Врхунски водич за миграцију хостинга на мрежи – Упоредите цене и планове – мај 2020

Одржавање интернет присуства је важан део вашег пословања. Ваша веб локација служи као виртуелна репрезентација вашег бренда и делује на повећању знања које ваши клијенти и потенцијални купци имају у вези са предностима које им пружате. Како ваше предузеће расте, потребе веб хостинга ће се вероватно променити у процесу. Премјештање веб локације на новог домаћина није тако једноставно као што је једноставно спаковање неколико кутија и утовар камиона у покретни систем.


У виртуелном свету морате проћи неколико корака за премештање веб локације са једне хостинг услуге на другу. Крајњи циљ је да нема прекида рада у којима купци и потенцијални купци нису у могућности да приступе вашој веб локацији. Слиједећи ове кораке, требали бисте бити у могућности извршити овај задатак без да виртуални свијет примијети промјену.

 1. Пронађите провајдера веб-домаћина

Веб хостинг је услуга која омогућава вашем предузећу веб страницу која је доступна свима са интернет везом. Због тога је добављач веб хостинга компанија која вам даје простор у њиховој бази података да паркирате датотеке потребне за покретање ваше веб странице. Одабир добављача веб хостинга није одлука коју требате олако да донесете. Ево неколико ствари које морате имати на уму током тражења провајдера веб хостинга.

 • Подударање оперативног система

Један од најважнијих елемената који требате потражити код новог провајдера веб хостинга је постојећи оперативни систем. Морате да осигурате да је то исти систем који користи ваш стари веб хостинг провајдер. Задржавање истог оперативног система помаже у поједностављивању процеса миграције без изазивања прекида у сервису.

Већина хостинга је на Линук серверу, а већина великих домаћина аутоматски се налази на овом оперативном систему. Постоје, међутим, домаћини који користе Виндовс за своје сервере, па при преласку на опрез пазите на ту неусклађеност. Већина домаћина је на Линуку, али будите свесни.

 • Поуздана техничка подршка

Одржавање веб странице је прилично једноставно када се заврши почетно постављање и неометано функционише. Биће случајева када требате да ажурирате информације о садржају или странице које постоје на вашој веб локацији.

Иако је ажурирање и одржавање садржаја и предњег кода ваше веб странице једно, одржавање сервера и база података је друга ствар. Прошао сам кроз бол због случајног брисања базе података моје веб локације ВордПресс и морао сам уско да сарађујем са компанијом која пружа услуге хостинга да је вратим. Исто тако, застарјели додаци или додаци можете нехотице додати застарјелу веб страницу ВордПресс или Магенто што узрокује грешку у бази података или сучељу коју не можете сами да исправите. Решавање проблема ће вероватно одузети више техничког знања него што поседујете. Ако покушате да решите проблеме, то може потрајати сатима или данима, док добар тим за подршку хостинга као што је тим на Ситегроунд-у може то решити за неколико минута. Када се то догоди, пожелећете да добављач веб хостинга има поуздану техничку подршку. Имати могућност да дођете до техничке подршке путем ливе цхат-а, телефона или телефона је спасилачки живот.

 • Доступност простора на диску

Ваша веб локација захтева значајну количину простора на диску како би датотеке и други битни састојци могли да функционишу иза сцене. Иако можда не разумете како све функционише, морате да одаберете провајдера веб хостинга који нуди исту количину простора на диску као и ваш тренутни провајдер. Не можете преместити веб локацију на налог провајдера са мање доступног простора на диску. Ако то учините, резултираће да ваша веб локација не функционише правилно, што би могло да доведе до застоја ваше веб локације. То спречава ваше клијенте и потенцијалне купце да приступе вашој веб локацији док не решите проблем.

Чак и ако неки добављач веб хостинга нуди издашну количину простора на диску, још увек постоје неки скривени прилози који вам не говоре унапред. На примјер, чак и ако домаћин нуди 30 ГБ простора на диску, многима је потребна одређена количина тог рачуна да би били доступни у сваком тренутку из разлога перформанси..

Још једна ситна ставка је иноде. Иноде су „база података са свим подацима о датотеци осим садржаја датотеке и назива датотеке“. Ово је помало напредна ставка, али добар домаћин вам може помоћи да их очистите или управљате њима. Они су скривени елемент у веб хостингу о коме се не говори превише често.

 • Доступност преноса података

Простор за податке веб локација ради на исти начин као и простор на диску. Ваша веб локација садржи одређени број датотека са којима се ради правилно. Када гледате потенцијалне даватеље веб услуга, обратите пажњу на количину доступности преноса података коју вам пружа нови провајдер. Морате да будете у могућности да пребаците целокупну веб локацију без пораста простора за пренос.

Неки домаћини ће нудити неограничене трансфере, неки ће то ограничити. Пазите на разлику у карактеристикама између домаћина, јер често вас једна ограничава на једну карактеристику, али не и на другу.

 • Подешавање базе података

Познавање какве врсте базе података користи потенцијални провајдер веб хостинга од суштинског је значаја за препознавање да ли ће она одговарати вашој веб локацији или не. Већина провајдера веб хостинга користи МС СКЛ базе података које раде на оперативним програмима Виндовс. Даваоци који раде на оперативном програму на бази Линук-а користиће МиСКЛ базе података.

МиСКЛ је веома популаран и већина ако нису сви програмери веб локација знали како да користе базу података. Пазите на то прије него што пребаците домаћине како бисте били сигурни да тамо нема проблема.

 • Језик скрипта

Језик скрипти је метода програмирања комуникације коју ваша веб страница користи за обављање различитих задатака који су услов за правилан рад. То се догађа иза кулиса и захтева основно разумевање, у најбољем случају са ваше стране.

Морате бити свесни врсте језика скрипте који тренутно користи ваша веб локација. Ако ваша веб локација захтева посебан захтев за језик скрипте, као што су ПХП, ЦГИ или АСП, желећете да се проверите са новим провајдером веб хостинга да ли ти језици буду доступни на тој веб локацији. Ако то не учините, проузроковаће да ваша веб локација не функционише правилно након што све преместите код новог провајдера.

Пазите колико често ће домаћин ажурирати скрипту на свом серверу. На пример, за неке додатке или платформе, као што је ВордПресс, требаћете да имате најновију верзију ПХП-а. Понекад ће домаћин захтевати да их ручно тражите да ажурирају ПХП. То може изазвати извор напетости у будућности, тако да то треба бити свесно.

 • Добре перформансе

Ваша веб локација представља само драгоцени аспект вашег пословања ако правилно функционише. Провајдер веб хостинга који одаберете игра важну улогу у осигуравању исправног рада сервера. Када се ти сервери спусте, клијенти и потенцијални купци постају недоступни вашој веб локацији. Прочитајте прегледе купаца и веб локацију провајдера веб хостинга да бисте стекли назнаку колико често њихови сервери пропадају. Већина провајдера обезбедиће проценат времена када су њихови сервери поуздани.

Ако сте озбиљна компанија за е-трговину или бренд који има репутацију, не желите да штедите на цене у овом аспекту. Ако домаћин нема добру рекордну евиденцију, требали бисте их избјегавати или планирати отпуштање. Не вреди рискирати изгубљену продају или оштећење репутације бренда.

Ако се ваша веб локација тек креће или немате количину волумена, продужење времена неће бити пресудно за ваше пословање.

 • Поуздан сервис

Кључни аспект избора провајдера веб хостинга је поузданост услуге. Желите да избегнете да одаберете провајдера само да бисте утврдили да они не испоручују функције и погодности које истичу на њиховој веб локацији. Ваш провајдер веб хостинга мора бити доступан и спреман да вам помогне да ли треба да решите проблем или само да поставите питање.

Пре него што одаберете новог домаћина, требало би да прођете кроз њихове канале за кориснике и тестирате време њиховог одговора. Тестирајте њихову ливе цхат и подршку путем е-поште. Ако споро реагују на продајне упите, највероватније ће бити спори у одговорима на захтеве за корисничку подршку.

 • Прилагодљивост

Када први пут креирате веб локацију, ваша компанија је можда још увек у фази покретања. У том тренутку ваше потребе за веб хостингом су у најбољем случају минималне. Међутим, како ваша компанија расте, повећава се и веб локација. Из тог разлога морате одабрати пружатеља услуга веб хостинга који вам пружа све већу просторију за веб локацију. Када гледате доступне опције, размислите дугорочно и погледајте услуге за највећи пакет који пружалац нуди. Пронађите добављача веб хостинга који вам нуди скалабилност, што може да повећа потребе вашег вебсајта.

Многи стартапови и компаније прешли су на Амазон Веб Сервицес (АВС) због њихове брзе способности скалирања. Ако сте покретач или предузеће високог раста, ово је дефинитивно једна од најважнијих карактеристика које треба узети у обзир, јер може значити раст или стагнацију за вашу компанију. Не желите да се вежете за хостинг компанију која не има скалирање.

 • Једноставна миграција места

Миграција веб локације је процес премјештања дигиталних датотека вашег веб мјеста и локације хоста с једног пружатеља услуга на другог даватеља услуге. Будите опрезни у вези са пружатељем услуга веб хостинга који вам могу наплатити накнаду за ову услугу. Већина реномираних провајдера веб хостинга нуди ову услугу бесплатно као начин да вам се захвали што сте их одабрали за потребе веб страница за хостинг.

 • Систем корисничке контролне табле

Већину свог времена док радите на подешавању веб локације или ажурирању садржаја и страница потребан је систем контролне табле који ваш добављач веб хостинга испоручује ваш налог. То је област управљања веб локацијама са којом морате да се упознате и да стекнете радно знање о коришћењу. Када гледате потенцијалне провајдере веб хостинга, утврдите да ли користе цПанел систем или ВХМ систем. Морат ћете потражити опцију која одговара систему управљачке плоче вашег тренутног добављача веб хостинга. То ће олакшати прелазак на новог провајдера.

Неки хостинг провајдери попут Рацкспаце-а и ГоДадди (наслеђе) не користе цПанел већ имају сопствене системе контролне табле. Ако већ користите цПанел, може бити болно направити прелазак и научити ново сучеље.

 1. Потврдите власништво над доменом

Кључни корак за миграцију ваше веб локације новом добављачу веб хостинга је прво постављање одговарајућег власништва над доменом. Назив домена је адреса веб локације коју купци и потенцијални купци уносе у траку прегледача како би дошли до ваше веб странице. Потребно је да сваке године одржавате власништво над овим именом домена и свим релевантним подацима о регистрацији, као што су контакт информације и начин плаћања..

Ако постоје ваши подаци о власништву над доменом, морате да утврдите да ли желите да пренесете регистрацију домена свом новом провајдеру веб хостинга или да пребаците на нови сервер домена. Ево више информација о обе опције које ће вам помоћи у процесу доношења одлука.

 • Трансфер Регистрација домена

Када пренесете регистрацију домена новом добављачу веб хостинг рачунара, премештате све релевантне за услугу хостинга веб страница на нову компанију. То је процес који захтева до неколико дана времена да буде завршен, мада се најчешће дешава за сат времена. Морате да старом давачу веб хостинга дате следеће информације.

 • Ваше контакт информације
 • Отказивање приватне или заштићене поставке регистрације
 • Овлаштење за покретање преноса домена
 • Нове информације о провајдеру веб хостинга

По завршетку поступка ваш претходни добављач веб хостинга ће вам послати електронску потврду да је пренос завршен.

 • Пребаците сервере домена

Пребацивање сервера имена домена је лакши пут за рад када радите на миграцији веб локације на новог провајдера веб хостинга. Регистрација домена остаје нетакнута и остаје код вашег изворног провајдера сервера имена домена (ДНС). Популарне ДНС компаније укључују ГоДадди, НамеЦхеап и Нетворк Солутионс. Те компаније су познатије по томе што су регистратори домена од хостинга, иако раде и једно и друго. Уз ваш нови налог добављача веб хостинг рачунара, само морате усмјерити сервере имена домена са старе компаније за хостинг на своју нову компанију за веб хостинг.

 1. Отворите нови налог за веб хостинг

На располагању су разне провајдере веб хостинга за ваше потребе веб хостинга. Свака нуди у основи исте функције и погодности које добијате приликом миграције веб локације на њихове локације на серверу. Неки од запаженијих веб хостинг провајдера укључују следеће компаније.

Списак почиње да гребе по површини опција веб хостинга које су вам доступне. Извршите потрагу за компанијама које пружају веб хост и погледајте све могућности, карактеристике и погодности које свака пружа. С те листе одаберите твртку која вам се чини најбоље одговара. За пријаву на хостинг услугу биће потребне основне контакт информације, начин плаћања, име домена и да ли ћете пренети регистрацију домена или једноставно променити сервер домена.

Свака веб хостинг услуга поставља сопствену цену, а типична вредност износи 4,95 до 9,95 УСД месечно за услуге хостинга. Ако сте озбиљна компанија, не штедите о функцијама за цену. Ако сте без новца и тек почињете, у реду је почети с реномираним добављачима ниских трошкова.

 1. Пренос података са вашег старог домаћина

Када је ваш нови хостинг налог сада активан, време је да почнете преносити све са свог старог рачуна за веб хостинг услугу. Избегавајте затварање старог рачуна за веб хостинг сервис док се сви ваши подаци и релевантне информације не пренесу на нову услугу хостинга. По затварању старог налога, добављач хостинг услуга брише све податке са ваше веб локације и релевантне информације са својих сервера. У том тренутку губите приступ било којој информацији која и даље може остати на тим серверима.

Не постоји могући начин да добијете ове информације након брисања, што вас оставља од почетка и потребно вам је изградња нове основе веб локације. Изгубићете драгоцено време приступа веб локацији док сте у процесу обнове веб локације. То изгубљено вријеме једнак је изгубљеном приходу и главним генерацијама јер купци и потенцијални купци нису у могућности да приступе вашој веб локацији док је у реду.

Уз то, увек би требало да се праве резервне копије веб локација како би и у горе наведеном сценарију могли да преузмете датотеке веб локације. Израдите сигурносну копију кроз више додатака и услуга како бисте све сачували на сигурном.

 1. Преузмите датотеке сигурносне копије

Пре него што започнете са премештањем свега са свог старог добављача веб хостинга на новог добављача веб хостинга, морате да направите резервну датотеку свих ваших тренутних података на веб локацији. То ће вам дати баријеру заштите ако нешто пође по злу када започнете процес преноса на нову веб хостинг услугу.

Процес израде резервних копија започиње пријавом у систем корисничке контролне табле. Од тог тренутка морате приступити одељку управљачке плоче који садржи ознаку ‘бацкуп’ или нешто слично. Тачан назив датотеке ће се разликовати у зависности од сваке појединачне веб хостинг услуге коју користите. Унутар тог одељка желите да изаберете директоријум „публиц_хтмл“ и пронађете опцију за преузимање резервних копија.

Када кликнете на одељак „преузимање резервних копија“, видећете опције резервних копија које су вам доступне. Можете одлучити да ли да преузмете све датотеке сигурносних копија веб локације или одељке датотека сигурносних копија поддомене. Једноставнији вам је поступак да једноставно преузмете све резервне датотеке веб локације као целине. Фокусирање на датотеке поддомена ствара потенцијал за случајни преглед критичне датотеке коју ваша веб локација треба да исправно ради.

Преузмите све резервне датотеке у компримованом формату које ћете касније отпремити на постојеће сервере на свом новом веб месту провајдера веб хостинга. Избегавајте декомпримирање било које од ових датотека јер ће аутоматски извршити ваш нови веб хостинг сервер приликом учитавања резервних датотека. Када је преузимање сада завршено, сачувајте датотеке на рачунару, одјавите се из тог система управљачке плоче и пређите на систем корисничке контролне табле који користи ваш нови провајдер веб хостинга.

 1. Пошаљите своје резервне датотеке на нови налог

Када креирате нови налог код добављача веб хостинга, добићете поруку е-поште која садржи одређене информације у вези са услугом имена вашег домена. Информације у тој поруци е-поште пружаће вам сервере имена домена и детаље о ИП адреси за план хостинга који одаберете. Ове информације ће вам требати за учитавање резервних датотека на нове сервере за веб хостинг.

Процес преузимања резервне датотеке започиње с пријавом на систем корисничке управљачке плоче на вашем новом веб хостинг рачуну. На главној страници управљачке плоче потражите ознаку одјељка „сигурносна копија“ или нешто слично. У том одељку желите да пронађете оквир за пренос датотеке за пренос целокупне резервне копије на веб локацији. Када кликнете на то дугме, имат ћете прилику да пронађете датотеку сигурносне копије на тврдом диску рачунара и одаберете је за учитавање.

Док сервер почне да учитава резервне датотеке веб локације, на екрану ћете почети да се приказују ажурирања статуса. Послужитељ ће приказати статус по линији док се свака датотека сигурносне копије успјешно премјешта на нову локацију сервера. Уобичајени поступак слања садржи двије странице и знат ћете да је поступак завршен када друга страница заврши с пријеносом. Ажурирање статуса приказује се на екрану, што вам даје до знања да сада можете почети радити на прилагођавању веб локација које сматрате потребним.

 1. Проверите функцију базе података

Док систем ради на преношењу свих датотека сигурносне копије ваше веб локације на нову локацију сервера, аутоматски изоставља све релевантне податке о корисничком имену и лозинци које су део вашег налога СКЛ базе података. Из тог разлога, морат ћете лоцирати одговарајући одјељак корисника базе података у оквиру главног управљачког панела и унијети те податке у систем.

Такође ћете морати да ажурирате корисничко име и друге основне информације у одељку ФТП налога на вашем веб хостинг серверима. Да бисте то постигли, треба да се пријавите у базу података ФТП налога путем података о ИП адресама веб локације. Тада можете да унесете све потребне измене у корисничко име, лозинку, дозволе за веб локацију и друге релевантне информације. Обавезно сачувајте измене пре изласка из овог дела система управљачке плоче. Промјене које унесете у овом дијелу процеса су основни елементи оперативних активности на вашој веб локацији.

 1. Пребаците сервере домена

Са правилима рада у позадини, сада се морате фокусирати на презентацију информација о веб локацијама које купци и потенцијални купци виде када дођу до почетне странице ваше веб локације. За овај део процеса миграције, променићете локацију сервера домена. Процес започиње вашом пријавом на контролну таблу за регистрацију вашег веб хостинг рачуна.

Тражите одељак „сервери домена“ или нешто са сличним називом. Информације које видите у том одјељку изгледат ће сличне овим подацима.

 • Олд-Вебхост.цом
 • Олд-Вебхост.цом

Ове податке ћете заменити подацима сервера имена домена за ваш нови налог за веб локацију. Информације о замјени за овај поступак налазе се у потврди е-поште коју добијате када отворите нови рачун услуге веб хостинга код новог провајдера. Извршите измене заменом одељка „олд-вебхост.цом“ на подацима сервера домена подацима са новим-вебхост.цом информацијама. По завршетку можете да сачувате измене и изађете из система управљачке плоче корисника.

 1. Избегавајте да се измене веб локације

Током прелазног времена преласка на нови сервер домена, избегавајте да мењате садржај или изглед веб локације. Док сервери раде на увођењу измена које тражите, никакве нове информације које додате можда се неће појавити на вашој новој локацији веб локације. Исто тако, све информације које избришете током овог прелазног периода могу се ипак појавити у садржају након што се промена сервера заврши.

Могу проћи 12 до 24 сата док промене сервера домена ступе на снагу. За то време, ваши купци и потенцијални купци ће и даље видети исти познати изглед веб локација када стигну на вашу почетну страницу. Ваша веб локација остаће отворена за стварање продаје и потенцијал за потенцијално привлачење олова као што је уобичајено јер се сав посао који се одвија одвија иза сцене..

 1. Провјерите промјене веб хостинга

Када се промена сервера домена заврши, од вашег новог провајдера веб хостинга добит ћете потврдну поруку е-поште. У том тренутку можете отказати услугу веб хостинга код свог старог провајдера јер сада имате сигурност да је све на свом месту како би ваша веб локација правилно функционисала на новој локацији. Са службеним променама, желећете да тестирате веб локацију да бисте били сигурни да све исправно ради.

Док тестирате веб локацију на њеној новој локацији, проверите основне функције пазећи да исправно раде све ваше спољне и унутрашње везе. Пошаљите пробну е-пошту на свој блог или услуге претплате на билтен. Прегледајте сваку своју страницу како бисте били сигурни да је изглед исправно приказан и да је сав ваш садржај на месту.

Завршна мисао

Процес мигрирања веб странице са једног провајдера веб хостинга на другог добављача веб хостинг рачунара је прилично једноставан, али може бити и сложен. То је нешто што сваки власник предузећа прође барем једном у каријери јер посао надмашује тренутну ситуацију добављача хостинга. Уз пут могу бити тренуци фрустрације у потпуном разумевању начина да се промени одељак, учитају нове датотеке или се изврше друге релевантне промене.

Из тог разлога, корисно је имати поузданог провајдера веб хостинга са потпуно функционалним системом техничке подршке. Важно је запамтити приликом миграције ваше веб локације новом добављачу да се ствари одвијају корак по корак. Имајте на располагању датотеку сигурносне копије као баријеру заштите ако нешто пође по злу. Након завршетка процеса миграције, уздахните уздах и поносите се новим технолошким достигнућима.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map