Најбољи ВПС добављачи хостинга – упоредите цене и карактеристике за 2020. годину

ВПС хостинг је савршена комбинација цене и перформанси.


Међутим, с толико много могућности, пејзаж је збуњујући.

Представљамо вам најбољи ВПС хостинг на свету како бисмо вам помогли да се одлучите.

најбољи хостинг за мала предузећа

Истакнути прави баланс између исплативости и административне моћи приликом плаћања за хостинг решење може бити изазов.

Једна од привлачнијих опција се, међутим, окреће добављачу ВПС-а.

Шта је ВПС хостинг?

ВПС означава „виртуелни приватни сервер“. Идеја која стоји иза ВПС-а је имати окружење које је попут властитог физичког сервера без плаћања трошкова хардвера који долази са добијањем целе машине за себе.

Посебно за људе и организације којима су потребна подешавања пристојне величине, проналажење најбоље ВПС хостинг компаније може донети велику разлику. Омогућава вам значајно већу контролу него што то можете добити са многим другим опцијама хостинга, а цена је довољно разумна да већина људи буде удобан с њом.

У овом поређењу ВПС хостинга, размотрићемо десет најбољих ВПС компанија, опције које нуде и њихове предности и недостатке. На крају ћемо истражити и неке основе шта хостинг хостинг пружа и зашто можете или не желите да кренете у том правцу. Такође ћемо расправљати о томе како се ВПС упоређује са алтернативама, попут дељеног хостинга, наменског сервера и хостинга у облаку.

1. Хостинг ИнМотион – Управљано & Цлоуд ВПС

инмотион хостинг успио впс хостинг

Најнижа цена: 27,99 УСД месечно уз двогодишњи уговор

Време одзива: 635 мс

Уптиме: 100%

Погледајте ИнМотион ВПС хостинг планове

Као и многе компаније које нуде ВПС хостинг планове, ИнМотион пружа низ различитих услуга. На пример, добро је знати да можете прећи на наменски сервер. Чланови тима за подршку компаније морају проћи више од 160 сати обуке пре него што се суочите са купцима, тако да ћете бити у добрим рукама када позовете корисничку подршку.

Велика предност за људе који нису толико паметни је то што ИнМотион нуди и опције управљања и самопослуживање међу својим ВПС плановима. Ако сте продавач са мало искуства у подешавању хостинг услуга или се бавите стварима попут самог оперативног система или роот приступа, управљани план ће обезбедити да неко буде ту да вас води кроз цео процес. Они чак нуде и услуге дизајнирања веб страница, тако да можете да поставите целу ствар без превише буке.

Погледајте целу рецензију ИнМотион Хостинг-а

2. Хостинг А2 – Управљано & Неуправљан ВПС

а2 хостинг впс хостинг

Најнижа цена: 5 УСД месечно за потпуно неуправљан ВПС

Време одзива: 279 мс

Уптиме: 99.66%

Погледајте хостерске планове А2

А2 најнижа цена је веома привлачна одређеном скупу купаца. Ако имате техничке вештине потребне за самостално руковање сервером, форкинг више од 5 УСД месечно је вероватно најбољи избор ВПС хостинга на бази цене и перформанси. Јефтина понуда није зверски, јер ћете се снаћи са једним језгром процесора, али може бити веома исплатива све док не планирате да покрећете било шта рачунски интензивно, попут ФФмпег за пренос видео записа и конверзије.

Ако нисте баш сигурни шта је контролна плоча а камоли како да је користите, постоји опција за управљање ВПС сервером за хостинг који ће вам помоћи да одговорите на ове потребе. Прилично је скупље од њихове основне понуде, али са око 35 долара месечно, управљано решење је и даље конкурентно. Уз то подешавање добићете и више ЦПУ језгара и простора на диску тако да ћете можда желети да га проверите чак и ако сте хардцоре програмер са вештинама администратора сервера.

Брзина је такође велики плус за А2 хостинг. Ако се укључите у време одзива мање од 300 мс, план виртуелног сервера пружа онолико добро колико бисте могли да очекујете од наменског хостинг пакета.

Погледајте комплетну рецензију А2 хостинга

3. Блуехост

блуехост впс хостинг

Најнижа цена: 18,99 УСД месечно уводно и 29,99 УСД месечно после

Време одзива: 2.200 мс

Уптиме: 99,98%

Погледајте Блуехост хостинг планове

Иако је цена пуног радног времена од 30 долара месечно прилично индустријски стандард, Блуехост нуди неколико опција које би могле да га учине привлачнијим. Нарочито, компанија пружа бесплатан домен са сваким од својих планова за хостинг, а то име бесплатног домена заправо држи рачун током целог животног века плана. То није само уводна понуда. Постоји и гаранција за поврат новца од 30 дана.

Такође, добијате поприлично средњег пута 30 ГБ простора на диску, али компанија нуди ССД складиште ван кутије. Слично томе, на серверу добијате две језгре ЦПУ-а чак и са планом најниже цене. Кориштењем КМ хипервизора, компанија такође осигурава да свака унце ресурса за које платите загарантовано да буде посвећена вашем виртуалном серверу.

Са друге стране, време одзива за Блуехост је апсимално. Ако желите да покренете нешто на шта сам не звучи ноторно, као што је ВордПресс, ово Блуехост-у чини тешким. Искуство за крајње кориснике прећи ће од спорог до потпуно болног.

Корисничка подршка је велики плус и за Блуехост. Вријеме за рад је солидно и можете очекивати помоћ кад год могу настати проблеми.

Погледајте целу Блуехост рецензију

4. ХостГатор

хостинг хостинг впс хостинг

Најнижа цена: 29,99 УСД месечно

Време одзива: 1,610 мс

Уптиме: 100%

Погледајте Хостгатор Хостинг планове

На почетку су поцрвењели, понуде ХостГатор-а не делују најлуђе како ВПС хостинг поређења иду. Цијене их у пакету, али барем вас не покушавају преварити ниједном прикривеном уводном понудом. Тамо где се ХостГатор стварно истиче у укупном дисковном простору који нуде. Добијате 120 ГБ простора за складиштење на ССД уређајима са најнижим нивоом плана, што лако уништава многе конкуренте.

Ако желите да направите веб локацију са интензивном меморијом, као што је нешто што је тешко са фотографијама или ПДФ датотекама, сјајно је добити такав простор на диску. Такође ће вам се свидети ако покушате да поставите сопствени ВордПресс хостинг и требате да угостите мноштво садржаја.

ХостГатор је ВПС услуга која послује скоро две деценије. Пружају корисничку подршку 24 сата дневно путем бесплатне телефонске линије. Са канцеларијама и дата центрима на четири континента својим купцима такође пружају добро ширење места са машинама за ВПС на коме ће моћи да бораве.

Недостатак хардцоре ДИИерса је да је ХостГатор углавном нагнут према продаји услуга својим купцима. Они ће вам радо продати име домена, ИП адресу и помоћ у СЕО. Наопако, то је сјајно за, рецимо, маркетиншку агенцију која нема тону техничку подршку за своје особље.

Погледајте целу рецензију Хостгатора

5. иПаге

ипаге впс хостинг

Најнижа цена: 19,99 УСД месечно

Време одзива: 708 мс

Уптиме: 99,75%

Погледајте иПаге планове за хостинг

иПаге функционише као добар-не-сјајан добављач ВПС сервера који сервисира одређени део тржишта. Углавном су усредсређени на имена домена и управљани ВордПресс хостингом, али нуде ВПС хостинг услуге ако знате где да тражите. За нешто нижу од просечне цене, добијате пуно стандардних функција, укључујући:

 • Једно једро ЦПУ-а за ваш ВПС
 • 40 ГБ простора на диску
 • Једна ТБ пропусне ширине
 • Један ВПС
 • Бесплатан приступ цПанел

Њихова стандардна инсталација је Линук дистрибуција, ЦентОС, која има солидну репутацију. Не постоји ниједна опција за Виндовс, али имаћете приступ у реду ЛАМП скупу. Верзија ПХП-а је 5 и то је, нажалост, датум који је дат. Управљана подршка је доступна, без додатних трошкова.

Ако желите да направите изузетно сигурну и модерну веб локацију која зависи од муњевитог кода који ради, иПаге није сјајан. За људе који само требају способност хостирања динамичних скрипти, то је веб хостинг услуга који вриједи погледати. Нећете добити систем високих перформанси, али ћете добити пристојну цену.

Погледајте целу рецензију иПаге Хостинг-а

6. Течна мрежа

хостинг веб впс хостинг

Најнижа цена: 29 УСД месечно

Време одзива: 603 мс

Уптиме: 100%

Погледајте течне планове веб хостинга

Ликуид Веб је још једна компанија која се налази у пакету и која има мали завој. Њихов систем користи облачну ВПС архитектуру, а не стандардније подешавање сервера за управљање које користе многе компаније.

Овај приступ има своје предности и недостатке. Главни про је да је скалабилност у систему заснованом на облаку много једноставнија. Ако требате да пређете на више простора за складиштење података, на пример, можете само да извршите неколико кликова на контролној табли вашег налога и имаћете га у року од неколико минута. У традиционалнијем подешавању, овај задатак захтева стручњака за подршку управљаним сервисима да изврши репровизију вашег виртуелног сервера и вероватно ћете остати заглављени када морате поново да инсталирате све.

То, међутим, није истински ВПС. Једноставно функционише као један. То разликовање вероватно није велика ствар за већину корисника, јер се и ВПС облаци и регуларне виртуелизоване конфигурације ослањају на исту идеју, обезбеђивање ресурса из веће колекције хардверских ресурса. У облаку ћете само цртати из много већег базена.

Ликуид Веб је у потпуности управљати пружатељем услуга хостинга. Иако ћете имати пуни приступ роот-у, у пустињи нећете остати сами ако се нешто збрка. Они нуде само Линук оперативне системе на најнижем нивоу, али Виндовс сервери су доступни ако пређете чак и на један ниво.

Погледајте целу течну Веб рецензију

7. ГоДадди

годадди впс хостинг

Најнижа цена: 19,99 УСД месечно уводно и 29,99 УСД месечно после

Време одзива: 697 мс

Уптиме: 100%

Погледајте ГоДадди Хостинг планове

ГоДадди је врста досадно свеприсутне компаније. Једном су градили име продаје домена прљавштине јефтино, али то се повукло у прошлост. Данас нуде само мало свега, укључујући ВПС и наменске хостинг сервере. Нажалост, ГД може бити прилично подстицајан продајом, а на екрану за одлазак можете очекивати пуно грицкања које вам нуде СЕО услуге, ССЛ сертификат и скоро све што нема људског бубрега.

Компанија има један главни корак напријед за то. Сва ширина појаса је потпуно безмерна. Ако ваш ВПС може поднијети оптерећење, није их брига са којим прометом ћете погодити. Такође добијате три наменске ИП адресе укључене у сваки налог ВП-а сервера. Нарочито када се угости тона домена у једном систему, то може бити лепо.

Међутим, будите упозорени да је неуправљан рачун са ГоДадди-ом случај остављања да умре у пустињи. Они ће вам радо наплатити помоћ, али не би требало да идете са њима неуправљаним рачуном, осим ако нисте потпуно сигурни у своје административне вештине. Компанија укључује цПанел стандард.

Сваки хост сервер користи два ЦПУ-а са по 6 језгара. То значи да ћете делити своју процесијску моћ са другим машинама.

ГоДадди никоме није омиљен, али може бити врло користан ако на једном рачуну имате пуно предмета које желите да задржите. На пример, ако хостујете 100 имена домена и сви захтевају своје ССЛ сертификате, лепо је имати све то на једном месту.

Погледајте потпуну ГоДадди рецензију

8. Дреамхост

дреамхост впс хостинг

Најнижа цена: 10 УСД месечно

Време одзива: 418 мс

Уптиме: 100%

Погледајте Хостинг планове Дреамхост

Ако тражите сличну поставку као што нуди ГоДадди, за Дреамхост се може пуно рећи. Цена је много нижа, а минимални пакет садржи 10 ГБ мање простора на диску. Све ради на ССД драјвовима, а ви и даље добијате неограничену и несмерену пропусност. Добићете и бесплатан ССЛ сертификат.

Компанијски тим за корисничку подршку доступан је за телефонске позиве 24/7. Главни бонус је убацивање аутоматизованих резервних копија за људе који раде на ВордПресс веб локацијама. Такође је потпуно управљано решење, а 10 УСД месечно је најјефтиније за кога ћете добити помоћ у управљању. РАМ меморија се такође може брзо повећати. С друге стране, Дреамхост не ради Виндовс.

Брзина на Дреамхосту је веома брза, посебно за овај ниво цена. Исто тако, тешко је жалити на 100% продужење рада.

Погледајте целу рецензију Дреамхоста

9. Хоствиндс

хоствиндс впс хостинг

Најнижа цена: 4,59 долара месечно за неуправљан хостинг на Линук-у

Време одзива: 1,093 мс

Уптиме: 100%

Погледајте Хоствиндс Хостинг планове

Хоствиндс нуди и управљана и неуправљана решења. Најјефтинији управљани систем почиње од 5,17 УСД месечно, али то износи и до 10,99 УСД месечно након што се заврши уводни период. Добићете прилично стандардну понуду:

 • Једно језгро ЦПУ-а
 • ССД складиште од 30 ГБ
 • Једна ТБ преноса података
 • Један ГБ РАМ-а

Доступне су и управљане Виндовс опције.

Корисничка подршка доступна је 24.7, али компанија покушава да гурне кориснике у свој ред за разговор уживо. Преноси веб странице су бесплатни, а Хоствиндс одржава неколико центара података. Такође је инсталиран заштитни зид предузећа.

Све у свему, предлог цене и учинка није сјајан код Хоствиндс-а. Због недостатка бољег начина за то, постоји опција која постоји ако желите негде друго да потражите.

Погледајте потпуну рецензију Хоствиндс

10. 1 и 1 ИОНОС

1 и 1 ионос впс хостинг

Најнижа цена: 2 УСД месечно за неуправљан хостинг на Линук-у

Време одзива: 918 мс

Уптиме: 100%

Виев 1&1 ИОНОС хостинг планови

Ако желите апсолутно најјефтинију и најнеобичнију ВПС хостинг опцију, ИОНОС је вероватно најбољи пут. Почевши од само 2 УСД месечно, добијате јединствено виртуелизовано језгро ЦПУ-а и само пола мега РАМ-а. Такође постоји само 10 ГБ ССД простора, али опет, ово је јефтина опција која пружа минимално одржив сервер за веб локацију.

Није изненађујуће да ћете на овом нивоу имати само изборе за ОС засноване на Линуку. Међутим, дата центре добијате у:

 • Сједињене Америчке Државе
 • Немачка
 • Шпанија

Корисници такође могу да бирају између Убунту, Дебиана или ЦентОС-а.

Једна занимљива ствар је да ако желите да плаћате индустријски стандардних 30 долара месечно, можете добити прилично лоше намештање. На том нивоу добијате цПанел или Плеск за контролне плоче, а добијате и додавање Арцхлинук-а и ОпенСУСЕ-а. За додатних 20 УСД месечно можете додати Виндовс. Најзанимљивије, међутим, план вишег нивоа укључује четири виртуална ЦПУ језгра, 160 ГБ ССД-а и 8 ГБ РАМ-а. То је прилично добар пакет за ценовни опсег. Такође је укључено и управљање заштитним зидом.

Прикажи целу 1&1 ИОНОС преглед

Разумевање ВПС хостинга

Претражујући кроз десет најбољих ВПС фирми, добијате прилично добар осећај за то што индустрија изгледа. Већина компанија скупља око 30 долара месечно својим понудама. Они обично наплаћују више за управљани хостинг, а Виндовс је обично такође додатни.

Велика ствар коју треба схватити о ВПС домаћинима је да су они што ближе коришћењу наменског сервера који можете добити без плаћања једне машине. Виртуализација је процес у којем се ресурси једног рачунара или збирке рачунара који користе облачни софтвер дијеле међу корисницима. У виртуелизацијском интерфејсу, техничар из компаније пружа ресурсе само за ваш сервер.

На пример, компанија може да користи машину са четири процесора, а сваки има 56 језгара. Свако језгро подржава две нити. Задржавајући неколико језгара за управљање административним потребама, ово им омогућава могућност да корисницима дају еквивалент од око 400 виртуалних језгара, а да се нико не преклапа. Они такође могу користити нешто попут 500 ТБ простора за похрану на РАИД пољу и доставити га на сличан начин.

Сваки од тих послужених сервера понаша се као да је то сопствена машина. На сваки можете да инсталирате оперативни систем и било који софтвер који желите, а то је велика предност ВПС-а. Добијате:

 • Близина искуства са једном машином
 • Потпуна административна контрола над ОС-ом
 • Приступ пуном примерку сервера много нижи од цене једне машине

Оперативни системи су јако битни. Ако нисте упознати са Линуком, добра је идеја проучити га, посебно ако не желите да платите премију за Виндовс на серверу. Можда желите да запослите или уговорите некога ко је упознат са Линуком како би вам осигурао помоћ када вам је потребна.

Најважније је да нећете бити ограничени у конфигурацији система. На пример, веб локација за хостинг слика можда ће морати да инсталира ГД да би се олакшало руковање типовима датотека. На дељеном решењу то нећете моћи да урадите.

Недостаци ВПС хостинга

Недостатак употребе ВПС-а је што постоје ограничења у количини ресурса које можете да изгубите. Намјенски сервери, па чак и огромни примјерци облака, могу потрошити на хиљаде долара. Међутим, они често омогућавају корисницима да размене било где од два до 96 језгара за сервер. Већини људи не треба толико ватрене снаге и зато је ВПС одличан избор за купце који освештавају трошкове и којима је потребно окружење које у потпуности контролишу..

Закључак

ВПС хостинг је популарна опција, јер често омогућава људима да добију најбоље од оба света. Цене су разумне, обично испод 50 УСД за план улазног нивоа. У исто време, ви добијате оно што функционално чини један сервер. Ако желите да најбоље искористите прилагођавање, а да не морате да сломите банку, ВПС провајдер вреди дугог погледа.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map