Крайното ръководство за мигриране на уеб хостинг хостинг – Сравнете цените и плановете – май 2020 г.

Поддържането на интернет присъствие е жизненоважна част от вашите бизнес операции. Вашият уебсайт служи като виртуално представяне на вашата марка и работи за увеличаване на знанията, които вашите клиенти и потенциалните клиенти имат по отношение на предимствата, които им предоставяте. Тъй като вашият бизнес расте, нуждите на вашия уеб хостинг вероятно ще се променят в процеса. Преминаването на уебсайт до нов хост не е толкова лесно, колкото просто опаковане на няколко кутии и зареждане на движещ се камион.


Във виртуалния свят има няколко стъпки, които трябва да следвате, за да преместите уебсайта си от една хостинг услуга в друга. Крайната цел е да няма престой, при който клиентите и потенциалните клиенти не са в състояние да получат достъп до вашия уебсайт в процеса. Следвайки тези стъпки, вие трябва да можете да изпълните тази задача, без виртуалният свят да забележи промяната.

 1. Намерете доставчик на уеб-домакин

Уеб хостингът е услуга, която позволява на вашия бизнес да има уебсайт, достъпен от всеки с интернет връзка. Следователно доставчик на уеб хост е компанията, която ви дава място в тяхната база данни, за да паркирате файловете, необходими за стартиране на вашия уебсайт. Изборът на доставчик на уеб хост не е решение, което трябва да вземете леко. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато търсите доставчик на уеб хост.

 • Съвпадение на операционната система

Един от най-важните елементи, който трябва да търсите в нов доставчик на уеб хостинг, е операционната система, която е в сила. Трябва да се уверите, че тя е същата система, която използва стария ви уеб хостинг доставчик. Поддържането на същата операционна система помага да се опрости процеса на миграция, без да причинява прекъсвания в обслужването.

Повечето хостинг е на Linux сървър и повечето от големите хостове автоматично се хостват в тази операционна система. Има обаче хостове, които използват Windows за своите сървъри, така че внимавайте за това несъответствие при превключване. Повечето хостове са на Linux, но имайте предвид.

 • Надеждна техническа поддръжка

Поддържането на уебсайт е сравнително лесно, след като първоначалната настройка приключи и уебсайтът работи безпроблемно. Ще има случаи, когато трябва да правите актуализации на информацията за съдържанието или страниците, които съществуват на вашия уебсайт.

Докато актуализирането и поддържането на съдържанието и кода на предния край на вашия сайт е едно, поддържането на сървъра и базите данни е друго нещо. Преживях болката от случайно изтриване на базата данни на моя уебсайт WordPress и трябваше да работя в тясно сътрудничество с хостинг компанията, за да я възстановя. По същия начин можете по невнимание да добавите остарели приставки или разширения към остарелия си уебсайт WordPress или Magento, което причинява грешка в базата данни или фронталенд, която не можете да поправите сами. Решаването на проблема вероятно ще отнеме повече технически познания, отколкото притежавате. Ако се опитате да отстраните неизправностите, това може да отнеме часове или дни, докато добър екип за поддръжка на хостинг като екипа на Siteground може да го поправи за минути. Когато това се случи, ще искате доставчик на уеб хост с надеждна техническа поддръжка. Способността да се достигне до техническа поддръжка чрез чат на живо, имейл или телефон е спасител.

 • Наличност на дисково пространство

Вашият уебсайт изисква значително количество дисково пространство, така че файловете и другите основни съставки да могат да функционират зад кулисите. Въпреки че може да не разбирате как работи всичко, трябва да изберете доставчик на уеб хост, който предлага същото количество дисково пространство като сегашния ви доставчик. Не можете да преместите уебсайта към акаунт на доставчик с по-малко налично дисково пространство. Това ще доведе до това, че уебсайтът ви не функционира правилно, което може да доведе до престой на уебсайта ви. Това не позволява на вашите клиенти и потенциални клиенти да имат достъп до вашия уебсайт, докато не разрешите проблема.

Дори ако някои доставчици на уеб хостинг предлагат голямо количество дисково пространство, все още има някои скрити неща, които не ви казват за предни позиции. Например, дори ако хостът предлага 30 GB дисково пространство, много от тях изискват определено количество от него, за да бъдат достъпни по всяко време поради причини за производителност..

Друг артикул с фин печат са inodes. Възлите са „база данни с цялата файлова информация, с изключение на съдържанието на файла и името на файла“. Това е малко напреднал елемент, но добрият домакин може да ви помогне да ги изчистите или управлявате. Те са скрит елемент в уеб хостинга, за който не се говори твърде често.

 • Наличие на трансфер на данни

Пространството за данни на уебсайта работи по същия начин като дисковото пространство. Вашият уебсайт съдържа определен брой файлове с данни, за да работи правилно. Когато разглеждате потенциални доставчици на уеб хост, обърнете внимание на количеството наличност на трансфера на данни, който ви дава новият доставчик. Трябва да можете да прехвърлите целия си сайт над, без да ви изчерпва пространството за трансфер.

Някои домакини ще предлагат неограничен трансфер, някои ще го ограничават. Бъдете внимателни за разликата в характеристиките между хостовете, защото често един ще ви ограничи в едната функция, но не и в другата.

 • Настройка на база данни

Познаването на какъв тип база данни се използва от потенциалния доставчик на уеб хост е от съществено значение за определяне дали това ще бъде подходящо за вашия уебсайт или не. Повечето доставчици на уеб хостове използват MS SQL бази данни, които работят на операционни програми на Windows. Доставчиците, които работят на операционна програма на база Linux, ще използват бази данни MySQL.

MySQL е много популярен и повечето, ако не всички разработчици на уебсайтове ще знаят как да използват базата данни. Бъдете внимателни за това, преди да превключите хостове, за да сте сигурни, че няма проблеми там.

 • Език на сценариите

Езикът на скриптове е метод за програмиране на комуникацията, който вашият уебсайт използва за изпълнение на различни задачи, които са изискване за правилна работа. Това е нещо, което се случва задкулисно и изисква основно разбиране, в най-добрия случай, от ваша страна.

Трябва да сте наясно с типа език на скрипта, който вашият уебсайт използва в момента. Ако вашият сайт изисква специално изискване за език на скрипта, като PHP, CGI или ASP, ще искате да се свържете с нов доставчик на уеб хост, за да се уверите, че тези езици са достъпни за този сайт. Ако не го направите, след като преместите всичко на новия доставчик, уебсайтът ви няма да функционира правилно.

Внимавайте колко често хостът ще актуализира скрипта на сървъра си. Например, за някои плъгини или платформи като WordPress ще ви е необходима последна версия на PHP. Понякога хостът ще изисква ръчно да ги помолите да поддържат PHP актуализиран. Това може да доведе до източник на напрежение в бъдеще, така че това трябва да се знае.

 • Добро представяне

Вашият уебсайт е само ценен аспект от вашите бизнес операции, когато функционира правилно. Избраният от вас доставчик на уеб хостинг играе важна роля за осигуряването на правилното функциониране на сървърите в края им. Когато тези сървъри се спуснат, вашият уебсайт става недостъпен от клиенти и потенциални клиенти. Прочетете отзиви на клиенти и уебсайта на доставчика на уеб хост, за да получите индикация за това колко често техните сървъри се спускат. Повечето доставчици ще осигурят процент от времето, когато техните сървъри са надеждни.

Ако сте сериозна компания за електронна търговия или марка с репутация, която трябва да поддържате, не искате да спестявате цените в този аспект. Ако хост няма добър запис за време на работа, трябва да ги избягвате или да планирате съкращения. Не си струва да рискувате загубени продажби или повреда на репутацията на марката.

Ако уебсайтът ви тепърва започва или нямате много обем, продължителността на работа няма да бъде толкова важна за вашите операции.

 • Надеждно обслужване

Основен аспект при избора на доставчик на уеб хост е надеждното обслужване. Искате да избегнете избора на доставчик, само за да установите, че те не предоставят функциите и удобствата, които подчертават на уебсайта си. Вашият доставчик на уеб хост трябва да е на разположение и готов да ви помогне дали трябва да разрешите проблем или просто да зададете въпрос.

Преди да изберете нов хост, трябва да преминете през техните канали за обслужване на клиенти и да изпробвате времето им за реакция. Тествайте тяхната поддръжка за чат на живо и имейл. Ако те отговарят бавно на запитвания за продажби, най-вероятно ще са бавни да отговарят на заявки за поддръжка на клиенти.

 • скалируемост

Когато създавате за първи път уебсайт, вашата компания все още може да бъде в стартиращ етап. В този момент нуждите ви от уеб хостинг са минимални в най-добрия случай. Въпреки това, с разрастването на вашата компания, вашият уебсайт също се нуждае от увеличение. Поради тази причина трябва да изберете доставчик на уеб хост, който ви осигурява нарастваща стая за вашия уебсайт. Когато разглеждате наличните опции, помислете дългосрочно и разгледайте услугите за най-големия пакет, който доставчикът предлага. Намерете доставчик на уеб хост, който ви предлага мащабируемост, което може да разшири нуждите на вашия уебсайт.

Много стартиращи компании и компании преминават към Amazon Web Services (AWS) поради бързата си способност за мащабиране. Ако сте стартиращ или бизнес с висок растеж, това определено е една от най-важните характеристики, които трябва да имате предвид, тъй като може да означава растеж или стагнация за вашата компания. Не искате да се присъединявате към хостинг компания, която не е с мащаб.

 • Лесна миграция на сайта

Миграцията на сайта е процесът на преместване на цифровите файлове на вашия уебсайт и местоположението на хоста от един доставчик на хост към друг доставчик на хост. Внимавайте с доставчик на уеб хостинг, който може да ви таксува такса за тази услуга. Повечето реномирани доставчици на уеб хост предлагат тази услуга безплатно като начин да ви благодарят, че сте ги избрали за нуждите на вашия уеб хостинг.

 • Система за контролен панел на потребителя

По-голямата част от времето ви, когато работите върху настройката на уебсайта си или актуализирането на съдържанието и страниците, изисква системата на контролния панел, която доставчиците на уеб хост доставят вашия акаунт. Това е област на управление на уебсайтове, с която трябва да се запознаете и да имате работни познания за използването. Когато разглеждате потенциални доставчици на уеб хост, определете дали използват cPanel система или WHM система. Ще искате да потърсите опцията, която съответства на системата на контролния панел на текущия ви доставчик на уеб хост. Това ще улесни преминаването към нов доставчик.

Някои хостинг доставчици като Rackspace и GoDaddy (наследство) не използват cPanel, но имат свои системи на контролния панел. Ако вече използвате cPanel, може да е болезнено да направите превключването и да научите нов интерфейс.

 1. Потвърдете притежанието на вашия домейн

Решаваща стъпка към мигрирането на уебсайта ви към нов доставчик на уеб хост е първо да се установи правилното притежание на домейн. Име на домейн е адресът на уебсайта, който клиентите и потенциалните клиенти въвеждат в лентата на браузъра, за да достигнат до вашия уебсайт. Трябва да поддържате собствеността върху това име на домейн и всички съответни данни за регистрация, като информация за контакт и начин на плащане, всяка година..

Със своите данни за собственост на домейна трябва да определите дали ще прехвърлите регистрацията на домейна на вашия нов доставчик на уеб хост или да преминете към нов сървър за имена на домейни. Ето още информация за двете опции, които ще ви помогнат в процеса на вземане на решения.

 • Прехвърляне на регистрация на домейни

Когато прехвърляте регистрация на домейн към нов доставчик на уеб хост, премествате всичко, свързано с услугата за хостинг на уебсайтове, към новата компания. Това е процес, който отнема до няколко дни време за обработка, за да бъде завършен, въпреки че най-често това се случва за един час. Трябва да предоставите на стария доставчик на уеб хост следната информация.

 • Вашата информация за контакт
 • Анулиране на частна или защитена настройка за регистрация
 • Разрешение за иницииране на трансфер на домейни
 • Нова информация за доставчика на уеб хост

Когато процесът приключи, предишният ви доставчик на уеб хост ще ви изпрати електронно потвърждение за прехвърлянето.

 • Превключете сървъри на имена на домейни

Превключването на сървъри на имена на домейни е по-лесен път, който следвате, когато работите върху мигрирането на уебсайта си към нов доставчик на уеб хост. Регистрацията на домейн остава недокосната и остава при вашия доставчик на оригиналния сървър на имена на домейни (DNS). Популярните DNS компании включват GoDaddy, NameCheap и мрежови решения. Тези компании са по-известни с това, че са регистратори на домейни, отколкото хостващи компании, въпреки че правят и двете. С вашия нов акаунт на доставчик на уеб хост на място, просто трябва да насочите сървърите за имена на домейни от старата хостинг компания към новата ви компания за уеб хостинг.

 1. Отворете нов акаунт за уеб хостинг

Има различни доставчици на уеб хостинг услуги за вашите уеб хостинг нужди. Всяка от тях предлага едни и същи функции и удобства, които получавате, когато мигрирате уебсайта си на техните сървърни места. Някои от по-забележителните доставчици на уеб хостинг включват следните компании.

Списъкът започва само да надраска повърхността на опциите за уеб хостинг, които са достъпни за вас. Извършете търсене на уеб хост, предоставящ компании, и разгледайте всички опции, функции и удобства, които всяка от тях предоставя. От този списък изберете компанията, която изглежда е най-подходяща за вас. Регистрацията с хостинг услуга ще изисква основна информация за контакт, начин на плащане, име на домейн и дали ще прехвърляте регистрацията на домейна или просто превключвате сървъра за имена на домейни.

Всяка уеб хостинг услуга определя собствена цена, като типичната сума е $ 4,95 до $ 9,95 на месец за хостинг услуги. Ако сте сериозна компания, не спестявайте функции за цена. Ако сте без връзки с пари и едва започвате, добре е да започнете с реномирани доставчици на ниски цени.

 1. Прехвърлете данни от стария си домакин

С вашия активен нов хостинг акаунт сега активен е време да започнете да прехвърляте всичко от стария си акаунт за уеб хостинг услуга. Избягвайте да затваряте стария си акаунт за уеб хостинг услуга, докато всичките ви данни и съответната информация се прехвърлят към новата хостинг услуга. След закриване на стария си акаунт, хостинг доставчикът изтрива всичките ви данни от уебсайта и съответната информация от техните сървъри. В този момент губите достъп до всяка информация, която все още може да остане на тези сървъри.

Няма възможен начин за извличане на тази информация при изтриване, което ви оставя да започнете от нулата и да се нуждаете от изграждането на нова фондация на уебсайта. Ще загубите ценно време за достъп до уебсайта, докато сте в процес на възстановяване на уебсайта. Това загубено време се равнява на загубени приходи и водещи поколения, тъй като клиентите и потенциалните клиенти нямат достъп до уебсайта ви, докато той не работи.

Като се има предвид, винаги трябва да се правят резервни копия на вашия сайт ежедневно, така че дори и в горния сценарий да можете да изтегляте файловете на уебсайта си. Архивирайте през множество плъгини и услуги, за да запазите всичко безопасно.

 1. Изтеглете вашите резервни файлове

Преди да започнете да премествате всичко от стария си доставчик на уеб хостинг услуги до вашия нов доставчик на уеб хостинг, трябва да създадете резервен файл на всичките си текущи данни за уебсайтове. Това ще ви даде бариера за защита, ако нещо се обърка, когато започнете процеса на прехвърляне към новата уеб хостинг услуга.

Процесът на архивиране започва с влизането в системата на потребителския контролен панел. От този момент трябва да получите достъп до секцията на контролния панел, която съдържа етикета „резервно копие“ или нещо подобно. Точното име на файла ще варира в зависимост от всяка отделна уеб хостинг услуга, която използвате. В този раздел искате да изберете папката „public_html“ и да намерите опцията за изтегляне на архиви.

Когато щракнете върху секцията „изтегляне на резервни копия“, ще видите опциите за архивиране, които са достъпни за вас. Можете да решите дали да изтеглите всички файлове за архивиране на вашия уебсайт или секции от архивни файлове на поддомейни. За вас е по-лесен процес просто да изтеглите всички файлове за архивиране на уебсайта си като цяло. Фокусирането върху файлове в поддомейни създава потенциал за случайно пренебрегване на критичен файл, който вашият уебсайт трябва да работи правилно.

Изтеглете всичките си архивни файлове в компресиран формат, който по-късно ще качите на съществуващите сървъри на вашия нов уебсайт на доставчика на уеб хостинг. Избягвайте декомпресирането на някой от тези файлове, тъй като автоматичното действие, което ще предприеме новият ви сървър за уеб хостинг, когато качва вашите архивни файлове. След като изтеглянето приключи сега, запазете файловете на вашия компютър, излезте от системата на контролния панел на потребителя и преминете към системата на потребителския контролен панел, която използва новият ви доставчик на уеб хостинг.

 1. Качете вашите резервни файлове в новия акаунт

След като създадете нов акаунт при доставчик на уеб хост, ще получите имейл, съдържащ конкретна информация относно услугата за вашето име на домейн. Информацията в този имейл ще ви предостави сървъри за имена на домейни и данни за IP адрес за избрания от вас хостинг план. Ще ви е необходима тази информация, за да качите резервните си файлове на новите сървъри за уеб хостинг.

Процесът на качване на резервните файлове започва с влизането в системата на потребителския контролен панел на новия ви уеб хостинг акаунт. Потърсете етикета на секцията „резервно копие“ или нещо подобно на главната страница на контролния панел. Под този раздел искате да намерите полето за качване на файлове за извършване на пълно качване на резервно копие на сайта. След като щракнете върху този бутон, ще имате възможност да намерите резервния файл на твърдия диск на компютъра и да изберете този файл за качване.

Когато сървърът започне да качва резервни файлове на уебсайта Ви, ще започнете да виждате актуализация на състоянието на екрана. Сървърът ще показва състояние по ред, тъй като всеки файл от вашата архива успешно се премества на новото местоположение на сървъра. Нормалният процес на качване съдържа две страници и вие ще знаете, че процесът е завършен, когато втората страница приключи с качването. На екрана се показва актуализация на състоянието, което ви позволява да знаете, че сега може да започнете да работите върху извършването на всякакви корекции на уебсайта, които сметнете за необходими.

 1. Проверете функцията на базата данни

Тъй като системата работи за прехвърляне на всички файлове за архивиране на уебсайта ви до новото местоположение на сървъра, тя автоматично изпуска всяка подходяща информация за потребителско име и парола, която е част от вашия акаунт в базата данни на SQL. Поради тази причина ще трябва да намерите съответния потребителски раздел на базата данни в системата на основния контролен панел на потребителя и да въведете тази информация в системата.

Също така ще трябва да актуализирате потребителското име и друга основна информация в секцията за FTP акаунт на вашите уеб хостинг сървъри. За да постигнете това, трябва да влезете в базата данни на FTP акаунта чрез информация за IP адреса на уебсайта. След това можете да направите всички необходими промени в потребителското име, паролите, разрешенията за уебсайтове и друга подходяща информация. Не забравяйте да запазите промените си преди да излезете от тази част на системата на контролния панел. Промените, които правите в тази част на процеса, са основни елементи на операциите в задкулисни условия на вашия уебсайт.

 1. Превключете сървърите на вашите домейни

Когато правилно работи задкулисната информация, сега трябва да се съсредоточите върху представянето на информацията за уебсайта, която клиентите и потенциалните клиенти виждат, когато достигнат началната страница на уебсайта ви. За тази част от процеса на мигриране ще промените местоположението на сървърите на вашите имена на домейни. Процесът започва с влизането в контролния панел за регистрация на акаунта на вашия уеб хостинг доставчик.

Търсите секцията „сървъри за имена на домейни“ или нещо с подобно име. Информацията, която виждате в този раздел, ще изглежда подобна на тази.

 • Old-Webhost.com
 • Old-Webhost.com

Ще замените тази информация с информацията за сървъра на имена на домейни за вашия нов акаунт за хостинг на уебсайтове. Информацията за заместване на този процес е в имейл за потвърждение, който получавате при отваряне на нов акаунт за уеб хостинг услуга с новия доставчик. Направете промените, като замените секцията „old-webhost.com“ на данните на сървъра за имена на домейни с информацията за new-webhost.com. Когато приключите, можете да запазите промените и да излезете от системата на потребителския контролен панел.

 1. Избягвайте да правите промени в уебсайта

По време на преходното време на преминаване към новия сървър на имена на домейни, избягвайте всякакви промени в съдържанието или оформлението на вашия уебсайт. Докато сървърите работят за извършване на исканите от вас промени, всяка нова информация, която добавяте, може да не се появи в новото ви местоположение на уебсайта. По същия начин всяка информация, която изтривате през този преходен период, все още може да се появи в съдържанието, след като промяната на сървъра приключи.

Може да отнеме 12 до 24 часа, докато промените в сървъра за имена на домейни влязат в сила. През това време вашите клиенти и потенциалните клиенти ще продължат да виждат същия познат външен вид на уебсайта, когато пристигат на началната ви страница. Вашият уебсайт ще остане отворен за генериране на продажби и потенциал за улавяне на олово като нормален, тъй като цялата работа, която се осъществява, се извършва зад кулисите.

 1. Тествайте промените в уеб хостинга

Когато промяната на сървъра за имена на домейни приключи, ще получите имейл за потвърждение от новия си доставчик на уеб хостинг услуги. В този момент можете да прекратите услугата за уеб хостинг със стария си доставчик, тъй като сега имате уверението, че всичко е на мястото си, за да може уебсайтът ви да функционира правилно на новото си местоположение. С официално завършените промени ще искате да тествате уебсайта, за да се уверите, че всичко работи правилно.

Докато тествате уебсайта си на новото му местоположение, проверете основните функции, като се уверите, че всичките ви външни и вътрешни връзки работят правилно. Изпратете пробен имейл до вашия блог или услуги за абонамент за бюлетин. Погледнете всяка от страниците си, за да се уверите, че оформлението изглежда правилно и цялото ви съдържание е на мястото си.

Заключителната мисъл

Процесът на мигриране на уебсайт от един доставчик на уеб хост към друг доставчик на уеб хост е доста лесен, но също така може да бъде отхвърлен със сложност. Това е нещо, през което всеки собственик на бизнес преминава поне веднъж в кариерата си, тъй като бизнесът превъзхожда текущата си ситуация с доставчика на хостинг услуги. По пътя може да има моменти на неудовлетвореност при пълното разбиране как да направите промяна на секцията, да качите нови файлове или да направите други подходящи промени.

Поради тази причина е полезно да имате надежден доставчик на уеб хост с напълно функционална система за техническа поддръжка. Важното, което трябва да запомните, когато мигрирате уебсайта си към нов доставчик на хост, е да направите нещата една по една. Имайте наличен резервен файл като бариера за защита, ако нещо се обърка. След като процесът на миграция завърши, въздъхнете облекчение и се гордейте с новите си технологични постижения.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map