ВП Енгине вс иПаге: Шта је боље? Хостинг – Упоредите цене и планове – мај 2020

Када је ријеч о проналажењу правог веб домаћина, можете провести читаво своје вријеме гледајући поједине услуге, записујући које функције и предности које нуде, а затим детаље сами упоредите. Или се можете поуздати у нас да направимо поређење за вас и уштедите мало времена. Имамо бесконачан низ прегледа који воде најбоље домаћине једни против других, тако да можете видети како се међусобно слажу. У овом оброку гледамо ВП Енгине и иПаге Хостинг.


Оно што је овде важно имати на уму је да ВП Енгине није стандардни веб домаћин. Док вам већина сервиса пружа разне веб странице, ВП Енгине је искључиво посвећен ВордПресс-у. Као такав, ако нисте заинтересовани за прављење веб локације ВордПресс или желите више опција, морат ћете потражити негде друго.

Такође, с обзиром да је ВП Енгине доступан само за ВордПресс странице, упоређиват ћемо их на основу сличних карактеристика. Не би било поштено набрајати цијене и спецификације с иПаге-а које су повезане са стандардним веб страницама јер на ВП Енгине-у нема ништа упоредиво. Дакле, наш поступак прегледа бит ће мало другачији него што је обично, али резултати ће бити равномјернији на тај начин.

Цене

Као и увек, прво желимо да трошак скренемо са пута. За многе људе цијене могу бити превисоке, па желимо бити сигурни да знате шта имате прије него што заронимо дубље у сваку страницу. То се каже, након што сазнате цену желите да видите какву вредност нуди сваки домаћин да бисте могли да схватите да ли највише трошите на свој долар. Ево стандардних цена за обе странице.

ВП Енгине

 • Стандардни хостинг: 29 УСД месечно
 • Професионални хостинг: 99 УСД месечно
 • Пословни хостинг: 249 УСД / месец
 • Премиум хостинг: Контактирајте за цене

иПаге

 • ВП Стартер Хостинг: 3,75 УСД месечно за почетак, а затим креће до 10,49 УСД месечно
 • ВП Ессентиал хостинг: 6,95 УСД месечно за почетак, а затим прелази на 12,49 УСД месечно

Као што видите, ВП Енгине је знатно већи од иПаге-а, што значи да бисте могли бити склонији повољнијој опцији. Међутим, како ћемо касније сазнати, постоји критичан разлог за одступање у ценама, што опет има везе са вредношћу. Све у свему, ако се озбиљно бавите изградњом висококвалитетне ВордПресс странице, онда ВП Енгине може много тога да понуди. Међутим, само настављање трошкова иПаге има јасну предност.

Победник: иПаге

Гаранција поврата новца

Још једна ствар коју треба размотрити у вези са ценама је да ли ће домаћин понудити цео поврат новца ако одлучите да вам се услуга не свиђа. Будући да израда веб странице захтева време и постоји толико замршених комада који морају радити заједно, проблеми са услугом можда нису лако видљиви, што значи да ћете можда сазнати да вам недостају кључни детаљи тек након што се ваша веб локација постави и трчање. Као такав, многи домаћини нуде гаранцију поврата новца која вам омогућава да прво тестирате услуге како бисте били сигурни да је све према вашим стандардима. Оба домаћина нуде такву гаранцију, с тим што иПаге омогућава тридесет дана да се предомислите, а ВП Енгине вам шездесет.

Не само да је боље имати више времена за игру са карактеристикама услуге, већ и постојање тако дугачког прозора такође показује да је ВП Енгине уверен да ће вам се свидети оно што добијете. То је главни бонус када се упореде два домаћина.

Победник: ВП Енгине

Подршка муштеријама

Што се вредности тиче, иако је важно да сваки домаћин процени на основу функција које му пружају, сматрамо да је заправо боље видети како реагују када нешто пође по злу. Без обзира колико добро изградили веб локацију, нешто ће се неминовно догодити што вас присиљава да контактирате корисничку службу, па је неопходно да они буду сваки пут одговорни и корисни. Како је речено, постоје четири различите области у којима домаћин може да пружи подршку, па ћемо их упоредити у сваком погледу.

Телефонска подршка

Ако вам је проблем потребан одмах, обично је најбољи начин да позовете некога да вам помогне. Када говоримо о изградњи веб локација, увек је боље ако можете контактирати некога у свако доба дана, за случај да радите до касно у ноћ и наиђете на проблем. Имајући то у виду, оба домаћина пружају подршку 24 сата дневно и ниједан од вас неће морати предуго чекати на чекању.

Победник: кравата

Уживо ћаскање

Ово је још једна популарна опција јер вам омогућава да добијете тренутне резултате без потребе да слушате досадног Музака док чекате. Опет, овдје је важна ствар да можете доћи до репрезентативног дана или ноћи како би се проблем могао брзо ријешити. Као и код телефонске подршке, оба домаћина нуде 24/7 приступ и брзо вријеме одзива.

Победник: кравата

Емаил

Ако имате проблем за који није потребна тренутна пажња, али и даље желите да ступите у контакт са неким, отварање карте и слање е-поште је одличан начин да се реши. Међутим, желите бити сигурни да не чекате дане на завршетак одговора; у супротном, цео процес ће се покренути. И иПаге и ВП Енгине имају систем карата, а одговор можете очекивати обично у току истог дана или барем у року од 24 сата, у зависности од тога када је ваша карта отворена.

Победник: кравата

Форуми / Водичи

Коначно, за оне који воле да науче више о решавању проблема без ослањања на стручњака за техничку подршку, многи домаћини ће пружити приступ форумима на којима можете наћи одговоре на уобичајена питања и сазнати како их решити док се догоде. С тим у вези, оба домаћина имају опсежне чланке и водиче који покривају готово све теме које бисте могли да замислите, а обе су добро организоване тако да не трошите половину свог времена покушавајући да нађете праве информације.

Победник: кравата

Као што видите, када је реч о подршци, добијате велику вредност и са иПаге-ом и са ВП Енгине-ом, што значи да без обзира кога изаберете, нећете остати виси.

Брзина

Сада је вријеме да се позабавимо техничким аспектима домаћина. Прво што посматрамо је брзина којом ће ваша веб локација бити доступна, јер је то вероватно једна од најважнијих ствари за вашу публику. Без обзира на то колико је ваша страница дизајнирана или колико је интерактивна, ако се не учитава брзо, нећете моћи добити довољно људи да потроше на њој време. Као такав, неопходно је да се време учитавања брзо, што значи да је потребно свега неколико секунди или мање, како би се све појавило. Ако ваша публика мора да чека десет или двадесет секунди за вашу страницу, неће се задржати да види шта је на њој.

ВП Енгине

 • Најбоље време учитавања:69 секунди
 • Најгоре време учитавања:94 секунди
 • Просек: 48 секунди

иПаге

 • Најбоље време учитавања: 965 милисекунди
 • Најгоре време учитавања: 30 секунди
 • Просек: 90 секунди

Као што видите, иПаге има бољи просек и брзину. Међутим, то се заснива на стандардним веб страницама и не узима у обзир његове ВордПресс странице. Дакле, да бисмо боље схватили колико добро функционише ВП Енгине, морамо погледати само друге ВордПресс хостове. У том случају, ВП Енгине је бољи од већине, а за неке домаћине потребно је чак 30 секунди. Све у свему, што се тиче ВордПресс хостинга, ВП Енгине је према врху.

Победник: Технички иПаге, али ВП Енгине је бољи када се успоређује са својим вршњацима

Прекид / Уптиме

Следећа ствар на коју треба водити рачуна је брзина рада. Ово је проценат стопе којом ваша веб локација стоји и не доживљава рушење или застоје. Домаћини ће обично понудити гаранцију за овај рејтинг, што значи да, ако вам продужење рада падне испод одређеног процента, онда имате право на неки облик компензације. ВП Енгине нуди гаранцију од 99,95%, али иПаге нема. Овде су просечни проценти за сваки.

 • ВП Енгине: 95%
 • иПаге: 84%

Иако можете видети да је ВП Енгине нешто бољи, јер се разлика мери у делићима процента, можемо рећи да су они практично исти. Међутим, с обзиром да чињеница да ВП Енгине нуди гаранцију значи да су уопште бољи.

Победник: ВП Енгине

Вредност

Дакле, сада када смо видели колико су поуздани оба домаћина, како се они слажу по могућностима и предностима? Које услуге добијате за своју месечну цену? Ево кратког прегледа шта можете да очекујете од обе компаније.

ВП Енгине

 • Стандардни пакет: 1 веб страница, 25К посета месечно, 10 ГБ простора за складиштење, Неограничени подаци, Бесплатни ССЛ сертификати
 • Професионални пакет: 10 веб страница, 100К посета месечно, 20 ГБ простора за складиштење, Неограничени подаци, Бесплатни ССЛ сертификати
 • Пословни пакет: 25 веб страница, 400К посета месечно, складиштење 30 ГБ, Неограничени подаци, Бесплатни ССЛ сертификати
 • Премиум пакет: 150 веб страница, милион посета месечно, 100-300 ГБ простора за складиштење, неограничени подаци, бесплатни ССЛ сертификати
 • Ентерприсе пакет: 150 веб локација, 5 милиона посета месечно, складиште од 400ГБ-1ТБ, неограничени подаци, бесплатни ССЛ сертификати

иПаге

 • ВП Стартер пакет: 1 бесплатан домен, неограничен простор на диску, неограничен број рачуна поште, прилагођена контролна табла, унапред инсталиране теме и додаци
 • ВП основни пакет: 1 бесплатан домен, неограничен простор на диску, неограничен број рачуна поште, милиони посета месечно, стручна подршка, побољшана безбедност

Нажалост, иПаге је помало нејасан о свим детаљима које добијете уз своју претплату, тако да нисмо у могућности дати више детаља о ономе што смо уложили. Међутим, као што видите, они су упоредиви, с тим да иПаге излази на врх са неограниченим количинама складиштења и већим бројем посета месечно. ВП Енгине, с друге стране, омогућава вам да направите више веб локација и има неограничен пропусни опсег, који су обе основне компоненте.

На крају, чини се да је иПаге ВордПресс хостинг идеалан за све који су нови у систему и не желе да праве више од једне или две веб локације. иПаге вам помаже тако што вам даје алате за израду основне странице са додацима и предлошцима, тако да је много лакше започети.

Међутим, ако сте добро упућени у ВордПресс и желите да урадите много више од само једног сајта, онда је ВП Енгине најбољи пут. Не само да добијате више капацитета, већ добијате и додатне функције које ће вам помоћи да направите врхунске веб странице. С обзиром на то да је све остало отприлике једнако у погледу брзине, продужења рада и корисничке услуге, чини се да обе странице имају много тога за понудити.

Победник: иПаге за почетнике, ВП Енгине за стручњаке

Да бисте истражили више опција за хостинг погледајте како се ВП Енгине држи против Скуареспаце-а у нашем посту Скуареспаце вс ВП Енгине. Да ли ВП Енгине може надмашити Блуехост? Сазнајте у нашем ВП Енгине вс Блуехост посту.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map