WP Engine vs SiteGround хостинг: Характеристики, скорост, плюсове и минуси 2020

Сравняването на WP Engine и SiteGround е много обичайно за онези, които търсят хостинг на WordPress с презаредени клиенти с чудесни функции и невероятна поддръжка.


От една страна, WP Engine – базирана в Остин, Тексас – стартира управляваната революция за хостинг на WordPress и се превърна в утвърден джунгер.

От друга страна, имате SiteGround, базиран извън България, с невероятни функции на икономична цена, които изстрелват почти всяка друга хостинг компания.

Сравнение на цените: Достъпни срещу Premium

Цени на двигателя на WP – Premium

WP Engine предлага два вида планове и в зависимост от плана може да платите много повече, отколкото бихте очаквали. За техния личен план е 29,99 долара на месец, а за професионалния план можете да очаквате да плащате 99,99 долара на месец. Не е идеално, ако тепърва започвате и се опитвате да се утвърдите с присъствието си онлайн.

Запомнете това: за истинския бизнес разликата между хостинг, който струва 10 долара на месец, и хостинг, който струва 50 долара на месец, е тривиална. Но за начинаещ блогър това е разликата между стартирането на сайт и не. Така че, ако сте разрастващ се бизнес, не пипайте стотинки тук. Погледнете цялата снимка, разгледайте всички функции.

Ценообразуване на сайта – Достъпно

Ако искате да спестите малко пари, SiteGround предлага разнообразни планове, които са невероятна стойност за функциите, които получавате.

Техният стартов план започва от $ 3,95 на месец, с опции да удължите плана си до три години. Планът им Grow Big започва от $ 7.95 на месец и включва планове, които могат да продължат до три години без промяна на цената.

Победител: SiteGround

Разглеждането на цената ще ви помогне да решите кой хостинг сайт е по-подходящ за вас и вашите нужди. SiteGround предлага изобилие от възможности за плановете им и те не са твърде скъпи. SiteGround е победителят в този кръг.

Поддръжка на клиенти: И двете са отлични

WP Engine: 24/7 Поддръжка, базирана в САЩ

От самото начало WP Engine се открояваше със своята персонална поддръжка. Те наистина вярват, че обслужването на клиентите е важно за тяхната компания, а поддръжката на клиентите им показва как работят. 

Най-добрата част е малкият звън, докато разговаряте с техния представител директно от хостинг администраторския интерфейс.

Те осигуряват защита от запис на дискове, ограничения за запис на дискове и архивиране. Можете да получите достъп до база знания, поддръжка по имейл и телефонна услуга.

SiteGround: Супер бърз, отгоре и отвъд

SiteGround е изключително невероятно, когато става дума за поддръжка на клиенти.

Техните агенти за обслужване на клиенти са базирани в цял свят, достъпни 24/7. Можете да им се обадите 24/7, което WP Engine не предлага.

Победител: Вратовръзка

И двете компании имат отлична поддръжка на клиенти, но предимството е към WPE, особено ако се нуждаете от фокус върху WordPress. WPE също така включва база от знания, до която можете да получите достъп, ако трябва да направите някои проверки. Ако не сте луд по това, че имате база от знания, SiteGround предлага много информация, която да ви помогне да отстраните всеки проблем със своя уебсайт.

скорост

WPE

Въпреки че скоростта е добра за всеки уебсайт, трябва да сте сигурни, че имате хостинг компания, която не върви твърде бавно. WPE има отлична скорост и страниците могат да се заредят за около 1,3 секунди, което позволява на посетителите да изтеглят сайта бързо. Това е практично за тези, които се нуждаят от хостинг сайт, който има отлични времена за реакция.

SiteGround

SiteGround също има отлична скорост, като се движи за 1,3 секунди. Те обаче имаха по-бърза скорост, но поради наплива на клиенти, които са се регистрирали, това отне малка такса на сървърите. Имайки предвид, че SiteGround поддържа над 250 000 клиенти, разбираемо е защо SiteGround работи по-бавно. Те имат сървъри в други страни, което би им помогнало да създават по-бързи скорости.

победител

Докато и двете компании осигуряват отлични скорости, ако сте за един победител, WPE е победителят. Те нямат толкова много хора, които затъват в системата, което може да направи скоростта ви още по-бърза. Тъй като не се състезавате с над 250 000 WPE, ще бъде само малко по-бърз от SiteGround.

стойност

WPE

В зависимост от това, от което се нуждаете за вашия уебсайт, можете да считате други функции за по-ценни. WPE има 10 или 20 GB дисково пространство в своите планове, включва собствен панел и осигурява отлична поддръжка на клиенти. Макар че това може да е добре, трябва да вземете предвид и огромните цени, заедно с плановете.

SiteGround

Ако търсите най-много за вашия долар, SiteGround със сигурност предоставя много специални функции за вашия план. Те включват cPanel, 10 или 20 GB дисково пространство и безплатен домейн. Включете поддръжката им за клиенти и SiteGround е отличен избор. Те не само включват много функции, но и цените им са изключително конкурентни.

победител

Въпреки че всеки определя стойността по различен начин, въз основа на броя на артикулите, които получавате с SiteGround, той предлага най-добрата стойност. Вие получавате много повече за парите си и не е нужно да раздавате твърде много шекели за основните функции. Само това прави SiteGround победител за колоната със стойност.

Характеристика

WPE

Разделът с функции за WPE е идеален, но само за потребители на WordPress. Те имат много функции, които няма да намерите с други хостинг сайтове. Ще имате достъп до програми, които са изключителни за WordPress, кешираща технология, SSL и CDN готов и технология за кеширане на приличност. Не е лошо за изключителна хостинг компания.

SiteGround

SiteGround предлага множество функции, включително функции, които са подходящи за WordPress. Техните планове включват имейли, трансфер или настройка на сайт, инсталация с едно щракване и 24/7 поддръжка на клиенти. Имената им на домейни също са безплатни за цял живот, което го прави практичен за всеки.

победител

И двата хостинг сайта са добри за потребители на WordPress и може да ви е трудно да решите кой сайт ще бъде по-добър. И двата избора са добри и този кръг няма ясен победител. Вратовръзка е, но е добре да имаш вратовръзка тук. И двете компании предлагат отлични функции, които ще направят уебсайта ви поп.

Престой / Uptime

WPE

Когато поддържате уебсайт, имате нужда от хостинг сайт, който осигурява отлично време за работа. WPE показа някои несъответствия за последното тримесечие, но WPE обявява 99,9% време за продължаване. През февруари тази година те преживяха значително прекъсване за една седмица, но има много фактори, които могат да причинят престой.

SiteGround

SiteGround също гарантира 99,9% ъптайм, а за последното тримесечие номерата са го доказали. Те имаха повече прекъсвания от WPE, но тези прекъсвания бяха краткотрайни. За пореден път това може да се дължи на броя на клиентите, които имат на своите сървъри.

победител

Всеки, който има уебсайт, се нуждае от силен ъптайм и двете компании предоставят 99,9% време. Въпреки че неща като поддръжка и престой могат да попречат на уебсайта, може да има много фактори. В зависимост от това дали можете да се справите с по-кратки периоди на престой или по-малко, но продължителни периоди на престой, единият може да е по-добър от другия. Този кръг е равенство.

За кого е?

Маркетолозите

Когато търгувате, имате нужда от хостинг сайт, който работи добре почти 100 процента от времето. SiteGround е по-добрият вариант, въпреки че могат да изпитват чести периоди на престой, но те не продължават дълго. Не само това, но ще имате име на домейн, което ще остане завинаги, което е приятна функция, от която се нуждаете, ако планирате да създавате марка. Не само това, но и техните конкурентни цени ще накарат всеки маркетолог да се влюби в SiteGround.

разработчиците

Разработчиците обичат да използват WordPress, тъй като можете да използвате почти всичко, което искате да подобрите уебсайта си. Има вградено кеширане и поетапно предлагане с WPE и включва ежедневни архиви, което ви позволява да запазите цялата си работа. Въпреки че може да бъде по-скъпо, все пак ще получите качество с WPE. WordPress е лесен за използване чрез WPE и ако сте разработчик, използването на WPE ще ви помогне повече от SiteGround. Въпреки че SiteGround предлага много отлични опции, има повече неща, които са по-добри за разработчиците чрез WPE. Трябва да определите как трябва да използвате наличните опции, за да се уверите, че WPE е подходящ за вас.

Собственици на малък бизнес

Тъй като собствениците на малки фирми може да нямат достатъчно време, за да стартират своя уебсайт и да работят, SiteGround е отличен избор за тях. Лесно е да настроите уебсайт, ще имате отлично време за работа, много страхотни функции и не е необходимо постоянно да се актуализирате. Като собственик на малък бизнес можете да нагласите всичко и да го пуснете. Разрешаването на хостинг сайта да се справи с повече технически неща може да спести на собственика на малък бизнес повече време.

Фирми за електронна търговия

Компаниите за електронна търговия са огромни, а наличието на хостинг сайт, който им позволява да се погрижат за собствените си клиенти е огромно. WPE е отличен избор за компаниите за електронна търговия, тъй като уебсайтът може да се погрижи за конкретни пазари и има повече опции, които една компания за електронна търговия трябва да остане конкурентоспособна. Ако обаче установят, че има прекалено много време на престой с WPE, SiteGround е отлична алтернатива. Не само това, но те са по-евтини от WPE, не се нуждаят от толкова внимание и използват различни нива на кеширане. Това е отлично, ако вашата компания за електронна търговия се опитва да предостави своите продукти на повече хора. Нито едно от тях не е ужасно решение и може да се сведе до цената на всяка хостинг компания.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map