Namecheap vs Godaddy: Koji je najbolji registar domena? (Svibanj 2020.)

Ako odaberete GoDaddy ili Namecheap za sljedeću kupnju imena domene?


Osjećati se zbunjeno? Ne znam za što se odlučiti?

Ne očajavajte.

Za vas imamo odgovor.

Može biti izazovno dobiti objektivno mišljenje o tome koji je od ova dva popularna izbora najbolji registar domena. Nakon kupnje mnogih domena od obje tvrtke, imamo odgovor za vas.

Mnogo je faktora koji se trebaju uzeti u obzir u meču Namecheap vs GoDaddy. Što se tiče troškova, cijene GoDaddy i cijene Namecheap vrlo su razumne, posebno s redovitim promocijama, sezonskom prodajom i značajnim popustima za skupne kupnje. Obje tvrtke nude široku paletu usluga poput prodaje kao što su e-pošta i hosting web mjesta, no u ovom se članku uglavnom fokusiramo na to koja je tvrtka najbolji registrator domena.

GoDaddy, prvi put osnovan 1997. godine, vjerojatno je najpoznatiji registrator domena u industriji. Njihove opsežne marketinške kampanje pomogle su širenju svijesti o njihovoj marki na potrošače i profesionalce, posebno reklame objavljene tijekom sezonskog blic-a Superbowl u SAD-u, no jesu li oni najbolje mjesto za kupnju imena domena?

Namecheap, osnovan 2000. godine, značajan je konkurent GoDaddyju. Dobili su podršku mnogih glasova u predvorju za zaštitu privatnosti izlazeći protivno Zakonu o piratskom pravu na mreži (SOPA). Kao jedan od najvećih registara domena u industriji, svojim klijentima nude niz TLD-ova (domena najviše razine)..

cijena

Možda je najvažniji faktor kupcima koliko novca će morati platiti za kupovinu imena njihove domene. I GoDaddy i Namecheap po konkurentnim cijenama nude mnoštvo popusta koji su dostupni tijekom cijele godine, ali pogledajmo trenutne cijene kako bismo stekli predstavu o tome koliko bi vas koštalo kupnja domene za vaše hobi web mjesto ili posao.

GoDaddy cijene

Cijene GoDaddy-a razlikuju se ovisno o tome kakav TLD kupujete (.com, .net. .Org, domene zemalja itd.) I da li kupujete godinu, dvije ili više godina. Također, sezonska prodaja i promotivni kuponi teže još više sniziti cijenu.

Ako želite kupiti jeftino ime domene, htjeli biste koristiti kupon ili čekati promociju ili prodaju na web mjestu. Ako kupujete prvu novu domenu s tvrtkom, dobit ćete najbolje ponude. GoDaddy će vas teško obnoviti zbog obnove, pa budite oprezni.

 • .com Domene: 2,99 USD (ali 0,99 USD s ovom vezom) za prvu godinu s dvogodišnjom kupnjom, dok se za drugu godinu naplaćuje 17,99 USD
 • .neto Domene: 13,99 USD za prvu godinu, za drugu godinu naplaćeno 19,99 USD
 • .org Domene: 11,99 USD za prvu godinu, za drugu godinu naplaćeno 20,99 USD
 • .io Domene: 49,99 USD za prvu godinu, za drugu godinu naplaćeno 59,99 USD
 • .xyz Domene: 0,99 USD za prvu godinu, dok se za drugu godinu naplaćuje 14,99 USD

Ovo je samo uzorak najpopularnijih TLD-ova koje nudi GoDaddy.

Nabavite prvu novu domenu za 0,99 USD kod GoDaddy

Cjenik imena

Istina za svoje ime, Namecheap teži malo jeftinije nego GoDaddy. Kao i njihov konkurent, Namecheap ima mnogo prodaja i sezonskih popusta tijekom cijele godine, kao i kupone koji mogu pomoći u smanjenju troškova vaše kupnje.
Za jeftinu registraciju imena domene, oni su sigurno jedan od najboljih izbora vani.

 • .com Domene: 8,88 USD godišnje
 • .neto Domene: 12,98 USD godišnje
 • .org Domene: 12,98 USD godišnje
 • .io Domene: 32,88 USD godišnje
 • .xyz Domene: 1,38 USD godišnje

Namecheap nudi mnogo TLD-ova iznad ovih izbora, pa je vrijedno pogledati.

Pogledajte najnovije popuste na Namecheap (do 46% popusta)

Cijene registracije privatnih imena domena

Svi koji posjeduju naziv domene trebaju se brinuti zbog svoje privatnosti. Registracija privatnog imena domene usluga je koju nude obje ove tvrtke. Bez ove zaštite, svatko može otići u javni imenik i zatražiti vašu domenu radi podataka koji mogu sadržavati vaš telefonski broj, ime i prezime i sve ostale podatke koji se mogu osobno identificirati i koje ste dali registraru..

Zlonamjerni akteri poput hakera mogu upotrebljavati te informacije za napad na vaše poslovanje, pretraživanje internetskih privatnih profila društvenih mreža ili čak integriranje tih podataka u strategije koje se koriste za napad na vašu web stranicu. Kradljivci identiteta također mogu zatražiti vašu domenu za iste informacije u pokušaju krađe vašeg identiteta. Ljudi koji profesionalno kupuju i prelistavaju vrijedna imena domena također vas ne mogu kontaktirati kod kuće ili tvrtke kako bi vas zastrašili kako bi mogli kupiti vašu domenu za manje od onoga što vrijedi!

Namecheap nudi besplatnu registraciju imena privatne domene kako biste sakrili svoje vjerodajnice od Whois upita, dok GoDaddy dodaje cijenu domene za istu uslugu. Namecheap je ovdje jasan pobjednik.

Klub domena s popustom GoDaddy

Ako planirate skupno kupiti domene, vrijedi razmotriti GoDaddy za registraciju jeftinog imena domena. Za 120 USD godišnje dobivate .com obnove za samo 8,29 USD godišnje.
Budući da Internet Marketer želi skupiti domene za kupnju PBN-ova ili čak kao globalni brend koji pokušava zaključati svaku moguću permutaciju vašeg imena domene, moglo bi vam biti vrijedno vremena da se pridružite klubu..

Ne postoji izravni ekvivalent s Namecheapom, mada se priča da Namecheap trenutno radi na njihovoj verziji iste ideje.

Korisničko iskustvo & Korisnička podrška

Cijena nije jedino što treba uzeti u obzir kada se odlučujete na Namecheap u odnosu na GoDaddy. Korisničko iskustvo i korisnička podrška ključni su čimbenik u vašem izboru.
Ako bilo koja tvrtka ima sučelje koje vam se ne sviđa ili nema API kompatibilan s programskim jezikom vašeg web programera po izboru, prelazak s jednom tvrtkom na drugu može u potpunosti prekinuti vaš tijek rada.

Evo nekoliko razloga zbog kojih neki korisnici preferiraju jednu tvrtku nad drugom. Kao i kod svih mišljenja na mreži, i vaša kilometraža može varirati.

GoDaddy korisničko iskustvo

GoDaddy

Pretražujući Internet, možete pronaći mnoštvo mišljenja o iskustvu kupca GoDaddyja.

GoDaddy kontra:

 • Čini se da se trenutna poslovna strategija GoDaddyja fokusira na prodaju, dajući kupcu širok izbor različitih opcija za dodavanje domeni, što usporava postupak kupnje.
 • Neki korisnici smatraju da je sučelje GoDaddyja općenito zbunjujuće ili frustrirajuće za upotrebu. Uobičajena je pritužba da je sučelje pretrpano i usredotočeno na prodaju drugih usluga klijentu umjesto na jednostavan pristup kritičnim informacijama.
 • Podrška za e-poštu i chat razumno reagira, ali neki se korisnici žale da tehničari i agenti za podršku koriste konzervirane odgovore i odgovore na pitanja samo općenitim rješenjima.
 • GoDaddy je kritiziran da zauzima stavove protiv privatnosti i slobode tako što je podržao Zakon o internetskom piratstvu (SOPA) i zabranio domene kupcima za hosting uvredljivih sadržaja..
 • Kupci koji su koristili GoDaddy-ov sustav aukcija domena glasno su se žalili zbog sjenovitih poslovnih praksi, problema sa aukcijama i drugih problema.
 • Neki recenzenti sumnjaju da je nekoliko kritičnih procesa na nadmetanju GoDaddyja potpuno automatizirano bez ikakvog nadzora ili ljudskog unosa, što je dovelo do problema s aukcijama i drugim značajkama na web mjestu.

Profesionalni profesionalci GoDaddy:

 • GoDaddy ima opsežnu i dobro obučenu mrežu i tim informacijske sigurnosti. Budući da posluju od 1997. godine, imali su relativno malo kršenja i sigurnosnih briga.
 • Stranica je opsežno dokumentirana i sadrži veliko spremište članaka s pomoći i jasne upute kupcima.
 • GoDaddy ima izvrsnu telefonsku podršku s brzim vremenima reakcije i pažljivim osobljem. Čini se da ga većina kupaca preferira nad inferiornom podrškom za e-poštu i chat uživo.
 • Kada su u pitanju TLD-ovi, GoDaddy ima opsežniji raspon domena najviše razine od bilo koje druge tvrtke. Većina TLD-ova prvi se izdaje na GoDaddy prije uvođenja u bilo koji drugi registar.
 • Paketi za hosting GoDaddyja su ponekad pristupačniji od Namecheapa, posebno imajući u vidu da je ograničeni hosting paket uključen u svaku kupnju domene.
 • Dobivate pristup 24/7 korisničkoj podršci putem telefona, kao i opcijama za chat
 • Pristojna baza znanja za često postavljana pitanja (FAQ), kao i živopisne i snažne forume

Korisničko iskustvo Namecheap

namecheap

Kupci Namecheap-a, općenito vrlo dobro ocijenjeni, zasigurno nemaju nekoliko nedostataka. Na Redditu i Stackoverflowu često se smatra jednim od najboljih mjesta za jeftino kupnje imena domene.

Proširenje imena:

 • Neki su se korisnici žalili na poteškoće sa sustavom automatske obnove, iako su ovi problemi riješeni ove godine.
 • Minimalistički dizajn web stranice znači da će neki korisnici koji preferiraju robusniju nadzornu ploču ostaviti željeni izgled barebonesova Namecheapa.
 • Namecheap izvještava o nešto nižem produžetku (99,8% ~) u odnosu na konkurenciju.

Pros:

 • Namecheap zauzeo je stavove za zaštitu privatnosti i za slobodu, za razliku od GoDaddy-ja, izlazeći protiv Zakona o internetskom piratstvu (SOPA)..
 • Minimalistički dizajn nadzorne ploče Namecheap-a jednostavan je za korištenje, jednostavan za čitanje i vrlo brz.
 • Robustan mehanizam prijedloga koji daje izvrsne ideje za alternativna imena domena.
 • Jednostavan postupak odjave bez unaprijeđenih značajki ili invazivnih rasprodaja.
 • Dojmljivo, DNS-ove Namecheap nikada nisu ugrozili hakeri, koliko znamo.
 • Prilično dobra korisnička podrška u cjelini
 • Pristojna baza znanja za često postavljana pitanja

Dodatne značajke i nadogradnje

Obje tvrtke ostvaruju dodatni profit od prodaje drugih usluga poput web hosting paketa i hostinga putem e-pošte za svoje klijente. Postoje neke razlike između to dvoje.

Dodaci za GoDaddy

 • Stručne usluge upravljanja CMS-om, sigurnosne revizije, migracije, upravljanje VPS-om, optimizacija Apache-a i niz drugih slučajeva korištenja sa 72-satnim vremenom obrade.
 • Office 365 od 8,49 USD mjesečno.
 • SSL certifikati počinju od 63,99 USD godišnje.
 • Web hosting od 2,99 dolara mjesečno.
 • WordPress hosting od 4,99 dolara mjesečno.
 • WHOIS usluga registracije privatnog imena domene uz doplatu na temelju TLD-a po izboru.
 • Mnogo više usluga koje se neprestano mijenjaju i postaju dostupnije.

Dodaci za imenik

 • Besplatni životni vijek ekvivalenta WHOIS-ovom zaštitniku GoDaddy-ja <- ovo je ogromno! To znači da dobivate WHOIS zaštitu privatnosti tako da nitko ne zna vaše ime i adresu
 • Besplatno e-mail prosljeđivanje.
 • Besplatni prilagođeni poslužitelji imena.
 • Dijeljeni, preprodavači, VPS i namjenski hosting paketi.
 • WordPress hosting za $ 1 u prvom mjesecu, počevši od 3,88 USD mjesečno nakon toga.
 • SSL certifikati počinju od 7,88 USD godišnje.
 • Premium DNS za 4,88 dolara godišnje.
 • Mnogo više usluga.

Web hosting

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir nakon kupnje domene jedne od ove dvije tvrtke je njihova web hosting ponuda. Istina je da jednu od tih domena možete povezati s bilo kojim web hostom, nije važno gdje ste je kupili. No, tu je i mala prednost što se tiče praktičnosti i korisničke usluge kada držite naziv domene i web hosting unutar iste tvrtke.

GoDaddy Hosting

 • Široka ponuda hostinga, od vrlo jeftine ekonomije pa sve do namjenskih poslužitelja
 • Uključeno je hosting e-pošte
 • Upravljani WordPress hosting od samo $ 1, ali ne može se uspoređivati ​​s nečim poput WP Engine-a
 • SSL se plaća, što je slaba strana. Možete prenijeti svoj vlastiti besplatni SSL, ali oni to čine poteškoćama
 • Usluge hostinga obično su prilagođene svim korisnicima, ali ne koriste cPanel na nekim hosting ponudama
 • Pogledajte sve recenzije GoDaddy hostinga ovdje – kao i GoDaddy Managed WordPress recenzije

Hosting s imenima

 • Namecheap ima neke smiješno jeftine cijene smještaja (sada snižene čak 50%)
 • Uključeno je hosting e-pošte
 • Oni su noviji u igri, tako da nisu iskusni u hostingu
 • Imajte namjensku ponudu za WordPress hosting, EasyWP – koji ima kombinirane recenzije
 • Korisnički administrativni paneli uopće
 • Ako imate jednostavno web mjesto, dobro je krenuti
 • Spustite se 50% ovdje

Zaključak

Ovisno o veličini vašeg projekta i vašem proračunu, varira najbolje mjesto za kupnju imena domena. Namecheap je jasan pobjednik za većinu kupaca, iako je GoDaddy možda privlačan izbor za korisnike koji žele kupiti velike domene. Obje su tvrtke puno bolje od konkurencije, vodeći industriju u inovacijama, stabilnosti, sigurnosti i cijenama.

Ovdje pronađite ponude za Namecheap ->

Ovdje nabavite GoDaddy ponude, 0,99 USD za prvu domenu ->

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map