14 beste cloudhostingproviders en -services (mei 2020)

14 beste cloudhostingproviders en -services (mei 2020)

14 beste cloudhostingproviders en -services (mei 2020)

Op zoek naar de beste cloudhosting maar geen idee waar te beginnen?


De cloud betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. 

We zijn in wezen op zoek naar snelle, gedistribueerde, schaalbare hosting – met goede ondersteuning en voor een prijs die bij het bedrijf past.

beste hosting voor kleine bedrijven

Cloud computing heeft geleid tot een hausse in hostingopties. Veel hostingservices zijn op de markt gekomen met cloudservers, maar dat kan klanten in de war brengen of ze echt de beste cloudhosting krijgen. We zullen 14 van de indrukwekkendere opties op de markt bekijken en vervolgens zullen we uitleggen wat een cloudgebaseerde server is en hoe u kunt profiteren van het aanmelden bij een cloudhostingserviceprovider.

Met dit onderzoek kun je in mei 2020 de beste cloud hosting kiezen.

1. Cloudways Cloud Hosting

cloudways

Beginprijs: $ 10 per maand

Reactietijd: 710 ms

Uptime: 99,99%

Bekijk de prijzen van Cloudways

Cloudways is een hostingbedrijf dat zich richt op het leveren van veel stroom tegen een redelijke prijs. Ze zijn niet de absoluut goedkoopste in de cloud server hosting sector, maar hun prijzen voor cloud servers vertegenwoordigen een uitstekende waarde voor de hoeveelheid stroom die hun systemen leveren. Het bedrijf biedt de mogelijkheid om uw site te hosten op veel cloudserver-hostingplatforms, waaronder:

 • Digital Ocean
 • Linode
 • Vultr
 • Amazon Web Services
 • Google Cloud-platform

U kunt ook prijzen vinden voor cloudservers die passen bij een breed scala aan schalen. Hun abonnement van $ 10 per maand biedt een instantie met een enkele kern, maar u kunt opties bekijken die overal bieden, van dual-core tot 32-core oplossingen. Zodra u de 32-core wereld betreedt, heeft u natuurlijk te maken met enterprise-grade cloud hosting-oplossingen, dus verwacht ten minste $ 1.000 te betalen.

Cloudways krijgt geen goede cijfers voor klant- of technische ondersteuning. In veel gevallen sta je er alleen voor als je aangepaste code of minder reguliere oplossingen wilt gebruiken. Het is waarschijnlijk geen geweldige optie voor mensen die weinig tot geen technische kennis hebben, maar ze bieden wel geweldige cloud-serverprijzen voor mensen die misschien AWS-mogelijkheden willen, maar niet in het onkruid willen komen zoals het aanbod van Amazon vaak vereist.

Bekijk onze volledige Cloudways-beoordeling

2. Liquid Web Managed Cloud

liquidweb

Beginprijs: $ 51 per maand

Reactietijd: 150 ms

Uptime: 100%

Bekijk Liquid Web Pricing

Liquid Web biedt wat gemakkelijk kan worden gekarakteriseerd als een van de beste clouddiensten op de markt. Naarmate de prijzen voor de cloud-server stijgen, maken ze het echter erg moeilijk voor beginnende klanten om een ​​houvast te krijgen. Zelfs als u bereid bent te betalen voor de beste cloudhosting die er is, kan hun neiging om hun diensten op te splitsen in verschillende “producten” de zaken verwarrend maken.

Hun cloud webhostingproducten zijn onderverdeeld in grofweg vier soorten hostingpakketten. In volgorde van schaal van minst krachtig tot meest krachtig zijn dit:

 • Cloud-sites
 • Cloud VPS-hosting
 • Toegewijde cloudgebaseerde serverhosting
 • Persoonlijke cloudhosting

De optie voor cloudsites is functioneel onbeperkte domeinnaamhosting. Hoeveel u ook in een account kunt stoppen, u kunt $ 51 per maand krijgen. Cloud VPS is in principe hetzelfde als het gebruik van een virtual private server of een dedicated server, behalve dat het gehost wordt in een cloud en daardoor een stuk schaalbaarder is. Hetzelfde idee is van toepassing op de speciale cloudhostingoplossingen, behalve dat u een volledige instantie helemaal voor uzelf heeft in plaats van gepartitioneerde bronnen met anderen te delen.

Misschien wel de meest interessante optie is persoonlijke cloudhosting. Dit is in wezen een heel cloudsysteem, helemaal voor jezelf. Het is denkbaar dat u slechts $ 1.500 per maand betaalt om aan de slag te gaan. Voor bedrijven die veel vuurkracht nodig hebben, is dit iets dat maar weinig andere webhostingproviders leveren. U kunt zelfs uw instantie partitioneren, met low-end plannen waarmee tot 5 virtuele servers tegelijkertijd op dezelfde cloud kunnen worden uitgevoerd.

Een ander voordeel van Liquid Web is dat ze hulp bieden bij het oplossen van een breed scala aan zakelijke webhostingproblemen. U kunt bijvoorbeeld hulp krijgen bij:

 • PCI-compliance voor e-commerce websites
 • HIPAA-naleving voor zorgverleners
 • App-hosting

Uw cloudinstanties worden uitgevoerd op moderne SSD-schijven in datacenters met meerdere redundanties voor zowel opslag als stroom. Als je het absoluut beste cloudservicebedrijf wilt en bereid bent om geld uit te geven om het te laten gebeuren, is het moeilijk om Liquid Web te evenaren. Voor alle anderen zal het waarschijnlijk een beetje prijzig worden.

Bekijk onze volledige LiquidWeb-recensie

3. A2 Hosting Cloud VPS

a2hosting

Beginprijs: $ 5,00 per maand

Reactietijd: groter dan 1.000 ms

Uptime: 99%

Bekijk A2 Hosting Cloud VPS

Als u op zoek bent naar een van de goedkopere opties bij de beste cloudproviders, doet A2 Hosting het heel goed om klanten in die niche aan te spreken. Hoewel je geen razendsnelle snelheid krijgt, kun je voor slechts $ 15 per maand een pakket met vier cores en root-toegang krijgen. Met name het A2 Hosting-aanbod wordt beschouwd als parallellen met VPS-hosting, maar er is een limiet aan wat u kunt verwachten in deze prijsklasse.

Als alles gelijk is, doet het bedrijf een goede jobaanbieding met prikkels. Er is een geld-terug-garantie. Elk account bevat een gratis SSD-schijf en minimaal 2 TB per maand aan bandbreedte. Ze bieden ook het hele jaar door 24/7 technische en klantenondersteuning, inclusief telefonische hulp.

Als u op zoek bent naar zo dicht mogelijk bij een risicovrije optie om aan de slag te gaan met cloudhosting, dan heeft A2Hosting u gedekt. Mensen die op zoek zijn naar echte enterprise-grade datacenters die zeer responsief zijn, willen misschien ergens anders zoeken, vooral omdat hun piekaanbod geen uitstekende waarde biedt voor de relatief hoge prijzen. Aan de onderkant van de markt zijn er echter goede keuzes.

Bekijk onze volledige A2 Hosting-recensie

4. SiteGround

siteground

Beginprijs: 80 dollar per maand

Reactietijd: 710 ms

Uptime: 99,99%

Bekijk de prijzen van SiteGround

SiteGround probeert goede niet-geweldige prestaties te combineren met een reeks freebies die mensen zullen aanspreken die niet het hoogste niveau zijn van de technisch onderlegde coole kinderen. Ze leveren uitstekende uptimes en de reactietijden zijn goed genoeg om alle, behalve de langzaamste sites en webapplicaties, redelijke laadtijden te halen.

Je kunt ook krijgen:

 • Toegang tot een gratis CDN
 • Een gratis SSL-certificaat
 • Gratis migratiehulp met één WordPress-site
 • Een speciaal IP-adres
 • SSH- en SFTP-toegang

Ze garanderen ook dat alle bronnen voor cloud computing voor uw cloudsysteem uitsluitend bestemd zijn voor uw server. Als u IT-assistentie nodig heeft, hebben ze personeel in dienst om u te helpen met volledig beheerde services.

SiteGround maakt het super eenvoudig om middelen toe te wijzen aan subaccounts. Als u een marketing- of ontwerpbureau runt, kan dit het heel gemakkelijk maken om aan te passen wat elk subaccount krijgt. Vooral wanneer u met klanten omgaat, kunt u deze functie naast de schaalbaarheid gebruiken die van cloudhosting wordt verwacht om een ​​reeks pakketten aan te bieden. Aan individuele subaccounts kunnen ook gratis DNS-services worden toegewezen.

Het bedrijf biedt ook dagelijkse back-ups. Deze directe back-ups worden offsite beheerd en ze kunnen worden hersteld met een oplossing met één klik.

SiteGround slaagt er goed in een balans te vinden tussen het soort technische kracht dat u verdient als u met een cloudhost gaat en een gebruikersvriendelijke ervaring biedt. Geavanceerde gebruikers zullen enthousiast zijn over het toegangsniveau dat ze hebben, en de rest van de wereld zal nog steeds voldoende klanten- en technische ondersteuning krijgen om alles af te handelen.

Bekijk onze volledige SiteGround-recensie

5. InMotion

inmotion hosting

Beginprijs: $ 34,99 per maand

Reactietijd: 400 ms

Uptime: 99,95%

Bekijk InMotion Hosting

Een kleine ergernis bij het duiken in het aanbod van InMotion is dat ze de zaken niet goed kunnen uitleggen. Plannen worden gepresenteerd als zijnde voor agentschappen, kleine bedrijven, ondernemingen en applicaties. Het goedkoopste abonnement staat onder ‘applicaties’ en het kan worden gebruikt voor het afhandelen van hosting zoals de andere kunnen worden gebruikt.

Een groot nadeel is dat hun aanbod uitsluitend op Linux is gebaseerd. Het is ook zo’n beetje een LAMP-stack-ecosysteem. Als je een Windows-cloud-server wilt, ga je zeker ergens anders zoeken. Ze hebben ook alleen datacenters in de Verenigde Staten.

Mensen die blij zijn met de smalle LAMP-stapelimplementatie, zoals degenen die WordPress, WooCommerce of Magento gebruiken, zullen InMotion iets van een meer kosteneffectieve versie van SiteGround vinden, maar met minder freebies. Als u vertrouwd bent met minder ondersteuning en prijs / prestatie-prioriteit wilt geven, vooral aan de lage kant van de markt, is InMotion moeilijk te verslaan. Voor minder technisch onderlegde gebruikers en de Microsoft-menigte zal het op zijn best een leercurve worden.

Het bedrijf biedt een lange geld-terug-periode van 90 dagen. Als u het eens kunt proberen, is het een risicovrije kans om een ​​nieuwe webhost te leren kennen.

Bekijk onze volledige InMotion-recensie

6. HostGator

hostgator

Beginprijs: $ 4,95 per maand.

Reactietijd: 430 ms

Uptime: 99,98%

Bekijk HostGator-prijzen

Voor een unapologetisch goedkoop bedrijf is HostGator een beetje een verrassing. Voor $ 4,95 per maand krijg je:

 • Twee CPU-kernen
 • Twee GB RAM
 • Onbeperkte bandbreedte
 • Een gratis SSL-certificaat

Het bedrijf heeft ook een domeinnaamregistratiebedrijf, zodat u al uw websitespullen bij elkaar kunt houden op één account. Terwijl het goedkoopste account slechts één domein toestaat, en naar het volgende niveau gaat, $ 6,57 per maand, krijgt u onbeperkte domeinhosting en tweemaal zoveel cores en tweemaal zoveel RAM.

Zoals gebruikelijk in de lagere lagen van hostingbedrijven, kunt u een beperkte softwarestack verwachten. Je hebt toegang tot een Linux-omgeving die applicaties ondersteunt zoals:

 • Joomla
 • Drupal
 • Magento
 • WordPress

Zoals te verwachten, staat u er alleen voor zonder beheerde services. Voor een spotgoedkope optie zou je het echter veel slechter kunnen doen dan HostGator.

Bekijk onze volledige HostGator-recensie

7. DreamHost

dreamhost

Beginprijs: $ 4,50 per maand

Reactietijd: 720 ms

Uptime: 99,96%

Bekijk DreamHost

Een andere nieuwkomer in de goedkope cloudhostingsector, DreamHost, is ook een andere webhostingserviceprovider die er baat bij zou kunnen hebben om duidelijker te zijn over zijn aanbod. De eerste grote ergernis die u als klant zal raken, is dat de enige producten die het op zijn hostingpagina vermeldt, “DreamCompute” en “DreamObjects” zijn. In plaats van het verschil tussen cloud computing-instanties en cloud-hostingservices te verduidelijken, brengen ze ze samen onder de noemer ‘compute’, een term die relevanter is in de machine learning-wereld dan in de webhosting-industrie.

Als je daar echter voorbij bent geploegd, zul je een teleurstellend aanbod vinden voor dit deel van de markt. Je krijgt een enkele CPU-kern op het goedkoopste plan en alles is gebaseerd op een open-source stack zonder andere opties. Dingen lijken gericht te zijn op Python, Node.JS en Ruby-gebruikers die, eerlijk gezegd, op zoek gaan naar een groter rekenaanbod van bedrijven als Amazon.

De factureringsstructuur is ook vreemd. In een bepaalde maand heb je 600 uur rekencyclustijd. Maanden zijn langer dan dat, en een enkele niet-gedetecteerde DDoS-aanval kan u gemakkelijk in een accountoverschrijding brengen die tot facturering leidt. Eerlijk gezegd, als u een rekentijdstructuur wilt, bestaat AWS en biedt het een grotere en gemenere infrastructuur.

Aan de andere kant is hun aanbod voor mensen die Python of Node.JS-hosting willen, heel eenvoudig in te stellen. Als dat uw rijstrook is, is DreamHost misschien interessant. Iedereen kan echter voor deze prijs betere aanbiedingen en minder verwarring vinden.

Bekijk onze volledige Dreamhost-recensie

8. Bluehost

bluehost

Beginprijs: $ 9,99 per maand gedurende 36 maanden

Reactietijd: 590 ms

Uptime: 100%

Bekijk Bluehost-prijzen

BlueHost biedt accounts aan die worden gefactureerd in termijnen van 12, 24 of 36 maanden. Voor mensen die tegen een eerlijke prijs de laagste niveaus van webhosting willen bereiken, kan dit een beetje imposant zijn. U kunt gebruikmaken van een geld-terug-garantie zolang

Het bedrijf biedt een uitstekende snelheid en een onovertroffen uptime. Als u geïnteresseerd bent in ijzersterke prestaties, levert BlueHost een hoogwaardig en stabiel pakket voor ongeveer een zo goedkoop mogelijke prijs dan u zult vinden.

Waar sommige klanten door BlueHost zullen worden afgeschrikt, is de nikkel-en-dubbeltje add-on-structuur van het bedrijf. Wil je een dedicated IP? Dat is een add-on van $ 5,99 per maand. Wilt u een premium SSL-certificaat? Dat is $ 49,99 per jaar. Het telt snel op.

Je moet ook een niveau omhoog gaan om onbeperkte domeinnamen op een account te krijgen. Het basispakket met twee CPU’s is echter een goede deal. Evenzo is de bandbreedte onbeperkt en wordt cPanel met SSH gratis meegeleverd.

BlueHost is een geweldige optie, maar er zijn enkele kanttekeningen. Zorg ervoor dat het pakket dat u krijgt alles dekt wat u nodig heeft, omdat de add-ons u vrij snel kunnen verpletteren.

Bekijk onze volledige Bluehost-recensie

9. 1&1 IONOS

1 & 1ionos

Beginprijs: $ 15 per maand

Reactietijd: 330 ms

Uptime: 99,8%

Bekijk 1&1 IONOS-hosting

Het prijs-prestatieaanbod met 1&1 IONOS is niet geweldig. Waar het bedrijf terrein inhaalt, is het leveren van managed services. Eerlijk gezegd zullen technisch onderlegde mensen niet onder de indruk zijn van een installatie die begint bij een enkele CPU-kern en slechts één GB RAM toegewezen. Minder technisch onderlegde klanten zullen echter blij zijn met technische en klantenondersteuning om hen door een aantal processen te leiden.

Zoals gebruikelijk is als je onder de $ 50 per maand gaat in de cloudwebhostingsector, ben je opgesloten in Linux en open-source software. 1&1 geeft je iets meer binnen dat beperkte frame, met Apache-, Nginx- en Tomcat-servers die mooi spelen met Python en PHP. De reactietijden liggen ook dicht bij de beste in zijn klasse.

Als u de best mogelijke laadtijden nodig heeft, 1&1 is misschien een kijkje waard. Iedereen die geïnteresseerd is in een Windows-cloud-server, moet verder gaan en hun aanbod is vanuit hardware-oogpunt niet geweldig.

Bekijk onze volledige 1&1 Ionos-recensie

10. WP-motor

wpengine

Beginprijs: $ 35 per maand

Reactietijd: 650 ms

Uptime: 100%

Bekijk WP Engine Pricing

WP Engine is, zoals de naam al doet vermoeden, een aanbod gericht op WordPress-klanten. Schalen is ontworpen voor zakelijke klanten, en u zult merken dat de niveaus snel oplopen tot honderden dollars. De lage niveaus hebben geen uitstekende klantenondersteuning en alleen de twee hoogste niveaus krijgen telefonische ondersteuning. Een geld-terug-garantie van 60 dagen kan echter een deel van de angel uit het verkennen van uw opties halen.

Elk pakket bevat gratis multi-site ondersteuning, dus u hoeft niet extra te betalen om een ​​domein toe te voegen. Als u wereldwijde datacenters nodig heeft om bezoekers over de hele wereld te bedienen, dan kunt u bij WP Engine terecht. Ze zijn een bedrijf dat zichzelf ziet als early adopters van WordPress engineering en het team is er trots op dat ze dat niveau van technische ondersteuning aan klanten kunnen bieden.

Het is zeker een eng gericht aanbod. Degenen die gewoon solide WordPress-hosting willen die nooit uitvalt en snel kan opschalen, zullen WP Engine waarderen.

Bekijk onze volledige WP Engine-beoordeling

11. Kinsta

kinsta

Beginprijs: $ 30 per maand

Reactietijd: 230 ms

Uptime: 99,8%

Bekijk Kinsta Hosting

Door gebruik te maken van het Google Cloud Platform, betekent Kinsta het aanbieden van hoogwaardige cloudhosting exclusief voor WordPress-site-eigenaren. Het is allemaal WP en niets anders. Het bedrijf biedt een reeks freebies, zoals:

 • Staging-sites
 • Gestroomlijnde opties voor accountbeheer
 • Ondersteuning voor agentschappen
 • Directe Tier 1 ondersteunt deskundige technici

Accountbeheerfuncties zijn een belangrijk verkoopargument. Het idee is in wezen dat creatieve bureaus sites voor klanten kunnen ontwikkelen, deze kunnen inzetten en vervolgens de sleutels aan de klant kunnen overhandigen. Alles gaat erg snel en de uptime is uitstekend. Als je een bureau runt dat zich richt op het WordPress-platform, is Kinsta moeilijk te evenaren.

Bekijk onze volledige Kinsta-recensie

12. DigitalOcean

digitalocean

Beginprijs: $ 5 per maand

Reactietijd: 360 ms

Uptime: 99,99%

Bekijk de prijzen van Digital Ocean

DigitalOcean biedt een spotgoedkoop instapmodel, maar u zult tot het uiterste moeten gaan om het op hun website te vinden en het in te stellen om webserverhosting te doen. Het aanbod van het bedrijf is schijnbaar ontworpen in tegenstelling tot gebruiksvriendelijkheid.

Ja, het is mogelijk om een ​​oplossing met één klik te vinden waarmee u binnen enkele seconden een LAMP-server of een aantal vergelijkbare aanbiedingen kunt implementeren. Veel succes met het vinden ervan. Oke prima, hier is het omdat je het nooit alleen zou vinden.

De obsessie van het bedrijf met ‘druppeltjes’ en rekeninstanties biedt niet veel zekerheid dat ze om hostingklanten geven. Je staat er alleen voor. Erger nog, low-end opties beginnen aan de lage kant van de prestaties voor deze sector. Je krijgt één CPU en één GB geheugen.

Een groot voordeel is de één-klik-aanpak voor het opstarten van servers. Je krijgt redelijk moderne open-source software, zoals MySQL 5.7 en PHP 5.2. Als je echter geen hardcore techneut bent, is het misschien verstandiger om naar een van de partners van DigitalOcean te gaan, zoals de eerder genoemde Cloudways.

13. AWS Cloud

aws amazon

Beginprijs: $ 3,50 per maand

Reactietijd: 500 ms

Uptime: 99,99%

Bekijk AWS Lightsail

Lightsail virtuele servers vormen de basis van al het AWS Cloud-aanbod als het gaat om webhosting. Amazon biedt een indrukwekkend toegangsniveau en u kunt oplossingen met één klik maken voor zowel Linux- als Windows-cloudservers. Load-balancing is ingebouwd en de schaalbaarheid is automatisch.

Er zijn twee grote nadelen. Ten eerste is AWS-cloudhosting een pay-as-you-go-setup. Het is mogelijk om een ​​vast tarief te krijgen, maar u moet heel voorzichtig zijn met hoe u uw account configureert. Bovendien zullen alle, behalve de meest begaafde techneuten, hopeloos verdwaald raken in het navigeren door de vele opties op de Amazon Cloud.

U krijgt wel een gratis SSL-certificering en de eerste maand is gratis beschikbaar als proefversie. Helaas moet u uw factuurgegevens vermelden. Evenzo is annulering vereist, anders begint de facturering de volgende maand.

Grote internetbedrijven zoals Netflix werken op de AWS Cloud. Als u hetzelfde soort kracht wilt en comfortabel bent in het lef van een hostingoplossing, is dit een goede keuze. Voor degenen die begeleiding nodig hebben, is het geen goed voorstel, hoe goed de prijs ook is.

Van de grote spelers is Amazon echter degene die je het meeste het gevoel geeft dat ze een klein bedrijf willen dat op hun cloudhardware draait. Dat is echter een erg lage lat.

14. Google Cloud

google cloud

Beginprijs: $ 45 per maand

Reactietijd: 300 ms

Uptime: 99,99%

Bekijk Google Cloud

Google is een andere grote naam in de branche die erg ongeïnteresseerd lijkt in het helpen van kleine spelers bij het opzetten van webhosting op cloudservers. De klantenondersteuning van Google is notoir verschrikkelijk, en technisch onderlegde klanten verachten vooral de neiging van het bedrijf om alle vragen op het laagste niveau te starten. Bij Google moet zelfs de slimste persoon ter wereld worden gevraagd: ‘Heb je geprobeerd het uit en weer aan te zetten?’

Met andere woorden, Google Cloud is erger dan veel van de platforms die u alleen verlaat. Er zijn tal van andere serviceproviders die bovenop het Google Cloud Platform hebben gebouwd en u kunt ze beter gebruiken. Zelfs als u op zoek bent naar krachtige rekenkracht, zal AWS dezelfde prestaties leveren zonder de neerbuigend slechte ondersteuningservaring.

Er zijn maar twee groepen klanten die de afschuw van Google zouden moeten ondergaan. Ten eerste zijn er sites waarvan de gehoste sites afhankelijk zijn van G’s data- of machine learning-platforms. Ten tweede zijn er mensen die op elk bevolkt continent krachtige datacenters nodig hebben. Kijk anders naar een downstream-partner zoals Kinsta of Cloudways om toegang te krijgen tot de hardware zonder de verpletterende ondersteuningsproblemen.

Wat is een Cloud Server?

Een cloud server is een systeem dat is ontworpen om enorme hoeveelheden bronnen te leveren als onderdeel van een Software as a Service (SaaS) -pakket. Met name het vragen wat een cloud-server is, mist een groot deel van het punt. Een cloud server is geen enkele machine. In plaats daarvan is het een verzameling van veel machines die zijn ontworpen om als één instantie te functioneren.

Instances kunnen op verschillende manieren onder klanten of taken worden verdeeld. Wat nog belangrijker is, bronnen kunnen snel aan instanties worden toegevoegd om stabiliteit en schaalbaarheid te garanderen.

Dit is een ding dat cloud computing zo aantrekkelijk maakt voor zowel bedrijven als klanten. Een topcloudprovider kan de vraag blijven uitbreiden voordat de klant wordt uitgebreid, waardoor deze vrijwel oneindig schaalbaar is. Van uw kant als de klant die betaalt voor webhosting in de cloud, kunt u vol vertrouwen diensten kopen aan de onderkant van de schaal en binnen enkele seconden stroom toevoegen door gewoon op een optie in uw hostingdashboard te klikken.

Wat is Cloud Hosting?

Cloud hosting-oplossingen zijn slechts een deel van de cloudsector-taart, naast zaken als machine learning, file hosting, datamining, IT op afstand, VPS-hosting en zelfs hulpdiensten. Nu er zoveel meer gaande is in de wereld van cloud computing, vraagt ​​u zich misschien af: “Wat is cloudhosting?”

De beste cloudhostingproviders hebben de middelen die nodig zijn om een ​​ervaring te bieden die niet te onderscheiden is van het gebruik van een dedicated server of een VDS, behalve voor zover cloudhostingservices doorgaans stabieler en beschikbaar zijn. Sommige providers zijn zelfs bereid om individuele cloudinstanties aan hun klanten aan te bieden, waardoor ze in wezen hun eigen hostingdienstverleners kunnen zijn.

Schaalbaarheid is een groot pluspunt met cloudhosting versus vergelijkbare opties. Hoewel toegewijde en virtuele dedicated servers zeker een stap hoger zijn dan de mindere keuzes zoals shared hosting, hebben ze allemaal hun limieten. In het bijzonder, als u eenmaal uw middelen maximaal heeft benut, de enige oplossing om alles naar een nieuwe en krachtigere server te verplaatsen.

Binnen de cloud computing-wereld kunnen echter meer bronnen eenvoudig naar uw instantie worden gericht. Binnen enkele seconden kunt u meer CPU-kernen, RAM en zelfs opslagruimte beschikbaar hebben. Dat is op zijn best een veel lastiger onderneming wanneer u met een fysieke server of een virtuele machine werkt.

Verschillende soorten cloudhostingservices

Wanneer u een cloudgebaseerde server gebruikt van een bedrijf dat samen optreedt, koopt u eigenlijk gewoon een betere versie van webhosting. Zolang u geschikte cloudhostingplannen kiest, kunt u alles uitvoeren wat u wilt op uw systemen, zoals WordPress of Magento.

Op besturingssysteemniveau vind je bedrijven die veel Linux-distributies aanbieden. Een aantal biedt ook Windows-systemen en hun aantal zal groeien naarmate Microsoft agressief blijft evolueren naar de cloudplatformruimte.

Je zult ook veel softwarestacks vinden, waaronder standaardaanbiedingen zoals Linux, Apache, MySQL en PHP. Veel bedrijven zijn ook op de markt gekomen met lichtgewicht Nginx-webservers, Python-tolken en zelfs Node.JS-hostingopties. Met een volledig toegewijde instantie of virtuele privéserver in de cloud heb je root-toegang waarmee je alles kunt installeren wat je project nodig heeft.

Veel van de beste cloudhostingproviders bieden ook oplossingen op maat. Veel hostingbedrijven bieden bijvoorbeeld nu WordPress-hosting aan, inclusief out-of-the-box beheerde ondersteuning. Je maakt gewoon een account aan in het hosting-configuratiescherm, ze voorzien het van alle benodigde software en dan kun je eraan werken zoals elke andere WordPress-website op een andere webserver. Als u zich zorgen maakt, neem dan contact op met de klantenondersteuning en zij zullen een technische expert hebben om u te helpen bij het oplossen.

Conclusie

Er is een absolute kloof in de wereld van cloudhosting tussen de bedrijven die om kleine bedrijven geven (zie onze favoriete hosts voor kleine bedrijven) en degenen die dat niet doen. Je merkt het verschil elke keer dat je een van hun pagina’s laadt. Als ze termen als “hosting” gebruiken en hun prijzen vooraf hebben, zit je goed. Als ze het woord ‘berekenen’ gebruiken en erop staan ​​om over alles te praten, van streaming tot AI, zul je vast komen te zitten aan veel werk alleen.

Per saldo zullen de meeste klanten de kracht van de grote spelers als Google, DigitalOcean en AWS niet de moeite waard vinden. Gelukkig zijn er genoeg kleine spelers die je zuurverdiende dollar willen. Stel van tevoren vast wat uw prioriteiten zijn, vooral hoeveel u enorme schaalbaarheid nodig heeft versus een lage prijs, en u zult snel een drietal bedrijven identificeren die goed bij de rekening passen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector