Намецхеап вс Годадди: Који је најбољи регистратор домена? (Мај 2020)

Намецхеап вс Годадди: Који је најбољи регистратор домена? (Мај 2020)

Намецхеап вс Годадди: Који је најбољи регистратор домена? (Мај 2020)

Ако изаберете ГоДадди или Намецхеап за следећу куповину имена домена?


Осећам се збуњено? Не знам за шта се одлучити?

Не очајавајте.

Имамо одговор за вас.

Може бити изазовно добити објективно мишљење о томе који је од ова два популарна избора најбољи регистар домена. Након куповине многих домена од обе компаније, имамо одговор за вас.

Много је фактора који се требају узети у обзир у мечу Намецхеап вс ГоДадди. Што се тиче трошкова, цене ГоДадди-а и Намецхеап цене су врло разумне, посебно са редовним промоцијама, сезонском продајом и значајним попустима за скупне куповине. Обе компаније нуде широку палету услуга као упселлс попут е-поште и хостинга веб локација, али у овом чланку се највише фокусирамо на то која је компанија најбољи регистратор домена.

ГоДадди, први пут основан 1997. године, вероватно је најпознатији регистратор домена у индустрији. Њихове опсежне маркетиншке кампање помогле су ширењу свести о њиховом бренду код потрошача и професионалаца, посебно реклама које су објављене током сезонског блиц-а Супербовл у САД-у, али да ли су они најбоље место за куповину имена домена?

Намецхеап, основан 2000. године, значајан је конкурент ГоДадди-у. Они су добили подршку многих гласова у лобију за заштиту приватности излазећи у супротност са Законом о пиратском праву на мрежи (СОПА). Као један од највећих регистара домена у индустрији, својим клијентима нуде различите ТЛД-ове (домене највишег нивоа)..

Цене

Можда је најважнији фактор за купце колико новца ће морати да плате да би им купили име домене. И ГоДадди и Намецхеап имају конкурентне цене са доста попуста који су доступни током целе године, али погледајмо тренутне цене да бисте схватили колико би вас коштало куповина домена за ваш хоби сајт или посао.

ГоДадди Прицинг

Цене ГоДадди-а варирају у зависности од врсте ТЛД-а који купујете (.цом, .нет. .Орг, домена држава итд.) И од тога да ли купујете годину, две или више година. Такође, сезонска продаја и промотивни купони теже још више снизити цену.

Ако желите да купите име домена јефтино, желећете да користите купон или да сачекате промоцију или продају на веб локацији. Ако купујете први нови домен код компаније, добићете најповољније понуде. ГоДадди ће вас тешко изненадити због обнове, зато будите опрезни.

 • .цом Домене: 2,99 УСД (али 0,99 УСД са овом везом) за прву годину са двогодишњом куповином, док се за другу годину наплаћује 17,99 УСД
 • .нето Домене: 13,99 УСД за прву годину, а за другу годину наплаћено 19,99 УСД
 • .орг Домаинс: 11,99 УСД за прву годину, а за другу годину наплаћено је 20,99 УСД
 • .ио Домене: 49,99 УСД за прву годину, а за другу годину наплаћено је 59,99 УСД
 • .киз Домене: 0,99 УСД за прву годину, а за другу годину наплаћено је 14,99 УСД

Ово су само узорци најпопуларнијих ТЛД-ова које нуди ГоДадди.

Набавите први нови домен за 0,99 УСД код ГоДадди

Намецхеап Прицинг

Истина за њихово име, Намецхеап тежи мало јефтиније него ГоДадди. Као и њихов конкурент, Намецхеап има много продаја и сезонских попуста током целе године, као и купоне који могу помоћи у смањењу трошкова ваше куповине..
За јефтину регистрацију имена домена, они су сигурно један од најбољих избора вани.

 • .цом Домене: 8,88 УСД годишње
 • .нето Домене: 12,98 УСД годишње
 • .орг домени: 12,98 УСД годишње
 • .ио Домене: 32,88 УСД годишње
 • .киз Домене: 1,38 УСД годишње

Намецхеап нуди много ТЛД-ова изнад ових избора, па је вриједно погледати.

Погледајте најновије попусте на Намецхеап (до 46% попуста)

Цене регистрације приватног имена домена

Сви који поседују име домена требало би да се брину о својој приватности. Регистрација приватног имена домена услуга је коју нуде ове обе компаније. Без ове заштите, свако може отићи у јавни директориј и затражити ваш домен за информације које могу садржавати ваш телефонски број, име и презиме и све остале личне информације које пружате регистратору.

Злонамјерни актери попут хакера могу користити ове информације за напад на ваше пословање, тражење приватних профила на друштвеним мрежама на мрежи или чак интегрисање тих информација у стратегије које се користе за напад на вашу веб локацију. Крадљивци идентитета такође могу затражити ваш домен за исте информације у покушају да вам украду идентитет. Људи који професионално купују и прелиставају вредна имена домена такође вас неће контактирати код куће или у послу како би вас застрашили да би могли да купе ваш домен за мање од онога што вреди!

Намецхеап нуди бесплатну регистрацију имена приватног домена како бисте сакрили своје акредитиве из Вхоис упита, док ГоДадди додаје цијену домене за исту услугу. Намецхеап је овде јасан победник.

ГоДадди Дисцоунт Домаин Цлуб

Ако планирате скупно куповати домене, исплати се размотрити ГоДадди за јефтину регистрацију домена. За 120 УСД годишње, добијате .цом обнављање за само 8,29 долара годишње.
Будући да Интернет Маркетер који жели скупити домене за куповину ПБН-ова или чак као глобални бренд који покушава да закључи сваку могућу пермутацију вашег имена домена, могло би вам бити вредно времена да се придружите клубу..

Не постоји директни еквивалент са Намецхеап-ом, мада се прича да Намецхеап тренутно ради на својој верзији исте идеје.

Корисничко искуство & Подршка муштеријама

Цена није једина ствар која треба да се узме у обзир када се одлучујете за Намецхеап вс ГоДадди. Корисничко искуство и корисничка подршка кључни су фактор у вашем избору.
Ако било која компанија има интерфејс који вам се не свиђа или нема АПИ компатибилан са програмским језиком вашег веб програмера по избору, прелазак са једном компанијом у другу може у потпуности прекинути ваш радни ток.

Ево неколико разлога због којих неки корисници преферирају једну компанију од друге. Као и код свих мишљења на мрежи, и километража може варирати.

ГоДадди корисничко искуство

годадди

Претражујући Интернет, можете пронаћи мноштво мишљења о искуству купца ГоДадди-а.

ГоДадди Цонс:

 • Чини се да се тренутна пословна стратегија ГоДадди-а фокусира на продајне активности, дајући купцу широку палету различитих опција за додавање домена, што успорава процес куповине.
 • Неки корисници сматрају да је интерфејс ГоДаддија збуњујуће или фрустрирајуће за употребу уопште. Уобичајена притужба је да је сучеље затрпано и фокусирано на продају других услуга клијенту, а не на омогућавање једноставног приступа критичним информацијама.
 • Подршка за е-пошту и цхат разумно реагује, али неки се корисници жале да техничари и агенти за подршку користе конзервиране одговоре и одговоре на питања само генеричким решењима.
 • ГоДадди је критикован да заузима ставове против приватности и слободе тако што је подржао Закон о интернетском пиратству (СОПА) и забранио домене да поседују увредљиве садржаје..
 • Купци који су користили систем аукција домена ГоДадди-ја гласно су се жалили због усијаних пословних пракси, проблема са аукцијама и других питања.
 • Неки рецензенти сумњају да је неколико критичних процеса на позадини ГоДадди-ја потпуно аутоматизовано без икаквог надзора или људског уноса, што је довело до проблема са аукцијама и другим функцијама на веб локацији.

ГоДадди Прос:

 • ГоДадди има широку и добро обучен тим за заштиту мреже и информација. Будући да послују од 1997. године, имали су релативно мало кршења и безбедносних проблема.
 • Веб локација је обимно документована и садржи огромно складиште чланака помоћи и јасних упутстава за купце.
 • ГоДадди има одличну телефонску подршку са брзим временима одзива и пажљивим особљем. Чини се да га већина купаца преферира над инфериорном подршком за е-пошту и цхат.
 • Када су у питању ТЛД-ови, ГоДадди има опсежнији низ домена највишег нивоа од било које друге компаније. Већина ТЛД-ова се прво објављује на ГоДадди-у прије него што су представљени било којим другим регистраторима.
 • ГоДадди-ови хостинг пакети су понекад приступачнији од Намецхеап-ова, посебно имајући у виду да је ограничени хостинг пакет укључен у сваку куповину домена.
 • Добивате приступ 24/7 корисничкој подршци преко телефона, као и опције за ћаскање
 • Пристојна база знања за често постављана питања (ФАК), као и живописне и снажне форуме

Корисничко искуство Намецхеап

намецхеап

Купци Намецхеап-а, по правилу, веома добро оцењени, сигурно нису без неколико недостатака. На Реддиту и Стацковерфлов-у често се сматра једним од најбољих места за јефтино куповину имена домена.

Цонс:

 • Неки корисници су се жалили на потешкоће са системом аутоматске обнове, иако су та питања отклоњена од ове године.
 • Минималистички дизајн веб локације значи да ће неки корисници који преферирају робуснију контролну плочу остати жељни распореда баребонесова Намецхеапа.
 • Намецхеап извештава о нешто нижем продужетку (99,8% ~) у односу на конкуренцију.

Просцхе Наме Намеап:

 • Намецхеап је заузео ставове који се односе на приватност и слободу, за разлику од ГоДадди-а, излазећи против Закона о интернетском пиратском закону (СОПА)..
 • Минималистички дизајн Надзорне плоче Намецхеап-а је једноставан за употребу, једноставан за читање и врло прилагодљив.
 • Робустан механизам сугестија који даје одличне идеје за алтернативна имена домена.
 • Једноставан поступак одјаве без икаквих значајки или инвазивних распродаја.
 • Дојмљиво, ДНС-ове Намецхеап-а никад нису угрозили хакери, колико знамо.
 • Прилично добра корисничка подршка у целини
 • Пристојна база знања за често постављана питања

Додатне функције и надоградње

Обе компаније остварују додатни профит од продаје других услуга попут веб хостинг пакета и хостинга путем е-поште својим клијентима. Постоје неке разлике између то двоје.

Додаци за ГоДадди

 • Стручне услуге за управљање ЦМС-ом, сигурносне ревизије, миграције, управљање ВПС-ом, оптимизацијом Апацхе-а и низ других случајева употребе са 72-сатним временом преокрета.
 • Оффице 365 од 8,49 УСД месечно.
 • ССЛ сертификати почињу од 63,99 УСД годишње.
 • Веб хостинг од 2.99 УСД месечно.
 • ВордПресс хостинг од 4,99 долара месечно.
 • Услуга регистрације имена приватног домена ВХОИС уз доплату на основу ТЛД-а по избору.
 • Много више услуга које се непрестано мењају и постају доступније.

Додаци за имењаке

 • Бесплатан животни век еквивалент чувару ВХОИС-а ГоДадди-ја <- ово је огромно! То значи да добијате ВХОИС заштиту приватности тако да нико не зна ваше име и адресу
 • Бесплатно е-маил прослеђивање.
 • Бесплатни прилагођени сервери имена.
 • Дељени, препродавачи, ВПС и наменски хостинг пакети.
 • ВордПресс хостинг за 1 УСД током првог месеца, почевши од 3,88 УСД месечно након тога.
 • ССЛ сертификати почињу од 7,88 УСД годишње.
 • Премиум ДНС за 4,88 долара годишње.
 • Много више услуга.

Веб хостинг

Још једна ствар коју треба узети у обзир након куповине домена од ове две компаније је њихова понуда веб хостинга. Истина је да један од ових домена можете повезати са било којим веб хостингом, није важно где га купите. Али, постоји мала предност што се тиче практичности и корисничког сервиса када држите име домена и веб хостинг унутар исте компаније.

ГоДадди хостинг

 • Широка понуда хостинга, од веома јефтине економије па све до наменских сервера
 • Укључено је хостинг е-поште
 • Управљани ВордПресс хостинг од само $ 1, али не може се упоредити са нечим попут ВП Енгине-а
 • ССЛ се плаћа, што је слаба страна. Можете да пошаљете свој бесплатни ССЛ, али они то чине потешкоћама
 • Услуге хостинга су углавном прилагођене корисницима широм света, али не користе цПанел на неким хостинг понудама
 • Погледајте све критике ГоДадди хостинга овде, као и рецензије ГоДадди Манагед ВордПресс

Хостинг за имењаке

 • Намецхеап има неке смешно јефтине цене хостинга (сада снижене чак 50%)
 • Укључено је хостинг е-поште
 • Они су новији у игри, тако да нису искусни у хостингу
 • Имајте посвећену ВордПресс хостинг понуду, ЕасиВП – који има мешовите прегледе
 • Кориснички административни панели уопште
 • Ако имате једноставан сајт, добро је отићи
 • Спустите 50% овдје

Закључак

Зависно од величине вашег пројекта и вашег буџета, варира најбоље место за куповину имена домена. Намецхеап је јасан победник за већину купаца, иако је ГоДадди можда привлачан избор за купце који желе да купе масовне домене. Обе компаније су много боље од конкуренције, водећи индустрију у иновацијама, стабилности, безбедности и ценама.

Овде пронађите Намецхеап понуде ->

Овде набавите ГоДадди понуде, 0,99 УСД за први домен ->

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector