Namecheap срещу GoDaddy Review хостинг – Сравнете цените и плановете – май 2020 г.

Namecheap срещу GoDaddy Review хостинг – Сравнете цените и плановете – май 2020 г.

Namecheap срещу GoDaddy Review хостинг – Сравнете цените и плановете – май 2020 г.

В днешния модерен свят никога не е било по-лесно да се създаде и създаде уебсайт. Независимо дали сте малък бизнес, който иска да достигне до клиентите си, или искате да започнете специален блог, за да печелите пари, създаването на уебсайт е нещо, което почти всеки може да направи, при условие че знае къде да търси.


За съжаление, тъй като има такова пренасищане на различни хостинг сайтове навън, може да е трудно да се определи кой от тях е най-подходящ за вашите нужди. Въпреки че не можем да ги сравним наведнъж, ще направим това с двама от най-високо оценените домакини днес; Namecheap и Godaddy.

Когато сравняваме тези два хоста, ние ще ги измерваме спрямо същите функции и предимства, както и ще ви покажем кой е по-добър за вас, в зависимост от вашите нужди.

Ценообразуване

Що се отнася до разходите, най-важното, което трябва да се погледне, е колко е да се регистрира нов домейн. Въпреки че може да има други ъпгрейди, свързани със създаването на уебсайт, за да улесним нещата, просто ще разгледаме цената на един домейн, както и обновяването му. Ако приемем, че искате да поддържате вашия сайт активен за дълго време, ще трябва да го подновявате ежегодно, за да го поддържате жив и достъпен.

Namecheap

 • Стойност пакет: $ 9,88 за създаване, с подновяване на $ 38,88 след първата година
 • Професионален пакет: 19,88 долара за първата година и 78,88 долара за подновяване
 • Краен пакет: $ 29,88 за настройка и подновяването струва $ 129,88 годишно
 • Бизнес Про: $ 19,88 на месец

Godaddy

 • Икономика: $ 1 на месец / след това $ 7.99
 • Deluxe: $ 5,99 на месец / след това $ 10,99
 • Ultimate: $ 9,99 на месец / тогава 16,99 $

Победителят: Наименованието може да е по-скъпо отпред, но ако планирате да разполагате със сайта си с години, ще спестите пари, като отидете с този хост.

Поддръжка на клиенти

Дори и да сте технологичен гуру, неизбежно ще има моменти, в които трябва да се свържете с поддръжката, за да отстраните проблем. Имайки това предвид, е наложително хостът да предостави достатъчно канали, за да можете да се свържете с тях при някакви проблеми, както и да се свържете с вас възможно най-скоро. Има три основни типа поддръжка на клиенти, така че нека да видим какво предлагат тези хостове.

24/7 достъп

В този случай Namecheap ви позволява да се свързвате с тях с всякакви проблеми ден или нощ, включително през почивните дни. Що се отнася до Godaddy, те отговарят само на запитвания от понеделник до петък, което означава, че ако срещнете проблем през уикенда, трябва да изчакате да го разрешите.

Победител: Namecheap, по очевидни причини.

Чат на живо

За да ви помогне да решите проблема си в реално време, много домакини ще предложат безплатна чат стая, в която можете да поискате съдействие и да получите отговор веднага. Както Namecheap, така и Godaddy имат функции за чат на живо, но Namecheap е достъпен 24/7 и не отнема толкова време за свързване. С Godaddy те имат определени часове, в които можете да участвате в чат сесия, което означава, че няма да можете да отстраните проблеми по всяко време.

Победител: Име отново

Поддръжка по телефона

Докато повечето хора предпочитат да комуникират по имейл или текст в наши дни, понякога разговорът с жив човек е най-добрият начин да се справите с проблема си своевременно. И двата хоста имат телефонен номер, на който можете да се обадите, но Godaddy отново има ограничени часове, през които можете да се свържете с тях, и шансовете са, че ще трябва да чакате по-дълго, за да стигнете до човек от другата страна.

Победител: Namecheap

скорост

Ако приемем, че искате уебсайтът ви да е достъпен от всеки по всяко време, важно е да се снабдите с хост, който осигурява достатъчна скорост, така че да не срещате периоди на забавяне. Макар че почти всеки хост ще твърди, че предлага 99,99% продължителност, в много случаи това просто не е така, което означава, че трябва да ги тествате сами, за да намерите кой от тях има по-добри резултати.

Според независимия тестер за скорост hostbenchmarker.com, тук са резултатите и за двата сайта.

Namecheap: средната скорост на натоварване е 3,4 секунди, като най-бързото време е 2,85 секунди, а най-бавното е 72,7 секунди.

Godaddy: Средната скорост е 3,14 секунди, като най-бързата е 2,38, а най-бавната е 37,97 секунди.

Победител: Както можете да видите, Godaddy козметира Namecheap като цяло, както със средна, така и с бавна скорост. Част от това е, че Godaddy има много повече потребители и в резултат на това има по-бързи сървъри, за да ги приспособи.

Uptime

Както споменахме, повечето хостинг сайтове ще гарантират практически 100% продължителност, което означава, че сайтът ви не трябва да се спуска по някаква причина. Отново погледнахме към hostbenchmarker.com, за да видим как тези хостове се подреждат един срещу друг.

Namecheap: Средният процент на продължителност е 99,93%, като най-ниският е 92,92%.

Godaddy: Средната продължителност на работа е 99,95%, а най-ниската е 94,72%

Победител: Отново, наличието на повече потребители означава, че Godaddy има много по-добра инфраструктура от Namecheap, което води до по-надеждни времена на работа. Също така си струва да се отбележи, че и двамата хостове понякога осигуряват 100% продължаване, така че вземете предвид и това.

стойност

Когато сравнявате два хоста, е необходимо да сравните каква стойност получавате с абонамента си. В по-голямата си част тази стойност се определя от това колко домейни можете да имате, колко пространство на твърдия диск получавате и колко бази данни получавате като цяло.

Namecheap

 • Стойност план: 3 домена, 20 GB дисково пространство, 50 бази данни и 50 имейл акаунта.
 • Professional: 10 домейна, 50 GB дисково пространство, 100 бази данни и 100 имейл акаунта
 • Ultimate: До 50 домейна, неограничено пространство на диска и неограничена честотна лента
 • Бизнес Про: Неограничени домейни, 20 GB дисково пространство и 5000 GB честотна лента

Godaddy

 • Икономика: 1 домейн, неограничена честотна лента, 100 GB дисково пространство
 • Deluxe: Неограничени домейни, хранилище и честотна лента
 • Ultimate: Всичко от Deluxe, включително DNS инструмент за управление и едногодишен SSL сертификат

Както можете да видите, само Namecheap включва неща като допълнителни домейни и имейл акаунти, което означава, че ако те са ценни за вас, тогава Namecheap ще бъде по-добър избор. Ако обаче представянето е по-голяма продаваема точка, тогава Godaddy може да бъде най-добрият ви вариант. Въпреки че имейлите не са в комплект с плановете на Godaddy, можете да ги включите за едва $ 5,99 на месец, което ще направи общата ви цена още по-висока.

Победител: Име за проверка на имейли и домейни, Godaddy за скорост и производителност

Характеристика

Наред с това да знаете каква стойност получавате от вашия уеб хост, вие също трябва да разберете какви допълнителни функции ви предоставя, за да направите настройката на уебсайта си още по-лесна. Ето някои общи функции, които тези хостове споделят.

WordPress хостинг

Като услуга WordPress бързо се превръща в създателя на уебсайтове. И Godaddy, и Namecheap предлагат този стил на хостинг, което означава, че трябва да е достатъчно лесно да добавите функционалност към вашата уеб страница, без да се налага да научавате много програмиране.

Cpanel

Това е най-предпочитаният контролен панел за всеки уебсайт, тъй като ви дава най-много опции и контрол върху вашето съдържание и архивиране. И Godaddy, и Namecheap предлагат cPanel за всички свои пакети.

Добавена сигурност

С хакери около всеки виртуален ъгъл е наложително уебсайтът ви да е защитен. Godaddy предлага защита на SSL (Secure Socket Layer), както и Namecheap. И двата сайта имат различни планове за сигурност, от които можете да изберете, в зависимост от вашите нужди.

маркетинг

Едно от най-големите препятствия, които ще имате след създаването на уебсайта си, е, че трябва да го популяризирате, за да задвижвате трафика и да увеличите броя. Godaddy предлага различни маркетингови планове, включително SEO оптимизация, маркетинг по имейл и локално насочване на реклами. Изглежда, че Namecheap все още няма официални маркетингови планове.

Онлайн плащания

Ако изграждате сайт, който ще използва електронната търговия като основна функция, е задължително да се свържете с хост, който може да ви предостави всички инструменти, които трябва да го направите. Namecheap ви позволява да използвате софтуер, който предоставя методи за плащане, което означава, че можете да създадете цифрова витрина за нула време.

Победителят: Като цяло Namecheap има най-добрите функции, въпреки че Godaddy има ясното предимство, що се отнася до маркетинга и уеб дизайна. Всъщност можете да платите на Godaddy, за да създадете вашия уебсайт и марка за вас, което означава, че едва трябва да вдигнете пръст, за да се настроите.

Кой се възползва най-много

И така, видяхме какво могат да предложат и двамата домакини, но какво означава това за вас? Независимо дали сте маркетинг професионалист или собственик на малък бизнес, как сравняват тези домакини, когато ви предоставят нужните услуги и функции? Нека го разградим.

Програмист

Като цяло нивото на производителност на Godaddy е по-високо от Namecheap, което означава, че ако сте разработчик на софтуер, може да искате да използвате Godaddy. Въпреки това, нито един от тези сайтове не е оптимизиран за уеб разработка, така че трябва да потърсите другаде, вместо да видите какво можете да намерите.

Marketer

Ако се опитвате да разработвате сайтове като начин за популяризиране на събития и бизнес, може да бъде по-изгодно да използвате Godaddy, тъй като те вече имат мрежа за маркетинг на различни уебсайтове. Ако обаче искате повече контрол над това, което можете да направите, бихме предложили Namecheap като по-добър вариант. Отново нито един от тези хостове не е оптимизиран за подобни неща, така че имайте това предвид.

Собственик на малък бизнес

Ако приемем, че притежавате малък бизнес и искате да го популяризирате чрез уебсайта си, ще бъде по-добре да използвате маркетинговите материали и мрежата на Godaddy в своя полза. Ако обаче се опитвате да намалите дъното си, тогава Namecheap ще ви струва по-малко в дългосрочен план.

Компания за електронна търговия

Тъй като Namecheap ви позволява да задавате онлайн плащания, тази опция е идеална за всеки онлайн бизнес. Най-хубавото е, че нивото на сигурност и поддръжка, които получавате от Namecheap, означава, че можете да се справите с всички проблеми с плащането веднага.

Как GoDaddy се сравнява с други хостинг сайтове? Вижте нашия сравнителен пост за GoDaddy срещу HostGator, за да разберете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector