iPage vs Amazon Уеб хостинг: Кое е по-добро? Хостинг – Сравнете цените и плановете – май 2020 г.

Когато става въпрос за уеб хостинг, има два основни метода, които можете да използвате, за да получите уебсайта си онлайн. Първото е да използвате сайтове за потребителски оценки, които ще поставят вашата страница на сървър за ниска скорост и ще предлагат ограничени ресурси. Това работи добре за повечето хора, тъй като много уебсайтове не трябва да имат програми от висок клас или функционалност, за да си вършат работата. Ако например поддържате блог, не искате да плащате допълнително за неща като бази данни и дисково пространство, ако не ви трябват. От друга страна, ако сте разработчик, тогава ви трябват много различни компоненти, за да накарате сайтовете да работят най-добре за вас. Неща като специализирани сървъри, интегрирано програмиране и облачни възможности са общо за курса за разработчиците на уебсайтове, поради което те ще трябва да търсят по-всеобхватни опции за хостинг. Имайки предвид това, ви представяме сравнителен преглед на две хостинг платформи, които са от двете страни на спектъра. За потребителски хостинг имаме iPage, а за хостинг на разработчици имаме AWS, което означава превод на Amazon Web Services. Така че, едно нещо, което трябва да запомните е, че когато преминем и сравним тези два хоста на неща като ценообразуване и функции, те са предназначени за различни видове потребители.


Ценообразуване Ако сравнявате повечето уебсайтове за хостинг на потребители, ще видите, че много от тях предлагат конкурентни цени, за да ви влязат във вратата. В този случай iPage има фантастична въвеждаща цена, която е достъпна за почти всеки. Имайки предвид това, ние обикновено възпираме хората да мислят, че по-ниската цена е по-добра, тъй като е много по-важно да видите каква стойност получавате за парите си. Що се отнася до Amazon, вие получавате много повече функции и предимства, което означава, че трябва да доплатите, за да ги получите. Като такава, базовата цена и за тези два хоста е напълно различна.

  • Ipage: $ 1,99 на месец (след това излиза до $ 10,99)
  • Amazon: варира, но може да достигне до $ 19 / месец до няколкостотин долара

Победителят: Ако ще продължим да правим цената сама, тогава iPage има преимущество. Когато обаче разглеждате AWS, причината, поради която е трудно да се заключи ценова точка, е, че има толкова много различни опции, от които можете да изберете. Дори нещо толкова просто като хостинг на основна уеб страница има множество възможности за избор на услуги, което може да надуе цената невероятно бързо. Ценова структура Едно важно разграничение между тези две услуги е, че те таксуват по различни начини. Докато iPage предлага месечна такса, която се основава на регистрация за цяла година, AWS използва структура на изплащане, която може да бъде много по-рентабилна, ако се нуждаете само от временен хостинг. Освен това iPage обединява всичко в един план, което означава, че купувате услуги, които може да не са ви необходими, докато AWS таксува само за продукти и програми, които използвате. В крайна сметка, ако знаете какво правите и сте стратегически за това как плащате, тогава можете да получите много повече от парите си от AWS.

Победителят: AWS

Поддръжка на клиенти Независимо дали сте начинаещ уеб дизайнер или ветеран, ще дойде момент, в който трябва да се свържете с някого, за да разрешите проблем. Може да е свързана с уеб страницата ви или може да е нещо толкова тривиално като въпрос за фактуриране, но независимо от това е наложително да можете да се хванете за някой незабавно, за да сте сигурни, че проблемът ви ще бъде разрешен незабавно. Така че, когато сравняваме различни методи за поддръжка, ще се съсредоточим върху четирите най-добри: телефон, чат, имейл и форуми. Преди да започнем обаче, важно е да се отбележи, че AWS таксува допълнително за цялостните системи за поддръжка, докато iPage го включва в базовата цена. Като се има предвид, AWS има основен пакет, който е включен в стандартната ви хостинг система. Като такива, ние ще сравним тези системи за поддръжка, а не допълнителните опции, които можете да намерите в AWS.

Поддръжка по телефона Като една от най-големите компании в света, Amazon винаги е страхотен да отговаря на телефони и да намалява времето за изчакване. Ако се свържете с екипа за поддръжка на AWS, няма да чакате повече от няколко минути. iPage има подобна настройка, но ако се обаждате по време на пиковите часове, може да се наложи да задържите малко по-дълго.

Победителят: AWS

LАйв Чат За тези, които искат незабавни резултати, без да се налага да говорят с някого, чатът на живо е фантастичен ресурс на ваше разположение. И двете хостинг услуги предлагат функция за чат, но AWS малко липсва в основния пакет. Ако надстроите, тогава можете да получите персонализирана помощ по всяко време на деня, но ако останете със стандартната система, може да намерите по-дълги времена на чакане. Като цяло iPage е много по-отзивчив, въпреки че все още имат някои проблеми през часовете в пик.

Победителят: Ipage електронна поща Когато разглеждате поддръжка по имейл, най-добрият начин да сравните двете е да видите колко време отнема отговор. И iPage, и AWS имат стандартна система за билети, но изглежда AWS се връща по-бързо като цяло. Като цяло обаче те са почти равномерни.

Победителят: вратовръзка Уроци / форумите Ако сте от типа човек, който иска да се научи как да коригира проблема сам, тогава ще искате достъп до богата информация, която може да ви помогне в решаването на често срещани проблеми, без да се налага да говорите с никого. В това отношение iPage има много по-добра система, създадена за основни членове, което й дава предимство пред AWS. Ако обаче надстроите плана си за поддръжка с Amazon, тогава имате много по-широк достъп до уроци и форуми, така че имайте предвид и това.

Победителят: Ipage

скорост В днешния модерен свят хората очакват моментални резултати, особено онлайн. Докато преди години може да сте чакали минути за зареждане на дадена страница, тези дни, ако отнеме повече от 0,001 секунди, аудиторията ви ще отскочи, преди дори да може да види какво има на вашия сайт. В резултат на това искате да сте сигурни, че вашият хост има най-добрата скорост и надеждност, така че да не се налага да се притеснявате за това, че сайтът ви изостава през цялото време. В този случай и AWS, и iPage имат бързи скорости на натоварване, но AWS има малко по-голямо разминаване. В някои случаи може да изглежда, че това ще отнеме завинаги, докато в други случаи пламва бързо. За съжаление, последователността е от ключово значение, поради което iPage има предимството.

Победителят: Ipage

Uptime Другото, което трябва да разгледаме, е дали по някаква причина съществува риск от отпадане на вашия сайт или не. Това е известно като време за престой или престой и повечето хостинг услуги ще дадат гаранция, че вашата страница никога няма да претърпи сривове. Когато сравнява тези две, iPage няма инфраструктурата, която Amazon прави, което означава, че няма толкова надеждни проценти на време на работа. Като се има предвид, разликата е част от процент, така че не мислете, че iPage се срива през цялото време в сравнение с AWS.

Победителят: AWS, но с лек марж стойност Сега е мястото, където попадаме на гайките и болтовете на всяка услуга. Както споменахме преди, AWS е създаден за разработчици и сериозни уеб дизайнери, докато iPage е предназначен за вашия среден потребител, който не знае много за изграждането на уебсайтове. Като се има предвид, iPage има доста възможности да предложи, така че ако търсите нещо малко по-лесно за навигиране, като същевременно поддържате цялата си функционалност, тогава това може да бъде отличен избор. Ето кратък преглед на това, което може да предложи всяка услуга. Ipage Тъй като има само един основен план, от който да избирате, получавате всички най-добри функции, без да се налага да надграждате. Единственото нещо, за което може да се наложи да платите повече, е честотната лента, но това зависи от трафика на вашия сайт и вашите нужди, докато онлайн присъствието ви расте. iPage улеснява създаването на уебсайт за всеки, тъй като те предлагат програми, които да ви помогнат да започнете и създавате вашите страници и бутони. Освен това можете да интегрирате функциите за електронна търговия и да пускате на пазара страницата си чрез системата на iPage. Като цяло те се справят с по-голямата част от тежкото повдигане за вас и предлагат проста и лесна за използване платформа.

AWS Най-голямата сила на този сайт е и най-голямата му слабост. Тъй като има толкова много опции, от които да изберете, може да бъде обезсърчаваща задача да разберете от какво се нуждаете, което означава, че ако сте нов в изграждането на уебсайт, лесно можете да се изгубите в разбъркването. Имайки това предвид, ако имате опит и знаете какво да търсите, тогава AWS улеснява персонализирането на вашия план и създаването на система, която има всичко необходимо. Независимо дали искате специализирани сървъри, по-голяма честотна лента или повече пространство за съхранение, AWS има огромно разнообразие от възможности за вас. Това обхваща и програмирането и изграждането на уебсайтове. Накратко, докато iPage върши по-голямата част от работата за вас, AWS просто ви предоставя инструментите, които са ви необходими за самостоятелна работа. Вижте как AWS издържа срещу други конкуренти в нашия DreamHost срещу AWS хостинг пост за сравнение.

Победителят: Тук е трудно да се избере победител, защото и двамата са толкова различни. Въпреки това, за простота, трябва да кажем, че iPage е много по-удобен за потребителите, като все още предлага персонализирани решения за по-опитни. Въпреки че AWS със сигурност може да предложи много повече като цяло, може да е трудно да разберете от какво се нуждаете и как можете да изградите план от нулата..

заключение И в крайна сметка коя услуга е по-добра? Трябва да кажем, че AWS е най-добрият по отношение на производителността, а идеалният избор е, докато ако удобството и простотата са по-настоятелни за вас, то iPage е много по-добра опция.

За да видите как iPage съвпада с други услуги за хостинг, не забравяйте да проверите нашия iPage срещу A2 Хостинг пост за сравнение.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map