Squarespace vs WP Engine: Кое е по-добро? Хостинг – Сравнете цените и плановете – май 2020 г.

Имаме непрекъснат стремеж да предоставяме висококачествени отзиви за най-добрите хостинг сайтове там и това е последната ни вноска. Днес ще разгледаме два хоста, които имат много различни подходи за предоставяне на съдържание на своите потребители, така че преди дори да започнем, трябва да започнем с отказ от отговорност. WP Engine е услуга, която се занимава изключително с WordPress, докато Squarespace е предназначен за начинаещи и творци, които искат да се съсредоточат повече върху съдържанието, отколкото изграждането на уеб. Това са два различни сегмента на потребителите, така че в зависимост от кой вид ще имате предразположение към единия или другия.


Като се има предвид, нека видим как се подреждат един срещу друг и къде се припокриват, за да можете да знаете какво предлагат. Друг отказ от отговорност тук е, че е трудно да разберем кой е „най-добрият“, тъй като те отговарят на две различни нужди, така че ще се опитаме да поддържаме нещата възможно най-обективни..

Ценообразуване

Както при всички наши прегледи, първо искаме да ви уведомим какво можете да очаквате, що се отнася до разходите. Обикновено хората ще направят това един от основните си приоритети, така че ние сме наясно, че това може да бъде забранителна функция на всяка услуга, хостинг или по друг начин. В този случай обаче, ако смятате да основавате решението си само на цената, това ще бъде малко предизвикателство, защото всяка услуга предлага толкова много за това, което правят. Както ще видите, WP Engine е много по-скъп от Squarespace, но размерът на стойността, който получавате, може да направи допълнителните такси си струва. Ще разберем по-късно, но просто искаме да знаете защо има такова несъответствие.

Squarespace

 • Личен пакет: $ 16 на месец, $ 12, ако се таксува годишно
 • Бизнес пакет: 26 долара на месец, 18 долара, ако се таксуват годишно
 • Основен онлайн магазин: $ 30 на месец, $ 24, ако се таксуват годишно
 • Разширен онлайн магазин: $ 46 на месец, $ 40, ако се таксува годишно

WP двигател

 • Личен план: $ 29 / месец
 • Професионален план: $ 99 / месец
 • Бизнес план: $ 249 / месец
 • Премиум план: Поискайте оферта

Ясно е, че Squarespace има предимството в ценовия отдел, най-вече защото имате повече опции, които са в същия относителен диапазон. Това означава, че ако искате сайт с голи кости, не плащате повече от необходимото. Като цяло трябва да дадем победата на Squarespace, но ако търсите повече функционалност, WP Engine ще бъде по-добрият избор.

Победител: Squarespace

Гарантирано връщане на парите

Друг аспект от цената на хостинг услугата е колко дълго те дават да промениш решението си. Изграждането на уебсайт не е нещо, което може да се направи бързо (сравнително казано), така че искате да имате шанс да проучите и да играете с вашите функции и предимства, преди да вземете окончателно решение. В този случай Squarespace ви позволява да изпробвате техните услуги безплатно до четиринадесет дни, докато WP Engine ви дава шестдесет, за да поискате пълно възстановяване. Както вероятно сте забелязали, има значителна разлика между двете в това, че Squarespace не иска пари отпред, но да имате само две седмици не е достатъчно време, ако искате да видите всичко, което може да предложи. Като цяло WP Engine има по-добрата сделка.

Победител: WP двигател

Поддръжка на клиенти

Вече обсъдихме значението на стойността над цената и един от най-добрите начини да определите каква стойност получавате от дадена услуга е колко добре се отнасят към клиентите си. В този случай и Squarespace, и WP Engine имат отлични времена на реакция, но те се справят малко по-различно.

Поддръжка по телефона

За много хора разговорът с някого по телефона е най-добрият начин да гарантирате, че можете да разрешите проблема си, тъй като можете да останете на линия, докато не се убедите, че нещата са коригирани. Единственият недостатък е в очакване, но WP Engine е доста добър за ограничаване на времето за изчакване за своите клиенти. От друга страна, квадратното пространство няма телефонен номер, така че дори не се опитвайте да им се обаждате. Това не означава, че те са недостъпни, но няма да можете да говорите с никого.

Победител: WP двигател

Чат на живо

Това е следващото най-добро нещо за провеждане на телефонно обаждане, тъй като осигурява същото ниво на непосредственост, без Muzak или неловко мълчание. И двамата домакини имат отлични услуги за чат, които реагират бързо и ще помогнат за решаване на всеки проблем в рекордно кратко време.

Победител: вратовръзка

електронна поща

Когато подреждате тези два хоста, това е мястото, където Squarespace свети над WP Engine. В зависимост от времето на деня, WP може или не може да се свърже с вас веднага по имейл. Трябва да отворите билет и да изчакате отговор. Въпреки че не отнемат прекалено дълго (обикновено няколко часа или повече), Squarespace се ангажира да отговаря на имейли в рамките на час, независимо от часа на деня. По този начин никога няма да се наложи да чакате твърде дълго, за да получите отговор за нещо.

Победител: Squarespace

Форуми

Ако сте от типа човек, който обича да измисля нещата за себе си, тогава форумите и често задаваните въпроси са най-добрият начин, тъй като ви дава възможност да научите доходите и услугите без да се свързвате с никого. И двамата хостове имат на разположение такива ресурси, но тъй като Squarespace е по-ограничен във видовете неща, които може да прави, информацията не е толкова задълбочена като тази, която можете да намерите в WP Engine.

Победител: WP двигател

В крайна сметка и двамата домакини имат отлични записи за обслужване на клиенти и опит, така че независимо кой точно да изберете, вие сте сигурни, че ще разрешите проблемите си бързо и ефективно, което е чудесен знак за добър домакин.

скорост

Сега ще навлезем в деликатните детайли на всеки хост и ще видим какво могат да предложат по отношение на производителността. Не искате вашата уеб страница да се срине, нито искате тя да завинаги да се зареди. В този случай искаме да видим как тези услуги осигуряват най-добрите резултати за вашия сайт, така че аудиторията ви да получава фантастично изживяване при всяко посещение на вашата страница. За целта разгледахме средните оценки за двата сайта, за да видим кой е по-добър. Освен това, тъй като Squarespace автоматично се оптимизира за мобилни устройства, имаме и оценка за това. Нека да видим как постъпиха.

Squarespace

 • Рейтинг на работния плот: 70
 • Рейтинг за мобилни устройства: 40

WP двигател

 • Рейтинг на работния плот: 95
 • Рейтинг за мобилни устройства: N / A

Не можахме да намерим надеждни данни, които показват колко бърз WP Engine е на мобилно устройство, но като се има предвид колко добре се представя на работния плот, трябва да си представим, че все още е по-добър от Squarespace. Част от причината WP Engine да е толкова по-добра е, че те се фокусират върху формата и функциите, докато Squarespace е изграден най-вече с естетическа стойност. Като такава, тя не е една от най-добрите услуги за скорост.

Победител: WP двигател

Престой / Uptime

Другата страна на функционалността на уебсайта е дали изобщо се срива или не. И WP Engine, и Squarespace използват облачен хостинг, за да сведат до минимум времената на престой, което означава, че и двамата имат изключителни записи. Всъщност разликата е незначителни 0,01%, така че те са практически вързани.

Squarespace: 99,99% продължаване

WP двигател: 99,98% продължаване

Както можете да видите, никога няма да се притеснявате за срив на сайта ви по някаква причина, което ги прави и двамата висококачествени хостове в това отношение.

Победител: вратовръзка

Характеристика

Казахме ви, че в крайна сметка ще се съсредоточим върху характеристиките и стойността на всеки хост, така че сега е моментът, в който ще се потопим в различните неща, които те предлагат. Говорихме и за факта, че всяка услуга е насочена към различни типове потребители, така че ще трябва да имате това предвид, когато разглеждате функциите и предимствата, които получавате при всеки хост.

Squarespace

 • Личен пакет: безплатен домейн, 20 страници, неограничени данни и честотна лента, SSL сигурност, електронна търговия
 • Бизнес пакет: безплатен домейн, неограничени страници, честотна лента и данни, SSL сигурност, имейл акаунти, електронна търговия
 • Основен онлайн магазин: безплатен домейн, неограничени страници, честотна лента и данни, SSL сигурност, без такси за транзакции, проследяване на инвентара
 • Разширен онлайн магазин: безплатен домейн, неограничени страници, честотна лента и данни, SSL сигурност, без такси за транзакции, проследяване на инвентара, счетоводни услуги, транспортни услуги

В крайна сметка тези пакети са създадени да ви помогнат да стартирате магазин или блог за електронна търговия лесно и без ограничения. Ако извършвате транзакции за лични или бизнес пакети, тогава Squarespace начислява такса, така че имайте това предвид. Независимо от това, те правят възможно най-простото отваряне на онлайн магазин.

WP двигател

 • Личен план: един уебсайт, 25K посетители на месец, 10 GB хранилище, неограничени данни, SSL сигурност
 • Професионален план: 10 уебсайта, 100K посетители на месец, 20 GB хранилище, неограничени данни, SSL сигурност
 • Бизнес план: 25 уебсайта, 400K посетители месечно, 30 GB хранилище, неограничени данни, SSL сигурност
 • Премиум план: 150 уебсайта, 1 милион посетители, 100-300 GB хранилище, неограничени данни, SSL сигурност
 • Предприемачески план: 150 уебсайта, 5 милиона посетители, 400 GB-1TB съхранение, неограничени данни, SSL сигурност

Можете да видите, че тези планове са свързани с осигуряване на повече функционалност и трафик. С WP Engine вие също получавате достъп до всички програми и шаблони на WordPress, което означава, че можете да направите много повече с уебсайтовете си, отколкото сметнахте за възможно. Освен това е лесно да добавите опции за електронна търговия към тях, което прави този хост друг идеален избор за онлайн магазините.

Трудно е да се каже кой сайт е по-добър от другия, защото са толкова различни. От една страна, Squarespace улеснява създателите и начинаещите да създават красиво изглеждащ уебсайт, докато от друга страна, WP Engine ви дава повече функционалност. Въпреки това, един показател, на който трябва да обърнем най-голямо внимание, е производителността и WP Engine може да прави обиколки около Squarespace. В крайна сметка сайтът ви може да изглежда страхотно, но няма да се зареди толкова бързо. Като такъв, ние трябва да дадем заглавието на WP Engine.

Победител: WP двигател

За да видите как WP Engine се изправя срещу други хостинг услуги, разгледайте нашия WP Engine срещу GoDaddy или нашата WP Engine срещу HostGator Post.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map