perkhidmatan hosting web lain yang ada sekarang. Akhirnya, untuk Openstack Cloud, Rackspace adalah pengasas bersama perkhidmatan hosting laman web bersama dengan NASA, yang bermaksud Rackspace mempunyai pengalaman paling banyak di dunia sebanyak seratus kali.

Apakah ciri Rackspace yang dinilai tinggi?

Hosting Rackspace telah ditinjau oleh pengguna untuk empat kualiti terbaik. Keempat kualiti teratas ini adalah sokongan, ciri, nilai, dan sokongan. Di seluruh papan, hosting Rackspace telah mendapat penilaian tertinggi oleh pengguna dalam masa uptime, fitur kedua paling banyak, dan sokongan dan nilai paling sedikit.

Berapa banyak domain yang boleh dihoskan oleh pelanggan di Rackspace?

Seperti kebanyakan platform hosting laman web yang menawarkan perkhidmatan hosting bersama, tidak ada batasan untuk berapa banyak domain yang dapat dihoskan melalui platform hosting Rackspace. Pelanggan akan mengawal semua perkara di pelayan Cloud mereka jika mereka menghoskan domain melalui Rackspace.

Adakah Rackspace akan sukar bagi mereka yang baru atau tidak biasa dengan webhosting?

Hosting Rackspace mungkin sukar bagi mereka yang baru atau tidak biasa dengan perkhidmatan hos web, tetapi ia bergantung. Tahap kesukaran seseorang untuk berurusan dengan perkhidmatan hosting Rackspace kebanyakannya bergantung pada keakraban dan tahap pengalaman mereka dengan menjadi pentadbir sistem untuk pelayan hosting web Linux atau Windows. Walau bagaimanapun, perkhidmatan khusus hosting Cloud mereka ditujukan khas untuk pelanggan dan pelanggan yang baru menggunakan hosting laman web dan ingin memulakan hosting laman web mereka dari awal, dan bukannya mempunyai ciri yang telah diinstal sebelumnya seperti dengan perkhidmatan hosting laman web Linux atau Windows Server.

Apa yang boleh dilakukan oleh pelayan Cloud melalui hosting Rackspace?

Selagi sah dan mematuhi dasar penggunaan Rackspace yang boleh diterima, seseorang boleh melakukan apa sahaja dengan pelayan awan melalui hosting Rackspace. Perkhidmatan hosting Pelayan Awan Rackspace adalah akses, tahap root / Pentadbir tanpa had, jenis persekitaran hosting laman web Linux atau Windows yang dapat dijalankan pada semua jenis aplikasi atau perkhidmatan dari pelayan operasi tradisional, fizikal, atau tidak dikendalikan khusus melalui Cloud.

Bolehkah Rackspace menolong saya memasang pakej perisian?

Sama ada Rackspace hosting akan membantu pelanggan atau pelanggan dengan pemasangan pakej perisian bergantung pada tahap perkhidmatan yang pelanggan dan pelanggan telah mendaftar dan bayar. Untuk akaun Cloud Infrastructure Managed, pelanggan atau pelanggan bertanggungjawab untuk pemasangan dan penyelenggaraan semua perisian di pelayan mereka, tetapi untuk Cloud Server dengan Operasi Terurus, Rackspace memang memberikan sokongan teknikal ketika berkaitan dengan pemasangan dan penyelenggaraan pakej perisian tertentu dan juga konfigurasi pelayan.

Bolehkah saya memasang semula sebaran yang berbeza pada pelayan Cloud Rackspace? Atau adakah saya harus bermula dari awal?

Dengan hosting Rackspace, seseorang dapat memasang semula sebaran yang berbeza pada pelayan Cloud mereka. Tidak perlu bermula dari awal. Yang perlu dilakukan hanyalah menekan butang Rebuild di panel kawalan dan kemudian mereka dapat memilih sebaran baru. Tetapi sebelum melakukan ini, pastikan ada cadangan semua data kerana ada kemungkinan proses ini memasang semula sebaran baru yang berbeza akan memusnahkan data sebelumnya dari pengedaran lama yang ada di pelayan. Proses membina semula sebaran baru dan berbeza juga membolehkan seseorang menyimpan alamat IP mereka dari pengedaran lama dan sebelumnya.

Bagaimana jika saya membuat kesilapan di pelayan Cloud saya?

Sekiranya seseorang mengacaukan pelayan Cloud mereka, mereka mempunyai banyak pilihan untuk membetulkan masalahnya. Dengan Rackspace, jika pelanggan mengacaukan, maka mereka dapat menghidupkan semula pelayan, memulihkan semua dan semua data dari pelayan secara sandaran, atau hanya menghapus pelayan dan mulai dari awal. Mereka juga mempunyai pilihan untuk reboot ke mod penyelamatan kecemasan dan berusaha menyelesaikan masalah itu sendiri, atau hubungi sokongan teknikal jika ada dan jika tidak ada penyelesaian di atas yang melakukan muslihat. Cara terbaik dan termudah untuk mengelakkan melakukan kesalahan pada pelayan Cloud adalah dengan membuat sandaran tetap dan membuat sandaran baru sebelum cuba membuat perubahan konfigurasi pelayan utama atau sebelum memasang beberapa perisian baru.

Adakah Rackspace menawarkan potongan untuk pelayan Cloud?

Ya, hosting Rackspace memang menawarkan potongan untuk pelayan Cloud tetapi ada pelbagai jenis potongan berdasarkan penggunaan.

Bolehkah saya membeli simpanan tambahan untuk pelayan saya?

Pelanggan dapat menambahkan jumlah simpanan tambahan untuk pelayan mereka kapan saja dengan perkhidmatan Cloud Block Storage hosting Rackspace, tetapi peruntukan storan asli untuk pelayan Cloud didasarkan pada jenis Pelayan Awan yang dipilih oleh seseorang.

Untuk prestasi perkhidmatan, apakah perbezaan, jika ada, antara pelayan awan standard dan umum?

Terdapat beberapa perbezaan yang ketara dan ketara dalam prestasi perkhidmatan antara pelayan awan standard dan tujuan umum di hosting Rackspace. Pertama, pelayan awan tujuan umum menggunakan pemacu keadaan pepejal yang lebih cepat, atau SSD, berbanding dengan peruntukan cakera berputar standard yang digunakan oleh pelayan awan tujuan standard. Kedua, pelayan awan tujuan umum mempunyai RAM yang tersedia hingga 120 GB berbanding pelayan awan tujuan biasa yang hanya mempunyai RAM yang tersedia hingga 30 GB. Terakhir, lebar jalur rangkaian maksimum untuk pelayan awan tujuan standard adalah rangkaian awam 300 mbps dan rangkaian peribadi 600 mbps, sedangkan untuk pelayan awan tujuan umum, lebar jalur rangkaian maksimum adalah 10.000 mbps yang dapat dibahagikan antara rangkaian awam dan swasta dalam jumlah yang pelanggan berhasrat.

Adakah saya masih akan ditagih sekiranya pelayan saya dimatikan?

Ya, hosting Rackspace tetap akan menagih pelanggan mereka walaupun pelayan yang mereka gunakan untuk mengehoskan laman web mereka dimatikan pada bila-bila masa dan dalam jangka masa apa pun. Semasa pelayan dibuat, pelanggan diberi sejumlah RAM khusus dan ruang cakera keras yang tersedia. Selagi pelayan itu ada, maka tidak ada orang lain yang dapat menggunakan sumber yang telah diperuntukkan. Ini adalah sebab utama mengapa pelanggan dikenakan setiap jam walaupun dan semasa pelayan dimatikan. Sekiranya pelanggan ingin berhenti membuat caj untuk pelayan yang dimatikan, mereka mesti menghapus pelayan tersebut di Panel Kawalan.

Juga, jika pelanggan ingin berhenti membayar pelayan, tetapi masih memerlukan atau ingin mengekalkan konfigurasi dari pelayan tersebut, maka pilihan terbaik mereka adalah membuat imej Pelayan Awan. Konfigurasi sistem pada cakera sistem akan disimpan dalam gambar, dan gambar akan disimpan di Cloud Files dan dapat diakses melalui tab Gambar Tersimpan di Panel Kawalan. Walau bagaimanapun, terdapat bayaran yang berkaitan dengan penyimpanan Cloud Files tetapi jauh lebih rendah daripada kos menjalankan pelayan aktif. Pelanggan juga perlu menyimpan data dari cakera data mereka ke Cloud Block Storage atau Rackspace Cloud Backup untuk menyediakannya di pelayan seterusnya. Kemudian pelanggan bebas untuk menghapus pelayan asal, diyakinkan dengan pengetahuan bahawa mereka selalu dapat menyediakan pelayan baru menggunakan gambar yang disimpan dari pelayan lama mereka dan data lama mereka yang disimpan. Setelah memulihkan pelayan mereka dari gambar yang disimpan, perbezaan utama antara pelayan mereka adalah bahawa pelayan baru mereka mempunyai alamat IP yang berbeza dari yang sebelumnya. Menggunakan pelayan baru mungkin memerlukan pelanggan untuk mengemas kini rekod DNS yang berkaitan untuk mencerminkan alamat IP baru.

Berapa banyak pengguna yang boleh pergi ke setiap mesin?

Jumlah pelanggan atau pengguna pada mesin host pelayan Cloud akan bergantung pada ukuran pelayan Awan pelanggan dan jenis sistem operasi yang mereka beli.

Adakah kumpulan keselamatan di rangkaian awan disokong?

Ya, kumpulan keselamatan di rangkaian awan disokong di Rackspace. Rackspace menggunakan perisian terbaik dan terkini untuk memastikan bahawa pelayan Cloud mereka dan perkhidmatan hosting web lain adalah selamat dan selamat digunakan dan disimpan data. Lebih banyak lagi di Rackspace.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector