Najboljši ponudniki SSL certifikatov v letu 2019 (posodobljeno maj 2020)

Najboljši ponudniki SSL certifikatov v letu 2019 (posodobljeno maj 2020)

Najboljši ponudniki SSL certifikatov v letu 2019 (posodobljeno maj 2020)

SSL certifikat ni izbira – nuja.


Podatke uporabnika hranite varno.

V brskalnikih boste dobili zaščiten simbol “https”.

Še bolje – Google bo vaše spletno mesto nagradil z boljšimi uvrstitvami pri iskanju.

vodnik za SSL

Spletna varnost je nekaj, česar se danes in starost vsi hiper-zavedamo. V starih časih interneta se vam ni bilo treba preveč bati virusov in zlonamerne programske opreme. Dandanes se zdi, da se nekaj skriva v vsakem kotu spleta.

Na srečo, medtem ko hekerji poskušajo ukrasti naše podatke, obstaja veliko načinov, s katerimi lahko preprečimo, da bi se to zgodilo.

Ena najbolj učinkovitih in široko uporabljenih metod je uporaba SSL certifikatov. Danes se bomo potopili globoko v svet spletnega šifriranja in videli, kako je internet varen, še posebej pri prenosu občutljivih informacij.

Naredili bomo tudi primerjavo SSL potrdil, da vam bomo pomagali najti najboljši SSL certifikat in najboljši ponudnik SSL certifikatov za vas.

Kaj je SSL potrdilo?

Izraz SSL je kratica, ki pomeni varno plast vtičnice. To pomeni, da se vaši podatki razdelijo na različne koščke ali vtičnice, da se prepreči, da bi jih prestregla tretja oseba, na primer heker.

Način delovanja je, da gre za postopek v dveh korakih. Najprej se podatki šifrirajo, tako da se vložijo, nato pa je spletno mesto, s katerim komunicirate, preverjeno, da je resnično.

Če na primer kupujete nekaj iz spletne trgovine, je SSL potrdilo način, da se prepričate, da je spletno mesto preverjeno in da ni navidezna stran, ki jo je postavil heker.

Zakaj kupiti SSL potrdilo?

Tehnično gledano vsako spletno mesto, ki želi zagotoviti, da je varno, mora uporabiti šifriranje SSL.

Tako boste zagotovili, da se strani ne bodo okužile ali poškodovale hekerja, zaradi česar bodo vsi, ki obiščejo to spletno mesto, ogroženi.

Na spletna mesta lahko dobimo več različnih vrst certifikatov (v katere bomo vstopili malo prej), kar pomeni, da ne bodo vse strani šifrirane na enak način.

Na primer, lahko nekdo, ki vodi blog, izbere poenostavljeno različico, saj se ne ukvarja z občutljivimi informacijami, vendar bi morala vsaka spletna trgovina imeti napredno šifriranje, da se zagotovi, da se podatki o strankah ne bodo kršili..

Prednosti uporabe SSL certifikatov

Če ste upravljavec spletnega mesta, obstaja veliko razlogov, da bi morali kupiti in uporabiti SSL certifikate. Poleg očitnih prednosti varovanja vas in vaših obiskovalcev lahko SSL ponudi tudi te prednosti.

  • Strokovno drži: Ključna razlika med amatersko stranjo in profesionalno je obstoj certifikata. Torej, če želite, da jemljete resno kot poslovno ali spletno blagovno znamko, potem morate stopiti korak naprej.
  • Zmanjša stopnjo obiskov ene strani: ko bodo ljudje ugotovili, da vaše spletno mesto ni varno, bodo odšli čim prej. Če želite obdržati svoje občinstvo, morate poskrbeti, da bodo imeli prijetno izkušnjo.
  • Preprečuje označevanje: če se vaše spletno mesto zlomi, ker nimate SSL certifikata, vas iskalniki lahko označijo za nevarne, protivirusni programi pa uporabnikom lahko prepovejo obisk vaše strani. Ko poskušate zgraditi spletno prisotnost, je to lahko za vas velika ovira.
  • Ponuja zaupanje: tudi če stranke ne poznajo vaše blagovne znamke, ko vidite, da ima stran visoko šifriranje, jim pokaže, da ste varni in da jim lahko zaupate občutljive podatke.
  • Izboljša uvrstitev: vaše mesto v iskalniku lahko poveča ali prekine vašo spletno prisotnost, višja raven varnosti pa vam bo pomagala pri višjih rezultatih iskanja, tako da boste lahko prehiteli konkurenco.

 

Vrste certifikatov SSL

Kot smo omenili, obstaja več različnih sort SSL certifikatov, pri čemer je vsaka določena z nizom parametrov, ki jih morate izpolnjevati.

Čeprav vsi certifikati nudijo vašo spletno stran zaščitno raven, lahko le nekateri (na primer EV SSL) zagotavljajo, da so vsi podatki šifrirani in dostopni hekerjem. Tu so najpogostejše vrste potrdil, ki jih najdete.

Preverjanje domene SSL

Če imate spletno mesto na nizki ravni (na primer blog) in ne obdelujete občutljivih informacij, je DV SSL morda odlična možnost. Je sorazmerno poceni in ga je enostavno najti, vendar ne nudi toliko zaščite.

Razlog, da je to potrdilo najmanj varno, je, da ne zahteva nobenega potrjevanja ponudnika SSL. To pomeni, da vam kot lastniku spletnega mesta ni treba preveriti vseh podrobnosti vašega podjetja, preden pridobite potrdilo.

To je tudi razlog, da jih je tako enostavno dobiti, saj gre za veliko bolj poenostavljen postopek odobritve.

Validacija organizacije SSL

Naslednji korak nad DV SSL je potrjevanje organizacije. Če želite pridobiti tovrstno potrdilo, morate navesti preverljive podatke o svojem fizičnem poslu, na primer naslov in telefonsko številko.

Ta vrsta certifikata je idealna za organizacije, ki imajo mesto opeke in malte, pa tudi mesto. Kljub temu še vedno ne priporočamo, da se ukvarjate z občutljivimi informacijami, kot so kreditne kartice.

Podaljšana validacijska SSL

To je najvišja raven varnosti, ki jo lahko imate, in je potrebna za vsako spletno podjetje, ki se ukvarja s transakcijami, imenovanimi e-trgovina. Če torej upravljate spletno trgovino ali bančni sistem, potrebujete EV SSL. Ta vrsta potrdila zahteva strogo oceno s strani organa, ki vam ga posreduje.

Šele ko opravite vse postopke preverjanja, lahko pridobite odobritev. Drugi bonus za pridobitev statusa EV SSL je, da bo vaše spletno mesto v naslovni vrstici navedeno z zelenim simbolom ključavnice.

To obiskovalcem pokaže, da je vaše spletno mesto čim bolj varno in zaščiteno. Na koncu je to najboljši SSL certifikat, ki ga lahko kupite.

Wildcard SSL

Spletna mesta večinoma nimajo enake stopnje šifriranja za vsako stran. To je zato, ker je to lahko drago in zamudno.

Vendar je preprost način, kako to premagati, pridobiti Wildcard SSL certifikat, ki vam omogoča šifriranje vseh poddomena z vašega osnovnega mesta.

Na primer, če je vaša standardna domena www.mysite.com, potem lahko dobite potrdilo Wildcard, ki zajema vse poddomene, kot so blog.mysite.com, mail.mysite.com in tako naprej. Običajno morate samo preveriti, ali so te poddomene del vašega celotnega spletnega mesta, v nekaterih primerih pa boste morda morali pridobiti ločene naslove IP, če želite pridobiti odobritev.

Na splošno so potrebni Wildcard SSL tisti, ki upravljajo s številnimi poddomenami in želijo biti čim bolj preprosti..

Kako lahko dobite SSL potrdilo?

Najprej SSL certifikate dajo samo nekateri ponudniki, zato jih morate poiskati, preden lahko začnete. Prešli bomo seznam najboljših prodajalcev in tam, kjer jih boste našli pozneje

Pomembno pa je vedeti, da certifikata ne morete dobiti od koder koli.

Običajno organ za potrdila od spletnega mesta zahteva tri ravni informacij, ki zahtevajo šifriranje SSL. Glede na vrsto potrdila, ki ga dobite, boste morda morali navesti več ali manj informacij, ki jih želite preveriti.

IP naslov

Zaradi varnosti lahko za en naslov IP ustvarite samo eno potrdilo. Ponovno lahko Wildcard SSL zajema tudi poddomene, vendar morate za primarno domeno imeti preverljiv IP. Če domene nimate, zanj ne morete dobiti potrdila.

Zahteva za potrdilo in podpis (CSR)

To je splošen izraz za šifrirano obliko, ki lahko vsebuje občutljive informacije. CSR se uporabljajo v različne namene, vključno s prijavo za SSL potrdilo. Količina informacij, ki jih posredujete, je odvisna od organa in vrste potrdila, ki ga želite.

Najpogostejši podatki vključujejo fizični naslov, imena podjetij, kraj in državo porekla.

V mnogih primerih ima organ za potrdila (CA) obrazec CSR, ki ga lahko izpolnite, včasih pa ga boste morda morali izdelati tudi sami. Na splošno, če so naštete informacije točne in preverljive, potem ne bi smeli imeti težav z odobritvijo.

WHOIS zapis

Če s tem izrazom niste seznanjeni, se podatki WHOIS nanašajo na podatke, ki so navedeni za lastnika določene domene. Ko kupite domeno, morate navesti podatke, kot so ime in kontaktni podatki, tako da lahko vsakdo, ki poskuša najti lastnika spletnega mesta, to stori hitro in enostavno.

Če bo zaprosil za SSL potrdilo, bo CA preverjal podatke na obrazcu CSR z WHOIS zapisom in se prepričal, ali se ujemajo.

Če se iz nekega razloga ne ujemajo, morate podatke WHOIS prilagoditi tako, da odražajo trenutne informacije, navedene na obrazcu CSR. V nasprotnem primeru ne boste odobreni.

Kaj je LetsEncrypt?

Ko prejmete SSL certifikat, se običajno dopisuje med vami in ponudnikom ročno. Vendar je LetsEncrypt avtomatizirana storitev, ki vse to naredi za vas brez človeškega posredovanja.

Celoten postopek je malce tehničen, vendar je koristnost takšnega sistema ta, da lahko vse deluje precej bolj gladko in še vedno zagotavlja vse preverjanje in preverjanje pristnosti brez kakršnih koli težav.

Ker program deluje samo, če je spletno mesto preverjeno, se niti ponudniku SSL niti prosilcu ni treba bati, da sistem omogoča napake ali luknje v varnosti.

Kdo zagotavlja SSL potrdila?

Tam je kar nekaj CA-jev, na katerih lahko kupite certifikat, nekateri pa so bolj znani kot drugi. Prepričati se morate, da so zakoniti organi, da bo vaše potrdilo veljavno in uporabno.

Dva največja organa tam sta Comodo SSL in Verisign, zato jih lahko preverite, če želite pridobiti certifikat.

Obstaja še en način nakupa SSL certifikatov in to prek vašega ponudnika gostovanja. Večina spletnih gostiteljev ponuja SSL kot storitev, kar pomeni, da ravnajo z vsemi dokumenti in zagotavljajo, da vse poteka brez težav. So dejansko posrednik med vami in organom izdaje.

Toda zakaj bi šli skozi svojo storitev gostovanja? Glavna prednost tega početja je, ker ima spletni strežnik vse informacije, ki jih potrebujete za preverjanje svojega spletnega mesta.

Podatke WHOIS, IP naslov in druge podrobnosti je mogoče zagotoviti in preveriti prek gostitelja, kar celoten postopek poenostavi. V mnogih primerih spletni gostitelji ponujajo to storitev brezplačno ali po majhni ceni, tako da je na koncu dobro udobje.

Najboljši ponudniki SSL certifikatov

Da bi lažje začeli kupovati potrdilo SSL, je tukaj seznam osmih spletnih organov za potrdila. Vsak vam lahko zagotovi vrsto zaščite SSL, ki jo potrebujete, in so vsi visoko ocenjeni za varnost.

1. Comodo SSL

Ta CA je uvrščena med prvo mesto na svetu, zato je fantastično mesto za pridobitev vašega potrdila. Zaradi tega je to podjetje tako učinkovito, saj nudijo 256-bitno šifriranje in jim zaupajo vsi brskalniki.

Ne samo to, ampak Comodo SSL ponuja obilo tehnične podpore in garancijo v višini 250.000 USD, če je vaše spletno mesto vlomljeno. Letna cena za certifikat EV SSL znaša 249 dolarjev.

2. IdenTrust

Ta organ je dobro poznan na številnih bančnih spletnih mestih, zato veste, da je odlična izbira. Tu še vedno dobite 256-bitno šifriranje in veliko podpore.

IdenTrust uporablja tudi napreden algoritem za dodatno povečanje varnosti. Najboljše od vsega je, da so cene veliko bolj razumne, saj večina potrdil stane okoli 100 do 150 dolarjev na leto.

3. Symantec

Čeprav so cene pri tem ponudniku precej višje od nečesa, kot je IdenTrust, dobite neverjetno zaščito in tudi zgledno garancijo.

Večina EV SSL certifikatov je zavarovanih do 1,5 milijona dolarjev, lahko pa stanejo več kot 1000 dolarjev na leto. Kot pri ostalih, tudi Symantec ponuja 256-bitno šifriranje.

4. GoDaddy

Večina ljudi se zaveda tega Godaddyja, običajno pa je to zato, ker želijo pridobiti domeno ali gostiti spletno mesto. Vendar pa ta internetna elektrarna ponuja tudi SSL certifikate in so veliko bolj dostopni kot konkurenca. Cene se gibljejo od 69 do 300 dolarjev.

5. GlobalSign

Če želite dodatno zaščito za svoje spletno mesto, ne da bi morali plačati previsoke cene, je GlobalSign odlična možnost. Ponuja 2048-bitno šifriranje v prihodnosti, pa tudi programe, ki zaznajo lažno predstavljanje. Najboljše od vsega je, da se lahko za eno domeno prijavite za samo 249 USD na leto.

6. Digicert

Digicert je še en CA, ki ponuja 2048-bitno šifriranje, kar pomeni, da je kot nalašč za kakršne koli spletne poslovne transakcije. Čeprav ta ponudnik ni tako znan kot nekateri drugi, jih je vredno preveriti. Cene se za certifikate Digicert letno gibljejo od 175 do 595 dolarjev. S svojimi certifikati zagotavljajo tudi neomejeno licenco strežnika.

7. Certum

Če imate proračun in ne potrebujete visokih stopenj šifriranja, bi to lahko izbrali odličen CA. Čeprav ponuja samo 128-bitne certifikate, je to več kot dovolj za spletna mesta, ki nimajo opravka z občutljivimi podatki. Tudi cene so veliko bolj dostopne in se gibljejo od 23 do 299 dolarjev na leto.

8. Zaupanje

Ta CA ponuja 2048-bitno šifriranje kot tudi relativno dostopne cene. To je odlična možnost za vsa spletna podjetja, ki želijo dodatno zaščito, ne da bi morali plačati veliko več. Cene se gibljejo med 180 in 575 dolarji na leto, pri čemer je EV SSL na spodnjem koncu spektra.

9. Geotrust

Geotrust ponuja oba SSL potrdila, ki omogočajo 256-bitno šifriranje. Ponujajo tudi podpisovanje kode, ki je način uporabe digitalnega podpisa, ki temelji na certifikatu, za podpis izvršljivih datotek in skript, da bi preverili identiteto avtorja in zagotovili, da koda ni bila spremenjena ali poškodovana, saj jo je podpisal avtor, kar očitno nudi dodatno raven varnosti. SSL certifikati, ki jih ponuja Geotrust, se gibljejo od 149 do 745 dolarjev.

10. Hitro SSL

Rapid SSL je hčerinsko podjetje Geotrust-a in je zagotovo bolj ugodna proračunska možnost v primerjavi z matičnim podjetjem. Imata dve možnosti, ki ju imajo RapidSSL certifikati, ki obljubljajo »Secure a ena domena z močno šifriranjem. ” za 59 dolarjev Druga možnost so RapidSSL certifikati, ki označujejo »Secure neomejeno poddomena z močno šifriranjem. ” za 249 dolarjev. Ponujajo 10.000 USD garancije in ponujajo tudi do 256-bitno šifriranje. Še ena zanimivost tega spletnega mesta je, da vam omogoča preprosto primerjavo ponudbe z nekaterimi drugimi voditelji, kot so Godaddy, Globalsign in Comodo SSL tukaj.

11. Thawte

Podobno kot Geotrust Thawte ponuja tako SSL certifikate kot tudi podpisovanje kode. Njihove možnosti se gibljejo med 149 in 299 dolarjev na leto, kljub temu pa ponujajo tudi možnost, da za doplačilo dodate nadomestni SSL. Njihova možnost SSL123 se začne pri 149 USD, vendar seže do 745 USD, če se odločite dodati nadomestni znak. Njihov spletni strežnik SSL se začne pri 199 USD, z dodatkom nadomestnega SSL pa se poveča na 599 USD. Ponujajo do 256-bitno šifriranje in 30-dnevno garancijo vračila denarja. Njihove garancije so se gibale tudi med 500.000 in 1.500.000 dolarjev.

12. Omrežne rešitve

Omrežne rešitve so spletna mesta, ki nudijo skoraj vse, kar potrebujete pri ustvarjanju spletnega mesta, očitno tudi SSL certifikate. Ta ponudnik ima 5 možnosti, od 59,99 $ z dvoletnim mandatom do 579 USD z dvoletnim obdobjem. Ponujajo “garancije”, ki segajo od 10.000 do 1.000.000 dolarjev.

Druga vprašanja glede SSL certifikatov

Čeprav je nujno, da razumete osnove SSL in kako se vse to združi. Ker je to “najboljši vodnik”, vam moramo zagotoviti nekaj dodatnih informacij, ki so lahko koristne pri iskanju SSL-ja in kako lahko deluje na vašem spletnem mestu. Glede na to je tu še nekaj, o čemer morate razmišljati pri šifriranju vaših podatkov.

Počasnejša hitrost nalaganja

Morda ste opazili, da se ob obisku oddelka za nakup blaga na spletnem mestu traja nekoliko dlje kot na ostalih straneh. To je zato, ker šifriranje začne veljati sekundo ali dve. V bistvu se zgodi, da stran s certifikatom “stresa roke” z računalnikom gostujočega uporabnika.

To zagotavlja, da je povezava stabilna in varna in ne bo dovolila nobenim tretjim osebam, da bi zaslišali in poiskali občutljive podatke.

Iztek certifikata

Kot smo omenili na seznamu ponudnikov, so cene SSL certifikatov naštete letno. To pomeni, da mora vsako spletno mesto, ki je certificirano, vsako leto plačevati, da je vse posodobljeno in aktualno. To tudi pomeni, da če obiščete spletno mesto, ki mu je potekel certifikat, to ni tako varno.

Običajno vam bo vaš brskalnik ali protivirusna programska oprema povedal, ali je tako, in odvisno od vas, ali se odločite, ali želite nadaljevati. Za svoj denar ne bi pod nobenim pogojem.

Podatki o zeleni ključavnici

Kot smo že omenili, bodo spletna mesta z zaščito SSL v naslovni vrstici imela zeleno ključavnico. Spletno mesto bo navedeno tudi kot https in ne kot standardni HTTP. Prav tako morate vedeti, da s klikom na zeleno ključavnico prikažejo vse javne informacije.

Te informacije se nanašajo tako na podjetje, ki je lastnik spletnega mesta, kot tudi na certifikat. To je še en način, da obiskovalci preverijo varnost katere koli strani, ki jo obiščejo. Če torej spletno mesto nima zaklepanja, potem morate biti pozorni.

Namestitev certifikata

Pri prijavi za potrdilo je treba upoštevati, da ga morate namestiti na svoje spletno mesto. To je še en razlog, da si ljudje radi omislijo svojega spletnega gostitelja, saj gostitelj običajno ponuja to za vas.

Če imate spletno mesto, ki je na skupnem spletnem strežniku, tako ali tako ne boste imeli neposrednega dostopa do njega. To je pomembno, da ne pozabite, da slučajno ne plačate nečesa, česar sploh ne morete uporabiti.

Postopka HTTP

To se lahko zgodi ali pa se ne zgodi, vendar narašča ideja, da je treba vse spletne dejavnosti zavarovati s pomočjo SSL-ja. To pomeni, da bodo spletna mesta, ki nimajo certifikata, odstranjena iz iskalnikov ali v celoti ukinjena.

Razlog za to je, da bo internet z zahtevo za certifikate na splošno postal bolj varno mesto, toda dejstvo je, da je težko izvajati tako obsežno strategijo, zlasti če upoštevamo širok obseg interneta.

Kot kaže, lokalni zakoni in predpisi določajo, za katere vrste spletnih mest je treba imeti potrdila SSL. Trenutno samo tiste, ki so razvrščene kot spletno mesto s kotacijo, ali katere koli strani, ki se ne ukvarjajo s podatki o strankah, ne potrebujejo šifriranja SSL..

Ena največjih težav, ki zahtevajo takšno zaščito, je ta, da lahko stane veliko denarja. Plačevanje nekaj sto dolarjev na leto je lahko za nekatera spletna mesta prepovedano, še posebej, če morajo upravljati več domen ali IP naslove.

Mogoče bi se, če bi se stroški znižali, lažje ukiniti vsa nezavarovana spletna mesta, zanimivo pa bo videti, kako se vse to združi.

Zaključek

Kot lahko vidite, je med pregledovanjem SSL certifikatov treba upoštevati veliko stvari. Na splošno so vsi odgovorni za to, da je internet varno. To pomeni, da morate, če gostujete na spletnem mestu, čim prej šifrirati.

Na srečo trenutna razširjenost SSL certifikatov, skupaj z enostavnim načinom opažanja varnega spletnega mesta, pomeni, da je večina ljudi lahko na spletu, ne da bi se okužili s kakšno zlonamerno programsko opremo.

Običajno se težava pojavi pri obisku nezaščitenega spletnega mesta ali prenosu nečesa iz nezavarovanega vira. Tako ni nobenega resničnega razloga, da bi se med brskanjem po spletu počutili nevarno.

Upajmo, da je ta vodič odgovoril na vsa vaša vprašanja v zvezi s SSL certifikati in upamo, da vam je pomagal najti najboljšega ponudnika SSL certifikatov za vas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector