7 gratis VPS-hostingproviders – met een enorme waarschuwing! (Mei 2020)

Gratis VPS-hosting nodig omdat de echte plannen buiten uw budget vallen?


We horen je. 

Een waarschuwing is echter dat niets in het leven echt gratis is. En dat geldt voor deze VPS-providers.

Beste hosts voor site-eigenaren

Het gebruik van een virtual private server (VPS) is een geval waar je vaak veel waar voor je geld krijgt.

Het is echter begrijpelijk waarom mensen gratis VPS-hosting zoeken, ook al zijn de meeste webhostingoplossingen in deze sector al behoorlijk kosteneffectief.

U zult vaak gratis shared hosting-opties zien en u vraagt ​​zich misschien af ​​hoe hoog bedrijven bereid zijn om de lat hoger te leggen.

In werkelijkheid zijn er geen hostingplannen die kwalificeren als 100% gratis VPS. Dat wil zeggen, er is geen versie van een gratis VPS-server waar je nooit iets voor betaalt.

U kunt echter gemakkelijk een gratis proefversie van VPS vinden en er zijn ook veel bijna gratis hostingservices die ook vrij dicht bij een gratis ervaring komen. Laten we eens kijken naar enkele van de opties die u het gevoel kunnen geven dat u gratis VPS krijgt. Aan het einde zullen we het ook hebben over enkele van de mogelijke voor- en nadelen van deze route.

VPS-plannen die bijna gratis zijn

1. HostWinds VPS-hosting

hostwinds vps

Laagste prijs: $ 5,17 per maand

Reactietijd: 640 ms

Uptime: 100%

Bekijk HostWinds-hostingplannen

In de strikte zin vertegenwoordigen de goedkoopste abonnementen op HostWinds niet echt goedkope VPS omdat het goedkope aanbod van het bedrijf een cloudgebaseerde instantie is. Voor de overgrote meerderheid van mensen die geïnteresseerd zijn in VPS-hostingproviders, zal dit onderscheid niet eens merkbaar zijn. Dat komt omdat zodra de bronnen van een fysieke server zijn verdeeld om een ​​VPS in de cloud te maken, er niets is aan het gebruik van de resulterende gevirtualiseerde server die verschilt van een VPS op basis van een enkele machine. Het enige dat u opvalt, is dat het systeem over het algemeen sneller reageert dan traditionele VPS-hostingplannen.

Aan het einde van de vergelijking heb je nog steeds toegang tot:

 • Een controlepaneel
 • Schijfruimte
 • Functies op besturingssysteemniveau

Met andere woorden, u kunt inloggen via de webinterface of een externe shell gebruiken om er toegang toe te krijgen via SSH, net als elke andere serverhosting-setup.

HostWinds biedt een robuuste ervaring die de technisch onderlegde mensen blij zullen maken. Zoals je zou verwachten in de bijna gratis prijsklasse, krijg je geen echte mate van ondersteuning van HostWinds. Ze bieden echter wel een zeer robuuste Linux-configuratie die bekend zal zijn bij iedereen die eerder VPS-servers heeft gebruikt. U zult ook merken dat het bedrijf graag gerelateerde producten verkoopt, zoals Windows-hosting. Indrukwekkend is dat de setup ook een GB RAM, een enkele CPU-kern en 30 GB opslagruimte omvat.

Naarmate hostingplannen gaan, is het echter moeilijk om te klagen over het bijna gratis krijgen van een goede VPS-ervaring. Wees gewoon voorbereid om wat technisch onderlegd werk te doen om het draaiende te houden, want het is een onbeheerde VPS.

Bekijk de volledige InMotion Hosting-recensie

2. InterServer.net

interserver vps

Laagste prijs: $ 6 per maand

Reactietijd: 684 ms

Uptime: 99,96%

Bekijk InterServer-hostingplannen

Een ander bedrijf dat vrij dicht bij het aanbieden van gratis VPS-hosting komt, is InterServer.net. Het goedkoopste VPS-abonnement van het webhostingbedrijf omvat:

 • Eén CPU-cores
 • Twee GB geheugen
 • Drie GB SSD-opslag
 • Twee TB aan overdracht per maand

Dat zou een geweldige set functies zijn van een typisch VPS-hostplan dat ongeveer $ 30 per maand kost. Als de verwerkings-, opslag- en geheugencapaciteiten niet goed genoeg zijn voor uw behoeften, kunt u uw VPS-plan eenvoudig aanpassen tot wel 16 cores. Je betaalt ook nog steeds een zeer respectabele $ 96 per maand voor wat een redelijk hoogstaand aanbod is.

Een standaardvangst die u zult opmerken bij bijna al deze VPS-hostingplannen, is dat ze zijn gebaseerd op cloudinstanties. Nogmaals, geen groot probleem voor de gemiddelde gebruiker, maar het kan een knelpunt zijn als je te hard nadenkt over het relatief kleine onderscheid tussen VPS-hostingservices die rechtstreeks op één machine worden uitgevoerd en deze op veel machines uitvoeren die cloudgebaseerde instanties bieden.

Een ander thema dat je zult zien opkomen, is dat veel van deze hostingproviders graag Linux-gebaseerde oplossingen aanbieden, maar dat ze niet altijd de eerste mensen zijn die een besturingssysteem als Windows willen installeren. Gelukkig zijn Windows-servers tegen meerprijs beschikbaar. De Linux-systemen zijn echter redelijk robuust, waaronder:

 • MySQL-databases
 • Python, Ruby, Perl en andere omgevingen voor het produceren van dynamische inhoud op websites
 • Een volledige cPanel-installatie voor eenvoudig beheer

Er zijn ook gratis beheerde ondersteuningsopties beschikbaar. Het is misschien geen echte VPS-server, maar het is nog steeds een zeer goede prijs voor een paar dollar per maand.

Bekijk de volledige InterServer-beoordeling

3. Hostinger

hostinger vps hosting

Laagste prijs: $ 3,95 per maand

Reactietijd: 309 ms

Uptime: 100%

Bekijk Hostinger-hostingplannen

Ja, nu komen we heel dicht bij het vinden van een echt gratis VPS-server. Het indrukwekkende van Hostinger is dat ze erin slagen zeer responsieve servers te beheren met geweldige uptime-nummers. Je krijgt niet veel opslagruimte met hun goedkoopste aanbod, slechts 10 Gb, maar je kunt je abonnement upgraden naar een van de vele opties. Alles is op SSD gebaseerd, dus u verwacht echter supersnelle reactietijden.

Het bedrijfsmodel van Hostinger is gericht op het verkopen van alle andere dingen die een website nodig heeft, zoals een domeinnaam en een SSL-certificaat. Ze bevatten zowel gratis IPv4- als IPv6-specifieke IP-adressen bij elk abonnement, een indrukwekkend aanbod voor een plan dat minder dan vijf is.

VPS-plannen die een beetje goedkoper zijn

4. InMotion Hosting

inmotion dedicated hosting

Laagste prijs: $ 19,99 per maand met 63% korting op de eerste maand

Reactietijd: 640 ms

Uptime: 100%

Bekijk InMotion Hosting-abonnementen

Het is niet verwonderlijk dat InMotion Hosting een andere deelnemer is met goedkopere aanbiedingen die zijn gebouwd op cloudplatforms. Hoewel de prijs gedurende de levensduur van een plan niet zo hoog is als bij andere plannen op deze lijst, is er waarde. InMotion biedt met name gratis basisondersteuning voor serverbeheer. Dit betekent dat ze het beheer van patches en updates afhandelen om uw systeem stabiel en veilig te houden.

Alle hardware van InMotion werkt op SSD-schijven die zijn geconfigureerd in RAID-6-arrays. Voor niet-ingewijden betekent dit dat de kans op een catastrofaal falen waarbij geen gegevens kunnen worden hersteld belachelijk laag is. Elke installatie bevat een enterprise-editie van CentOS en je kunt ook je VPS-server beheren via cPanel. De ondersteunende infrastructuur is ook cloudgebaseerd, dus u kunt erop vertrouwen dat de uptime solide zal zijn.

Ze bieden ook een geld-terug-garantie van 90 dagen, een deal die net zo goed is als u zult zien in het bedrijf. Hoewel het u niet de moeite terugbrengt die u zou kunnen steken in het opzetten van een server, vermindert het op zijn minst uw risico zolang u niet meteen een robuuste aanwezigheid op het web opbouwt.

Bekijk de volledige InMotion Hosting-recensie

5. AccuWebHosting

accu webhosting vps hosting

Laagste prijs: $ 14,97 per maand met een gratis proefperiode van één maand

Reactietijd: 1.000+ ms

Uptime: 100%

Bekijk AccuWebHosting-plannen

Het besloten gebrek aan Windows-servers op deze lijst maakt AccuWebHosting een bijzonder aantrekkelijke keuze voor fans van Microsoft en zijn .NET-platform. Hoewel 15 dollar per maand niet de goedkoopste keuze is, is het ongeveer net zo dichtbij als bij een gratis VPS-server die Windows gebruikt, in dit geval Windows 2008 Server.

U kunt ook profiteren van de gratis proefperiode zonder een creditcard te hoeven overleggen. Als u niet tevreden bent met de ervaring, kunt u het account eenvoudig laten verlopen zonder te verlengen.

Elk systeem ondersteunt zowel RDP als SSH. De machines zijn virtuele servers, geen VPS-achtige cloudgebaseerde instanties. Dat betekent dat u werkt op speciale bronnen op machines met Intel Xeon-processors uit de E5- of E7-serie. Wat nog belangrijker is voor de hardcore Windows-beheerders, wordt het HyperV-virtualisatiesysteem van Microsoft volledig ondersteund.

Als u een Windows-omgeving of .NET-compatibiliteit nodig heeft, is AccuWebHosting de beste optie. Andere bieden Windows voor een extra prijs, maar AccuWebHosting omvat het in de initiële prijs omdat ze gericht zijn op het leveren van een topklasse Windows VPS tegen een eerlijke prijs.

Opties gebaseerd op gratis, maar beperkte bedrijfsmodellen

6. x10Hosting

x10hosting belangrijkste

Laagste prijs: Gratis, maar . . .

Reactietijd: 428 ms

Uptime: 100%

Bekijk x10Hosting-plannen

Bij het gebruik van x10Hosting krijg je een soort gratis VPS in een cloudinstantie, maar het is een ongelooflijk functie-beperkte oplossing. Dat betekent dat de beheerders van de wereld hopeloos verloren zullen gaan zonder de SSH-shells, cPanel-logins en andere functies. Elk account op x10Hosting kan één IP-adres gebruiken. Het is niet verrassend dat je een onbetwistbare hoeveelheid RAM hebt, slechts 512 MB. Het besturingssysteem is alleen Linux, maar je krijgt zowel onbeperkte opslag als bandbreedte.

Wat x10Hosting hoopt dat u zult doen, is in uw eigen tijd de upsell kopen. Ze zijn eigenlijk een bedrijf met een zeer lage druk, maar er is zeker een verkooppraatje wanneer u besluit dat u zoiets als root-toegang of klantenondersteuning nodig heeft. Als u snel wilt schalen en u zich geen zorgen hoeft te maken over opslaglimieten, is x10Hosting een goede keuze.

7. VPSWALA

vpswala

Laagste prijs: Gratis, maar er is een upsell

Reactietijd: 800 ms

Uptime: 100%

Bekijk VPSWALA-hostingplannen

VPSWALA doet een vrij simpele weddenschap. Ze gaan ervan uit dat uw website ooit zal groeien. Op een gegeven moment moet je een tweede domein hosten of een tweede IP-adres gebruiken. Misschien heb je gewoon meer RAM, processorcores, bandbreedte of opslagruimte nodig.

Ja, het is gratis om aan de slag te gaan, maar als je eenmaal omhoog moet, stijgt de prijs naar bijna $ 60 per maand. Het voordeel is dat het gratis abonnement redelijk robuust is, met twee CPU-kernen, 30 GB opslag, twee GB RAM en één TB aan bandbreedte. Je kunt ook één IP-adres gebruiken op je gratis VPS-abonnement.

De mensen bij VPSWALA zijn behoorlijk eerlijk over hun verkooppraatje. Met name bevatten de gratis abonnementen 24/7 technische en klantenondersteuning. Dat is nogal indrukwekkend, zelfs als het bedrijfsmodel een soort valstrik is voor groeiende websites. Als u er 100% zeker van bent dat uw site de eerste 30 GB SSD-opslag nooit zal ontgroeien, is dit een goede deal.

Niets in het leven is gratis, maar dit komt aardig in de buurt

Of het nu gaat om een ​​gratis proefversie van VPS, een gratis vorm met een asterisk of gewoon een zeer goedkope oplossing, er zijn tal van manieren om echt, heel dicht bij niet betalen te komen. In sommige gevallen, zoals bij VPSWALA, moet u uw verbruik van speciale bronnen nauwlettend volgen. Andere gevallen, zoals bij Hostinger, zijn zo kosteneffectief dat ze nauwelijks merkbaar zijn.

Een advies om te volgen is om mensen in de gaten te houden die gratis plannen aanbieden zonder duidelijke verklaringen over wat de vangst is. Phishing-zwendel maakt altijd gebruik van het trefwoord ‘gratis hosting’ en het is verstandig om uw creditcardgegevens niet door te geven aan bedrijven waarvan niemand ooit heeft gehoord.

Wat te verwachten

Zelfs als u te maken heeft met veel oplossingen die het prijsniveau van $ 30 dat gebruikelijk is in de branche omhelzen, kunt u een volledig onbeheerde ervaring verwachten.

Hoewel er misschien wat patches en updates zijn uitgevoerd, is dat slechts het hostingbedrijf dat zichzelf beschermt tegen rommel op zijn hardware.

Als u een PHP-script installeert en uw website kapot gaat, is het niet waarschijnlijk dat u gratis beheerde ondersteuning krijgt om te repareren wat er eventueel mis is gegaan.

Om deze reden wordt de gratis aanpak niet aanbevolen voor iedereen die geen technische karbonades heeft.

Als je voor een supergoedkoop plan gaat en niet veel weet over remoten naar servers, zorg er dan voor dat je er een vindt met een zekere mate van beheerde ondersteuning. Die gebruikers kunnen waarschijnlijk het beste doorgaan naar het volgende niveau, waar plannen meestal ongeveer $ 30 per maand kosten. Maar zelfs dan zul je op zoek moeten gaan naar managed hosting als je niet bekend bent met enge beheerconcepten zoals ‘root access’ en ‘SSH’.

Voor mensen die redelijk solide technische karbonades hebben, is er iets te zeggen om een ​​gratis oplossing uit te proberen of een oplossing die bijna gratis is. Zelfs als u zich alleen richt op zoiets als de ondenkbaar goedkope plannen van Hostinger, zult u een verrassend responsief systeem vinden met een robuuste omgeving voor het implementeren van webpagina’s en web-apps. Misschien is het niet 100% gratis, maar je zult ook niet elke maand last hebben van existentiële angst als de serverrekening opeisbaar is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map