9 beste goedkope VPS-hostingbedrijven in 2020 – Power on a Budget

9 beste goedkope VPS-hostingbedrijven in 2020 – Power on a Budget

9 beste goedkope VPS-hostingbedrijven in 2020 – Power on a Budget

VPS is een stap hoger dan shared hosting, maar u kunt enkele solide deals vinden om de krachtige upgrade binnen uw budget te houden.


Als u een site met een hoog volume beheert of gewoon die extra prestaties nodig heeft, is VPS-hosting de juiste keuze.

beste hosting voor kleine bedrijven

Het vinden van een goedkope VPS-hostingoptie is een taak die enige aandacht verdient. Het gangbare tarief in de branche voor VPS-deals is ongeveer $ 30 per maand, maar een goedkope VPS-server kan worden gekocht als je weet waar je moet zoeken.

Het is echter ook verstandig om na te denken over enkele van de specifieke vereisten die u heeft voor het hosten van een site. Het is bijvoorbeeld de moeite waard om te vragen:

 • Heeft u Windows hosting nodig, of is een Linux besturingssysteem goed genoeg?
 • Is managed hosting essentieel, of kunt u de server zelf onderhouden??
 • Hoeveel bandbreedte hebben uw sites nodig??
 • Wat is uw algemene vaardigheidsniveau bij het werken met root-toegang, een configuratiescherm, een SSH-shell en een FTP-client / server-configuratie?

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ​​goedkope VPS-provider te vinden die ook hulp bij managed VPS-hosting omvat. Als u niet erg bekwaam bent als serverbeheerder, moet u er echter een prioriteit van maken bij het uitchecken van VPS-plannen. Met een scherp oog voor wat u absoluut nodig heeft en wat de aanbieder van hostingdiensten aanbiedt, zou u VPS-hostingplannen moeten kunnen vinden die uw budget niet zullen schaden.

1. A2-hosting

a2 hosting vps hosting

Laagste prijs: $ 5 per maand voor een volledig onbeheerde VPS

Reactietijd: 279 ms

Uptime: 99,66%

Bekijk A2Hosting-plannen

Zoals veel van de opties op deze lijst, is het goedkoopste VPS-aanbod van A2 rechtstreeks gericht op mensen die de technische vaardigheden hebben die nodig zijn om op afstand in een systeem te komen en het zonder hulp te onderhouden. Er zijn opties voor beheerde services beschikbaar bij A2 Hosting, maar deze kosten aanzienlijk meer en bedragen $ 35 per maand.

Het low-end aanbod is qua prestaties vrij beperkt. Je hebt maar toegang tot één CPU-kern, maar je kunt wat meer betalen om extra bronnen te krijgen, zoals meer cores, schijfruimte en RAM. We zouden het niet aanraden om een ​​high-performance site op het laagste niveau van A2 te draaien, maar het vertegenwoordigt een solide waardepropositie voor iedereen die alleen maar statische pagina’s nodig heeft of basis dynamische scripting in PHP moet gebruiken.

Dat wil niet zeggen dat de prestaties verschrikkelijk zijn. Je krijgt een gratis SSD-schijf bij je abonnement. A2 biedt ook toegang tot Cloudflare voor extra stabiliteit en beveiliging. Serverconfiguratie is ook supersnel, in slechts enkele minuten. Veel functies, zoals cPanel, zijn ook add-ons.

Voor de prijs is het ook erg moeilijk om over de snelheid te klagen. Met een responstijd van minder dan 300 ms zou je een behoorlijk versleten versie van WordPress op de server moeten zetten voordat je laadtijden zelfs middelmatig zouden zijn. Als u incheckt voor slechts $ 5, verdient A2 terecht een plaats bovenaan elke lijst met betaalbare VPS-aanbiedingen. Er is ook een geld-terug-garantie.

Bekijk de volledige A2Hosting review

2. iPage

ipage vps-hosting

Laagste prijs: $ 19,99 per maand

Reactietijd: 708 ms

Uptime: 99,75%

Bekijk iPage-hostingplannen

De mensen bij iPage laten zich niet meeslepen door het aanbieden van absoluut barebones hostingplannen voor spotgoedkoop. In plaats daarvan richt het bedrijf zich op het bieden van wat het best kan worden omschreven als een optie die goed genoeg is en die de webhosting-industriestandaard van $ 30 per maand voor VPS overtreft met een behoorlijke marge.

Verreweg het grootste voordeel van het gebruik van iPage is dat ze met hun prijs beheerde technische en klantenondersteuning bieden. Als je bang bent dat je in de wildernis achterblijft met een server die je niet kunt onderhouden, dan is dat een groot probleem. Om die reden kan iPage ideaal zijn voor marketeers, ontwerpers en bureaus die een beetje hulp nodig hebben wanneer de tech begint te handelen.

Voor je 20 dollar krijg je een single-core server, 40 GB opslagruimte, een TB aan bandbreedte en een gratis cPanel-installatie. Aan de andere kant worden er geen Windows-servers aangeboden en zelfs het Linux-aanbod is beperkt tot CentOS. Je hebt ook te maken met een ietwat gedateerde LAMP-stapelinstallatie die is gericht op PHP 5.

Wat iPage biedt, is waarschijnlijk niet de beste optie voor mensen die een prijs-prestatieaanbod nodig hebben dat buiten de hitlijsten valt. Als je alleen basis hosting en dynamische scripting-mogelijkheden nodig hebt voor een redelijke prijs, is dat niet slecht. Voeg de gratis ondersteuning voor beheerde services toe en iPage is een uitstekende keuze voor prijsbewuste klanten die van tijd tot tijd een beetje hulp nodig hebben.

Bekijk de volledige iPage-recensie

3. Dreamhost

dreamhost vps-hosting

Laagste prijs: $ 10 per maand

Reactietijd: 418 ms

Uptime: 100%

Bekijk Dreamhost-hostingplannen

Een van de sterke punten van Dreamhost is dat ze vrij dicht bij een full-service webhostingbedrijf staan. Ze verkopen domeinnamen en ze bieden een VPS-hostingpakket van $ 10 met volledig onbeperkte bandbreedte. Als u een IP-adres in het IPv4-blok moet kopen, zullen zij u ook dekken.

Zoals steeds gebruikelijker wordt, kunt u ook verwachten dat uw site draait op zeer responsieve SSD-schijven. Het basisplan bevat slechts 10 GB schijfruimte, dus mensen met zwaardere sites met veel media willen misschien ergens anders kijken.

Dreamhost is ook een volledig beheerde serviceprovider en $ 10 per maand is verreweg de goedkoopste prijs die u daarvoor zult vinden. Ze hebben hun klantenondersteuningspersoneel ook 24/7 beschikbaar voor veldbezoeken.

Een groot pluspunt is het gratis aanbod van geautomatiseerde back-ups van het bedrijf voor WordPress-sites. U krijgt echter geen Windows-server. Aan de positieve kant maken ze het toevoegen van RAM voor aan gevirtualiseerde instanties vrij eenvoudig, hoewel dat uiteraard kosten met zich meebrengt.

De uptime is ijzersterk. U kunt ook verwachten dat uw systeem zeer responsief is. Als u op zoek bent naar het gelukkige medium tussen beheerde services, snelheid en prijs, vindt Dreamhost een zeer mooie balans.

Bekijk de volledige Dreamhost-recensie

4. Hostwinds

hostwinds vps-hosting

Laagste prijs: $ 4,49 per maand voor onbeheerde, op Linux gebaseerde hosting

Reactietijd: 1.093 ms

Uptime: 100%

Bekijk Hostwinds-hostingplannen

Een andere vermelding aan de zeer lage prijsklasse is Hostwinds. Het bedrijf biedt een niveau van $ 4,49 voor onbeheerde services, maar er is ook een aanbod van $ 10,99 voor managed webhosting. Het onderste niveau van systemen omvat een single-core CPU met de VPS, 30 GB op SSD gebaseerde schijfopslag, een enkele TB aan bandbreedte en een GB RAM.

Het grootste voordeel van Hostwinds is dat ze naast Linux ook Windows-systemen aanbieden. Ze bieden 24/7 klantenondersteuning, maar het bedrijf geeft er de voorkeur aan dat gebruikers naar zijn live chatsysteem gaan. Je kunt gratis transfers doen en daarbij wat hulp krijgen.

Prestaties zijn op het randje van onaanvaardbaar, met een initiële reactietijd van iets meer dan een volledige seconde. Ze bevatten een firewall van ondernemingsniveau en de dynamische scriptomgeving is een modern PHP 7-systeem. Beveiliging kan u naar Hostwinds drijven, net als de behoefte aan beheerde hostingservices, maar verder denken we dat klanten betere aanbiedingen kunnen vinden in dezelfde prijsklassen.

Bekijk de volledige recensie van Hostwinds

5. 1 en 1 IONOS

1 & 1 ionos vps hosting

Laagste prijs: $ 2 per maand voor onbeheerde, op Linux gebaseerde hosting

Reactietijd: 918 ms

Uptime: 100%

Bekijk 1&1 IONOS-hostingplannen

De prijs is zo goedkoop als je in de branche zult vinden, en dat is waarschijnlijk de vraag wat de vangst zou kunnen zijn. Veruit de grootste vangst is dat je slechts toegang hebt tot een enkele virtuele CPU en een half gig RAM. Ook is de opslagruimte, niet verwonderlijk, slechts 10 GB, maar het is op zijn minst SSD.

Je krijgt alleen een lijst met veelvoorkomende Linux-besturingssystemen voor je $ 2. Indrukwekkend is echter dat u datacenters in Amerika, Duitsland of Spanje kunt kiezen.

Bekijk volledige 1&1 IONOS-recensie

6. AWS Cloud

amazon lichtzeil

Beginprijs: $ 3,50 per maand

Reactietijd: 500 ms

Uptime: 99,99%

Bekijk AWS Cloud Hosting Plans

In strikte zin is het aanbod van Amazon geen echte VPS-hostingoplossing. Met behulp van de enorme cloudarchitectuur van het bedrijf biedt AWS Cloud echter een naadloze ervaring die bijna precies werkt als een normale VPS.

Het is moeilijk om de prijs van $ 3,50 per maand te verslaan, hoewel de vangst is dat je een omgeving binnengaat die 100% onbeheerd is. AWS Cloud is gebouwd voor hardcore techneuten bij grote multinationale bedrijven, en de setup is uiterst meedogenloos voor mensen die op zijn minst op een gevorderd niveau van kennis werken met besturingssystemen, externe toegang en andere componenten.

Een pay-as-you-go-plan kan erg leuk zijn voor mensen die goedkoop schaalbaarheid nodig hebben. Dit betekent alleen betalen voor processorcycli en het kan aantrekkelijk zijn voor bedrijven die zich bezighouden met zaken als de verkoopstijging in de wintervakantie. Als u uw systeem niet wilt opschalen om aan de vraag te voldoen en te betalen om die schaal buiten het seizoen te behouden, dan is AWS de moeite van het bekijken waard.

Het belangrijkste voordeel is dat je alles wat je wilt op je exemplaar kunt installeren. Als je Node.JS wilt uitvoeren in plaats van PHP, sla jezelf dan knock-out. Daarom is het een goede optie voor zeer bekwame professionals die weten hoe ze op afstand servers moeten instellen. Voor alle anderen is het waarschijnlijk verstandig om ergens anders te kijken.

Bekijk de volledige AWS Cloud-beoordeling

7. Alibaba Cloud ECS

alibaba cloud vps hosting

Laagste prijs: $ 4,50 per 1 TB aan gegevensoverdracht

Reactietijd: 2.000 ms

Uptime: 100%

Bekijk Alibaba Cloud ECS-hostingplannen

Alibaba wordt het best beschouwd als de Chinese versie van Amazon, en het is niet verrassend dat het bedrijf ook vergelijkbare aanbiedingen krijgt met cloudgebaseerde VPS. De prijzen zijn spotgoedkoop en het is een goed startpunt voor het betalen van bandbreedte op basis van gebruik. Gebruikers krijgen voor de prijs één gevirtualiseerde CPU, één GB geheugen en 40 GB SSD-opslag. Dat is veel schijfruimte voor de dollar. Het bedrijf zet zich ook in voor het gebruik van de E5-serie Intel Xeon-processors.

De responstijden buiten Azië zijn aantoonbaar slecht. Als u echter servers instelt voor mensen in Azië of Australië, krijgt u mogelijk nummers dichter bij wat u ziet met AWS.

Als de AWS Cloud-setup gebruikersonvriendelijk lijkt, wees dan voorbereid op de regelrechte gebruikersvriendelijke interface van Alibaba. Het vinden van de exacte optie voor uw VPS-hostingbehoeften kan een uitdaging zijn. Als u op zoek bent naar een alternatief voor AWS Cloud, is Alibaba misschien de moeite van het bekijken waard. Als u niet over de technische karbonades beschikt om het installatieproces zelf te doorlopen, wilt u blijven jagen.

Wat is VPS en waarom is het niet altijd goedkoop?

Ten opzichte van wat het probeert te overtreffen, is VPS-hosting eigenlijk goedkoop. Hoewel de industriestandaard van $ 30 per maand misschien niet super betaalbaar klinkt, vooral in vergelijking met sommige hostingopties zoals cloudservers en shared hosting, is het een goede deal vergeleken met wat je zult zien van toegewijde hostingbedrijven. Een volledig toegewijde server kan overal tussen de een paar honderd en een paar duizend dollar per maand kosten, afhankelijk van het type machine dat het hostingwerk zal doen.

VPS-hosting is in veel opzichten een product dat is gericht op mensen die het verschil willen verdelen. Ze hebben iets nodig dat goedkoper is dan een dedicated server, maar ze willen toch graag iets dat hen volledige root-toegang geeft, de mogelijkheid om hun eigen software te installeren en uitgebreide admin-controle.

Wat is dan precies een VPS??

Virtualisatie is een proces waarbij een bedrijf de bronnen van een fysieke machine opsplitst in een reeks virtuele privéservers. Elk van deze gevirtualiseerde instanties kan een onafhankelijke en een volledig functionele versie bieden van:

 • Een besturingssysteem
 • Een webserveromgeving
 • Een volledig bestandssysteem

Met andere woorden, het is een volledig werkende computer die binnen een partitie op een veel grotere machine werkt. Het is niet ongebruikelijk dat de hostmachines honderden processorkernen, veel terabytes aan opslagruimte en veel RAM hebben. Door deze bronnen tot een aantal gevirtualiseerde servers te beitelen, kan een bedrijf servers aan een paar honderd klanten aanbieden zonder dat ze voor elk een speciale machine hoeven te bouwen.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom VPS niet altijd goedkoper is. Het grote voordeel voor bedrijven die VPS-servers ondersteunen, is dat ze behoorlijk wat technische en klantenondersteuning moeten bieden. Goedkope VPS-hosting is bijna altijd onbeheerd, en dat betekent dat je veel van de ondersteunende kant van de vergelijking kwijtraakt. Bedrijven knippen ook vaak andere functies bij om de kosten laag te houden, waaronder:

 • Minder CPU-kernen
 • Minder geheugen
 • Verminderde schaalbaarheid
 • Open source of spotgoedkope licenties voor controlepanelen
 • Licentievrije software, met name de LAMP-stack

Ze kunnen ook vermijden dingen aan te bieden zoals:

 • Windows VPS
 • DDoS-bescherming
 • SSD-schijven
 • Toegewijde middelen

Niets van dat alles is van nature verschrikkelijk. Als u een enkele site host die niet veel verkeer ontvangt of veel rekenkracht nodig heeft, is dit een uitstekende manier om geld te besparen.

Wat te verwachten van een goedkope VPS-provider

Het vinden van een betaalbaar VPS-hostingbedrijf is niet onmogelijk, maar je zult een aantal compromissen moeten sluiten. In de meeste gevallen gebruik je een Linux VPS en geen Windows-servers. Opslagruimte kan ook vrij beperkt zijn, meestal tussen 10 en 40 GB. Dat zal voor de meeste websites geen probleem zijn, maar het kan problemen opleveren naarmate een site groeit. Je zult waarschijnlijk ook beperkt zijn tot een handvol Linux-distributies, zoals Ubuntu, CentOS of Debian.

Het gebrek aan beheerde hulp bij goedkope VPS-hostingproviders kan een probleem zijn voor minder technisch onderlegde of ervaren gebruikers. Managed hosting is bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij het instellen en oplossen van problemen. In een onbeheerde omgeving sta je er vrijwel alleen voor zoals je zou zijn met een echte machine in een kamer. De virtuele machine bevindt zich met name op een echte machine waartoe u op afstand toegang moet hebben, en die zijn eigen uitdagingen kan stellen als functies zoals SSH en FTP niet meer reageren.

Het wordt over het algemeen niet aanbevolen voor mensen die geen Linux-beheerderservaring hebben om een ​​goedkope VPS-server te kopen. Tenzij je een geweldige deal kunt krijgen op een beheerde server, kan het een puinhoop zijn om als marketeer of bureau te werken om een ​​server te beheren. De beste VPS-deals rechtvaardigen niet dat je wordt uitgehangen zonder wat technische ondersteuning. Tenzij u zeer comfortabel werkt met een CLI en in een interface als PuTTY, wilt u absoluut een volledig beheerd hostingplan krijgen.

Aan de andere kant is een goedkope VPS een uitstekende manier om wat geld te besparen als je de nodige vaardigheden hebt om het te onderhouden. Goedkope VPS-servers kunnen u helpen honderden dollars aan besparingen te realiseren, vooral als u er meerdere moet uitvoeren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector