Създатели на уебсайтове за фотографи: 4 най-добри опции за изграждане на сайт (2020)

Вие сте фотограф, но нямате уебсайт.


Вашият Instagram е красив, но сте объркани.

Откъде да започнете със създаването и хостинга на сайт за фотография?

Нека да разгледаме четири от най-добрите варианти за фотографи, за да започнете.

фотограф изграждане на уебсайт

Изграждането на уебсайт за фотографски бизнес е много по-различно от средния ви сайт.

ТРЯБВА да се съсредоточи върху красивата фотография и всичко останало е второстепенно.

Освен това изображенията могат да заемат много място за съхранение – така че не можете да се справите със слабите граници за съхранение.

строител на уебсайт за фотография

Ето защо, като фотограф, когато преминавате през различни съставители на уебсайтове, е важно да намерите подходящия вариант, за да покажете работата си и да детайлирате възможностите си за обслужване.

Като фотограф вече имате достатъчно работа върху чинията си по отношение на настройката и правенето на снимки; редактиране и докосване на снимки; както и организирането им в презентационен албум.

Най-често фотографите искат уебсайт, който им позволява лесно да проектират и изграждат своя сайт. За тези специфични възможности искате да намерите много бърз и лесен създател на сайтове.

И все пак искате уебсайт, който позволява гъвкавост с персонализиране, за да можете да приспособите вашия сайт към вашия уникален стил.

фотограф по пътя към уебсайт

Освен това ще искате хостът да предостави различни опции за CMS и опции за галерия с изображения, така че да сте сигурни, че ще получите вида, който искате.

Друго важно качество, което трябва да се търси в съставителя на уебсайтове, е надеждно архивиране и скорост на съхранение. Уебсайтовете за фотография, на които показвате работата си, изискват голямо количество съхранение поради взискателните изисквания за съхранение на големи, висококачествени и редактирани снимки.

Отидете с хост, който поддържа своята скорост и възможности, въпреки че е изправен пред напрежението на големи количества хранилище.

Преди всичко искате да изберете създател на уебсайт, който има отлично обслужване на клиенти и поддръжка на потребители. Без значение колко добре е оценен конкретен, може да има проблеми с услугата или може просто да се нуждаете от напътствия с определени функции на уебсайта. Един добър екип за поддръжка на клиенти може да допринесе за вашето онлайн присъствие.

Нека се потопим в най-добрите уебсайтове за хостинг за Фотографи.

1) Формат: Най-добре оценен за строители на портфейли

формат е уеб платформа, специално създадена за професионални артисти, които искат да покажат своето професионално портфолио. Проучване през 2016 г., проведено от mudbuy.com, установи, че Format има най-високата степен на удовлетвореност на клиентите сред строителите на онлайн портфейли – 95%.

Форматът позволява на художниците и фотографите да приспособят и персонализират сайта си в стил, за който смятат, че е най-подходящ за темата на тяхната работа. Форматът е уеб платформа за избор както за много високопоставени професионалисти, така и за непълно работно време.

Форматът предоставя лесен за използване уеб строител, който е много гъвкав и адаптивен към дизайнерски нужди на клиента. Компонент на онлайн продажбите и електронната търговия е на всяко ниво на цената на уеб хостинг плана на Format. Тъй като фотографите непрекъснато редактират съдържанието и дизайна на своя сайт Форматът направи много безболезнено да се правят промени и корекции дори чрез таблет или мобилно устройство.

Форматът обръща старателно нуждите на фотографите, които искат да поддържат последователен и богат на съдържание блог компонент на своя сайт. Техният мощен блог, базиран на изображения, прави фотографските блогове бързи и безболезнени за създаване, преглед и редактиране.

Много други уеб-производители на уеб хост не успяват да адресират адекватно този компонент. Форматът е един от най-добре оценените хостове за функциите, които предоставя, че вероятно фотографите ще използват.

Форматът също осигурява забележителен функция за проверка на клиента което ви позволява експертно да пакетирате работата си за клиенти.

Поддръжката на клиентите на Format е полезна и ефективна повечето клиенти решават проблемите си в рамките на 23 часа.

Ето основните функции на Format, включени във всички планове:

 • Бърза и приятелска денонощна поддръжка
 • Приложение за формати на галерии
 • Публикувайте и актуализирайте формата Adobe Lightroom
 • Клиентско доказателство
 • Умна типография
 • Динамични теми
 • Гъвкави страници и оформление

Ето вашите опции за хостинг на формати:

Ентусиаст $ 6 / месец

 • 100 изображения
 • 3 Съхранявайте продукти
 • 15 страници

Pro $ 12 / месец

 • 1000 изображения
 • 20 Съхранявайте продукти
 • Неограничени страници и публикации в блога
 • 5000 изображения за проверка
 • Безплатен домейн
 • Персонализирано редактиране на CSS и HTML

Неограничен $ 25 / месец

 • Неограничени изображения
 • Продукти за неограничен магазин
 • Неограничени страници и публикации в блога
 • Неограничено доказване на изображения
 • Безплатни Premium теми
 • Безплатен домейн
 • Персонализирано редактиране на CSS и HTML

Всички тези уеб хостинг предоставят страхотна уеб хостинг платформа за фотографи, изграждащи собствен уебсайт.

Преди да решите кой уеб хост да отидете с вас, трябва да преминете през това, което искате и очаквате от вашия сайт. Опитайте се да направите опис на текущата си творба, да разберете под какъв тип художествена категория би попаднала вашата творба. Това ще ви помогне да решите как искате да покажете работата си и каква аудитория се опитвате да достигнете.

2) Квадратура: Лесен за стартиране и красиви шаблони

Squarespace е популярен избор сред фотографите за техния професионален, елегантен, висококачествен и същевременно опростен дизайн на уебсайтове. Squarespace е широко използван сред фрийлансъри, които поставят силен акцент върху естетиката на своя сайт.

Предварително инсталираните шаблони за дизайн, които Squarespace предлага на своите потребители, осигурява високо структурирана основа, която елегантно показва вашата работа за оптимална естетика. В допълнение към зашеметяващите шаблони, Squarespace web builder е много лесен за използване и популярен сред фотографите.

Squarespace предлага много функции, предназначени да подчертаят вашето художествено произведение. Тези артистични функции включват модерни шаблони, редактор на стилове, вграден в мобилни уебсайтове, персонализиран CSS, персонализирано оформление на съдържанието, безплатни google шрифтове, блокове на диаграми и видео фонове.

Въпреки че Squarespace е предпочитан от много креативни професионалисти заради своите артистични възможности, много въображаеми фрийлансъри могат да го намерят за ограничаващ. Квадратното пространство е приспособимо по отношение на оформлението на съдържанието, шрифтовете и стила, но мнозина се оплакват, че общите шаблони не отговарят на тяхната специализирана тема за дизайн. За тази група професионалисти може да бъде благоприятен хост с уеб конструктор, който предлага високо адаптивни шаблони.

Squarespace също предлага a 14-дневен безплатен пробен период, въпреки че това не ви дава много време за експериментиране с уеб хостинг по отношение на SEO възможностите, това ще ви позволи да си поиграете с дизайнерските аспекти на Squarespace, за да видите дали ви харесва форматът.

Ценообразуването в Squarespace предлага своите уеб хостинг услуги на среден до средно висок ценови диапазон. Ако просто искате да покажете работата си във фотогалерия с информация за себе си и работата си, тогава може да искате да изберете личния план. Но ако искате да продадете оригиналните си разпечатки извън уебсайта си, бизнесът или основната опция за онлайн магазин може да бъде най-добрият ви залог.

Личен план: $ 12 / месец

 • Неограничен, страници, галерии и блогове с неограничено съхранение на честотна лента и 2 сътрудници
 • Уебсайт, оптимизиран за мобилни устройства
 • Метрики за уебсайтове
 • Включена безплатна персонализирана SSL сигурност на домейна
 • 24/7 Поддръжка на клиенти

Бизнес план: $ 18 / месец

 • Всички характеристики на личния план
 • Професионален имейл от Google
 • 100 $ в Google AdWords кредит
 • Продавайте неограничени продукти и приемайте дарения
 • 3% такса за транзакция
 • Промоционални изскачащи прозорци
 • Напълно интегрирана електронна търговия

Squarespace също предлага 50% отстъпка от първата година за студенти, които се регистрират със своя академичен имейл адрес.

3) WP Engine + Semplice: Най-добрият избор за напреднали фотографи

Искате нещо повече от обикновено стандартно създаване на уебсайт на мелницата?

Може би искате повече контрол и персонализиране, но не искате да кодирате от нулата.

Имаме ново решение за вас: сдвойте темата Semplice от дизайнера на Spotify Tobias Van Schneider с WP Engine за максимална мощност.

Това, което получавате, е най-доброто от двата свята.

Вие сте на високо захранван, супер бърз хостинг и имате красива тема, създадена само за фотографи.

визуализация на темата за semplice

Това е най-доброто за напреднали фотографи, които се нуждаят от повече съхранение, персонализиране и цялостен контрол.

Не препоръчваме тази настройка за начинаещи – тъй като тя може да усложни нещата и да забави напредъка ви.

Много фотографи и фрийлансъри предпочитат използването на платформата WordPress за лекота на използване, запознаване и други предимства. Ако се включите в тази група, ще намерите изцяло нов свят от опции на уеб хостинг компании, които са специализирани в WordPress хостинг.

Изпълняващият уеб хост за хостинг на WordPress за фотографи трябва да бъде WP Engine. Голям проблем за фотографите е, че съдържанието им обикновено има високи изисквания за съхранение, като например по-големи снимки с висока разделителна способност те могат да бъдат силно редактирани или докоснати.

Това може да постави напрежение в скоростта на уебсайта, което сериозно ще се отрази на SEO възможностите на сайта. По този начин може да е по-ценно да изберете висококачествен бърз хост с повече място за съхранение, ако бюджетът го позволява.

Въпреки че WP Engine не е известен с това, че има много опростен и лесен за използване уеб строител, си струва да го поставите тук, за да подчертаете високото си качество и професионални възможности.

Ето защо WP Engine е много почитан и използван от професионални фотографи. WP двигателят предлага висококачествен хостинг с много съхранение и висока скорост. Известно е, че WP Engine е изключително гъвкав и приспособим, за да отговаря на вашата конкретна дизайнерска тема.

WP Engine също има един от най-помощните и ефективни екипи за поддръжка на клиенти в уеб хостинг индустрията. Те предлагат и безплатна миграция, ако преминавате от друга уеб хостинг услуга.

Въпреки че WP двигателят е скъп и идва от $ 35 / месец за стартиращия план, той определено ще се изплати, ако получите висок месечен трафик. Ако не сте сигурни в стръмната цена, WP Engine предлага 60-дневна гаранция за връщане на парите, така че ако я изпробвате и не мислите, че услугата си струва парите, ще я получите всичко обратно.

WP двигател Prcing

Ето какво включва планът за стартиране на WP Engine ($ 35 / месец):

 • 10 GB локално съхранение
 • 50 GB честотна лента
 • Dev, Stage, Prod Environment
 • Прехвърляеми сайтове
 • PHP 7 готов
 • Голям FS
 • Глобален CDN
 • Ефективност на страницата
 • Автоматизирани SSL сертификати
 • 24/7 поддръжка за чат

Плюс – с нашата връзка получавате 3 месеца безплатно

4) Wix: Лесен за използване, но има недостатъци

wix за уебсайтове за фотография

Wix се използва широко сред фотографите за него силно адаптивни и лесен за използване уеб строител. Wix е достъпна безплатно, докато искате, но ако се нуждаете от професионални функции като собственото ви име на домейн или приоритетна поддръжка, трябва да изберете един от петте им премиум плана. Безплатният Wix план предлага много полезни функции като:

 • Достъп до нашата богата колекция от изображения, изобразителни изкуства и икони. Всички напълно адаптивни и 100% БЕЗПЛАТНИ за използване на вашия Wix сайт.
 • 500 MB съхранение и до 500MB честотна лента
 • Неограничен достъп до всички стъпки по стъпка, поддръжка, статии, видео уроци и др.

Безплатната опция е чудесно за стартиране Но ако получавате по-големи количества трафик и се нуждаете от повече пространство за съхранение и честотна лента и не искате рекламите на Wix да се показват на вашия сайт, ще трябва да надстроите до премиум план.

Ако използвате фотографски сайт с голям трафик и високи нужди за съхранение, първокласният план с най-голяма стойност би бил Неограничен план на $ 14 / месец. Този план предлага не само неограничена честотна лента и 10 GB пространство за съхранение без реклами от Wix, но предлага и ценни SEO функции.

Ако търсите да продадете оригиналните си отпечатъци на уебсайта си, Wix ви позволява да извършвате транзакции за електронна търговия с техните планове за електронна търговия. Този план ви дава 20 GB памет, както и предимствата на онлайн магазин.

Резюме: Тествайте малко, след което излитайте

фотограф изграждане на уебсайт

След като разберете каква типът е публиката, която искате да достигнете, разбирате поведението им и какъв тип съдържание искат да консумират. Когато вземете под внимание всички тези фактори, без съмнение ще изберете правилния хост.

Да дам решителен отговор, формат е нашият избор за най-добрият всеобщ хост за фотографи на всяко ниво. Форматът е специално създаден, за да подчертае работата на художника. Тяхната общност и подкрепа са много опитни в желанието и проблемите на художника да демонстрират своите творби.

Това е казано, ако сте фотограф с по-специализирани нужди, може да ви е полезно да използвате други хостове. Ако се интересувате повече от продажбата на голям обем директно от сайта си, вместо да демонстрирате работата си и да привличате клиенти, Squarespace може да бъде добър вариант. Ако сте много опитен и високопрофесионален фотограф, който очаква големи количества трафик и имате много големи снимки с висока разделителна способност WP двигател може също да е чудесен вариант.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map