Dreamhost срещу A2 хостинг: Кое е по-добро? Хостинг – Сравнете цените и плановете – май 2020 г.

Ние имаме непрекъсната мисия да ви представим отзиви за всички хостинг сайтове и да ви кажем кои от тях имат най-добрите функции и предимства от всички тях. Във всяка вноска разглеждаме два хоста и виждаме как се подреждат по различни начини, така че да можете да видите кой от тях е ясният победител. В този случай разглеждаме Dreamhost и A2 хостинг. И двете се специализират в стандартен хостинг, което означава, че изграждате уебсайт на техните сървъри. Като такива, всеки от тях има предимства и недостатъци, така че нека го разбием и да видим кой от тях излиза отгоре.


Ценообразуване

Както при всеки вид услуга, цената може да бъде ограничаващ фактор. Ако не можете да си позволите да платите за уебсайта си, няма значение какви функции или функционалност получавате, така че ние винаги разглеждаме това първо. Независимо от това, стойността може да играе огромна роля във вашето решение, особено когато двама домакини имат подобни подобни ценови структури като тези. И A2, и Dreamhost са сравнително евтини, така че не трябва да правите избор въз основа на общите разходи. Ето какво можете да очаквате от всеки един.

A2 споделен хостинг

 • Lite: $ 3,92 на месец (след това става $ 7,99)
 • Swift: $ 4.90 на месец (след това става $ 9.99)
 • Turbo: $ 9.31 на месец (след това става $ 18.99)

Споделен хостинг на Dreamhost

 • 10,95 долара на месец
 • $ 9.95 / месец при таксуване за цяла година ($ 119.40)
 • $ 7.95 / месец при таксуване за три години ($ 286.20)

A2 VPS хостинг

 • Неуправляван: $ 5,00 на месец
 • Управляван (без корен достъп): $ 32.99
 • Ядро (с корен достъп): $ 32.99

Dreamhost VPS хостинг

 • Основен план: $ 15 / месец
 • Обновен план: $ 30 / месец
 • 4 GB RAM план: $ 60 / месец
 • 8 GB RAM план: $ 120 / месец

A2 посветен хостинг на сървър

 • Полу-Посветен: $ 9.31 / месец (след това става $ 18.99)
 • Неуправляем Flex: $ 99,59 / месец (след това става $ 119,99)
 • Управляван Flex (без корен достъп): $ 141.09 / месец (след това става $ 169.99)
 • Core Flex (с root достъп): $ 141.09 / месец (след това става $ 169.99)

Специализиран сървър хостинг на Dreamhost

 • Четири основен план: $ 149 / месец
 • Дванадесет основен план: $ 229 / месец

Както можете да видите, те имат хостинг планове за всякакъв вид нужди, които имате. И двете предлагат облачни хостинг решения, а Dreamhost също има функционалност на WordPress. Ще разгледаме по-подробно какви функции се предлагат при всеки план, но когато разглеждаме основния пакет, A2 има повече опции от Dreamhost. Причината за това е, че Dreamhost има само един план, така че получавате всички най-добри функции, без да се налага да надграждате по-късно по пътя. Като такъв, най-добрият начин за сравняване на двата би бил да се види как Turbo планът на A2 се подрежда спрямо стандартния план на Dreamhost. В такъв случай Dreamhost се навива, излизайки отгоре.

Победителят: Dreamhost

Гарантирано връщане на парите

Едно нещо, което трябва да идва с всеки хостинг план, е възможността да се откажете, ако промените мнението си. Тъй като изграждането на уебсайт отнема време и трябва да разчитате на различни програми и инструменти, за да го осъществите, не искате да се задържате да плащате за нещо, което не работи добре. Ако плащате за това месечно, тогава можете да отмените лесно, но ако предплатите за година или повече, може да е огромна болка да си върнете тези пари, ако промените решението си.

За щастие, много хостинг услуги предлагат гаранция за връщане на парите, така че ако това някога се случи, не е нужно да се притеснявате от загубата на вашата инвестиция. В този случай A2 идва с доста стандартна 30-дневна гаранция, докато Dreamhost ви дава 97 дни, за да промените решението си. Това е доста впечатляваща сделка, тъй като също така показва колко Dreamhost вярва в своя продукт.

Победителят: Dreamhost, от дълъг изстрел

Поддръжка на клиенти

Когато говорим за стойност, не искаме да разглеждаме само числа и данни. Причината за това е, че можете да получавате толкова много информация от неща като място за съхранение и рейтинги. Поради това ние вярваме, че една от най-добрите мерки на бизнеса е колко добре можете да се свържете с тях, ако нещо се обърка и имате нужда от помощ за коригирането му. За да получите по-изчерпателен преглед на рейтинга за обслужване на клиенти на всеки хост, нека го разделим на четири основни категории: телефон, чат, имейл и форуми. Ето какво открихме.

Поддръжка по телефона

Подобно на гаранция за връщане на пари, всеки уважаван бизнес винаги трябва да е достъпен по телефона. Това е най-основната форма на комуникация в наши дни, поради което е толкова тревожна, че Dreamhost не я предлага като метод за достигане до член на поддръжката. Всъщност, ако искате да се обадите обратно, трябва да плащате допълнителни 14,95 долара на месец за привилегията. За компания, която се гордее с високи постижения (поне въз основа на техния сайт), бихте си помислили, че този вид услуга няма да е толкова недостъпна.

Победителят: A2

Чат на живо

Докато разговорът с някого по телефона е почти методът на комуникация по подразбиране, днес може да бъде много по-лесно и по-изгодно да използвате функцията за чат на живо. По този начин не е нужно да чакате на задържане и все още можете да разрешите проблема си в реално време, вместо да чакате отговори по имейл. За щастие и двата хостинг сайта предлагат тази функция, въпреки че A2 като цяло е по-добре да се свържем с вас от Dreamhost. Това обаче зависи от времето на деня, така че ако се опитвате да достигнете до някого в най-пиковите моменти, ще трябва да изчакате още малко в Dreamhost.

Победителят: A2

електронна поща

Заедно с поддръжката по телефона това е по подразбиране, което всички уебсайтове трябва да имат. Ако това липсваше, щяхме да имаме сериозни съмнения дали услугата е легитимна или не. И двамата домакини имат система за електронни билети и двамата отнемат едно и също време за отговор. Едно нещо, на което Dreamhost се гордее, е, че всеки от техните служители в екипа за поддръжка е истински служител на Dreamhost, а не хора, работещи в обаждателен или имейл център. Не можем да кажем колко валидно е това твърдение, но изглежда е вярно. Независимо от това, и двата сайта са доста добри за бързото и ефективно връщане към имейлите.

Победителят: вратовръзка

Форуми

И накрая, за тези, които обичат да учат, докато вървят, е полезно да имат достъп до бази данни със знания, които преминават през общи проблеми и решения, за да можете сами да разберете нещата, а не да се налага да говорите с никого. И двамата домакини имат прилична услуга на форума, но Dreamhost върви над и извън нея с допълнителни уроци и екрани за обучение. В по-голямата си част A2 обхваща само основния материал, докато Dreamhost се справя с по-сложни проблеми, които могат да възникнат при вашия сайт. В резултат на това трябва да дадем лекото предимство на Dreamhost.

Победителят: Dreamhost

скорост

Друго нещо, за да обсъдим, доколкото стойността отива, е скоростта, с която се зарежда вашият сайт. Тези дни потребителите не искат да прекарат повече от няколко секунди в очакване на целевата страница, така че ако хостът ви не предоставя бързи скорости, можете да загубите много бизнес.

Това е една арена, където A2 процъфтява, тъй като услугата се гордее с това, че е един от най-бързите хостове там. Трябва да се съгласим, въпреки че трябва да получите по-премиум пакет, за да постигнете такива невероятни резултати. Въпреки това трябва да кажем, че и двамата домакини имат достоен опит. Това открихме и за двамата. Като забележка, това се занимава със стандартни хостинг планове, така че може да варира леко при други опции като VPS или специализирани сървъри.

A2 хостинг

 • Най-доброто време: 30ms
 • Най-лошо време: 10 сек
 • Средно аритметично: 9 сек

Dreamhost

 • Най-доброто време:24 сек
 • Най-лошо време:34 сек
 • Средно аритметично:10 сек

Както можете да видите, A2 има ясното предимство със средна скорост, която е далеч по-малка от Dreamhost, дори когато гледате най-добрите времена на натоварване. Като цяло, ако искате вашият сайт да е бърз, тогава A2 трябва да бъде вашият най-добър избор.

Победителят: A2

Престой / Uptime

Наред със скоростта, ъптаймът е друг важен показател, който показва здравето и жизнеността на вашия домакин. Имайки предвид, че не искате сайтът ви да се понижава поради проблеми със сървъра или мрежата, искате оценката ви да е възможно най-близка до 100%. В някои случаи понякога можете да получите гаранция от сайта (например с Dreamhost), което означава, че ако имате престой, тогава имате право на кредит за всеки ден, в който се случва. Dreamhost наистина предлага такава гаранция, но A2 не. Ето средната стойност и за двете.

 • A2 хостинг: 98%
 • DreamHost:98%

Като цяло Dreamhost има малко по-голям замах от A2, но предвид факта, че сайтът предлага 100% гаранция означава, че трябва да дадем предимство на тях.

Победителят: Dreamhost

Характеристика

И накрая, ние ще влезем в азотния зърнест на всеки хост и ще ви покажем какво получавате с опциите на вашия план. Тъй като вече сме разгледали повечето важни неща, просто ще ги очертаем, за да можете да направите свое собствено сравнение.

A2 споделен хостинг

 • Lite план: 1 уебсайт, 5 бази данни, неограничено място за съхранение, безплатен SSL
 • Swift: Неограничен брой уебсайтове, хранилище и бази данни, безплатен SSL
 • Turbo: Неограничен брой уебсайтове, хранилище, бази данни и скорост на турбо (до 20 пъти по-бърза)

Споделен хостинг на Dreamhost

 • Стандартен план: безплатен домейн, неограничено съхранение, честотна лента и бази данни, безплатен SSL

A2 VPS хостинг

 • Неуправляван: 1 ядро, 20GB съхранение, 512MB RAM
 • Управлявана: 4 ядро, 75GB съхранение, 4GB RAM
 • Ядро: 4 ядро, 75GB съхранение, 4GB RAM (плюс root достъп)

Dreamhost VPS хостинг

 • Първи план: 1 GB RAM, 30GB съхранение, неограничена честотна лента и домейни
 • Втори план: 2 GB RAM, 60GB съхранение, неограничена честотна лента и домейни
 • Трети план: 4GB RAM, 120GB съхранение, неограничена честотна лента и домейни
 • Четвърти план: 8GB RAM, 240GB съхранение, неограничена честотна лента и домейни

заключение

Като цяло, ако търсите бързина и лекота на използване, A2 хостингът вероятно е по-добър вариант. Може да се използва както с Linux, така и с Windows (въпреки че ценообразуването на Windows е малко по-различно) и контролния панел е широко популярният cPanel, докато Dreamhost има патентована версия. Ако обаче търсите нещо малко по-месно или искате да разработите някои сайтове от високо ниво, тогава Dreamhost е най-добрият ви залог. В крайна сметка трябва да кажем, че долната лента за влизане на A2 го прави като цяло по-добрата опция.

Победителят: A2 хостинг

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map