Amazon Web Services (AWS) Hosting vs BlueHost Usporedba svibanj 2020

Odlučujući između Bluehosta i Web usluge Amazon (AWS) usluge poslužitelja?


Ako jeste, rijetka ste pasmina.

Razlog je taj što su to dva potpuno različita pristupa web hostingu. Bluehost je tradicionalniji jeftini domaćin s osnovnim značajkama i standardnim ControlPanel sučeljem na koje biste mogli biti navikli. AWS je stvoren za programere s vlastitim sučeljima i drugačijim modelom cijena.

Ipak, postoje neke ključne točke koje treba uzeti u obzir pri izboru između ova dva domaćina. Uronimo.

Ako ste novi u web hostingu ili prvi put zamijenite hosting hostinga, zadatak može biti zastrašujući. Odabir usluge web hostinga je teška odluka. Nekoliko čimbenika igra ulogu u vašem procesu donošenja odluka. Morate razmišljati o stvarima poput strukture cijena, prekida usluge i dostupnih značajki koje pruža usluga hostinga.

Podrška korisnicima također je značajan faktor. Želite da je tehnička podrška dostupna odmah kad nešto pođe po zlu, bilo da se to dogodi u najprometnije doba dana ili usred noći. Raščlaniti ćemo hosting i Amazon Web Services (AWS) hosting i BlueHost tvrtke kako bismo utvrdili koja pruža bolju opciju za vaše potrebe za web hostingom.

Brzo na stranu: želite li savršeni hibrid AWS cijena uz podršku Bluehosta? Pogledajte Cloudways – hibridno hosting rješenje koje ima na umu razmjere, cijene i korisničku podršku.

AWS vs BlueHost usporedna mreža

wdt_IDFeatureAmazon Web ServicesBlueHost
1Prekid rada / Uptime99,95%99,9%
2Korisnička podrškaIzvrsna usluga24/7 chat uživo
3Pokretanje pohraneVarira50 GB
4Početna cijena0,08 $ / hPočinje od 3,95 dolara mjesečno

Provjerite cijene Bluehosta

AWS vs Bluehost A Podrška B Brzina C Značajke D Vrijednost E TransparentnostAWS pregled 4 preglednik 3,1 8 glasova34,54,54,53,5ABCDEBluehost Review 3,6 Recenzija 3,5 18 glasova3,52,544.53,5ABCDE

Usporedba glavnih značajki AWS-a i Bluehosta

Postoji toliko mnogo mogućnosti za usporedbu dok gledate domaćine, čak nije ni smiješno. Toliko je žargona da vam može zavrtjeti glavu! Budući da naša web lokacija želi razbiti hosting tvrtke za vašeg prosječnog trgovca ili poduzetnika – a ne iskusnog programera – želimo se usredotočiti na aspekte koji su vam najvažniji..

AWS ima toliko mogućnosti hostinga da je nemoguće usporediti sve njihove proizvode u ovoj recenziji. Usredotočit ćemo se na AWS općenito, s njihovim EC2 i S3 hosting ponudama, kao i njihovim Amazon Lightsail proizvodom koji je usmjeren na malo tržište / netehničko tržište.

Treba li uopće uspoređivati ​​AWS i Bluehost?

Ovo je stvar – ako uspoređujete ove dvije tvrtke, možda biste trebali preispitati koji su vaši ciljevi. To su zaista dvije različite zvijeri.

Trebali biste ići s AWS-om ako imate razvojni tim ili agenciju koja vam pomaže oko postavljanja hostinga. AWS pruža veliku skalabilnost, cijene i opcije, ali njihov proizvod nije izgrađen za prosječnog korisnika. Zbog toga vas sada želim upozoriti da li imate razvojne resurse za upravljanje AWS-om ili vlastite tehničke vještine. Kao što se kaže, oni imaju poprilično novi proizvod Amazon Lightsail koji je prijatniji početnicima, ali to je još uvijek pomalo prilagođen nekome s nekim osnovnim razvojnim ili tehničkim vještinama.

Ako niste super tehnički orijentirani, a želite dobrog domaćina s velikom podrškom, preporučio bih da prvo usporedite nekoliko drugih domaćina. Prvo, ako tražite zadivljujuću podršku i možete potrošiti oko 15 USD mjesečno, preporučujem vam da usporedite Bluehost sa SiteGround. Ako tražite solidnog domaćina s odličnim kritikama, pogledajte Bluehost vs A2 hosting. Ako možete potrošiti između 30 i 100 dolara mjesečno za ono što neki smatraju najboljim WordPress hostingom, pogledajte pregled Bluehost vs WP Engine.

U redu – samo sam morao dati taj kontekst, jer ovdje je stvarno velika razlika između AWS-a i SiteGround-a, tako da morate pronaći kontekst.

Usporedba prekida / prestanka rada

Kada uspoređujemo izvještaje o stankama i stanjima, jedan od tih računala pruža to, a drugi ne – što bi trebalo dati naznaku kvalitete.

AWS pruža svoje servisna nadzorna ploča koju će javnost u svakom trenutku moći pogledati. Bluehost ne pruža ništa slično.

Bluehost ne polaže zahtjeve za postotkom produženog vremena na svojim marketinškim stranicama, iako sveukupno obećavaju visoku kvalitetu. Zaustavljaju samo malo pružanja stvarnog postotka vremena kad je njihova usluga dostupna. Sadašnji kupci navode da im je usluga u tijeku i pokreće 99,9 posto vremena. Također imate mogućnost dodavanja SSL i SSH enkripcije na vaše web mjesto što će poboljšati sigurnost i pomoći u uspostavljanju jače veze. Tvrtka koristi UPS sustav sigurnosne kopije napajanja i snažnu kombinaciju poslužitelja koji pomažu u održavanju i funkcioniranju vaše usluge što je moguće učinkovitije..

Amazon Web Services (AWS) Hosting je možda istinski lider u industriji u pogledu postotka produženog vremena koji pružaju njihovi poslužitelji. Tvrtka koristi istu mrežu poslužitelja kao i njihova internetska maloprodajna trgovina, tako da svaki put kada tvrtka uloži u tehnologiju kako bi poboljšala Amazon.com, teoretski se ta ista tehnologija svela na AWS poslužitelje koje vaše poduzeće može kupiti. Tvrtka također nudi cjelovite zalihe mjesta i automatske sigurnosne kopije, koji osiguravaju da su njihovi poslužitelji uvijek u funkciji. Za pomoć u dostupnosti usluge nude podatkovne centre iz cijelog svijeta, uključujući Sao Paulo, Singapur, Tokio i Kaliforniju. Amazon Lightsail obećava 99,95% produženog vremena u sporazumu o razini usluge (SLA).

Usporedba značajki

Bluehost svojim klijentima pruža obilje mogućnosti. Uživat ćete u gotovo svim alatima koje možete zamisliti kako biste poboljšali svoju web hosting uslugu. Tvrtka u potpunosti podržava razne vrste kodiranja, uključujući PHP, Perl 5, Javascript i Flash. Uživat ćete u neograničenoj količini prostora na disku i računima e-pošte koji su dostupni za upotrebu kako smatrate prikladnim. Također možete upravljati neograničenim brojem različitih imena domena, što je savršeno ako se vaše poslovanje brzo širi.

Amazon Web Services (AWS) Hosting pruža vam planirane sigurnosne kopije i virtualnu pohranu u oblaku koji su korisni kad nešto pođe po zlu i morate prikupiti podatke o tome kada je vaša web stranica ispravno radila. Njihova usluga hostinga u potpunosti podržava razne platforme, uključujući Joomla, Ruby, WordPress i Magento. Također možete koristiti mogućnosti hostinga za Windows i Linx ako želite.

Usporedba korisničke podrške

Bluehost ima prostora za poboljšanja u službi za korisnike. Na njihovoj web stranici navodi se da je podrška za korisnike lako dostupna putem 24/7 live chat-a, ulaznica putem e-pošte i telefonskih poziva. Na raspolaganju je i videoteka za pomoć u vezi s uobičajenim pitanjima tehničke podrške. Međutim, nedostatak korisničke podrške obično je pritužba i bivših i sadašnjih klijenata. Postoje izvješća o dugim čekanju i nedosljednoj kvaliteti podrške. Najbolje je prvo razgovarati s jednim od prodavača kako bi se utvrdila kvaliteta.

Korisnička podrška malo je zbunjujuća s Amazon Web Services (AWS). Izvana ne postavljaju mnogo zahtjeva za kvalitetu korisničke podrške, ali vas moli da se prijavite na konzolu da biste započeli. Također razgovaraju o odabiru plana podrške kupcima, što nije uvjerljivo. S obzirom da AWS cilja na tržište programera, oni trebaju prilagoditi korisničku podršku tako da odgovara jednom od njihovih mnogih proizvoda. Ukratko, kvaliteta njihove korisničke podrške je neizvjesna.

Usporedba cijena

Bluehost ima prilično jeftine početne planove za ulazak u vrata, ali cijene će nakon nekog vremena rasti, dok AWS ima konzistentnije cijene koje su također jeftine.

Struktura cijena za Bluehost izgrađena je s vašim standardnim višeslojnim planovima koji vas potiču da odaberete srednju opciju. Planovi zajedničkog hostinga počinju od 3,95 USD mjesečno (sa popustom) i pružaju vam jedno web mjesto koje ima na raspolaganju 50Gb prostora. Dobivate i pet računa e-pošte koji imaju 100 MB prostora za pohranu svaki i standardno jamstvo za rad. Sljedeća struktura cijena odnosi se na VPS plan koji počinje od 29,99 USD mjesečno. Za tu cijenu dobivate 2 CPU jezgre, 30 GB SAN i 2 GB prostora za pohranu.

Bluehost ima 30-dnevno jamstvo povrata novca:

“Ako otkažete u roku od 30 dana, dobit ćete puni povrat samo za svoju uslugu hostinga. Jamstvo povrata novca ne odnosi se na većinu dodatnih proizvoda, poput domena, s obzirom na jedinstvenu prirodu njihovih troškova. “

Ovo je korisno za one koji žele testirati kvalitetu bez da na kraju izgube novac.

Amazon Web Services (AWS) Hosting ima nekoliko različitih hosting proizvoda, pa cijene u zavisnosti od potreba. Najjednostavniji plan za vlasnike poduzeća bio bi im Lightsail opcija koja počinje od 5 USD mjesečno. Ovo pojednostavljuje cijene u usporedbi s nekim drugim njihovim proizvodima koji naplaćuju minutu ili sat. Ako trebate prebaciti ili nadograditi značajke, one nude gotovo svaku moguću mogućnost zamisliti pod suncem. Lightsail nudi jednomjesečno besplatno probno razdoblje također.

Konačna AWS vs Bluehost preporuka

Kada uspoređujemo Amazon Web Services (AWS) Hosting i Bluehost, uglavnom je usporedba jabuka i naranče..

Bluehost je namijenjen blogerima i poduzetnicima koji prvi put žele postaviti web stranicu na jednostavan način. AWS ima složenu i zbunjujuću količinu opcija za početnike, iako je njihova Lightsail ponuda dobar jednostavan način za početak.

Ako ste morali birati između dva, a željeli ste jeftin i jednostavan hosting, Bluehost je put prema tome. Iako to dolazi uz snažnu preporuku da pogledate neke druge više domaće ulazne razine poput Sitegrounda ili A2 hostinga.

AWS je jeftin, brz i vrlo fleksibilan te bi se preporučio početnicima ako nisu donekle tehnički pametni. Ako niste zastrašeni učenjem novog sustava i općenito vas Google može riješiti oko problema, možda ćete pronaći tehničke inovacije AWS-a privlačne i dugoročno snažno rješenje. Ako tek počinjete, trebali biste započeti Amazon Lightsail.

Još jedna opcija? Pogledajte Cloudways. Nude upravljani web hosting na temelju AWS ili Google Cloud platforme. Savršeni hibrid cijene i podrške. Naš cjeloviti pregled Cloudways-a uranja u sve pojedinosti.

Pregled pregleda Bluehost

Ispod je sažetak našeg cjelovitog pregleda Bluehosta.

Pregled Bluehosta 3.6 / 5 Recenzent {{reviewsOverall}} / 5 Korisnici (18 glasova) Pros

 • Neke od najjeftinijih cijena
 • Tona značajki
 • Dobro za početnike
 • Izvrsne sigurnosne značajke za proračun hosting

kontra

 • Brzina može biti problem
 • Vrijeme nije zajamčeno
 • Neki problemi s podrškom

Sažetak Budući da je Bluehost toliko velik i dijeli resurse sa sestrinskim tvrtkama, mogu ponuditi neke od najjeftinijih cijena za hosting. A za nevjerojatno niske cijene planovi Bluehosta pokrivaju većinu osnova, poput WordPress hostinga, VPS-a, solidnih sigurnosnih značajki i tona besplatnih alata za pokretanje. Ali na kraju dana dobijete ono što plaćate. Nedostaje Bluehost usluga kupcima, produženje radnog vremena je nespretno, a njihova brzina ostavlja mnogo željenog. Webmasteri o proračunu koji ne očekuju mnogo prometa ili ulaznica za podršku naći će sve što traže s cijenama Bluehosta. Ako vam je važna veća pouzdanost, isplati se izdvojiti dodatni novac za više usmjerenog kupca poput SiteGround ili WP Engine. Support3.5Speed2.5Features4Value4.5Transparency3.5

Sažetak za pregled AWS-a

Ispod je sažetak našeg cjelovitog pregleda AWS-a.

Recenzije mrežnih usluga Amazon 4 / 5 Recenzent {{reviewsOverall}} / 5 Korisnici (8 glasova) Pros

 1. Automatski skalabilna pohrana
 2. Ponudite model plati po upotrebi u niskim cijenama
 3. Izvrsne mogućnosti podrške
 4. Besplatni plan za nove korisnike
 5. Velike datoteke od terabita

kontra

 1. Standardni paketi nisu dostupni
 2. Cijene variraju od lokacije
 3. Morate procijeniti i izračunati svoju upotrebu
 4. Podržati teže kontaktirati

Support3Speed4.5Features4.5Value4.5Transparency3.5

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map