WP Engine vs iPage: Кое е по-добро? Хостинг – Сравнете цените и плановете – май 2020 г.

Що се отнася до намирането на подходящия уеб хост, можете да прекарате цялото си време в разглеждане на отделни услуги, записвайки какви функции и предимства предлагат, а след това сами да сравните детайлите. Или можете да разчитате на нас, за да направим сравнението вместо вас и да спестите малко време. Имаме безкрайна поредица от прегледи, които изправят най-добрите хостове един срещу друг, така че да можете да видите как те се подреждат един до друг. В тази вноска разглеждаме WP Engine и iPage хостинг.


Важното е да се отбележи тук, че WP Engine не е стандартен уеб хост. Докато повечето услуги ви предоставят разнообразие от различни видове уеб страници, WP Engine е посветен единствено на WordPress. По този начин, ако не се интересувате от създаване на WordPress сайт или искате повече опции, ще трябва да потърсите другаде.

Освен това, тъй като WP Engine е достъпен само за сайтове на WordPress, ще сравним двата на базата на подобни функции. Не би било честно да се изброяват цени и спецификации от iPage, които са свързани със стандартните уеб страници, тъй като няма нищо сравнимо в WP Engine. По този начин нашият процес на преглед ще бъде малко по-различен, отколкото обикновено, но резултатите ще бъдат по-равномерни.

Ценообразуване

Както винаги, ние искаме първо да извадим разходите. За много хора ценообразуването може да бъде прекомерно, така че ние обичаме да се уверим, че знаете какво получавате, преди да се потопим по-дълбоко във всеки сайт. Като се има предвид, след като знаете цената, която искате да видите каква стойност се предоставя от всеки хост, така че да можете да разберете дали получавате най-голяма сума за вашия долар. Ето стандартните цени и за двата сайта.

WP двигател

 • Стандартен хостинг: $ 29 / месец
 • Професионален хостинг: $ 99 / месец
 • Бизнес хостинг: $ 249 / месец
 • Premium хостинг: Контакт за цени

Ipage

 • WP Starter хостинг: $ 3.75 / месец, за да започнете, след това се движи до $ 10.49 / месец
 • WP Основен хостинг: $ 6,95 / месец за начало, след това отива до $ 12,49 / месец

Както можете да видите, WP Engine е значително по-висок от iPage, което означава, че може да сте по-склонни да вървите с по-евтината опция. Както обаче ще стигнем по-късно, има критична причина за несъответствието в цените, което отново е свързано със стойност. Като цяло, ако сериозно се занимавате с изграждането на висококачествен WordPress сайт, WP Engine може да предложи още много. Въпреки това, само продължаването на разходите само iPage има ясното предимство.

Победител: Ipage

Гарантирано връщане на парите

Друго нещо, което трябва да обърнете внимание на цените, е дали хостът ще предложи пълно възстановяване, ако решите, че не харесвате услугата. Тъй като изграждането на уебсайт отнема време и има толкова много сложни парчета, които трябва да работят заедно, проблемите с дадена услуга може да не са лесно очевидни, което означава, че може да разберете, че пропускате решаваща подробност едва след като сайтът ви е изправен и тичане. Поради това много домакини предлагат гаранция за връщане на парите, която ви позволява първо да тествате услугите, за да сте сигурни, че всичко е според вашите стандарти. И двамата домакини предлагат такава гаранция, като iPage предоставя тридесет дни, за да промените мнението си, а WP Engine ви даде шестдесет.

Не само, че е по-добре да имате повече време за игра с функциите на услугата, но наличието на толкова дълъг прозорец също показва, че WP Engine е уверен, че ще ви хареса това, което получавате. Това е основен бонус при сравняване на двамата домакини.

Победител: WP двигател

Поддръжка на клиенти

Що се отнася до стойността, въпреки че е важно да преценяваме всеки хост въз основа на функциите, които той предоставя, ние откриваме, че всъщност е по-добре да видим как реагират, когато нещо се обърка. Колкото и добре да изградите вашия сайт, неизбежно ще се случи нещо, което ви принуждава да се свържете с клиентите, така че е наложително те да са отзивчиви и полезни всеки път. Имайки предвид, че има четири отделни области, в които хостът може да осигури поддръжка, така че нека ги сравним във всяко отношение.

Поддръжка по телефона

Ако имате нужда от проблем, решен веднага, обикновено най-добрият метод е да се обадите на някой, който да ви помогне. Когато говорим за изграждането на уебсайтове, винаги е по-добре, ако можете да се свържете с някого през всички часове на деня, само в случай, че работите късно през нощта и изпаднете в проблем. Имайки това предвид, и двамата хостове осигуряват денонощна поддръжка по телефона и нито един от вас няма да чака да чакате твърде дълго в задържане.

Победител: вратовръзка

Чат на живо

Това е друга популярна опция, тъй като ви позволява да получите незабавни резултати, без да се налага да слушате скучен Muzak, докато чакате. Отново, важното тук е, че можете да стигнете до представителен ден или нощ, така че проблемът ви да може бързо да бъде отстранен. Както при телефонната поддръжка, и двамата хостове осигуряват 24/7 достъп и бързи времена за реакция.

Победител: вратовръзка

електронна поща

Ако имате проблем, който не се нуждае от незабавно внимание, но все пак искате да се свържете с някого, тогава отварянето на билет и изпращане на имейл е чудесен начин да го разрешите. Въпреки това искате да сте сигурни, че не чакате дни за отговор; в противен случай това ще направи целия процес спорен. Както iPage, така и WP Engine имат билетна система и можете да очаквате отговор обикновено в рамките на същия ден или поне в рамките на 24 часа, в зависимост от това кога е бил отворен билетът ви.

Победител: вратовръзка

Форуми / Уроци

И накрая, за тези, които обичат да научат повече за коригирането на проблеми, без да разчитат на професионалист по техническа поддръжка, много домакини ще предоставят достъп до форуми, където можете да намерите отговори на често срещани проблеми и да разберете как да ги поправите, докато се случват. В тази връзка и двамата домакини имат обширни статии и ръководства, които обхващат почти всички теми, които бихте могли да си представите, и двете са добре организирани, така че не прекарвате половината от времето си в опит да намерите правилната информация.

Победител: вратовръзка

Както можете да видите, когато става дума за поддръжка, вие получавате много стойност както с iPage, така и с WP Engine, което означава, че независимо кой избрате, няма да останете да виси.

скорост

Сега е време да навлезем в по-техническите аспекти на домакините. Първото нещо, което разглеждаме, е колко бърз ще бъде вашият сайт, след като е на живо, тъй като това вероятно е едно от най-важните неща за вашата аудитория. Независимо от това колко добре е създадена страницата ви или колко интерактивна е, ако не се зарежда бързо, няма да можете да наберете достатъчно хора, които да прекарват време за нея. Поради това е наложително времето за зареждане да е бързо, което означава, че са необходими само няколко секунди или по-малко, за да се появи всичко. Ако аудиторията ви трябва да изчака десет или двадесет секунди за вашата страница, те няма да се придържат, за да видят какво има на нея.

WP двигател

 • Най-добро време за зареждане:69 секунди
 • Най-лошо време за зареждане:94 секунди
 • Средно аритметично: 48 секунди

Ipage

 • Най-добро време за зареждане: 965 милисекунди
 • Най-лошо време за зареждане: 30 секунди
 • Средно аритметично: 90 секунди

Както можете да видите, iPage има по-добрата средна и бързина. Това обаче се основава на стандартни уеб страници и не отчита неговите сайтове на WordPress. По този начин, за да добием по-добър представа за ефективността на WP Engine, трябва да разгледаме само други хост на WordPress. Когато правите това, WP Engine е по-добър от повечето, като някои хостове отнемат толкова дълго, колкото 30 секунди. Като цяло, що се отнася до хостинг на WordPress, WP Engine е към върха.

Победител: Технически iPage, но WP Engine е по-добър, когато се класира спрямо своите връстници

Престой / Uptime

Следващото нещо, което трябва да се следи за скоростта, е ъптайм. Това е процентният процент, който вашият сайт остава и не изпитва сривове или престой. Обикновено домакините ще предложат гаранция за тази оценка, което означава, че ако продължителността ви падна под определен процент, тогава имате право на някаква форма на обезщетение. WP Engine предлага гаранция от 99.95%, но iPage няма такава. Ето средните проценти за всеки.

 • WP двигател: 95%
 • Ipage: 84%

Въпреки че можете да видите, че WP Engine е малко по-добър, тъй като разликата се измерва в части от процент, можем да кажем, че те са практически еднакви. Въпреки това, предвид факта, че WP Engine предлага гаранция, означава, че те са по-добри като цяло.

Победител: WP двигател

стойност

И така, сега, когато видяхме колко са надеждни и двамата хостове, как се подреждат до функции и предимства? Какви услуги получавате за месечната си цена? Ето кратък преглед на това, което можете да очаквате от двете компании.

WP двигател

 • Стандартен пакет: 1 уебсайт, 25K посещения на месец, 10 GB хранилище, неограничени данни, безплатни SSL сертификати
 • Професионален пакет: 10 уебсайта, 100K посещения на месец, 20 GB хранилище, неограничени данни, безплатни SSL сертификати
 • Бизнес пакет: 25 уебсайта, 400K посещения на месец, 30 GB хранилище, неограничени данни, безплатни SSL сертификати
 • Премиум пакет: 150 уебсайта, 1 милион посещения на месец, 100-300 GB хранилище, неограничени данни, безплатни SSL сертификати
 • Enterprise пакет: 150 уебсайта, 5 милиона посещения на месец, 400GB-1TB съхранение, неограничени данни, безплатни SSL сертификати

Ipage

 • WP Starter пакет: 1 безплатен домейн, неограничено пространство на диска, неограничен брой пощенски акаунти, персонализиран контролен панел, предварително инсталирани теми и приставки
 • WP Основен пакет: 1 безплатен домейн, неограничено пространство на дискове, неограничен акаунт за поща, милиони посещения на месец, експертна поддръжка, подобрена сигурност

За съжаление, iPage е малко неясен по отношение на всички подробности, които получавате с абонамента си, така че не сме в състояние да предоставим повече подробности от това, което сме поставили. Както можете да видите, те са сравними, като iPage излиза на върха с неограничено място за съхранение и по-голям брой посещения на месец. WP Engine, от друга страна, ви позволява да създавате повече уебсайтове и има неограничена честотна лента, които са и двете основни компоненти.

В крайна сметка изглежда, че хостингът на iPage WordPress е идеален за всеки, който е нов в системата и не иска да прави повече от един или два сайта. iPage ви помага, като ви дава инструменти за създаване на основна страница с приставки и шаблони, така че е много по-лесно да започнете.

Ако обаче сте добре запознат с WordPress и искате да направите много повече от само един сайт, тогава WP Engine е по-добрият начин. Не само получавате по-голям капацитет, но и получавате допълнителни функции, които да ви помогнат да създадете съвременни уебсайтове. Като се има предвид, че всичко останало е приблизително по отношение на скоростта, продължителността на работа и обслужването на клиентите, изглежда, че и двата сайта могат да предложат много.

Победител: iPage за начинаещи, WP Engine за експерти

За да разгледате повече опции за хостинг, вижте как WP Engine се изправя срещу Squarespace в нашия пост на Squarespace спрямо WP Engine. Може ли WP Engine отгоре Bluehost? Разберете в нашата публикация на WP Engine vs. Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map