Bluehost vs GoDaddy 2020: usporedite cijene, značajke i još mnogo toga

Bluehost vs GoDaddy 2020: usporedite cijene, značajke i još mnogo toga

Bluehost vs GoDaddy 2020: usporedite cijene, značajke i još mnogo toga

Bluehost vs GoDaddy: dva domaćina robne marke koja se žestoko oglašavaju široj javnosti. Jesu li i jedni i drugi dobri? Smatramo da oboje mogu biti ok početna točka za početnike ili one koji žele najjeftiniji hosting. Ako na GoDaddyju imate mnoštvo domena i radite s početničkom web stranicom, može biti u redu s njima. Ako tražite web hosting za početnike, Bluehost je na tom frontu specijaliziraniji. U svakom slučaju, mi bismo preporučili SiteGround preko oba.

CJENIK  |  VRIJEDNOSTPODRŠKA  |  Uptime  |  UBRZATI  |  ZNAČAJKE  |  ZAKLJUČAK  


Bluehost je jedna od najpopularnijih hosting tvrtki na cijelom svijetu, ali je li to baš za vas? Uz prepoznavanje imena i poboljšanu korisničku podršku, to je dobar izbor za početnike.

4.5

recezent

4.6

Korisnici (12 glasova)

VS

GoDaddy ne treba uvoditi se – vjerojatno je najpoznatiji pružatelj imena domena i domena na svijetu. Kako se kaže, nekako je poput McDonald’s hostinga – jeftin, masovno tržište, ali ne izuzetno dobar. U usporedbi s bilo kojim drugim domaćinom, drugi domaćin obično pobjeđuje. Ako se kaže, ako ste odani vladar domene GoDaddy, može se isplatiti držati se njih za male projekte i izvrsnu telefonsku podršku.

3.4

recezent

4.1

Korisnici (26 glasova)

cijena

Ocjena: 4.5

Bluehost ima neke od najpovoljnijih cijena ulazne razine, pri čemu je zajednički hosting najpopularniji po najnižim cijenama. Za cijene smo oduzeli pola boda zbog trogodišnjeg mandata potrebnog za najbolju ponudu, ali sveukupno je otprilike toliko jeftino:

SharedWordPressVPS
Prodajna cijena2,95 $ / mj$ 19.95 / mj18,99 $ / mj
Normalna cijena7,99 $ / mj29,99 $ / mj29,99 $ / mj
Najbolje započetniciWordPressTvrtke

Pogledajte cijene

Ocjena: 5,0

Cijene GoDaddyja vrlo su niske i odlične za početnike. S promocijama koje nude ekonomičan hosting od samo 1 USD / mjesečno, hosting je praktično besplatan. Jedna stvar na koju treba paziti su stope obnove. Nakon prvog razdoblja, ekonomični hosting skoči i do 8,99 USD mjesečno, pa pripazite na zaključavanje.

EconomyDeluxeUltimate
Prodajna cijena1,00 $ / mj7,99 $ / mj12,99 $ / mj
Normalna cijena8,99 $ / mj11,99 $ / mj16,99 $ / mj
Najbolje započetniciMali posaoWeb lokacije s velikim prometom

Pogledajte cijene

Vrijednost

Ocjena: 4.5

Po našem mišljenju, Bluehost je ogromna vrijednost. S cijenama koje počinju od samo 2,95 USD / mjesečno (promo cijena), još uvijek dobivate potporu vrlo velike tvrtke s očekivanom korisničkom podrškom i kvalitetom usluge. Neke od glavnih značajki uključenih u cijene u dnu startera koje povećavaju vrijednost su nepropusna širina pojasa, besplatni SSL certifikat i 50 SSD-a za pohranu.

Smatramo da je dijeljeni hosting usluge Plus povoljniji neograničen uključene web stranice, neograničeno spremanje i neograničene domene. Prelazeći na druge planove, vidjet ćete općenito veliku vrijednost novca koji trošite. Istina je da nećete dobiti super premium značajke, ali vrijednost će biti vrlo visoka. 

Ocjena: 4,0

Vrijednost GoDaddy-a prilično je dobra za ono što dobijete. Plaćate snižene cijene za domaćina masovnog tržišta. Na primjer, ono što dobivate s ekonomskim planom (koji se sada prodaje po cijeni od 1 USD / mjesec) je 1 web stranica, nesmjerena propusnost i 100 GB prostora za pohranu te besplatna domena. Čak i kada cijena skoči i do pune cijene od 8,99 USD / mjesečno, to je i dalje pristojna vrijednost. Kako se navodi, preporučujemo vam Deluxe jer dobijete neograničene web stranice i pohranu (unutar razloga).

Svi planovi uključuju 24/7 podršku, koja je nužna, kao i nadzor sigurnosti i zaštitu DDoS-a.

Dva velika problema s ovim GoDaddy zajedničkim hosting planovima: bez besplatnog SSL certifikata koji postaje industrijski standard, kao i ograničenje od 1 GB za baze podataka. Ako pokrećete WordPress i imate fotografije visoke kvalitete, brzo možete premašiti ograničenje ove baze podataka. Iz ova dva razloga, GoDaddyju postavljamo punu poantu.

Korisnička podrška

Ocjena: 3.5

Podrška kupcima Bluehosta je miješana torba. Neki nedavni recenzenti nikada nisu imali problema, drugi imaju priče o dugoj čekanju i dobivanju podrške za subpar.

Uz podršku 24 sata dnevno i putem telefona i s live chatom, uvijek ih možete dobiti. Za razliku od drugih, premija, podrške, međutim, možda nećete dobiti najkvalitetniju tehnologiju niti najbržu uslugu.

Više detalja

Ocjena: 4,0

GoDaddy se ponosi svojom telefonskom podrškom 24 sata dnevno, što u potpunosti ima smisla za njihovu korisničku bazu. Jedna od slabih točaka bila je činjenica da je telefon bio jedini način da ih se pronađe. Otada su to promijenili i sada nude podršku za chat, što mnogi radnici na internetu više vole.

Telefonska podrška obično je kvalitetnija, jer rezultira potjerom i brže može odgovoriti na vaša pitanja. Brzo sam pronašao vezu za podršku za chat, ali morate preskočiti neke obruče, uključujući unos vašeg PIN broja i čekanje njihovog odgovora. Kvaliteta podrške obično je brza reakcija, za razliku od SiteGround-a, gdje pružaju cjelovita rješenja. Sve u svemu, dobra podrška, ali nije savršena. 

Više detalja

Hosting Uptime

Ocjena: 4.5

Izvješća širom web emisije Bluehost produženje rada prilično jaka i iznosi 99,99% do 100%.

Međutim, teško je pronaći postoje li određene garancije za produženje rada Hostgator (sestrinska tvrtka) čini. njihov stranica ugovora o produženom poslužitelju obećava samo nejasna obećanja o manje od 15 minuta stanke prije nego što se utvrdi. 

Njihova web stranica za zajedničko gostovanje ne odnosi se na određeno obećanje o produženom vremenu. Dakle, čak i uz sjajna izvješća o produženom radu s minimalnim stanjima, polažemo im pola boda zbog nedostatka transparentnosti u vezi s tim pitanjem..

Ocjena: 3.5

GoDaddy je produžetak prilično dobar, često na 99,95% ili bolje. Recenzije korisnika na webu su različite, ali uobičajeno je da produženje radnog vremena ili stanke nije glavni problem.

GoDaddy zaista ima garancija produženog vremena poslužitelja (upozorenje – pravni žargon!) – ali obuhvaća samo 99,90% (tamo nedostaje .09) – što znači da vaš hosting može biti zapunjen 43 minute mjesečno, a oni to smatraju normalnim. Zamislite da vam web stranica padne tijekom ključnog razdoblja kupovine gotovo sat vremena! Nadalje, GoDaddy vam samo pruža 5% kredita – što može biti samo novčanica. Smatramo da bi oni trebali imati više standarde i kreditirati cijeli mjesec.

Ubrzati

Ocjena: 3.5

Posljednjih godina Bluehost je postigao značajan napredak u brzini. Nekada je bilo mnoštvo žalbi korisnika, ali nadogradili su svoj hardver da bi ovo shvatili ozbiljno.

Međutim, na to vam je potrebno samo iskočiti Cvrkut vidjeti tona prigovora. Sada puno problema s brzinom dolazi od cjelokupnog postavljanja vaše web stranice, a ne samo od hostovanja, stoga to svakako uzmite u obzir. Bluehost također ima tona kupaca, tako da mora postojati neki prigovor. 

Bluehost je spomenuo počasti u našem najbržem web hosting postu za usporedbu. Provjerite taj post ako vam treba najveća brzina stranice.

Ocjena: 3.5

GoDaddy pada na sredinu paketa što se tiče testiranja brzine. Pokušavaju vas prodati na njihov krajnji plan za postizanje veće snage i brzine procesiranja, što me pogrešno trči. Gospodarski planovi također trebaju brzinu!

Na Cvrkut GoDaddy je dobio priličnu količinu pritužbi, ali iskreno je očekivao više od domaćina ovog popularnog.

GoDaddy nije napravio popis našeg najbržeg web hostinga. Označite taj post ako želite pobijediti s pobjednikom.

Značajke

Ocjena: 3.5

Bluehost ima sve osnovne značajke koje su vam potrebne da biste započeli i vrlo pristupačan način za početak blogera. Uključuju besplatan SSL iz Let’s Encrypt, koji je nužan, kao i neizmjerenu propusnost.

Međutim, ako uspoređujete s drugim tvrtkama poput SiteGround i A2 hostinga, Bluehostu nedostaju neke dodatne značajke koje bi bile vrlo korisne. Jedna pritužba je činjenica da morate platiti migracije, što je neugodno.

Također morate nadograditi na neke skuplje zajedničke planove poput Choice Plus i Pro kako biste dobili sigurnosne kopije web mjesta – koje su kritične za svaku web lokaciju.

Pogledajte sve značajke

Ocjena: 3.5

Nije veliki obožavatelj mogućnosti GoDaddyja na osnovnim planovima. Većina ljudi ovih dana pokreće svoje web stranice na WordPressu, a dok GoDaddy ima WordPress hosting, opet morate nadograditi da biste, primjerice, dobili WordPress. U GoDaddy-jevim planovima hostinga ne dobivate besplatni SSL, ne dobivate sigurnosne kopije i ne rade migracije..

Iako GoDaddy ima ugrađene prilagođene alate, za tako veliku tvrtku očekujem da će ponuditi više mogućnosti od manjeg domaćina scrappiera kao što je SiteGround – ali oni moraju zaraditi. Općenito, značajke su u redu, nisu sjajne.

Pogledajte sve značajke

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector