Ulasan Web.com Mei 2020 – Harga & Rancangan Hosting

Ulasan Web.com – Adakah mereka berbaloi?

Web.com adalah syarikat hosting web awam yang beribu pejabat di Jacksonville, Florida. Ditubuhkan pada tahun 1997, Web.com adalah antara penyedia hosting web yang paling lama berjalan dan paling terkenal di pasaran. Pada akhir tahun 2014 mereka mempunyai lebih daripada 3.3 juta pelanggan. Syarikat ini juga memiliki Network Solutions dan Register.com.


Betapa baiknya Web.com?

Web.com mungkin telah menjadi pendorong di boom dotcom, tetapi perkhidmatan mereka tidak dapat bertahan di pasar saat ini yang begitu tepu dengan syarikat hosting yang inovatif dan harga yang kompetitif. Web.com mengenakan harga yang sangat tinggi untuk perkhidmatan asas yang sangat terhad. Sudah tentu tidak ada host web yang sempurna, dan mana-mana syarikat sesuai dengan projek anda. Tetapi Web.com memberikan sedikit alasan untuk mengesyorkannya. Walaupun mereka dapat memperoleh pengenalan nama dan kekuatan korporat mereka, perkhidmatan Web.com sangat kurang di hampir setiap departemen.

Ulasan Web.com 2.2 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (0 suara) Kelebihan

 1. Rancangan berasaskan Linux dan Windows
 2. Waktu Kerja yang Hebat
 3. Seret dan Lepas Pembangun Tapak

Keburukan

 1. Hosting Berkongsi Sahaja
 2. Terjual di Setiap Giliran
 3. Bayaran Sangat Tinggi – Pelan Tidak Termasuk Semua
 4. Beberapa Aduan dengan Better Business Bureau
 5. Pengalaman Perkhidmatan Pelanggan yang Mengecewakan
 6. Janji Pengenalan yang Menyesatkan dan Kadar Pembaharuan

RingkasanJika Web.com menarik perhatian anda kerana harga perkenalan yang rendah, berhati-hatilah untuk membaca cetakan yang baik. Web.com mungkin mempunyai beberapa ciri baik yang menarik bagi mereka yang baru menggunakan web hosting, tetapi sangat sedikit yang mereka tawarkan yang menjadikan mereka pelaburan yang baik untuk jangka panjang. Sokongan2Speed2.5Feature2.5Value2Transparency2

Ulasan Hosting Web.com Rasmi kami

Anda mungkin mengenali Web.com dari iklan TV mereka yang menampilkan pemilik perniagaan kecil yang sangat tidak berpengalaman, atau mungkin dari tajaan mereka untuk PGA Tour. Sebagai salah satu hos web terbesar dan terpanjang yang tersedia, Web.com mempunyai pengiktirafan nama yang sangat baik dan dana untuk beriklan secara meluas. Tetapi ketika industri hosting web telah berkembang pesat dalam beberapa tahun terakhir, Web.com gagal mengikuti tahap layanan pesaing baru mereka.

Ciri Terbaik Hosting Web.com

Web.com memang menjanjikan beberapa perkhidmatan yang menarik, tetapi peningkatan standard industri menjadikannya kelihatan sangat asas dalam perbandingan. Berikut adalah beberapa sebab mengapa seseorang mungkin ingin mendaftar untuk rancangan hosting bersama dengan Web.com:

Kedua-dua Rancangan berasaskan Linux dan Windows

Web.com mempunyai rancangan hosting berasaskan Linux dan Windows. Mereka bukan satu-satunya syarikat yang menawarkan pilihan ini; GoDaddy, misalnya, juga menawarkan kedua-dua platform. Tetapi pilihan hosting berasaskan Linux dan Windows ini menjadi semakin jarang kerana kebanyakan syarikat hosting web memilih hanya menawarkan satu.

Akan Membina Halaman Perniagaan Facebook untuk Anda

Web.com berjanji untuk membina Halaman Perniagaan Facebook untuk pelanggan baru. Cara pemasaran ini jelas ditujukan kepada pemilik perniagaan yang lebih tua dan kurang cenderung secara teknikal. Tetapi membuat laman Facebook mungkin merupakan salah satu perkara termudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja di internet. Terutama diberikan bahawa Demografi Facebook yang semakin meningkat kini adalah warga emas, sukar untuk membayangkan ada yang tertekan oleh pemikiran untuk membuat laman Facebook bahawa perkhidmatan ini akan menjadi sangat menarik. Mungkin ini adalah titik penjualan bagi mereka yang lebih suka menjauhkan internet secara bersama, tetapi bagi mereka yang mempunyai kecekapan internet yang paling asas, kami mengesyorkan mengambil masa 10 minit untuk membuat halaman perniagaan Facebook anda sendiri.

Pembelian dan Pendaftaran Nama Domain

Mendaftar dengan Web.com merangkumi pendaftaran domain percuma, yang mereka lakukan sendiri daripada beroperasi melalui pendaftar pihak ketiga. Tetapi awas kadar pembaharuan. Walaupun tahun pertama anda percuma, Web.com mengenakan $ 37 / tahun untuk memperbaharui domain anda, yang lebih dari dua kali ganda daripada standard industri biasa. GoDaddy, misalnya, mengenakan $ 14,99 untuk memperbaharui domain anda setelah tahun pertama. Perkhidmatan seperti NameCheap akan lebih murah. Walaupun domain percuma semasa mendaftar mungkin menggoda, kami mengesyorkan membeli domain anda di tempat lain jika anda merancang untuk menggunakan Web.com sebagai penyedia hosting web anda. Sudah tentu, melainkan anda hanya berhasrat untuk memiliki URL selama setahun.

Harga Pengenalan Rendah

Web.com menawarkan harga perkenalan yang sangat rendah untuk pelanggan baru. Pakej Pembangun Laman Web mereka hanya $ 1.95 untuk bulan pertama. Walau bagaimanapun, cetakan yang baik perlu ditangani. Ini hanya untuk bulan pertama, setelah itu harganya melonjak lebih dari 1000% hingga $ 22 / bulan. Ini akan menjadi lebih mahal dan lebih mahal jika anda menambah tambahan seperti sijil SSL, pelaporan metrik utama, dll.

Waktu Kerja yang Hebat

Kami mungkin telah memenuhi syarat setiap pro yang berkaitan dengan Web.com hingga ke tahap ini. Tetapi hakikatnya adalah mereka mempunyai waktu operasi yang sangat baik. Pada 99,99% untuk dekad yang lalu, rekod mereka di sini tidak tersusun.

Kelemahan Hosting Web.com

Web.com mempunyai reputasi yang sangat buruk di kalangan profesional web dan rata-rata pelanggan. Kenyataannya sangat mengerikan sehingga membuat anda tertanya-tanya bagaimana mereka boleh menjadi salah satu syarikat terbesar dan terpanjang dalam perniagaan ini. Berikut adalah beberapa sebab utama mengapa anda harus mendapatkan perkhidmatan hosting web di tempat lain:

Struktur Harga adalah Mahal dan Menyesatkan

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, Web.com mempunyai beberapa pilihan harga pengenalan yang menggoda yang cenderung menarik bagi master web pertama kali. Tetapi tidak seperti kebanyakan penyedia hosting web lain, Web.com tidak menyusun perkhidmatan mereka seperti pakej. Sangat sukar untuk mengukur berapa kos perkhidmatan mereka tanpa benar-benar memasukkan barang ke dalam keranjang belanja anda. Selain itu, tidak jelas jenis penyimpanan dan had lalu lintas yang anda bayar kerana ini tidak dipecahkan dengan jelas di mana sahaja di laman web mereka. (Untuk melihat syarikat yang melakukan pekerjaan dengan hebat, lihat A2 Hosting)

Banyak perkara yang menjadi standard sebagai sebahagian daripada harga tetap dengan syarikat lain berharga tambahan dengan Web.com. Alat pembinaan laman web, sijil SSL, pemantauan metrik … semua ini memerlukan kos tambahan, selain daripada $ 22 / bulan yang sudah tinggi yang mereka kenakan untuk rancangan mereka yang paling disyorkan. Checkout adalah satu-satunya masa anda akan melihat perincian kos dan perkhidmatan yang anda terima.

Anda boleh menjangkakan peningkatan pada setiap saat dengan Web.com, yang semuanya dipaparkan dalam bahasa yang mengelirukan dan mengelirukan. Mereka mengesyorkan anda membayar lebih banyak agar laman web anda dioptimumkan untuk mudah alih; lupa bahawa terdapat banyak templat WordPress percuma yang merangkumi ini. Anda juga boleh membayar tambahan agar mereka mengurus “Keperluan Pemasaran Dalam Talian” anda, di mana mereka akan menghantar laman web anda ke direktori seperti YellowPages.com. Mereka juga mengesyorkan membayar tambahan untuk keselamatan; adakah ini sesuatu yang sama sekali tidak ada dalam rancangan hosting mereka?

Cari di laman web mereka dan anda mungkin menjumpai “Rancangan Hosting” dan bukan “Laman Web”. Pelan hosting ini lebih berpatutan, diperbaharui pada $ 12.95 / bulan untuk rancangan paling asas mereka. Tetapi setelah siasatan lebih lanjut anda akan menyedari bahawa ini pada dasarnya adalah produk yang sama (hosting web, domain, dan alat pembinaan laman web) tetapi dengan nama dan harga yang berbeza. Bahasa laman web mereka terasa sangat berbeza dengan kebanyakan syarikat hosting. Ini mendorong seseorang untuk mengesyaki bahawa mungkin mereka menjauhkan diri dari menggunakan kata-kata seperti “hosting” yang memihak kepada kata-kata seperti “reka bentuk laman web” untuk memikat orang yang benar-benar hijau di web.

Keluhan yang Sangat Banyak dengan Biro Perniagaan yang Lebih Baik

Pada November 2016, Web.com telah mengajukan 567 aduan pelanggan terhadap mereka dengan Biro Perniagaan Lebih Baik. Ini hanya aduan yang diajukan dalam tiga tahun terakhir. Sebilangan besar berkaitan dengan caj yang salah dan ketidakkonsistenan penagihan, dengan banyak yang berkaitan dengan perjanjian tahap perkhidmatan yang tidak dipenuhi juga. Walaupun untuk syarikat yang begitu besar, jumlah ini benar-benar mengejutkan dan harus menjadi bendera merah bagi sesiapa yang mempertimbangkan untuk berniaga dengan mereka.

Hosting Berkongsi Sahaja

Web.com tidak menawarkan VPS atau rancangan hosting khusus. Mereka hanya menawarkan tiga rancangan berbeza – semuanya di pelayan bersama. Ini adalah petunjuk bahawa Web.com tidak dibina untuk pelanggan yang ingin membuat skala dan melayani secara eksklusif untuk webmaster baru. Sesiapa yang merancang untuk memasukkan e-dagang ke laman web mereka harus mencari di tempat lain.

Kekurangan Perkhidmatan Sokongan Pelanggan dengan Banyak Penjual

Web.com mengarahkan hampir semua perkhidmatan sokongan pelanggan mereka ke pusat panggilan mereka. Mereka tidak mempunyai ciri live-chat yang kini ditawarkan oleh kebanyakan syarikat moden. Itu tidak semestinya menjadi petunjuk bahawa sokongan kurang, tetapi sayangnya Web.com tidak menebus diri mereka sendiri. Untuk satu perkara, adalah kepentingan semua orang untuk mempunyai sumber penyelesaian masalah yang mantap yang tersedia dalam talian, seperti pesaing HostGator. Ia juga dapat menjimatkan banyak masa jika pelanggan dapat menyerahkan tiket sokongan sendiri (pada masa ini, ini hanya dapat dilakukan di backend melalui sokongan telefon). Sebaliknya, satu-satunya cara untuk mendapatkan bantuan dari Web.com adalah dengan menghubungi. Dan semasa anda menelefon, kakitangan sokongan mereka dilatih untuk membombardir anda dengan kelebihan selepas mereka menyelesaikan masalah anda.

Pokoknya

Sekiranya anda telah meluangkan masa untuk berbelanja untuk penyedia hosting web, satu melihat halaman utama Web.com cukup untuk memberi anda idea bahawa model perniagaan mereka entah bagaimana berbeza dari norma. Yang hilang secara jelas adalah penerangan terperinci mengenai tahap perkhidmatan mereka yang berbeza, perbincangan mengenai ruang angkasa dan lalu lintas laman web, atau penyebutan keselamatan. Web.com seolah-olah menargetkan pelanggan yang tidak tahu apa-apa tentang menjalankan laman web, dan oleh itu tidak tahu lebih baik daripada membayar harga yang sangat tinggi untuk perkhidmatan yang sangat kurang memuaskan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map