Дреамхост вс А2 хостинг: шта је боље? Хостинг – Упоредите цене и планове – мај 2020

Дреамхост вс А2 хостинг: шта је боље? Хостинг – Упоредите цене и планове – мај 2020

Дреамхост вс А2 хостинг: шта је боље? Хостинг – Упоредите цене и планове – мај 2020

Ми имамо бесконачну мисију да вам донесемо прегледе свих веб локација са веб локацијама и кажемо вам које од њих имају најбоље функције и предности свих. У сваком оброку погледамо два домаћина и видимо како се слажу на разне начине, тако да можете видети који је јасни победник. У овом случају гледамо Дреамхост и А2 хостинг. Обоје су специјализовани за стандардни хостинг, што значи да правите веб локацију на њиховим серверима. Као такви, сваки од њих има предности и недостатке, па размотримо их и видимо који ће од њих бити на врху.


Цене

Као и код било које врсте услуга, цена може бити ограничавајући фактор. Ако не можете да приуштите да платите за вашу веб локацију, онда није важно какве карактеристике или функционалност добијате, тако да увек прво погледамо то. Без обзира на то, вредност може да игра огромну улогу у вашој одлуци, посебно када два домаћина имају сличне структуре цена као што је ова. И А2 и Дреамхост су релативно јефтини, тако да не би требало да правите избор на основу укупних трошкова. Ево шта можете очекивати од сваког од њих.

Дељени хостинг А2

 • Лите: 3,92 УСД месечно (тада постаје 7,99 УСД)
 • Свифт: 4,90 УСД месечно (тада постаје 9,99 УСД)
 • Турбо: 9,31 УСД месечно (тада постаје 18,99 УСД)

Заједнички хостинг из Дреамхоста

 • 10,95 УСД месечно
 • 9,95 УСД месечно када се наплаћује током целе године (119,40 УСД)
 • 7,95 УСД месечно када се наплаћују током три године (286,20 УСД)

Хостинг А2 ВПС

 • Неуправљано: 5,00 УСД месечно
 • Управљани (без приступа роот-у): $ 32,99
 • Језгро (са приступом роот-у): $ 32,99

Дреамхост ВПС хостинг

 • Основни план: 15 УСД месечно
 • Надограђени план: 30 УСД месечно
 • План од 4 ГБ РАМ-а: 60 УСД месечно
 • 8 ГБ РАМ плана: 120 УСД месечно

А2 наменски хостинг сервер

 • Семи-Дедицатед: 9,31 УСД месечно (тада постаје 18,99 УСД)
 • Неуправљан Флек: 99,59 УСД месечно (тада постаје 119,99 УСД)
 • Управљани Флек (без приступа роот-у): 141,09 УСД месечно (тада постаје 169,99 УСД)
 • Цоре Флек (са приступом роот-у): 141,09 УСД месечно (тада постаје 169,99 УСД)

Дреамхост наменски хостинг сервер

 • Четири језгра плана: 149 УСД месечно
 • Дванаести основни план: 229 УСД / месец

Као што видите, они имају планове за хостинг за све врсте потреба које имате. Обоје нуде и цлоуд хостинг решења, а Дреамхост такође има ВордПресс функционалност. Упознаћемо детаљније о томе које функције долазе уз сваки план, али када погледамо основни пакет, А2 има више могућности него Дреамхост. Разлог за то је што Дреамхост има само један план, тако да добијате све најбоље карактеристике без потребе да касније надоградите низ цесту. Као такав, најбољи начин да се упореде ова два би био да се види како се А2-ов Турбо план поставља у односу на стандардни Дреамхост-ов план. У том случају, Дреамхост се извија на врху.

Победник: Дреамхост

Гаранција поврата новца

Једна ствар која би требало да долази уз било који план хостинга је могућност да одустанете ако се предомислите. Будући да изградња веб странице захтева време и морате да се ослоните на разне програме и алате да бисте то остварили, не желите да се заглављате у плаћању нечега што не функционише добро. Ако плаћате за то месечно, то можете лако отказати, али ако уплаћујете уназад годину или више дана, можете вратити велики новац ако се предомислите.

Срећом, многе хостинг услуге нуде гаранцију поврата новца, тако да ако се то икада догоди, не морате бринути о губитку своје инвестиције. У овом случају, А2 долази са прилично стандардном гаранцијом од 30 дана, док вам Дреамхост даје 97 дана да се предомислите. Ово је прилично импресиван посао, јер такође показује колико Дреамхост верује у свој производ.

Победник: Дреамхост, дугим хицем

Подршка муштеријама

Када говоримо о вредности, не желимо да гледамо само бројеве и податке. Разлог за то је што толико информација можете добити само из ствари као што су простор за складиштење и продужење радног времена. Као такав, верујемо да је једна од најбољих мера пословања колико добро можете да ступите у контакт са њима ако нешто пође по злу и треба вам помоћ да то поправите. Да бисте добили свеобухватнији преглед сваке корисничке оцјене корисничких услуга, раздијелите је на четири главне категорије: телефон, цхат, е-пошта и форуми. Ево шта смо пронашли.

Телефонска подршка

Као и гаранција за повраћај новца, сваки угледни посао увијек би требао бити доступан преко телефона. Ово је најосновнији облик комуникације ових дана, због чега је толико забрињавајуће да Дреамхост не нуди као метод за контакт са чланом подршке. У ствари, ако желите да вас поново позову, морате плаћати додатних 14,95 УСД месечно за привилегију. За компанију која се поноси изврсношћу (бар на основу њихове веб локације), помислили бисте да оваква врста услуге не би била тако недоступна.

Победник: А2

Уживо ћаскање

Иако је разговор са неким телефоном прилично подразумевани начин комуникације, данас је много лакше и корисније користити функцију за ћаскање уживо. На овај начин не морате да чекате на чекању и још увек можете да решите свој проблем у реалном времену, уместо да чекате одговоре на е-пошту. Срећом, обје хостинг странице нуде ову могућност, мада је А2 углавном бољи од повратка од Дреамхоста. То, међутим, зависи од доба дана, па ако покушавате да дођете до некога у вршно доба, на Дреамхост ћете морати да сачекате мало дуже.

Победник: А2

Емаил

Упоредо са телефонском подршком, ово је подразумевана поставка за све веб локације на мрежи. Да ово недостаје, озбиљно бисмо сумњали да ли је услуга легитимна или не. Оба домаћина имају систем улазница за е-пошту и обојици је потребно исто време да одговоре. Једна ствар на којој се Дреамхост поноси јесте да је сваки од њихових чланова особља за подршку прави Дреамхост-ов запосленик, а не људи који раде у позивном или емаил центру. Не можемо рећи колико је та тврдња валидна, али чини се да је тачна. Без обзира на то, обе веб странице се прилично добро враћају на е-пошту брзо и ефикасно.

Победник: кравата

Форумс

Коначно, за оне који воле да уче како напредују, корисно је имати приступ базама података које прелазе уобичајена питања и решења како бисте могли самостално смислити ствари, а не да разговарате са било ким. Оба домаћина имају пристојну услугу форума, али Дреамхост иде даље и даље од њих са додатним водичима и екранима за учење. Највећи део А2 покрива само основни материјал, док Дреамхост решава сложеније проблеме који могу настати на вашој веб локацији. Као резултат, Дреамхосту морамо дати благу предност.

Победник: Дреамхост

Брзина

Још једна ствар о којој треба размотрити колико вредност иде брзином којом се ваша веб локација учитава. Ових дана корисници не желе да проведу више од неколико секунди чекајући одредишну страницу, тако да ако ваш домаћин не испоручује велике брзине, могли бисте изгубити пуно пословања.

Ово је једна арена у којој А2 успева, јер се сервис поноси тиме што је један од најбржих домаћина тамо. Морамо се сложити, иако морате да добијете више премијског пакета да бисте постигли тако невероватне резултате. Без обзира на то, морамо рећи да оба домаћина имају пристојне резултате. То смо открили за обоје. Као напомену, ово се бави стандардним хостинг плановима, тако да може мало варирати од осталих опција као што су ВПС или наменски сервери.

А2 хостинг

 • Најбоље време: 30мс
 • Најгоре време: 10 сец
 • Просек: 9 сец

Дреамхост

 • Најбоље време:24 сец
 • Најгоре време:34 сец
 • Просек:10 сец

Као што видите, А2 има јасну предност са просечном брзином која је знатно мања од Дреамхоста, чак и када се гледају најбоља времена учитавања. Све у свему, ако желите да ваша веб локација буде брза, онда би А2 требао бити ваш најбољи избор.

Победник: А2

Прекид / Уптиме

Уз брзину, продужење рада је још једно кључно мјерило које показује здравље и виталност домаћина. С обзиром да не желите да се веб локација поквари због проблема са сервером или мрежом, желите да ваша оцена буде што ближа 100%. У неким случајевима понекад можете добити гаранцију са веб локације (као што је случај са Дреамхост-ом), што значи да ако дође до прекида рада, онда имате право на кредит на сајту за сваки дан који се догоди. Дреамхост нуди такву гаранцију, али А2 не. Ево просека за оба.

 • А2 хостинг: 98%
 • Дреамхост:98%

Генерално, Дреамхост има нешто више замаха од А2, али с обзиром на чињеницу да веб локација нуди 100% гаранцију значи да им морамо дати предност.

Победник: Дреамхост

Карактеристике

Коначно, ући ћемо у густоћу сваког домаћина и показати вам шта добијате са могућностима вашег плана. Пошто смо већ прешли већину важних ствари, ми ћемо их само описати тако да можете сами да упоредите.

Дељени хостинг А2

 • Лите план: 1 веб страница, 5 база података, неограничено складиштење, бесплатни ССЛ
 • Свифт: Неограничено веб локација, складиштење и базе података, бесплатни ССЛ
 • Турбо: Неограничено веб локација, складиште података, базе података и брзина Турбо (до 20 пута бржа)

Заједнички хостинг из Дреамхоста

 • Стандардни план: бесплатни домен, неограничено складиштење, пропусност и базе података, бесплатни ССЛ

Хостинг А2 ВПС

 • Неуправљано: 1 језгра, 20 ГБ меморија, 512МБ РАМ-а
 • Управљено: 4 језгра, меморија од 75 ГБ, 4 ГБ РАМ-а
 • Језгро: 4 језгра, складиштење од 75 ГБ, 4 ГБ РАМ-а (плус приступ роот-у)

Дреамхост ВПС хостинг

 • Први план: 1ГБ РАМ-а, 30ГБ Стораге, неограничена пропусност и домени
 • Други план: 2 ГБ РАМ-а, складиште од 60 ГБ, неограничена пропусност и домени
 • Трећи план: 4ГБ РАМ-а, 120ГБ стораге, неограничена пропусност и домени
 • Четврти план: 8 ГБ РАМ-а, 240ГБ складиштења, неограничена пропусност и домени

Закључак

Све у свему, ако тражите брзину и једноставност коришћења, А2 хостинг је вероватно боља опција. Може се користити и са Линуком и са Виндовсом (иако је цена на Виндовс мало другачија), а контролна табла је широко популаран цПанел, док Дреамхост има власничку верзију. Међутим, ако тражите нешто мало меснато или желите развити неке веб странице високог нивоа, онда је Дреамхост најбоља понуда. На крају, морамо рећи да доња линија уноса А2 чини укупну бољу опцију.

Победник: А2 хостинг

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector