Намецхеап вс ГоДадди Ревиев Хостинг – Упоредите цене и планове – мај 2020

У данашњем савременом свету никада није било лакше направити и поставити веб страницу. Без обзира да ли сте мали посао који жели да посегне за својим купцима или желите да покренете специјални блог како бисте зарадили, креирање веб странице је нешто што готово свако може да под условом да зна где да погледа..


Нажалост, с обзиром на то да постоји велика препуност различитих хостинг страница, тешко је одредити који је најбољи за ваше потребе. Иако не можемо све да их упоредимо одједном, то ћемо учинити са два најбоље оцењена домаћина данас; Намецхеап и Годадди.

Упоређујући ова два домаћина, измерит ћемо их према истим карактеристикама и предностима, као и показати који је бољи за вас, у зависности од ваших потреба.

Цене

Што се тиче трошкова, најважније је обратити пажњу на то колико је потребно регистровати нови домен. Иако могу бити и друге надоградње које су укључене у израду веб локације, да би ствари биле једноставне, само ћемо погледати цену домена као и обнову. Под претпоставком да желите да ваша веб страница буде активна дуже време, мораћете да је обнављате сваке године како бисте је одржавали уживо и доступном.

Намецхеап

 • Вредност пакета: 9,88 УСД за постављање, са обнављањем на 38,88 УСД након прве године
 • Професионални пакет: 19,88 долара за прву годину и 78,88 долара за обнављање
 • Ултимате пакет: 29,88 долара за постављање и обнављање коштају 129,88 долара годишње
 • Бусинесс Про: 19,88 УСД месечно

Годадди

 • Економија: 1 УСД месечно / тада 7,99 УСД
 • Делуке: 5,99 УСД месечно / тада 10,99 УСД
 • Крајњи: 9,99 УСД месечно / тада 16,99 УСД

Победник: Намецхеап је можда скупљи унапред, али ако планирате да веб локацију будете годинама уназад, уштедјет ћете новац штедећи се с овим домаћином.

Подршка муштеријама

Чак и ако сте технолошки гуру, неизбежно ће бити времена када ћете морати да се обратите подршци да бисте решили проблем. Имајући то у виду, неопходно је да домаћин обезбеди довољно канала да бисте их контактирали са било којим проблемима, као и да вам се што пре вратимо. Постоје три главне врсте корисничке подршке, па погледајмо шта нуде ти домаћини.

24/7 Приступ

У овом случају, Намецхеап вам омогућава да их контактирате у било ком броју дању или ноћу, укључујући викендом. Што се тиче Годадди-а, они одговоре само на питања од понедељка до петка, што значи да, ако наиђете на проблем током викенда, морате сачекати да га решите.

Победник: Намецхеап, из очигледних разлога.

Уживо ћаскање

Да би вам помогли да решите свој проблем у реалном времену, многи домаћини ће понудити бесплатну собу за ћаскање у којој можете затражити помоћ и одмах добити одговор. И Намецхеап и Годадди имају значајке за цхат уживо, али Намецхеап је доступан 24/7 и не треба дуго да се повежете. Са Годадди-ом имају одређене сате у којима можете да учествујете у сесији за ћаскање, што значи да нећете моћи да решите проблеме ни у једном тренутку.

Победник: Поново имање

Телефонска подршка

Иако већина људи данас више воли да комуницира е-поштом или текстом, понекад је разговор са живом особом најбољи начин да благовремено решите свој проблем. Оба ова домаћина имају телефонски број који можете назвати, али Годадди опет има ограничене сате у којима можете да их контактирате, а шансе су да ћете морати дуже да сачекате да бисте стигли до особе на другом крају.

Победник: Намецхеап

Брзина

Под претпоставком да желите да вашој веб локацији у било ком тренутку буде доступан, кључно је да набавите хост који пружа довољну брзину како не бисте редовно наилазили на заостајања. Иако ће готово сваки домаћин тврдити да нуди 99,99% продуженог времена, у многим случајевима то једноставно није случај, што значи да морате сами да их тестирате да бисте открили који од њих има боље перформансе.

Према независном испитивачу брзине хостбенцхмаркер.цом, ево резултата за обе ове веб локације.

Намецхеап: просечна брзина оптерећења је 3,4 секунде, а најбрже време је 2,85 секунди, а најспорије 72,7 секунди.

Годадди: Просечна брзина је 3,14 секунде, а најбржа је 2,38, а најспорија 37,97 секунди.

Победник: Као што видите, Годадди је у коначници надмашио Намецхеап, како са средњим тако и са малим брзинама. Део тога је зато што Годадди има много више корисника, и као резултат тога, има брже сервере за њихов смештај.

Уптиме

Као што смо споменули, већина хостинг хостинг гарантује готово 100% продужено време, што значи да се веб локација не би требало спустити из било којег разлога. Поново смо погледали хостбенцхмаркер.цом да видимо како су се ти домаћини слагали један против другог.

Намецхеап: Просечан проценат продужетка је 99,93%, а најнижи 92,92%.

Годадди: Просјечно вријеме продужења је 99,95%, а најниже 94,72%

Победник: Опет, имати више корисника значи да Годадди има много бољу инфраструктуру од Намецхеап-а, што резултира поузданијим продуженим радним временима. Такође је вредно напоменути да оба домаћина понекад пружају 100% продужење рада, тако да узмите у обзир и то.

Вредност

Када упоређујете два хоста, потребно је да упоредите коју вредност добијате са претплатом. Највећим делом ова вредност је одређена колико домена можете имати, колико простора на чврстом диску имате и колико база података укупно добијате.

Намецхеап

 • Вредност плана: 3 домена, 20 ГБ дисковног простора, 50 база података и 50 налога е-поште.
 • Професионални: 10 домена, 50 ГБ дисковног простора, 100 база података и 100 налога е-поште
 • Крајњи: До 50 домена, неограничен простор на диску и неограничена пропусност
 • Бусинесс Про: Неограничени домени, 20 ГБ дисковног простора и 5000 ГБ пропусног опсега

Годадди

 • Економија: 1 домен, неограничена пропусност, 100 ГБ простора на диску
 • Делуке: Неограничено домена, складиштења и пропусног опсега
 • Крајњи: Све из Делуке-а, укључујући ДНС алат за управљање и једногодишњи ССЛ сертификат

Као што видите, само Намецхеап укључује ствари попут додатних домена и налога е-поште, што значи да ако су ти драгоцени, Намецхеап ће бити бољи избор. Међутим, ако је перформансе веће продајно место, онда је Годадди најбоља опција. Иако се мејлови не испоручују у пакету с Годадди-јевим плановима, можете их искористити за само 5,99 долара месечно, што ће учинити да ваша укупна цена буде још виша.

Победник: Назив за е-пошту и домене, Годадди за брзину и перформансе

Карактеристике

Поред тога што знате какву вредност добијате од свог веб домаћина, морате разумети и које додатне функције вам пружа да бисте олакшали постављање веб локације. Ево неких уобичајених функција које ови домаћини деле.

ВордПресс хостинг

Као услуга, ВордПресс брзо постаје градитељ веб локација. Годадди и Намецхеап нуде овај стил хостинга, што значи да би требало да буде довољно једноставно да на своју веб страницу додате функционалност, а да не морате да научите тону програмирања.

цПанел

Ово је далеко најпожељнија контролна табла за било који веб сајт јер вам пружа највише могућности и контролу над вашим садржајем и резервним копијама. Годадди и Намецхеап нуде цПанел за све своје пакете.

Додата безбедност

Уз хакере око сваког виртуелног угла, неопходно је да ваша веб локација буде заштићена. Годадди нуди заштиту ССЛ (Сецуре Соцкет Лаиер) заштите, као и Намецхеап. Обе странице имају различите безбедносне планове које можете изабрати, зависно од ваших потреба.

Маркетинг

Једна од највећих препрека коју ћете имати након креирања ваше веб странице јесте то што је морате промовисати да бисте покренули промет и повећали своје бројеве. Годадди нуди разне маркетиншке планове, укључујући СЕО оптимизацију, маркетинг путем е-поште и локално циљање огласа. Чини се да Намецхеап још нема званичне маркетиншке планове.

Онлине плаћања

Ако правите веб локацију која ће користити е-трговину као примарну функцију, тада је неопходно да идете са домаћином који вам може пружити све алате који су вам потребни да бисте се остварили. Намецхеап вам омогућава да користите софтвер који пружа начине плаћања, што значи да можете креирати дигиталну трговину у било којем тренутку.

Победник: Све у свему, Намецхеап има најбоље карактеристике, мада Годадди има јасну предност када је реч о маркетингу и веб дизајну. У ствари, можете платити Годадди да направи веб локацију и бренд за вас, што значи да једва морате подићи прст да бисте се поставили.

Ко највише користи

Дакле, видели смо шта могу понудити оба домаћина, али шта то значи за вас? Без обзира да ли сте маркетиншки професионалац или власник малог предузећа, како се ти домаћини упоређују када вам пружају услуге и функције које су вам потребне? Разбијемо га.

Девелопер

Све у свему, ниво перформанси Годадди-а је виши од Намецхеап-а, што значи да ако сте програмер софтвера, можда желите да користите Годадди. Како је речено, ниједна од ових локација није оптимизована за развој веба, па бисте требали потражити негде другде да бисте видели шта можете да пронађете.

Тржиште

Ако покушавате да развијете веб локације као начин за промоцију догађаја и предузећа, корисније је користити Годадди, јер они већ имају мрежу за маркетинг различитих веб локација. Међутим, ако желите већу контролу над оним што можете учинити, ми би предложили Намецхеап као бољу опцију. Опет, ниједан од ових домаћина није оптимизован за такве ствари, тако да имајте то на уму.

Власник малих предузећа

Под претпоставком да имате мало предузеће и желите да га промовишете путем своје веб странице, биће боље да користите Годадди-ове маркетиншке материјале и мрежу у своју корист. Међутим, ако покушавате да смањите дно, онда ће вам Намецхеап дугорочно коштати.

Компанија за е-трговину

Будући да вам Намецхеап омогућава постављање плаћања на мрежи, ова опција је идеална за било које онлајн компаније. Најбоље од свега, ниво сигурности и подршке који добијате од Намецхеап-а значи да можете одмах решити било које проблеме са плаћањем.

Како се ГоДадди упоређује са другим хостинг локацијама? Погледајте наш пост о ГоДадди вс ХостГатор за упоређивање.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map