9 најбољих јефтиних ВПС хостинг компанија у 2020. години – снага на буџету

ВПС је корак напред од дељеног хостинга, али можете пронаћи неке солидне понуде да бисте задржали снажну надоградњу у оквиру свог буџета.


Ако имате веб локацију са великим количинама или вам је потребна само додатна перформанса, ВПС хостинг је прави пут.

најбољи хостинг за мала предузећа

Проналажење јефтине ВПС хостинг опције је задатак који треба узети у обзир. Стална стопа у индустрији за ВПС понуде износи око 30 долара месечно, али јефтин ВПС сервер може бити доступан ако знате где да тражите.

Такође је паметно размислити о неким специфичним захтевима које имате за хостовање веб локације. На пример, вреди питати:

 • Да ли вам треба Виндовс хостинг или је довољно добар оперативни систем Линук?
 • Да ли је хостинг хостинг битан, или можете сами да одржавате сервер?
 • Колика је ширина опсега потребна вашим веб локацијама?
 • Који је ваш општи ниво вештина рада са приступом роот-у, контролној табли, ССХ шкољци и ФТП конфигурацији клијента / сервера?

На пример, могуће је пронаћи јефтиног ВПС провајдера који такође укључује помоћ за ВПС хостинг хостинг. Ако нисте баш вешт као администратор сервера, мораћете да му дате приоритет приликом провјере ВПС планова. Да бисте пажљиво погледали шта вам апсолутно треба и шта пружа пружалац услуга хостинга, требали бисте бити у могућности да пронађете планове ВПС хостинга који неће пробити ваш буџет..

1. Хостинг А2

а2 хостинг впс хостинг

Најнижа цена: 5 УСД месечно за потпуно неуправљан ВПС

Време одзива: 279 мс

Уптиме: 99.66%

Погледајте планове А2Хостинг

Као и многе опције на овој листи, и најјефтинија ВПС понуда из А2 циља директно на људе који имају техничке вештине потребне за даљинско управљање и одржавање без ичије помоћи. Доступне су опције управљаних услуга од А2 хостинга, али коштају знатно више, доносећи 35 долара месечно.

Ниска понуда је прилично ограничена у погледу перформанси. Имаћете приступ само једном ЦПУ језгру, али можете платити мало више за добијање додатних ресурса, као што су више језгара, простора на диску и РАМ-а. Не препоручујемо покретање веб странице високих перформанси на најнижем слоју од А2, али то представља солидну понуду за све који само требају да добију статичке странице или да морају да користе основне динамичке скрипте у ПХП-у.

То не значи да су перформансе ужасне. Добићете бесплатан ССД погон са вашим планом. А2 такође нуди приступ Цлоудфларе-у како би пружио додатну стабилност и сигурност. Конфигурација сервера је такође супер брза и траје само неколико минута. Многе функције, као што је цПанел, су такође додаци.

За цену је такође веома тешко жалити на брзину. Са временом одзива испод 300 мс, на сервер ћете морати да поставите прилично подмуклу верзију ВордПресс-а пре него што ваша времена учитавања буду чак осредња. Пријављујући се за само 5 долара, А2 с правом осваја место на врху било које листе приступачних ВПС понуда. Постоји и гаранција за поврат новца.

Погледајте целу рецензију А2Хостинг

2. иПаге

ипаге впс хостинг

Најнижа цена: 19,99 УСД месечно

Време одзива: 708 мс

Уптиме: 99,75%

Погледајте иПаге планове за хостинг

Људи на иПагеу не треба се заокупити нудећи апсолутно баребоне који нуде планове за прљавштину. Уместо тога, компанија се фокусира на пружање онога што се најбоље може описати као довољно добру опцију која по ВПС приступа пристојбом за веб хостинг веб хостинга од 30 долара месечно за месец месечно.

Далеко највећа предност коришћења иПаге-а је то што нуде управљану техничку и корисничку подршку својим ценама. Ако сте забринути да ћете остати у пустињи са сервером који не можете да одржавате, то је велика ствар. Из тог разлога, иПаге је можда идеалан за трговце, дизајнере и агенције којима треба мало помоћи када се технологија почне понашати.

За својих 20 долара добивате једнојезгрени сервер, 40 ГБ простора за похрану, једну ТБ пропусне ширине и бесплатну инсталацију цПанела. Са друге стране, ниједан Виндовс сервер није у понуди, па чак и Линук понуда је ограничена на ЦентОС. Такође ћете се бавити помало постављеном инсталацијом ЛАМП стака која је концентрисана на ПХП 5.

Оно што иПаге нуди вероватно није најбоља опција за људе којима је потребан предлог цене и перформанси који није у рангу. Ако само требате да добијете основне могућности хостинга и динамичких сценарија по повољној цени, није лоше. Баците на подршку за бесплатне услуге управљања, а иПаге је одличан избор за купце који освештавају цене којима је потребна повремена мало помоћи..

Погледајте целу рецензију иПаге-а

3. Дреамхост

дреамхост впс хостинг

Најнижа цена: 10 УСД месечно

Време одзива: 418 мс

Уптиме: 100%

Погледајте Хостинг планове Дреамхост

Једна од великих предности компаније Дреамхост је та што су прилично блиске компанији за веб хостинг са потпуном услугом. Они продају имена домена и нуде 10 ВПС хостинг пакет који укључује потпуно несмерен пропусни опсег. Ако треба да купите ИП адресу у блоку ИПв4, и они ће вас покрити.

Како то постаје све уобичајеније, такође можете очекивати да ће ваша веб локација бити покренута на врло одзивним ССД дисковима. Основни план укључује само 10 ГБ простора на диску, тако да људи са хефтиер веб локацијама који укључују много медија можда желе да потраже негде другде.

Дреамхост је такође потпуно управљани пружалац услуга, а 10 УСД месечно је далеко и најјефтинија цена коју ћете наћи за то. Имају и особље за корисничку подршку на располагању и за теренске позиве 24 сата дневно, такође.

Велики плус је компанија која нуди бесплатне понуде аутоматизованих резервних копија за ВордПресс странице. Ипак нећете добити Виндовс сервер. Наопако чине додавање РАМ-а виртуализованим примерима прилично лако, мада то очигледно укључује и трошкове.

Уптиме је чврст. Такође можете очекивати да ће ваш систем бити врло брз. Ако тражите сретан медију између управљаних услуга, брзине и цене, Дреамхост постиже врло леп баланс.

Погледајте целу рецензију Дреамхоста

4. Домаћице

хоствиндс впс хостинг

Најнижа цена: 4,59 долара месечно за неуправљан хостинг на Линук-у

Време одзива: 1,093 мс

Уптиме: 100%

Погледајте Хоствиндс Хостинг планове

Још један унос на врло ниском крају скале цена су Хоствиндс. Компанија нуди ниво од 4,59 УСД за неуправљане услуге, али постоји и понуда од 10,99 УСД за управљани веб хостинг. Доњи слој система укључује једнојезгрени ЦПУ са ВПС-ом, 30 ГБ ССД-овог диска, једну ТБ пропусне ширине и један ГБ РАМ-а.

Највећа предност Хоствиндс-а је да они осим Линук-а нуде и Виндовс системе. Пружају корисничку подршку 24 сата дневно, али компанија преферира кориснике да пређу на њен систем за четовање уживо. Можете извршити трансфере бесплатно и добити неку помоћ у вези с тим.

Перформансе су на ивици неприхватљивог, јер почетно време одзива прелази једну пуну секунду. Они укључују заштитни зид предузећа, а динамичко окружење је модеран ПХП 7 систем. Сигурност би вас могла одвести до Хоствиндс-а, као што би могла бити потреба за управљаним услугама хостинга, али у супротном, сматрамо да купци могу наћи бољу понуду у истим ценовним слојевима.

Погледајте потпуну рецензију Хоствиндс

5. 1 и 1 ИОНОС

1 и 1 ионос впс хостинг

Најнижа цена: 2 УСД месечно за неуправљан хостинг на Линук-у

Време одзива: 918 мс

Уптиме: 100%

Виев 1&1 ИОНОС хостинг планови

Цена је толико јефтина као што ћете наћи у послу, и вероватно се питате који би улов могао бити. Далеко највећа суштина је што имате приступ само једном виртуелном ЦПУ-у и пола гиг РАМ-а. Такође, простор за складиштење, зачудо, износи само 10 ГБ, али најмање је ССД.

Добијате само листу уобичајених Линук оперативних система за ваш $ 2. Међутим, импресивно можете одабрати дата центре у Америци, Немачкој или Шпанији.

Прикажи целу 1&1 ИОНОС преглед

6. АВС Цлоуд

амазон свјетло једро

Почетна цена: 3,50 УСД месечно

Време одзива: 500 мс

Уптиме: 99,99%

Погледајте АВС планове за хостинг у облаку

У најстрожем смислу, Амазонова понуда није истинско ВПС хостинг решење. Међутим, користећи масивну облачну архитектуру компаније, АВС Цлоуд нуди беспрекорно искуство које делује готово тачно као и уобичајени ВПС.

Тешко је побиједити цијену од 3,50 УСД мјесечно, мада је штета да улазите у окружење које је 100% неуправљано. АВС Цлоуд је направљен за хардцоре тецхиес у већим мултинационалним компанијама, а подешавање је крајње неумољиво за људе који су барем на напредном и средњем нивоу знања радећи са оперативним системима, даљинским приступом и другим компонентама.

План за исплату новца може бити врло леп за људе којима је скалабилност јефтина. То значи само плаћање циклуса процесора, а то може бити привлачно предузећима која се баве стварима попут продаје зимских празника. Ако не желите да повећате свој систем да бисте задовољили потражњу и платили да бисте га задржали током ван сезоне, тада АВС вреди дуго гледање.

Главна предност је да на своју инстанцу можете инсталирати све што желите. Ако желите да покренете Ноде.ЈС уместо ПХП-а, искачите се. Из тог разлога, то је добра опција за високо квалификоване стручњаке који знају како да на даљину поставе сервере. За све остале, вероватно је паметно потражити негде другде.

Погледајте целу рецензију АВС Цлоуд-а

7. Алибаба Цлоуд ЕЦС

алибаба цлоуд впс хостинг

Најнижа цена: 4,50 УСД по 1ТБ преноса података

Време одзива: 2.000 мс

Уптиме: 100%

Погледајте Алибаба Цлоуд ЕЦС планове хостинга

Алибабу је најбоље замислити као кинеску верзију Амазона, а не чуди што компанија такође добија сличне понуде са ВПС-ом заснованим на облаку. Цијене су прљавштине јефтине и добро је полазиште за плаћање ширине појаса на основи само за употребу. Корисници добијају један виртуелизовани ЦПУ, један ГБ меморије и 40 ГБ ССД меморије за цену. То је много простора на диску за долар. Компанија је такође посвећена коришћењу Е5 серије процесора Интел Ксеон.

Времена реакције изван Азије су поприлично лоша. Ако постављате сервере за људе у Азији или Аустралији, можда ћете бројевима приближити оно што видите са АВС-ом.

Ако се подешавање АВС Цлоуд-а чини пријазно према кориснику, будите спремни за Алибаба-ино сучеље корисничко сучеље. Проналажење тачне опције за ваше ВПС хостинг услуге може бити изазов. Ако тражите алтернативу АВС Цлоуд-у, Алибаба можда вреди погледати. Ако немате техничке коцкице које бисте сами издвојили кроз поступак подешавања, хтећете да наставите са ловом.

Шта је ВПС, а зашто није увек јефтино?

У односу на оно што покушава надметати, ВПС хостинг је заправо јефтин. Иако индустријски стандард од 30 долара месечно можда не звучи супер приступачно, посебно у поређењу са неким опцијама хостинга попут цлоуд сервера и дељеног хостинга, то је добар посао у поређењу са оним што ћете видети од наменских хостинг компанија. Потпуно наменски сервер може коштати од неколико стотина до неколико хиљада долара месечно, у зависности од врсте машине која ће обављати посао хостинга.

ВПС хостинг је на много начина производ намењен људима који желе да поделе разлику. Потребно им је нешто што је јефтиније од наменског сервера, али они би ипак желели да имају нешто што им даје потпун роот приступ, могућност инсталирања сопственог софтвера и широку административну контролу.

Шта је тачно ВПС?

Виртуализација је процес где компанија дели ресурсе физичке машине на низ виртуелних приватних сервера. Свака од ових виртуелизованих инстанци може пружити независну и потпуно функционалну верзију:

 • Оперативни систем
 • Окружење веб сервера
 • Потпуни систем датотека

Другим речима, то је потпуно оперативан рачунар који функционише унутар партиције на много већој машини. Није неуобичајено да домаћинске машине имају стотине процесорских језгара, много терабајта за складиштење и пуно РАМ-а. Смањивање ових ресурса на гомилу виртуелизованих сервера значи да компанија може понудити сервере неколико стотина купаца без потребе да направи наменску машину за сваки од њих.

Можда се питате зашто ВПС није увек јефтинији. Велика ствар за компаније које подржавају ВПС сервере је да морају пружити прилично техничке и корисничке подршке. Јефтини ВПС хостинг готово је увек неизвршен, а то значи изгубити пуно подршке једнаџбе. Компаније такође често обрезују друге функције како би умањиле трошкове, укључујући пружање:

 • Мање језгара ЦПУ-а
 • Мање меморије
 • Смањена скалабилност
 • Лиценце за контролни панел отвореног кода или за прљавштину, јефтине
 • Софтвер без лиценци, посебно ЛАМП стацк

Такође могу избећи да нуде ствари попут:

 • Виндовс ВПС
 • ДДоС заштита
 • ССД дискови
 • Намјенски ресурси

Ништа од тога није суштински страшно. Ако хостујете једну веб локацију која не остварује тону промета или јој је потребно много снаге за обраду, то је сјајан начин уштеде новца.

Шта очекивати од јефтиног ВПС провајдера

Проналажење повољне ВПС хостинг компаније није немогуће, али мораћете да направите неке компромисе. У већини случајева ћете користити Линук ВПС, а не Виндовс сервере. Простор за складиштење такође може бити прилично ограничен, обично између 10 и 40 ГБ. То за већину веб локација неће бити проблем, али може представљати проблеме како сајт расте. Такође ћете вероватно бити ограничени на неколико Линук дистрибуција, као што су Убунту, ЦентОС или Дебиан.

Недостатак управљане помоћи код јефтиних ВПС хостинг провајдера може бити проблем мање искусним или искусним корисницима. Управљани хостинг је усмерен на људе којима је потребна помоћ око проблема са подешавањем и решавањем проблема. У неуправљаном окружењу прилично сте сами као да сте са стварном машином која сједи у соби. Примјећује се да је виртуална машина на стварној машини којој морате даљински приступити и која може представљати властити скуп изазова ако функције попут ССХ и ФТП постану неодговорне.

Обично се не препоручује особама које немају Линук административно искуство да купују јефтини ВПС сервер. Осим ако на управљаном серверу можете да постигнете убиствени посао, рад као маркетиншки агент или агенција која покушава да управља сервером може бити неред. Најбоље понуде за ВПС не оправдавају извлачење на сухо без техничке подршке. Осим ако вам није пријатно радити са ЦЛИ-ом и у интерфејсу као што је ПуТТИ, апсолутно ћете желети да добијете потпуно управљани план хостинга.

С друге стране, јефтини ВПС је изванредан начин да уштедите нешто новца ако имате потребне вештине за одржавање. Јефтини ВПС сервери могу вам помоћи да остварите стотине долара уштеде, посебно ако вам треба да покренете неколико њих.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map