7 бесплатних добављача ВПС хостинга – са огромним упозорењем! (Мај 2020)

Потребан вам је бесплатан ВПС хостинг јер прави планови су изван вашег буџета?


Чујемо те. 

Међутим, реч о опрезу, ништа у животу није заиста бесплатно. То се односи и на ове ВПС провајдере.

Најбољи домаћини за власнике сајтова

Кориштење виртуалног приватног сервера (ВПС) је случај у којем често можете добити пуно праска за свој долар.

Разумљиво је, међутим, зашто људи могу тражити бесплатно ВПС хостинг иако је већина веб хостинг решења у овом сектору већ прилично исплатива.

Често ћете видети бесплатне опције заједничког хостинга и једноставно ћете се запитати колико су високе компаније спремне да повећају анте.

У стварности, не постоје хостинг планови који би се квалификовали као 100% бесплатни ВПС. То значи, не постоји верзија бесплатног ВПС сервера на којем никада ништа нећете платити.

Међутим, можете лако пронаћи пробну пробну верзију ВПС-а, а постоје и бројне готово бесплатне хостинг услуге које се такође прилично приближавају пружању бесплатног искуства. Погледајмо неке од опција због којих бисте могли имати осећај као да добијате бесплатни ВПС. На крају ћемо такође разговарати о неким потенцијалним предностима и недостацима тог корака.

ВПС планови који су близу бесплатних

1. ХостВиндс ВПС хостинг

хоствиндс впс

Најнижа цена: 5,17 УСД месечно

Време одзива: 640 мс

Уптиме: 100%

Погледајте ХостВиндс Хостинг планове

У најстрожем смислу, планови са најнижим трошковима на ХостВиндс-у не представљају стварни јефтини ВПС, јер је компанија ниске класе понуда у облаку. За велику већину људи који су заинтересовани за ВПС хостинг провајдере, ова разлика неће бити ни приметна. То је зато што једном када су ресурси физичког сервера подељени за креирање ВПС-а у облаку, више се не користи коришћење резултујућег виртуелизованог сервера који се разликује од ВПС-а заснованог на једној машини. Једино што ћете приметити је да је систем генерално прилагодљивији од традиционалних ВПС хостинг планова.

На крају једнаџбе имат ћете приступ:

 • Контролна табла
 • Простор на диску
 • Функције на нивоу оперативног система

Другим речима, можете да се пријавите путем веб интерфејса или користите удаљену шкољку да бисте му приступили преко ССХ-а као и било које друго подешавање хостинга сервера.

ХостВиндс нуди довољно робусно искуство да ће људи који живе у техници бити срећни. Као што можете очекивати у ценовном рангу који је близак бесплатном, нећете добити прави ниво подршке од ХостВиндс. Они, међутим, нуде веома робусну Линук конфигурацију која ће бити позната свима који су раније користили ВПС сервере. Такође ћете видети да је компанија радо продала сродне производе, попут Виндовс хостинга. Импресивно, подешавање такође укључује један ГБ РАМ-а, једно језгро ЦПУ-а и 30 ГБ простора за складиштење.

Како планирају хостинг, тешко је жалити се на добијање одговарајућег ВПС искуства готово бесплатно. Будите спремни да обавите неки технички технички посао да бисте га наставили јер је ВПС неуправљан.

Погледајте целу рецензију ИнМотион Хостинг-а

2. ИнтерСервер.нет

интерсервер впс

Најнижа цена: 6 УСД месечно

Време одзива: 684 мс

Уптиме: 99,96%

Погледајте ИнтерСервер хостинг планове

Друга компанија која се прилично приближила пружању бесплатног ВПС хостинга је ИнтерСервер.нет. Најјефтинији ВПС план компаније за веб хостинг пружа:

 • Једна језгра ЦПУ-а
 • Два ГБ меморије
 • Три ГБ ССД меморије
 • Два ТБ преноса месечно

То би био одличан скуп карактеристика из типичног ВПС хост плана који кошта око 30 долара месечно. Ако капацитети за обраду, складиштење и меморију нису довољно добри за ваше потребе, свој ВПС план лако можете прилагодити на чак 16 језгара. И даље ћете плаћати веома угледних 96 долара месечно за нешто што је веома квалитетна понуда.

Један стандардни улов који ћете почети примећивати са скоро свим тим ВПС плановима хостинга је да се заснивају на примерцима облака. Опет, то није велика ствар за просечног корисника, али може бити преломна тачка ако превише тешко размишљате о релативно незнатној разлици између ВПС хостинг услуга које се изводе директно на једној машини и покрећу их на многим машинама које пружају инстанце засноване на облаку.

Још једна тема коју ћете видети је да многи од ових хостинг провајдера радо нуде рјешења заснована на Линуку, али нису увек први људи који желе да инсталирају оперативни систем као што је Виндовс. Срећом, Виндовс сервери су доступни уз доплату. Међутим, Линук системи су прилично робусни, укључујући:

 • МиСКЛ базе података
 • Питхон, Руби, Перл и друга окружења за производњу динамичког садржаја на веб локацијама
 • Потпуна инсталација цПанел за једноставно управљање

Постоје и опције управљања подршком које су доступне бесплатно. Можда није истински ВПС сервер, али то је још увек добра вредност за неколико долара месечно.

Погледајте целу ИнтерСервер рецензију

3. Хостингер

хостингер впс хостинг

Најнижа цена: 3,95 долара месечно

Време одзива: 309 мс

Уптиме: 100%

Погледајте Хостингер планове хостинга

Да, сада смо врло близу проналажењу заиста бесплатног ВПС сервера. Импресивна ствар код Хостингера је да они успевају да управљају веома одзивним серверима који имају сјајан број продужених сати. Нећете добити тону складишта уз њихову најјефтинију понуду, само 10 Гб, али можете надоградити свој план на једну од многих опција. Све је засновано на ССД-у, тако да ипак очекујете супер брза времена одзива.

Пословни модел Хостингера усредсређен је на продају свих осталих ствари које су веб локацији потребне, као што су име домена и ССЛ сертификат. Они укључују и ИПв4 и ИПв6 наменске ИП адресе бесплатно са сваким планом, импресивна понуда за план који је мањи од пет места.

ВПС планови који мало коштају

4. ИнМотион хостинг

инмотион посвећено гостовање

Најнижа цена: 19,99 УСД месечно са 63% попуста за први месец

Време одзива: 640 мс

Уптиме: 100%

Погледајте ИнМотион Хостинг планове

Не изненађује да је ИнМотион хостинг још један учесник са јефтинијим понудама изграђеним на облачним платформама. Иако цена током трајања плана није толико већа као код осталих планова на овој листи, постоји вредност. Конкретно, ИнМотион нуди бесплатну основну помоћ за управљање серверима. То значи да ће управљати управљањем закрпама и ажурирањима како би ваш систем био стабилан и сигуран.

Сав ИнМотион хардвер ради на ССД дисковима конфигурираним у РАИД-6 низовима. За неупућене, то значи да су шансе за катастрофални квар где се подаци не могу повратити смешно мали. Свака инсталација укључује корпоративно издање ЦентОС-а, а ви ћете такође моћи да управљате својим ВПС сервером преко цПанела. Подршка инфраструктуре такође је заснована у облаку, тако да можете бити сигурни да ће продужење рада бити солидно.

Они такође нуде 90-дневну гаранцију поврата новца, посао који је добар као што ћете видети у послу. Иако вам не враћа посао који бисте могли уложити у постављање сервера, то бар умањује ризик све док одмах не изградите робусно присуство на вебу..

Погледајте целу рецензију ИнМотион Хостинг-а

5. АццуВебХостинг

оптужити веб хостинг впс хостинг

Најнижа цена: 14,97 УСД месечно са једном месечном бесплатном пробом

Време одзива: 1000+ мс

Уптиме: 100%

Погледајте планове АццуВебХостинг

Одлучни недостатак Виндовс сервера на овој листи чини АццуВебХостинг посебно привлачним избором за фанове Мицрософта и његове .НЕТ платформе. Иако 15 долара месечно није најјефтинији избор, приближно је толико близу колико ћете доћи до бесплатног ВПС сервера који користи Виндовс, у овом случају Виндовс 2008 Сервер.

Такође можете да искористите бесплатно пробно коришћење без давања кредитне картице. Ако нисте задовољни искуством, можете једноставно пустити да налог истекне без обнављања.

Сваки систем има подршку и за РДП и за ССХ. Машине су виртуелни сервери, а не ВПС-ови примерци у облаку. То значи да ћете радити на наменским ресурсима на машинама са Интел Ксеон процесорима из Е5 или Е7 серије. Што је још важније, за хардцоре Виндовс администраторе у потпуности је подржан Мицрософтов систем ХиперВ Виртуализатион.

Ако морате да имате Виндовс окружење или .НЕТ компатибилност, АццуВебХостинг је најбоља опција. Други нуде Виндовс за додатну цену, али АццуВебХостинг га укључује у почетну цену, јер су усредсређени на пружање врхунског нивоа Виндовс ВПС по повољној цени..

Опције уграђене на пословне моделе без ограничења

6. к10Хостинг

к10хостинг маин

Најнижа цена: Бесплатно, али . . .

Време одзива: 428 мс

Уптиме: 100%

Погледајте к10Хостинг планове

Када користите к10Хостинг, некако добијате ВПС у облачној инстанци бесплатно, али је то невероватно решење ограничено за функције. То значи да ће администратори света безнадежно бити изгубљени без ССХ шкољки, цПанел логирања и других функција. Сваки налог на к10Хостингу може да користи једну ИП адресу. Није изненађујуће што ћете сигурно добити угодну количину РАМ-а, свега 512 МБ. Оперативни систем је само Линук, али добићете неограничен простор за похрану и пропусни опсег.

Оно што се к10Хостинг нада да ћете урадити јесте да купите упселл у своје време. Они су заправо компанија под ниским притиском, али дефинитивно се мора реализовати продајни корак када одлучите да вам треба нешто попут роот приступа или корисничке подршке. Ако желите да брзо промените величину и не морате да бринете о ограничењима складиштења, к10Хостинг је одличан избор.

7. ВПСВАЛА

впсвала

Најнижа цена: Бесплатно, али постоји надоплата

Време одзива: 800 мс

Уптиме: 100%

Погледајте ВПСВАЛА хостинг планове

ВПСВАЛА прави прилично једноставну опкладу. Претпостављају да ће ваша веб локација у неком тренутку расти. У неком ћете тренутку морати угостити други домен или искористити другу ИП адресу. Можда ће вам требати само више РАМ-а, језгара процесора, пропусни опсег или простор за складиштење.

Да, бесплатно је за почетак, али када једном требате да кренете, цена поскочи на готово 60 УСД месечно. Нагла је у томе што је бесплатни план прилично робустан, пакујући две ЦПУ језгре, 30 ГБ складиштења, два ГБ РАМ-а и једну ТБ пропусне ширине. Такође можете да користите једну ИП адресу на свом бесплатном ВПС плану.

Људи у ВПСВАЛА прилично су напредни у вези са продајним потенцијалом. Посебно, бесплатни планови укључују 24/7 техничку подршку и корисничку подршку. То је некако импресивно, чак и ако је пословни модел нека врста замке за растуће веб странице. Ако сте 100% сигурни да ваша веб локација никада неће прерасти почетних 30 ГБ ССД простора, то је добар посао.

Ништа у животу није бесплатно, али ово је прилично близу

Било да се ради о ВПС бесплатној пробној верзији, неком облику бесплатне звездице са звездицом или само веома јефтином рјешењу, постоји пуно начина да се заиста, заиста приближите томе да не платите. У неким случајевима, као што је ВПСВАЛА, мораћете пажљиво надгледати вашу потрошњу наменских ресурса. Остали случајеви, попут Хостингера, само су исплативи до те мере да су једва приметни.

Једна савета која треба следити је да пазите на људе који нуде бесплатне планове без икаквих очигледних декларација о томе шта је улов. Лажне преваре све време користе кључну реч „бесплатни хостинг“ и паметно је уздржати се од давања података о вашој кредитној картици било којој компанији за коју нико никада није чуо..

Шта да очекујете

Чак и када се бавите многим решењима која загрле цена од 30 УСД, што је уобичајено у индустрији, можете очекивати да имате потпуно неуправљано искуство.

Иако би могло да се изврши неко закрпање и ажурирање, то је само хостинг компанија која се штити од заблуда на свом хардверу.

Ако инсталирате ПХП скрипту и уништи вашу веб локацију, вероватно нећете добити бесплатну управљачку подршку исправљајући све што је можда пошло по злу.

Из тог разлога, бесплатан приступ се не препоручује свима који немају техничке одлуке.

Ако идете по супер јефтином плану и не знате много о уклањању на сервере, обавезно пронађите онај који садржи одређену степен управљане подршке. Тим корисницима је вероватно најбоље да пређу у следећи ниво, где планови обично коштају око 30 долара месечно. Чак и тада, желите да потражите управљани хостинг ако нисте упознати са застрашујућим административним концептима као што су „роот приступ“ и „ССХ“.

За људе који имају прилично солидне техничке потешкоће, има се шта рећи за испробавање бесплатног решења или оног који је проклето близу да то не кошта. Чак и ако се само заложите за нешто попут Хостингерових незамисливо јефтиних планова, пронаћи ћете изненађујуће одзиван систем који укључује стабилно окружење за постављање веб страница и веб апликација. Можда то неће бити 100% бесплатно, али такође нећете патити од егзистенцијалне бојазни сваког месеца када дође до доспећа рачуна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map