WP Engine vs Hostgator: Кое е по-добро? Хостинг – Сравнете цените и плановете – май 2020 г.

Нашата текуща мисия е да ви предложим най-добрите сравнения на хостинг в мрежата, а следващата ни вноска подрежда любимия ни хост на WordPress с един от най-добрите сайтове в индустрията: Hostgator. Преди да успеем да се потопим в нашия преглед обаче, трябва да предоставим малко разкритие за тази статия. WP Engine е услуга, която се занимава изключително с WordPress, което означава, че ако искате да създадете сайт извън тази система, няма да можете да ги използвате. Обратно, Hostgator предоставя широк спектър от хостинг опции, което ги прави фантастичен избор за всички, които не харесват или не се интересуват от WordPress. По този начин, за да поддържаме този преглед възможно най-обективен, ще сравняваме само двата хоста на базата на техните WordPress планове. Въпреки че Hostgator предлага други хостинг решения, като специализирани сървъри или VPS планове, сравняването на двете в това отношение би било подвеждащо. Вместо това ние съсредоточаваме само хостинг на WordPress за Hostgator, за да сме сигурни, че получавате по-добра представа как те се подреждат един към друг.


Ценообразуване Както при всички наши прегледи, започваме с цената. Много от новите потребители на уебсайтове се занимават най-вече с този фактор, тъй като той може да направи или наруши способността им да стартират онлайн. Имайки предвид, че и двамата хостове са добре познати по различни причини, поради което ще има много разминавания между ценовите модели. Тъй като Hostgator се грижи предимно за начинаещи, те нямат толкова функционалност, колкото WP Engine. Ще вникнем в спецификата по-късно, но е нещо, което трябва да имате предвид, когато разглеждате тези числа.

Hostgator

 • Начален план: $ 5.95 на месец
 • Стандартен план: $ 7.95 на месец
 • Бизнес план: $ 9.95 на месец

WP двигател

 • Личен план: $ 29 на месец
 • Професионален план: 99 долара на месец
 • Бизнес план: $ 249 на месец

Както можете да видите, има голяма разлика между двата сайта. Отново има някаква причина за това поради това колко можете да направите с WordPress с всяка услуга, но ако сте нов в системата или не планирате да правите много допълнително програмиране, очевидно е, че Hostgator е ясният победител.

Победител: Hostgator

Гарантирано връщане на парите Въпреки че първоначалната цена за експлоатация на сайт е от съществено значение за процеса на вземане на решение, също така помага да знаете, че можете да отстъпите, ако нещата не се получат както сте планирали. Много хостинг услуги предлагат някаква опция за възстановяване на средства, така че да не сте останали в договор с услуга, която не предоставя всичко необходимо. Стандартът за индустрията тук е тридесет дни, но и двамата домакини осигуряват много повече от това. Hostgator ви дава четиридесет и пет дни, докато WP Engine ви дава шестдесет. Това не само означава, че имате повече време да проверите всичко и да сте сигурни, че сте направили правилния избор, но също така доказва колко всяка услуга стои зад техните продукти. Ако ви даде повече от месец, за да поискате пълно възстановяване на сумата, трябва да ви каже, че и двамата са изключителни в своите области. Независимо от това, в това отношение WP Engine печели с една миля.

Победител: WP двигател

Поддръжка на клиенти Тъй като Hostgator е проектиран да работи с уеб начинаещи и WP Engine има толкова много различни функции, е неизбежно да се наложи да се свържете с поддръжката на всяка от двете системи. Независимо дали е проблем с контролния панел или имате въпрос относно настройването на нещо на страницата си, наложително е да говорите с някого и да получите отговор веднага. В крайна сметка, ако сте изправени пред криза със сайта си, не е нужно да чакате часове или дни, за да разрешите проблема. Имайки това предвид, нека разгледаме различните начини, по които можете да се свържете с поддръжката и да видите как се доставя всяка услуга.

Поддръжка по телефона За непосредствени проблеми винаги е хубаво да се свържете с някого по телефона, който може да ви помогне да разрешите проблема си незабавно. Като се има предвид, извикването на линия за поддръжка само за задържане с часове побеждава целта, така че искате да можете да стигнете до човек в кратък период. За щастие, и двата сайта имат отлични времена за реакция и няма да ви карат да чакате много дълго.

Победител: вратовръзка

Чат на живо

В наши дни е много по-за предпочитане да говорите с някого по чат услуга, отколкото по телефона, така че да можете да съкратите артикулирано мислите си, докато все още получавате незабавна обратна връзка и отстраняване на проблеми. Отново тук искате да получите бърз отговор, така че да не ви остават да въртите палци, докато чакате отговор. Също така е важно да можете да се свържете с някого по всяко време на деня, в случай че работите късно през нощта на уебсайта си. И тук и двамата домакини се представят отлично тук и предлагат решения 24/7/365. Никога не трябва да чакате повече от няколко минути на всеки сайт и можете да разрешите проблемите си бързо и ефективно.

Победител: вратовръзка

електронна поща

И накрая, когато става въпрос за свързване с поддръжката, понякога е бърз имейл е всичко, което е необходимо, за да отстраните проблема си. Когато проблемът не е незабавен или не изисква незабавно внимание, това е отличен начин да отидете. Като се има предвид, все още не трябва да чакате отговор повече от ден. В тази връзка и двамата хостове се връщат бързо към имейл заявките, като повечето време за изчакване са по-малко от осем часа.

Победител: вратовръзка

Форуми Ако сте от типа човек, който предпочита да прави проучвания и да открива отговорите на вашите въпроси самостоятелно, полезно е да имате достъп до подробни уроци и страници с често задавани въпроси, за да намерите това, от което се нуждаете. И двамата хостове имат обширна информация на една ръка разстояние, но WP Engine представя всичко това в много по-лесен за четене формат. Като такива, те са малко по-добри в осигуряването на лесен достъп до техники за решаване на проблеми.

Победител: WP Engine, но само леко

скорост

Когато говорим за стойността на даден сайт, огромна част от това се състои в това колко добре домакинът може да предостави резултати на вашата аудитория. Скоростта е основен компонент на репутацията на вашия сайт, като по-бавните страници имат по-висока степен на отпадане. Просто казано, трябва да сте сигурни, че хостът ви поддържа безпроблемно функциониране на сайта ви, независимо къде се намират зрителите ви, така че да не чакат минути, за да се заредят страниците ви. В наши дни търпението не е добродетел, която имат много хора, особено онлайн. Това са резултатите от независими тестове за скорост и за двете услуги.

Hostgator

 • Рейтинг: 75/100
 • Скорост на зареждане: 916 ms
 • Средната скорост: 5 сек

WP двигател

 • Рейтинг: 73/100
 • Скорост на зареждане:86 сек
 • Средната скорост: 2 сек

Както можете да видите, няма огромна разлика между двете, но ръбът наистина стига до Hostgator. Част от причината за това е, че Hostgator има повече сървъри и може да прехвърля повече данни ефективно, но това е и защото вашите WordPress сайтове няма да имат толкова функционалност, колкото WP Engine. В крайна сметка бихме могли да го наречем измиване, но ще дадем тази победа на Hostgator независимо.

Победител: Hostgator

Престой / Uptime

Наред със скоростта на страницата и времето за зареждане, вие също искате да сте сигурни, че сайтът ви няма да се срине по някаква причина. Много домакини предлагат „гаранция за продължаване на времето“, което означава, че ако страницата ви се понижи за значителен период, имате право на някаква компенсация. WP Engine предлага такава гаранция, докато Hostgator не. Въпреки това, когато сравнявате двете, е трудно да видите ясен победител.

Hostgator

 • Най-добри резултати: 100%
 • Най-лоши резултати: 97%
 • Средно аритметично:99%

WP двигател

 • Най-добри резултати: 100%
 • Най-лоши резултати:51%
 • Средно аритметично:98%

Както можете да видите, има малко по-голямо разминаване с WP Engine, но средните стойности са приблизително еднакви. Също така, WP Engine предлага гаранция, това означава, че дори и през ниските периоди можете да получите възнаграждение за възникнали технически затруднения. Отново може да се измие, но все пак ще претендираме Hostgator за победител тук.

Победител: Hostgator

Характеристика Добре, така че видяхме какво могат да предложат и двата хоста по смисъла на широки удари, но как се подреждат една до друга? За да разберем по-добре стойността, която получавате от всяка услуга, ще видим какви опции и функции се предлагат при всеки план. Отново гледаме само хостинг на WordPress, въпреки че Hostgator предлага много други опции.

Hostgator

 • Начален план: един уебсайт, 25K посетители месечно, 50 GB хранилище, неограничен имейл адрес
 • Стандартен план: два уебсайта, 200K посетители на месец, 150 GB хранилище, неограничен имейл адрес
 • Бизнес план: три уебсайта, 500 000 посетители месечно, неограничено място за съхранение и имейл адреси

WP двигател

 • Личен план: един уебсайт, 25K посетители на месец, 10 GB хранилище, неограничени данни, SSL сигурност
 • Професионален план: десет уебсайта, 100K посетители на месец, 20 GB хранилище, неограничени данни, SSL сигурност
 • Бизнес план: 25 уебсайта, 400K посетители месечно, 30 GB хранилище, неограничени данни, SSL сигурност

Едно нещо, което също трябва да отбележа тук, е, че WP Engine също има Premium и Enterprise планове, които позволяват милиони посетители на месец и до 150 уебсайта. Както можете да видите, когато сравнявате двете услуги, Hostgator може да предложи много повече по отношение на хранилището и посетителите. Когато разглеждате базовите планове на всяка услуга, получавате по-добри резултати с Hostgator като цяло. Освен това, въпреки че не предоставя толкова пълна сигурност и данни като WP Engine, вие все още получавате допълнителни функции за безопасност с плана си. Най-голямата разлика между двата е колко сайта можете да работите и колко посетители могат да дойдат на вашата страница. Когато излизате нагоре в WP Engine, можете да видите, че плановете са проектирани за сайтове с голям трафик, където те блестят. Ако обаче не планирате да получавате милиони посетители на месец, може да не ви е необходима толкова голяма услуга.

Победител: Hostgator за основни планове, WP Engine за напреднали

заключение В крайна сметка, що се отнася до хостинг на WordPress, Hostgator е по-добрият вариант за всеки, който не се нуждае от много програмиране и функционалност на своите страници. Освен ако не сте хардкор WordPress потребител, услугата трябва да ви даде всичко необходимо за успех. Като такива ние вярваме, че това е най-добрият избор като цяло.

Общ победител: Hostgator Разгледайте нашия пост на WP Engine срещу GoDaddy, за да видите дали WP Engine може да победи GoDaddy. Може ли A2 хостинг топ HostGator? Разберете, като прочетете нашата публикация за A2 хостинг срещу HostGator.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map