Najbolji pružatelji usluga VPS hostinga – usporedite cijene i značajke za 2020. godinu

VPS hosting savršeno je kombinacija cijene i performansi.


No s toliko mogućnosti, krajolik je zbunjujući.

Razbijamo najbolji VPS hosting na svijetu kako bismo vam pomogli u odluci.

najbolji hosting za mala poduzeća

Izvrsna ravnoteža između isplativosti i administrativne moći prilikom plaćanja hosting rješenja može biti izazov.

Jedna od privlačnijih opcija, međutim, je obraćanje dobavljaču VPS-a.

Što je VPS hosting?

VPS označava “virtualni privatni poslužitelj.” Ideja koja stoji iza VPS-a je imati okruženje koje je poput posjedovanja vlastitog fizičkog poslužitelja bez plaćanja troškova hardvera koji dolaze s dobivanjem čitavog stroja za sebe.

Posebno za ljude i organizacije kojima su potrebna podešenja pristojne veličine, pronalaženje najbolje VPS hosting tvrtke može donijeti veliku razliku. Omogućuje vam znatno veću kontrolu nego što je moguće dobiti s mnogim drugim mogućnostima hostinga, a cijena je dovoljno razumna da se većina ljudi s njom osjeća ugodno.

U ovoj VPS usporedbi hostinga, razmotrit ćemo prvih deset VPS kompanija, mogućnosti koje nude i njihove prednosti i nedostatke. Na kraju ćemo istražiti i neke temelje onoga što pruža pružatelj usluga hostinga i zašto možda ili ne želite ići u tom smjeru. Također ćemo raspravljati o tome kako se VPS uspoređuje s alternativama, poput zajedničkog hostinga, namjenskog poslužitelja i hostinga u oblaku.

1. Hosting InMotion – Upravljano & Cloud VPS

inmotion hosting uspio vps hosting

Najniža cijena: 27,99 USD mjesečno s dvogodišnjim sporazumom

Vrijeme odziva: 635 ms

Neprekidno vrijeme rada: 100%

Pogledajte InMotion VPS hosting planove

Kao i mnoge tvrtke koje nude VPS hosting planove, InMotion pruža niz različitih usluga. Na primjer, dobro je znati da se možete pomaknuti na namjenski poslužitelj. Članovi tima za podršku tvrtke moraju proći više od 160 sati obuke prije nego što se bave kupcima, tako da ćete biti u dobrim rukama kada nazovete korisničku podršku.

Velika prednost za ljude koji nisu toliko pametni je da InMotion nudi i upravljane i samoposlužne opcije među svojim VPS planovima. Ako ste prodavač s malim iskustvom u postavljanju usluga hostinga ili se bavite stvarima poput samog operativnog sustava ili pristupom root-u, upravljani plan će osigurati da netko bude tu da vas vodi kroz cijeli postupak. Oni čak nude i usluge dizajniranja web stranica, tako da možete složiti cijelu stvar bez previše buke.

Pogledajte cjelovitu recenziju InMotion hostinga

2. Hosting A2 – Upravljano & Neupravljan VPS

a2 hosting vps hosting

Najniža cijena: 5 USD mjesečno za potpuno neupravljan VPS

Vrijeme odziva: 279 ms

Neprekidno vrijeme rada: 99,66%

Pogledajte Hosting planove A2

A2-ova najniža cijena vrlo je privlačna određenom skupu kupaca. Ako imate tehničke vještine potrebne za samostalno rukovanje poslužiteljem, forking više od 5 USD mjesečno vjerojatno je najbolji izbor VPS hostinga na osnovi cijene i performansi. Jeftina ponuda nije zvjerski, jer ćete je dobiti s jednom jezgrom procesora, ali može biti vrlo isplativa sve dok ne planirate pokretati bilo što računalno intenzivno, poput FFmpega za prijenos video zapisa i pretvorbi.

Ako baš niste sigurni što je upravljačka ploča a kamoli kako je koristiti, postoji opcija upravljanog VPS poslužitelja koja će vam pomoći u rješavanju tih potreba. Prilično je skuplje od osnovne ponude, ali otprilike 35 dolara mjesečno, upravljano rješenje i dalje je konkurentno. Uz to postavljanje dobit ćete i više CPU jezgara i prostora na disku tako da ćete možda htjeti to provjeriti čak i ako ste hardcore programer sa sposobnostima administratora poslužitelja..

Brzina je također veliki plus za A2 hosting. Ako se odazovete za manje od 300 ms, plan virtualnog poslužitelja daje vam onoliko dobro koliko biste mogli očekivati ​​od namjenskog hosting paketa.

Pogledajte cjelovitu recenziju A2 hostinga

3. Bluehost

bluehost vps hosting

Najniža cijena: 18,99 USD mjesečno uvodno i 29,99 USD mjesečno nakon

Vrijeme odziva: 2.200 ms

Neprekidno vrijeme rada: 99,98%

Pogledajte hosting planove Bluehost

Iako je cijena punog radnog vremena od 30 dolara mjesečno prilično industrijski standard, Bluehost nudi nekoliko opcija koje bi ga mogle učiniti privlačnijim. Konkretno, tvrtka pruža besplatnu domenu sa svakim od svojih planova za hosting, a to ime besplatne domene zapravo ostaje na računu tijekom cijelog životnog vijeka plana. Nije to samo uvodna ponuda. Postoji i jamstvo povrata novca od 30 dana.

Također, dobivate prilično 30-ak GB prostora na disku usred puta, ali tvrtka nudi SSD pohranu izvan okvira. Slično tome, na poslužitelju imate dvije jezgre CPU-a s čak i planom najniže cijene. Korištenjem KM hipervizora, tvrtka također osigurava da svaka unce resursa za koje ste platili zajamčeno da bude namijenjena vašem virtualnom poslužitelju.

S druge strane, vrijeme odziva za Bluehost je neuobičajeno. Ako želite pokrenuti nešto na što sam ne zvuči notorno, kao što je WordPress, ovo Bluehostu čini nevažnim. Iskustvo za vaše krajnje korisnike uputit će se od sporo do potpuno bolno.

Podrška korisnicima velik je plus i za Bluehost. Vrijeme za obilazak vremena je solidno, a pomoć možete očekivati ​​kad god mogu nastati problemi.

Pogledajte cjelovitu Bluehost recenziju

4. HostGator

hosting hosting vps hosting

Najniža cijena: 29,99 USD mjesečno

Vrijeme odziva: 1.610 ms

Neprekidno vrijeme rada: 100%

Pogledajte Hostgator planove hostinga

Na početku su pocrvenjeli, ponude HostGatora ne izgledaju najluđe jer VPS hosting usporedbe idu. Cijene su u paketu, ali barem vas ne pokušavaju prevariti nijednom prikrivenom uvodnom ponudom. Gdje se HostGator stvarno ističe u ukupnom diskovnom prostoru koji nude. Dobivate 120 GB prostora za pohranu na SSD uređajima s najnižim nivoom plana, što lako uništava mnoge konkurente..

Ako želite napraviti web mjesto sa značajnim pohranom, kao što je nešto što je teško s fotografijama ili PDF datotekama, izvrsno je dobiti takav prostor na disku. Također će vam se svidjeti ako pokušate postaviti vlastiti WordPress hosting i trebate ugostiti mnoštvo sadržaja.

HostGator je VPS usluga koja posluje gotovo dva desetljeća. Pružaju korisničku podršku 24 sata dnevno putem besplatne telefonske linije. S uredima i podatkovnim centrima na četiri kontinenta svojim kupcima također daju dobro širenje mjesta sa strojevima za VPS na kojem će boraviti.

Nedostatak hardcore DIYersa je taj što je HostGator uglavnom nagnut prema prodaji usluga svojim kupcima. Oni će vam rado prodati ime domene, IP adresu i pomoć u SEO. Naopako, to je sjajno za, recimo, marketinšku agenciju koja nema tonu tehničku podršku za svoje osoblje.

Pogledajte cjelovitu recenziju Hostgatora

5. iPage

ipage vps hosting

Najniža cijena: 19,99 USD mjesečno

Vrijeme odziva: 708 ms

Neprekidno vrijeme rada: 99,75%

Pogledajte planove hostovanja za iPage

iPage funkcionira kao dobar-ne-sjajni dobavljač VPS poslužitelja koji servisira određeni dio tržišta. Uglavnom su usredotočeni na nazive domena i upravljani WordPress hostingom, no nude uslugu VPS hostinga ako znate gdje tražiti. Za nešto nižu od prosječne cijene dobivate mnoštvo standardnih značajki, uključujući:

 • Jedna jezgra procesora za vaš VPS
 • 40 GB prostora na disku
 • Jedna TB propusnosti
 • Jedan VPS
 • Besplatan pristup cPanelu

Njihova standardna instalacija je distribucija Linuxa, CentOS, koja ima solidnu reputaciju. Ne postoji nijedna opcija za Windows, ali imat ćete pristup u redu LAMP skupu. PHP verzija je 5, a to je, nažalost, datum s datumom. Upravljana podrška dostupna je, međutim, bez dodatnih troškova.

Ako želite izgraditi vrlo sigurnu i modernu web lokaciju koja ovisi o munjevitom kodu, iPage nije sjajan. Za ljude koji samo trebaju sposobnost hostiranja dinamičnih skripti, to je web hosting usluga koji vrijedi pogledati. Nećete dobiti sustav visokih performansi, ali dobit ćete pristojnu cijenu.

Pogledajte cijeli pregled iPage hostinga

6. Tekuća mreža

tekući web vps hosting

Najniža cijena: 29 dolara mjesečno

Vrijeme odziva: 603 ms

Neprekidno vrijeme rada: 100%

Pogledajte tekuće planove za web hosting

Liquid Web je još jedna tvrtka koja se nalazi u sredini i koja ima mali zavoj. Njihov sustav koristi oblačnu VPS arhitekturu umjesto više standardne postavke upravljanja poslužiteljem koju koriste mnoge tvrtke.

Ovaj pristup ima svoje prednosti i nedostatke. Glavni je problem to što je u sustavu temeljenom na oblaku skalabilnost mnogo jednostavnija. Na primjer, ako trebate prijeći na više prostora za pohranu, samo možete napraviti nekoliko klikova na upravljačkoj ploči svog računa i dobit ćete je u roku od nekoliko minuta. U tradicionalnijem postavljanju, ovaj zadatak zahtijeva stručnjaka za podršku upravljanih servisa da izvrši ponovnu reviziju vašeg virtualnog poslužitelja i vjerojatno ćete biti zaglavljeni što morate ponovo instalirati sve.

To, međutim, nije istinski VPS. Jednostavno funkcionira kao jedan. To razlikovanje vjerojatno nije velika stvar za većinu korisnika, jer se i VPS oblaka i redovite virtualizirane konfiguracije oslanjaju na istu ideju, pružanje resursa iz veće zbirke hardverskih resursa. U oblaku ćete samo crtati iz mnogo većeg bazena.

Liquid Web je u potpunosti upravljati pružatelj usluga hostinga. Iako ćete imati puni pristup korijenu, u pustinji nećete ostati sami ako se nešto zbrka. Oni nude samo Linux operativne sustave na najnižem nivou, ali Windows poslužitelji dostupni su ako premjestite čak i jedan sloj.

Pogledajte cjelovitu recenziju tekućeg weba

7. GoDaddy

godaddy vps hosting

Najniža cijena: 19,99 USD mjesečno uvodno i 29,99 USD mjesečno naknadno

Vrijeme odziva: 697 ms

Neprekidno vrijeme rada: 100%

Pogledajte HoD-ove Hosting planove

GoDaddy je vrsta dosadno sveprisutne tvrtke. Jednom su gradili ime prodaje domena prljavštine jeftino, ali to se povuklo u prošlost. U današnje vrijeme nude samo malo svega, uključujući VPS i namjenske hosting servere. Nažalost, GD može biti poprilično vođen prodajom, a na ekranu za odlazak možete očekivati ​​puno grickanja koje vam nude SEO usluge, SSL certifikat i gotovo sve što nema ljudskog bubrega.

Tvrtka ima jedan od glavnih poteškoća za to. Sva širina pojasa potpuno je bez mjere. Ako se vaš VPS može nositi s teretom, nije im važno s koliko prometa pogodite. Uz svaki račun VP-poslužitelja dobivate i tri namjenske IP adrese. To posebno može biti lijepo kada se na jednom sustavu ugosti tona domena.

Međutim, budite upozoreni da je nenaruđeni račun s GoDaddy-om slučaj ostavljanja umrijeti u pustinji. Rado će vam naplatiti pomoć, ali ne biste trebali ići s njima neupravljanim računom, osim ako niste potpuno sigurni u svoje administracijske sposobnosti. Tvrtka uključuje standard cPanel.

Svaki host poslužitelj koristi dva CPU-a sa po 6 jezgara. To znači da ćete dijeliti svoju procesijsku moć s drugim strojevima.

GoDaddy nikome nije draži, ali može biti vrlo zgodan ako imate puno predmeta koje želite zadržati na jednom računu. Na primjer, ako ugošćujete 100 imena domena i svi zahtijevaju vlastite SSL certifikate, lijepo je imati sve na jednom mjestu.

Pogledajte cjelovitu GoDaddy recenziju

8. Dreamhost

dreamhost vps hosting

Najniža cijena: 10 USD mjesečno

Vrijeme odziva: 418 ms

Neprekidno vrijeme rada: 100%

Pogledajte hosting planove Dreamhost

Ako tražite sličnu postavku onome što nudi GoDaddy, za Dreamhost se može puno reći. Cijena je mnogo niža, a minimalni paket sadrži 10 GB manje prostora na disku. Sve se pokreće na SSD diskovima, a i dalje dobivate neograničenu i nesmjernu propusnost. Dobit ćete i besplatni SSL certifikat.

Tvrtkov tim za korisničku podršku dostupan je za telefonske pozive 24/7. Glavni im je bonus to što bacaju automatizirane sigurnosne kopije za ljude koji imaju WordPress web stranice. To je ujedno i potpuno upravljano rješenje, a 10 USD mjesečno lako je najjeftiniji za koji ćete dobiti upravljivu pomoć. RAM memorija se može brzo povećati. S druge strane, Dreamhost ne radi Windows.

Brzina na Dreamhostu vrlo je brza, posebno za ovaj sloj cijena. Isto tako, teško je žaliti na 100% produženja rada.

Pogledajte cjelovitu recenziju Dreamhosta

9. Domaćice

hostwinds vps hosting

Najniža cijena: 4,59 dolara mjesečno za neupravljan hosting na Linuxu

Vrijeme odziva: 1.093 ms

Neprekidno vrijeme rada: 100%

Pogledajte hostove planove hostovanja

Hostwinds nudi i upravljana i neupravljana rješenja. Najjeftiniji upravljani sustav započinje s 5,17 USD mjesečno, ali i do 10,99 USD mjesečno nakon završetka uvodnog razdoblja. Dobit ćete prilično standardnu ​​ponudu:

 • Jedna jezgra procesora
 • SSD za pohranu od 30 GB
 • Jedna TB za prijenos podataka
 • Jedan GB RAM-a

Dostupne su i upravljane Windows mogućnosti.

Korisnička podrška dostupna je 24.7, ali tvrtka pokušava prebaciti korisnike u svoj red za razgovor uživo. Prijenosi web stranica su besplatni, a Hostwinds održava nekoliko centara podataka. Instaliran je i zaštitni zid za tvrtke.

Sve u svemu, prijedlog cijene i izvedbe nije velik za Hostwinds. Zbog nedostatka boljeg načina za to, postoji opcija koja postoji ako želite negdje drugdje potražiti.

Pogledajte cjelovitu recenziju Hostwinds

10. 1and1 IONOS

1 i 1 ionos vps hosting

Najniža cijena: 2 USD mjesečno za neupravljan hosting na Linuxu

Vrijeme odziva: 918 ms

Neprekidno vrijeme rada: 100%

Pogled 1&1 IONOS hosting planovi

Ako želite apsolutno najjeftiniju i najpopularniju VPS hosting opciju, IONOS će vjerojatno to krenuti. Počevši od samo 2 USD mjesečno, dobivate jednu virtualiziranu jezgru CPU-a i samo pola mega RAM-a. Također postoji samo 10 GB SSD prostora, ali opet, ovo je jeftina opcija koja pruža minimalno održiv poslužitelj web mjesta.

Nije iznenađujuće da ćete na ovom nivou dobiti samo OS koji se temelji na Linuxu. Izabrali ste, međutim, podatkovne centre u:

 • Sad
 • Njemačka
 • Španija

Korisnici također mogu birati između Ubuntu, Debiana ili CentOS-a.

Jedna zanimljivost je da ako želite plaćati standardnih 30 USD mjesečno, možete dobiti prilično zabrinuto postavljanje. Na toj razini dobivate cPanel ili Plesk za upravljačke ploče, a možete dodati i Archlinux i OpenSUSE. Za dodatnih 20 USD mjesečno možete dodati Windows. Najzanimljivije, međutim, plan viših slojeva uključuje četiri virtualne CPU jezgre, 160 GB SSD-a i 8 GB RAM-a. To je prilično dobar paket za cjenovni rang. Uključeno je i upravljanje vatrozidom.

Prikaži cijeli 1&1 IONOS pregled

Razumijevanje VPS hostinga

Pretražujući kroz deset najboljih VPS tvrtki, dobivate prilično dobar osjećaj kako industrija izgleda. Većina tvrtki skuplja oko 30 dolara mjesečno svojim ponudama. Obično naplaćuju više za upravljani hosting, a Windows je obično previše.

Velika stvar koju treba razumjeti o VPS domaćinima je da su oni što bliže korištenju namjenskog poslužitelja koji možete dobiti bez plaćanja jednog stroja. Virtualizacija je proces u kojem se resursi jednog računala ili zbirke računala koji koriste oblačni softver dijele među korisnicima. U sučelju za virtualizaciju tehničar iz tvrtke osigurava resurse samo za vaš poslužitelj.

Na primjer, tvrtka može koristiti stroj s četiri procesora koji svaki imaju 56 jezgara. Svaka jezgra podržava dvije niti. Zadržavajući nekoliko jezgara za rješavanje administrativnih potreba, ovo im omogućuje mogućnost pružanja ekvivalenta od oko 400 virtualnih jezgara korisnicima bez da se itko preklapa. Također mogu koristiti nešto poput 500 TB za pohranu na RAID polju i osigurati ga na sličan način.

Svaki se posluženi poslužitelj ponaša kao da je to vlastiti stroj. Na svaki možete instalirati operativni sustav i bilo koji softver koji želite, a to je velika prednost VPS-a. Dobijate:

 • Blizina iskustva s jednim strojem
 • Totalna administrativna kontrola nad OS-om
 • Pristup punom primjerku poslužitelja za mnogo nižu cijenu od jednog stroja

Operativni sustavi su jako važni. Ako niste upoznati s Linuxom, dobra je ideja proučiti ga, pogotovo ako ne želite platiti premiju za Windows na poslužitelju. Možda želite unajmiti ili ugovoriti nekoga tko je upoznat sa Linuxom kako bi osigurao da imate pomoć kada vam je potrebna.

Najvažnije je da nećete biti ograničeni u konfiguriranju vašeg sustava. Na primjer, web mjesto za hosting slika možda će trebati instalirati GD kako bi se omogućilo jednostavno rukovanje vrstama datoteka. Na zajedničkom rješenju to nećete moći učiniti.

Nedostaci VPS hostinga

Nedostatak korištenja VPS-a je u tome što postoje ograničenja u količini resursa koje možete osloboditi. Namjenski poslužitelji, pa čak i ogromni primjerci oblaka, mogu potrošiti na tisuće dolara. Međutim, oni često omogućuju korisnicima da na poslužitelju razmjeste bilo gdje od dvije do 96 jezgara. Većini ljudi nije potrebno toliko vatrene snage i zato je VPS odličan izbor za kupce koji štede cijene i kojima je potrebno okruženje koje u potpunosti kontroliraju..

Zaključak

VPS hosting je popularna opcija, jer često omogućuje ljudima da dobiju najbolje od oba svijeta. Cijene su razumne, obično ispod 50 USD za plan ulazne razine. U isto vrijeme, vi dobijate ono što funkcionalno čini jedan poslužitelj. Ako želite najbolje iskoristiti prilagodbu bez potrebe za probijanjem banke, VPS dobavljač vrijedi dugo pregledati.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map