Скуареспаце вс ВП Енгине: Шта је боље? Хостинг – Упоредите цене и планове – мај 2020

Скуареспаце вс ВП Енгине: Шта је боље? Хостинг – Упоредите цене и планове – мај 2020

Скуареспаце вс ВП Енгине: Шта је боље? Хостинг – Упоредите цене и планове – мај 2020

Непрекидни смо задатак да пружимо висококвалитетне прегледе места са најбољим хостингом и ово је наша последња рата. Данас ћемо гледати два домаћина који имају знатно различите приступе у пружању садржаја својим корисницима, тако да пре него што уопће започнемо, морамо почети са одрицањем од одговорности. ВП Енгине је услуга која се бави искључиво ВордПресс-ом, док је Скуареспаце намењен почетницима и креативцима који се желе више фокусирати на садржај него на веб изградњу. То су два различита сегмента корисника, тако да у зависности од врсте сте, имате предиспозицију за једног или другог.


Уз то, да видимо како се међусобно стоје и где се преклапају како бисте могли знати шта нуде. Још једно одрицање одговорности је да је тешко схватити који је „најбољи“, јер задовољавају две различите потребе, па ћемо покушати да ствари буду што објективније.

Цене

Као и код свих наших прегледа, прво желимо да вас обавестимо о томе шта можете очекивати што се тиче трошкова. Обично ће људи то учинити својим главним приоритетом, тако да смо свесни да то може бити забрањива карактеристика било које услуге, хостинга или било чега другог. У овом случају, међутим, ако ћете своју одлуку базирати само на цени, то ће бити мало изазов, јер свака услуга нуди толико за оно што раде. Као што ћете видети, ВП Енгине је пуно скупљи од Скуареспаце-а, али количина добијене вредности може вас доплатити. На то ћемо ући касније, али само желимо да знате зашто постоји таква разлика.

Квадратни простор

 • Лични пакет: 16 УСД месечно, 12 УСД ако се наплаћују годишње
 • Пословни пакет: 26 долара месечно, 18 долара ако се наплаћују годишње
 • Основна Интернет продавница: 30 долара месечно, 24 долара ако се наплаћују годишње
 • Напредна Интернет продавница: 46 УСД месечно, 40 УСД ако се наплаћују годишње

ВП Енгине

 • Лични план: 29 УСД месечно
 • Професионални план: 99 УСД месечно
 • Бизнис план: 249 УСД / месец
 • Премиум план: Затражите понуду

Јасно је да Скуареспаце има предност у одељењу за цене, посебно зато што имате више опција које су у истом релативном распону. То значи да ако желите сајт са голим костима, не плаћате више од онога што вам је потребно. Све у свему, морамо да донесемо победу Скуареспаце-у, али ако тражите више функционалности, ВП Енгине ће бити бољи избор.

Победник: Квадратни простор

Гаранција поврата новца

Други аспект трошкова хостинг услуге је колико дуго вам дају да се предомислите. Изградња веб странице није нешто што се може брзо урадити (релативно гледано), па желите да имате прилику да истражите и поиграте се са вашим карактеристикама и предностима пре него што донесете коначну одлуку. У овом случају, Скуареспаце вам омогућава да бесплатно тестирате њихове услуге до четрнаест дана, док вам ВП Енгине даје шездесет и тражите захтев за поврат у целости. Као што сте вероватно приметили, постоји значајна разлика између то двоје у томе што Скуареспаце не тражи новац унапред, али имати само две недеље није довољно времена ако желите да видите све што може да понуди. Све у свему, ВП Енгине има бољи договор.

Победник: ВП Енгине

Подршка муштеријама

Већ смо разговарали о важности вредности над трошковима, а један од најбољих начина да утврдимо колико вредности добијате од услуге је колико добро поступају са својим купцима. У овом случају, и Скуареспаце и ВП Енгине имају одлична времена одзива, али они то схватају нешто другачије.

Телефонска подршка

За многе људе је разговор са неким телефоном најбољи начин да вам се реши проблем јер можете остати на линији све док се не увјерите да су ствари исправљене. Једини недостатак је чекање на чекању, али ВП Енгине прилично добро говори о ограничавању времена чекања за своје купце. С друге стране, квадратни простор нема телефонски број, зато их немојте чак ни позивати. То не значи да су ван домашаја, али нећете моћи ни са ким разговарати.

Победник: ВП Енгине

Уживо ћаскање

Ово је следеће што је најбоље имати телефонски позив јер пружа исти ниво непосредности, без икаквог Музака или неспретне тишине. Оба домаћина имају одличне услуге за разговор које брзо реагују и помоћи ће да се ријеши било који проблем у рекордном року.

Победник: кравата

Емаил

Када постављате ова два домаћина, овде Скуареспаце блиста над ВП Енгинеом. Зависно од доба дана, ВП вам се може, али не мора вратити одмах путем е-поште. Морате да отворите карту и сачекате одговор. Иако им не треба претјерано дуго (обично неколико сати или тако нешто), Скуареспаце се обавезује да ће на е-пошту одговарати у року од сат времена, без обзира на доба дана. Тако никада нећете морати предуго чекати да бисте добили одговор на било шта.

Победник: Квадратни простор

Форумс

Ако сте тип особе која воли да смисли ствари, онда су форуми и често постављана питања најбољи начин за то јер вам омогућава да научите новине и додатке услуге без да икога контактирате. Оба домаћина имају на располагању такве ресурсе, али с обзиром на то да је Скуареспаце ограничен у оним врстама ствари које могу да ураде, информације нису толико детаљне као оне које можете пронаћи на ВП Енгине.

Победник: ВП Енгине

На крају, оба домаћина имају одличне евиденције о корисничкој служби и искуство, без обзира кога изабрали, сигурно ћете решити своје проблеме брзо и ефикасно, што је сјајан знак доброг домаћина.

Брзина

Сада ћемо да уђемо у сјајне детаље сваког домаћина и да видимо шта они могу да понуде што се тиче перформанси. Не желите да се ваша веб страница сруши, нити желите да се заувек учита. У овом случају желимо да видимо како ове услуге пружају најбоље резултате за вашу веб локацију тако да ће ваша публика добити фантастично искуство сваки пут када посети вашу страницу. Да бисмо то учинили, погледали смо просечне оцене за обе веб локације да бисмо видели која је боља. Поред тога, јер Скуареспаце аутоматски оптимизира за мобилне уређаје, за то имамо и резултат. Да видимо како су то урадили.

Квадратни простор

 • Оцена радне површине: 70
 • Оцена за мобилне уређаје: 40

ВП Енгине

 • Оцена радне површине: 95
 • Оцена за мобилне уређаје: Н / А

Нисмо могли да нађемо поуздане податке који показују колико је брзи ВП Енгине на мобилном уређају, али с обзиром на то колико добро ради на радној површини, морамо замислити да је и даље бољи од Скуареспаце-а. Део разлога што је ВП Енгине толико бољи је тај што се они фокусирају на форму и функцију, док је Скуареспаце углавном изграђен због естетске вредности. Као такав, то није једна од најбољих услуга за брзину.

Победник: ВП Енгине

Прекид / Уптиме

Друга страна функционалности веб странице је да ли се она уопште руши или не. И ВП Енгине и Скуареспаце користе хостинг за облаке да би смањили време застоја, што значи да обојица имају изванредне резултате. Заправо, разлика је занемарљивих 0,01%, тако да су практично везане.

Квадратни простор: 99.99% продужетка

ВП Енгине: 99,98% продужетка

Као што видите, никада нећете морати да бринете о паду ваше веб локације из било којег разлога, чинећи их обоје квалитетним домаћинима у том погледу.

Победник: кравата

Карактеристике

Рекли смо вам да ћемо се на крају фокусирати на карактеристике и вредност сваког домаћина, тако да је сада време да уђемо у различите ствари које они нуде. Такође смо разговарали о чињеници да је сваки сервис намењен различитим типовима корисника, тако да ћете то морати имати на уму када гледате карактеристике и предности које добијате од сваког домаћина.

Квадратни простор

 • Лични пакет: бесплатан домен, 20 страница, неограничен број података и пропусност, ССЛ безбедност, могућност е-трговине
 • Пословни пакет: бесплатан домен, неограничене странице, пропусност и подаци, ССЛ безбедност, налози за е-пошту, омогућена е-трговина
 • Основна Интернет продавница: бесплатни домен, неограничене странице, пропусност и подаци, ССЛ безбедност, без накнада за трансакције, праћење инвентара
 • Напредна Интернет продавница: бесплатан домен, неограничене странице, пропусност и подаци, ССЛ безбедност, без трансакционих накнада, праћење залиха, рачуноводствене услуге, услуге слања

На крају, ови пакети су дизајнирани да вам помогну да лагано и без ограничења покренете трговину или блог е-трговине. Ако радите трансакције на личним или пословним пакетима, Скуареспаце наплаћује накнаду, тако да имајте то на уму. Без обзира на то, они чине што је могуће једноставније отварање интернетске продавнице.

ВП Енгине

 • Лични план: једна веб локација, 25К посетилаца месечно, 10 ГБ простора за складиштење, неограничен број података, ССЛ безбедност
 • Професионални план: 10 веб страница, 100К посетилаца месечно, 20 ГБ простора за складиштење, неограничен број података, ССЛ безбедност
 • Бизнис план: 25 веб страница, 400К посетилаца месечно, складиште 30 ГБ, неограничен број података, ССЛ безбедност
 • Премиум план: 150 веб локација, милион посетилаца, 100-300 ГБ складиштења, неограничени подаци, ССЛ безбедност
 • Ентерприсе план: 150 веб локација, 5 милиона посетилаца, 400 ГБ-1ТБ складиштења, неограничени подаци, ССЛ безбедност

Можете да видите да ови планови имају више функционалности и промета. Помоћу ВП Енгине-а добијате и приступ свим ВордПрессовим програмима и предлошцима, што значи да са својим веб локацијама можете учинити много више него што сте сматрали могућим. Поред тога, лако им је додати опције е-трговине, што овај домаћин чини још идеалним избором за мрежне продавнице.

Тешко је рећи која је локација боља од друге јер су толико различите. С једне стране, Скуареспаце креативцима и почетницима олакшава постављање веб странице која изгледа лепо, док с друге стране, ВП Енгине пружа више функционалности. Међутим, једна метрика на коју морамо обратити највише пажње су перформансе, а ВП Енгине може направити кругове око Скуареспаце-а. На крају, ваша веб локација може изгледати феноменално, али неће се учитати тако брзо. Као такав, морамо дати титулу ВП Енгине-у.

Победник: ВП Енгине

Да бисте видели како ВП Енгине стоји против других хостинг услуга, погледајте наш ВП Енгине вс. ГоДадди пост или наш ВП Енгине вс ХостГатор Пост.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector