Usporedba Amazon Web Services (AWS) i GoDaddy: Troškovi ili pogodnosti? Hosting – Usporedite cijene i planove – svibanj 2020

Usporedba Amazon Web Services (AWS) i GoDaddy: Troškovi ili pogodnosti? Hosting – Usporedite cijene i planove – svibanj 2020

Usporedba Amazon Web Services (AWS) i GoDaddy: Troškovi ili pogodnosti? Hosting – Usporedite cijene i planove – svibanj 2020

Usporedba Amazon Web Services (AWS) s GoDaddy-om je poput uspoređivanja jabuka i naranči.


Ili poput usporedbe svemirskog šatla (AWS) s komercijalnim avionom (GoDaddy). Oboje će vas dobiti po cijelom svijetu, ali jedan je način složeniji, s puno više potencijala, a drugi je vrlo pristupačan.

GoDaddy je pojednostavljen za početnike, Amazon Web Services (AWS) namijenjen je programerima i naprednim korisnicima. Na stranu, možete dobiti sve prednosti AWS ljestvice i cijene, ali uz upravljanu podršku ako odete s Cloudways.

Napomena: Od 2020. godine ovom vezom možete dobiti GoDaddy Upravljani WordPress hosting za samo 1 USD mjesečno (poseban kupon za upravljanje goDaddy WordPress hostingom). Ovo je ŠKATLJIVO DALJE i ne očekuje se da će trajati vrlo dugo.

AWS vs GoDaddy: Cijene

Kada uspoređujete cijene AWS-a i GoDaddy-a, ono što morate znati je da cijene drugačije.

GoDaddy naplaćuje fiksni mjesečni trošak, čak 1 USD mjesečno, s promotivnim cijenama.

AWS nudi više opcija – od minute i do fiksne cijene Amazon LIghtsail.

Jedna od ogromnih prednosti, Amazon zapravo nudi besplatno hosting za prvu godinu. Sada je to vrlo ograničeno rješenje besplatnog hostinga, ali izvrstan je način za početak.

AWS vs Godaddy: Značajke

Kao početnik, pokušajte sagledati ove AWS mogućnosti i nemojte se pretjerati:

aws hosting opcije

Dok je GoDaddy hosting malo jasniji:

opcije web hostinga godaddy

GoDaddy sada ulazi u više detalja nego samo ove tri mogućnosti, ali to pokazuje kako su usredotočene na prosječnu majku izrade web stranica.

Korisnička podrška

GoDaddy i AWS ciljaju dva različita tržišta, pa je i njihova podrška različita.

GoDaddy vodi svoju podršku prvenstveno putem telefona i oni se stvarno usredotočuju na pomoć malim poduzećima i vlasnicima osobnih web stranica.

AWS je namijenjen tvrtkama, tako da morate imati na umu podršku AWS-a, uz poslovna podrška koja dolazi od 100 USD mjesečno.

AWS nudi veliku podršku svojim proizvodima. Blogovi, poveznica s nama, forumi za raspravu, pomoć, razgovori u živo i podrška omogućuju svima da se povežu s predstavnikom.

GoDaddy ima internetsku pohranu, podršku za proizvode, podnosi ulaznice za podršku i prenosi domenu. Korisnička podrška s obje strane otprilike je jednaka, s različitim opcijama za vas. Teško je reći koji je bolji, jer nude znatno različite vrste podrške. Ako se trebate odmah povezati s nekim, AWS bi bila bolja opcija. Ako vam treba neka podrška za proizvode, GoDaddy bi bio bolji izbor.

Ubrzati

Oboje pružaju velike brzine za pokretanje vaše web stranice. Čini se da je brzina AWS-a veća od GoDaddy-ja jer se brže možete povezati s predstavnikom. Ako gledate brzinu kojom trebate da se pokrene vaša web stranica, GoDaddy ima određene brze brzine za pokretanje i pokretanje. Brzine ovise o vašim potrebama, ali oni će raditi na tome da vam stanu na put. Nijedna nije strašna opcija, pa će vam biti dobro s bilo kojom drugom. Ako tražite besplatnu pretplatu na AWS, brzina će biti puno sporija nego što će vam trebati.

Vrijednost

Ako si možete priuštiti cijenu AWS-a, vrijednost bi bila bolja. Budući da imate mnogo više prostora na disku s AWS-om, možda vrijedi viša cijena. Za nižu cijenu, GoDaddy ima bolju cijenu.

Možda nećete dobiti najbolje značajke uz GoDaddy, ali svakako je lakše na novčaniku. Sve ovisi o vašim potrebama kako biste ostvarili svoje ciljeve. GoDaddy ima prenesenih ili izbrisanih više domena, što znači da možete lakše izgubiti domenu svoje web lokacije. Ne morate se brinuti oko AWS-a.

Značajke

1TB propusne širine koju dobivate uz AWS omogućava vam puno brzine. 1TB prostora na disku koji ste dobili uz AWS izvrsna je značajka s AWS-om. GoDaddy ima neograničenu propusnost, tako da ne prelazite preko svoje širine pojasa. 100 GB prostora na disku

ipak nije idealno za pohranu podataka ako su informacije. Broj prijenosa u i iz GoDaddy-a znači da ćete naziv domene pronaći brže od AWS-a. Ako to učinite obrnuto, možete izgubiti i GoDaddy domenu brže. Čini se da više ljudi uživa u AWS-u u odnosu na GoDaddy, ali obojica nude izvrsne proizvode.

Uptime

AWS ima izvanredno vrijeme rada, nudi i do 100%.

GoDaddy ima gotovo isto, ali oni su na drugom mjestu sa 99,94%.

Web-lokacije koje hostira AWS rade dulje nego GoDaddy, ali razlika je gotovo beznačajna. Razlog je dijelom zato što GoDaddy istovremeno ugošćuje gotovo milijun različitih web mjesta. AWS ugosti manje od 3000 dnevno. To odstupanje neće uzrokovati rušenje vaše web lokacije na bilo kojoj web lokaciji. Dobićete gotovo jednake rezultate s oba, ali AWS je bolja opcija ako tražite bolje produženje rada.

Zaključak

Svi znaju GoDaddy, to je Wal-Mart hostinga. To je jeftiniji kraj (iako nije najjeftiniji dugoročni), čini posao sasvim u redu i ima dobru podršku. Sve rade na svoj način, ali GoDaddy je naviknut na to.

AWS je savršen za iskusne programere na webu i sisteme administratora, ali ne i za vaše svakodnevne vlasnike tvrtki. savršen hibrid koji vam omogućava najbolje od AWS brzine i cijene, u kombinaciji s korisničkom podrškom Cloudways, nova platforma za web hosting koja koristi AWS tehnologiju sa svojim internim IT timom kako bi se postigla najbolja šansa za vaš doplatak plus korisnička podrška.

Ako vas zanima uspoređivanje AWS-a s drugim pristupačnim računalom, pogledajte naš Amazon AWS i Bluehost post. Ili pogledajte naš Bluehost vs GoDaddy post kako biste vidjeli kako se ti domaćini proračuna uspravljaju!

Podsjetnik: Od 2020. godine ovom vezom možete dobiti GoDaddy WordPress hosting za upravljane usluge GoDaddy za samo 1 USD mjesečno (poseban kupon za upravljanje goDaddy Upravljanim WordPress hostingom). Ovo je ŠKATLJIVO DALJE i ne očekuje se da će trajati vrlo dugo.

Dnevnik ažuriranja

11. ožujka 2020 .: Pregled i male izmjene
2. rujna 2019.:
Ažurirani datum kupona, dodani podaci o Cloudways-u.
30. travnja 2018 .: Mala ažuriranja u cijelosti, uključujući cijene podrške za AWS. Čitljivije su zaglavlja.
25. veljače 2018 .: 
Uključen je poseban kupon za upravljanje WordPressom, kojim upravlja GoDaddy.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector