Beste gratis webhostingsites (mei 2020)

Beste gratis webhostingsites (mei 2020)

Beste gratis webhostingsites (mei 2020)

U bent net een bedrijf begonnen en u wilt een website, maar u kunt het geld niet opmaken?


Gelukkig zijn er een aantal eigenlijk gratis hostingopties – hoewel je moet weten waar je aan begint, anders ben je misschien gefrustreerder dan ooit.

host uw eigen website vanuit huis

Het opzetten van een website kan een uitdagende taak zijn, en rekening houdend met de langetermijnkosten hiervan, kijken veel mensen naar gratis serverhostingopties.

Er zijn veel voor- en nadelen die gepaard gaan met gratis hostingsites. Als u geïnteresseerd bent in gratis serverhosting, is het een goed idee om een ​​beetje te leren hoe het werkt en wat enkele van de beste gratis website-hostingbedrijven zijn. Laten we eens kijken naar enkele van de grootste in de branche en dan bespreken we wat u in gedachten moet houden bij het gebruik van een gratis webserver.

000webhosting

000webhost

Reactietijd: 230 ms

Uptime: 99,75%

Bekijk 000webhosting-abonnementen

000webhosting heeft een reputatie opgebouwd als een gratis website-hostingbedrijf dat een snelheid biedt die deels samengaat met de grote honden in het bedrijf. Gebruikers krijgen met hun gratis accounts een aantal voordelen, waaronder:

 • 10 GB aan bandbreedte
 • Eén GB schijfruimte
 • Toegang tot forumsoftware en Discord-chatsystemen

Zoals je zou verwachten van een goed presterende gratis webserver, zijn er enkele kanttekeningen. Een groot voordeel voor iedereen die een klein bedrijf opricht, is dat ze geen e-mailaccounts hosten. Evenzo kunt u eenvoudigweg vergeten dat u iets krijgt dat lijkt op klantenondersteuning. En er is een doozie: ze zullen uw site ook elke dag een uur offline halen.

U kunt een MySQL-database opzetten en u kunt twee websites op uw account plaatsen. FTP-toegang is ook beschikbaar. Misschien wel het meest indrukwekkend, ze gebruiken PHP 7.3 en hoger op hun servers. U kunt uw eigen domeinnaam gebruiken en subdomeinen zijn gratis toegestaan. Dit omvat automatische installatieprogramma’s die WordPress, Joomla en andere blog- en CMS-systemen kunnen instellen.

Er zijn ook meldingen van “inactiviteitsadvertenties” op 000webhosting-sites. Deze gebruiken een pop-upstijl en dat past misschien niet goed bij mensen die op zoek zijn naar gratis webhosting zonder advertenties. Blijkbaar kun je deze functie uitschakelen in cPanel, maar het is niet iets dat beginners zullen ontdekken totdat ze het probleem hebben.

Bekijk de volledige review van 000webhosting

Oneindig

oneindig hoofd

Reactietijd: 1.000+ ms

Uptime: 99,9%

Bekijk Infinityfree-abonnementen

Het grote verkooppraatje van Infinityfree is dat ze zowel onbeperkte bandbreedte als schijfruimte bieden. U dient er echter rekening mee te houden dat het aantal bezoeken aan webpagina’s per dag wordt beperkt tot 50.000. Dit is meer dan genoeg voor iedereen die net een site plaatst voor familiefoto’s of een persoonlijk project, maar het is niet geweldig voor bedrijven. U kunt ook maximaal 400 databases in MySQL hosten.

Een van de meest indrukwekkende aanbiedingen van het bedrijf is gratis SSL, DNS en Cloudflare CDN. Als u verkeer probeert te genereren in overeenstemming met de huidige SEO-richtlijnen van Google, is dat veel goeds. Als u op zoek bent naar een eenvoudig en gratis domeinhostingaccount, kan dit zeer voordelig zijn. Evenzo kunt u onbeperkte domeinnamen in uw account hosten. Gebruikers kunnen ook maximaal 10 e-mailaccounts gebruiken en ze hebben elk één FTP-account. Infinityfree noemt zichzelf geen ‘gedwongen advertenties’. Het is een beetje onduidelijk wat ze daarmee bedoelen, maar het bedrijf moedigt ondersteunende gebruikers aan om hun adblockers uit te schakelen.

Snelheid is een beetje een probleem. De laadtijden van de site lopen vaak op tot tientallen seconden, vooral voor WordPress-installaties. Als u op zoek bent naar een hostingplan met razendsnelle laadtijden, wilt u waarschijnlijk op jacht naar andere gratis webhostingservices. Ook doet de hitlimiet veel van de waarde van de niet-gemeten schijfruimte en bandbreedte teniet.

Wix

wix

Reactietijd: 400 ms

Uptime: 99,9%

Bekijk Wix Hosting Plans

Mogelijk merkt u een patroon op. Iedereen in de gratis webserversector heeft een niche waar ze hun verkooppraatje omheen bouwen. Voor Wix gaat het er niet om de snelste of de absoluut meest betrouwbare te zijn. In plaats daarvan richten ze zich erop het bedrijf te zijn dat de leukste websitebouwer levert met een interface voor slepen en neerzetten. Vooral voor mensen die nieuw zijn in webdesign, kunnen hostingproviders met goede apps voor het bouwen in hun aanbod zeer aantrekkelijk zijn.

Wix behoort ook tot de betere bedrijven in termen van zowel uptime als reactievermogen. Dat kost veel van de angel om een ​​gratis abonnement te krijgen. Ze bieden een schamele 500 Mb bandbreedte per maand en ook een niet al te grote 500 Mb schijfruimte. E-mailaccounts zijn ook niet beschikbaar.

De gratis website builder, zoals je je misschien kunt voorstellen, kan even wennen zijn. Gelukkig biedt Wix ook klantenondersteuning via chat, e-mail en telefoon. De bouwer kan ook online winkels opzetten. Als je niet veel code kent en binnen enkele minuten een site probeert te krijgen, is er een heel goed argument om met Wix te gaan.

x10hosting

x10hosting belangrijkste

Reactietijd: 340 ms

Uptime: 100%

Bekijk x10hosting-abonnementen

Een andere nieuwkomer in het onbeperkte schijfruimte- en bandbreedtesegment van de markt is x10hosting. Ze gebruiken een cloudgebaseerd systeem dat gebruik maakt van SSD-schijven om een ​​goede responsiviteit te bieden. Je hebt ook toegang tot cPanel, PHP en MySQL, en dat maakt het aanbod van het bedrijf een uitstekende keuze voor iedereen met minstens een gemiddelde achtergrond in webprogrammering. Alle softwarepakketten in de stapel zijn ingesteld op de nieuwste versies. Ze zijn ook al meer dan een decennium actief en hun pakket bevat een websitebouwer.

X10hosting probeert zichzelf een beetje te onderscheiden en wil het installatiebedrijf met één klik zijn. Je kunt verschillende apps laden, waaronder:

 • WordPress
 • Joomla
 • PHPBB
 • Magento

Het Magento-aanbod is een leuke add-in omdat het beginners in staat stelt om snel aan de slag te gaan met e-commerce.

Zoals gebruikelijk bij de meeste bedrijven in het aanbieden van gratis webhosting zonder advertenties, kunt u verwachten dat er geen e-mail op uw server staat. Er is ook slechts één domein en website per account toegestaan.

De grote ergernis van x10hosting als een van de “gratis en onbeperkt met een asterisk” webhostingbedrijven is dat ze een beleid hanteren om accounts op te schorten die veel middelen gebruiken. Dit wordt naar eigen goeddunken gedaan en het vereist tussenkomst van de gebruiker om het blok te verwijderen. Sommige gebruikers hebben zelfs het verwijderen van websites gemeld.

Uitstekende snelheid en uptime zijn verleidelijk. Omgaan met het beleid voor het gebruik van hulpbronnen betekent echter dat het omgaan met een situatie bijna net zo erg is als deplatform. Het is rot om veel werk te investeren in het bouwen van een site op een hostingplatform, alleen maar om te zien dat het poef wordt.

AwardSpace

awardruimte

Reactietijd: 800 ms

Uptime: 100%

Bekijk AwardSpace-hostingplannen

AwardSpace komt op de markt als het 100 procent reclamevrije bedrijf dat 27/7 klantenondersteuning biedt. Er zijn opties met één klik voor het installeren van zowel Joomla als WordPress, en ze bieden een uptime-garantie van 99%, hoewel de meeste beoordelingen van hun aanbod ze op 100% uptime koppelen.

Wat zijn de vangsten? Je krijgt maar één Gb schijfruimte en 5 Gb bandbreedte. Dat is niet afschuwelijk, maar het wordt een beetje ickier als je je verdiept in de servicevoorwaarden van het bedrijf. Begraven in de ToS is toestemming om uw gegevens aan derden te verkopen.

Snelheid is ook een probleem met AwardSpace. Hoewel testen een slechte responstijd van 800 ms lijken te laten zien, zijn er gevallen gemeld die dichter bij 1.500 ms liggen.

Het bedrijf probeert u ook te verkopen aan hun betaalde niveaus. Hoewel sommige van hun prijzen er goedkoop uitzien, dollar voor dollar, kunt u waarschijnlijk een hostingpakket vinden in onze latere sectie over bijna gratis webhostingproviders die een stuk beter zullen presteren.

FreeHosting.com

freehosting belangrijkste

Reactietijd: 948 ms

Uptime: 98,79%

Bekijk FreeHosting-abonnementen

Qua functies is FreeHosting.com een ​​van de beste gratis webhostingbedrijven die er zijn. U krijgt 10 Gb schijfruimte en onbeperkte bandbreedte binnen een strak acceptabel gebruiksbeleid. Gebruikers kunnen ook elk een e-mailaccount per site hosten! Het controlepaneel is ook beschikbaar in een aantal talen.

Met datacenters in Europa zijn de prestaties een enorm probleem met FreeHosting.com. De uptime is onaanvaardbaar laag en benadert het equivalent van elke maand minimaal een halve dag offline zijn. Het reactievermogen is ook behoorlijk slecht. De laadtijden van pagina’s zijn slechter en u verwacht dat sites die gebruikmaken van op PHP gebaseerde inhoudbeheersystemen enkele seconden nodig hebben om te laden.

FreeHosting.com is moeilijk voor iedereen die een klein bedrijf runt. Eerlijk gezegd, zelfs als je alleen wat familiefoto’s op een pagina wilt gooien, zou je het waarschijnlijk beter kunnen doen. Tenzij u absoluut een werkelijk onbeperkte bandbreedtebeperking nodig heeft, zoekt u elders voor gratis service.

De voor- en nadelen van gratis webhostingsites

Voordelen

Het is redelijk veilig om te zeggen dat de grootste voordelen van het gebruik van gratis providers zijn dat ze hun spullen gratis aanbieden. Dat is een grote verrassing. Over het algemeen is gratis echter een richting die u alleen moet volgen als u op zoek bent naar zoiets als gratis domeinhosting waarbij u alleen namen parkeert voor later gebruik of verkoop. Het kan ook een goede manier zijn om wat te oefenen met softwarepakketten zoals PHP en MySQL, maar houd er rekening mee dat beperkingen op het gebied van bestandsbeheer en databasetoegang je er nog steeds van kunnen weerhouden om te groeien als websiteontwerper of programmeur. Mensen die proberen grip te krijgen op HTML en CSS, zouden in orde moeten zijn.

Nadelen

Een van de nadelen is vrij duidelijk. Gratis betekent zelden echt gratis. Onbeperkte meting van bandbreedte is bijvoorbeeld bijna altijd onderhevig aan gebruiksbeperkingen, bronbeperkingen en zelfs willekeurige limieten voor het aantal hits per dag dat uw site kan accepteren.

Er is een groot nadeel dat ongezien blijft als u niet goed bekend bent met hoe de gemiddelde gratis hostingservice is geconfigureerd. Gratis hosting betekent bijna universeel gedeelde hosting. Dit betekent dat uw website niet alleen dezelfde bronnen gebruikt als andere sites op de server, maar er is een serieuze kans dat uw site ook wordt gehost binnen hetzelfde bestandssysteem.

Veel low-end webhostingsites, zelfs degenen die betaald zijn, gebruiken dit model om hun kosten laag te houden, maar het is om veiligheidsredenen problematisch. We kunnen niet sterk genoeg benadrukken dat u geen gevoelige gegevens mag opslaan op een soort gedeeld hostingsysteem. Als u er niet 100% zeker van bent dat uw plan op zijn minst een virtuele toegewijde server omvat met een eigen gepartitioneerd geheugen en opslagruimte, mag u absoluut niets opslaan dat beveiliging vereist in het bestandssysteem of in de database.

De vlekkerige beschikbaarheid van functies is een probleem. Vooral het ontbreken van gratis e-mail is vervelend. Je zult ook veel “gratis” aanbiedingen zien die niet echt alles gratis bieden. ‘Gratis SSL’ is bijvoorbeeld meestal slechts een door de gebruiker gegenereerd certificaat dat niet volledig is gevalideerd.

Een echt gratis SSL-certificaat zal niet worden verkregen met een gratis hostingplan. Je zult waarschijnlijk minstens $ 10 per maand moeten betalen om een ​​goed gratis SSL-certificaat te krijgen dat via een erkend beveiligingsbedrijf gaat. Hetzelfde geldt voor het verkrijgen van een echt gratis domeinnaam.

Voor mensen die redelijk ervaren zijn, vooral programmeurs, is gratis vaak erg problematisch. Gratis hosts blijven meestal bij de old-school LAMP-stack. U kunt het opzetten van een site die bijvoorbeeld Node.JS of Ruby gebruikt, vergeten. Modernere databases, zoals NoSQL, kun je gewoon vergeten op de gratis laag.

Wat is het alternatief, vraag je je misschien af? Laten we aannemen dat u niet naar gratis hosts kijkt omdat u veel geld wilt verdelen. Met dat in gedachten zijn hier enkele bijna gratis alternatieven die het overwegen waard zijn.

Beter dan gratis: zeer goedkope webhostingplannen

Goedkoop is beter dan gratis omdat u daadwerkelijk advertentievrije hosting en daadwerkelijke ondersteuning krijgt. Gratis hosting is niet echt iets, ze zullen je op de een of andere manier krijgen. Het kan net zo goed gewoon doorgaan en pony een paar dollar per maand verdienen.

iPage

pagina

Beginprijs: $ 1,99 per maand

Reactietijd: 780 ms

Uptime: 99,95%

Bekijk iPage-hostingplannen

Bij iPage gaat het vooral om het krijgen van onbeperkte schijfruimte en bandbreedte tegen een zeer lage prijs. Ze zijn niet de meest supersnelle van de bijna gratis providers, en ze hebben slechts twee datacenters in de Verenigde Staten. Het bedrijf is ook nauw gericht op de LAMP-stack, zodat u niet wegkomt van de ergste gebreken van de gratis hosting sites. Ze bieden ook solide klantenondersteuning via een chatsysteem, maar telefonische en e-mailondersteuning zijn niet beschikbaar.

Je kunt het eerste jaar een gratis domeinnaam krijgen en er is zelfs een gratis SSL-certificaat. De prijs is uitstekend, maar u kunt waarschijnlijk elders snellere en krachtigere opties vinden. Een beetje zekerheid bieden over de prijs is ook leuk, en iPage biedt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Bekijk de volledige iPage Hosting-recensie

NameCheap

namecheap main juli 19

Beginprijs: $ 1,37 per maand

Reactietijd: 535 ms

Uptime: 100%

Bekijk NameCheap Hosting Plans

NameCheap is een bedrijf dat al meer dan een decennium actief is en zich al lang richt op de verkoop van domeinen en goedkope hostingplannen. Een groot verkoopargument is dat ze gratis hulp bieden bij websitemigraties. Als u al aanwezig bent op de servers van een ander bedrijf, is het fijn om te weten dat er technische ondersteuning is om u door het proces te begeleiden.

Het bedrijf heeft een beetje een positieve reputatie bij domeinnaamhandelaren. Als u op zoek bent naar een goede parkeeroptie waar u een domein kunt laten vallen, is NameCheap moeilijk te verslaan.

Klantenondersteuning is echter een beetje vlekkerig met NameCheap. Zelfs mensen die met tweederangs vertegenwoordigers te maken hebben gehad, hebben antwoorden uit de kennisbank gekopieerd en geplakt.

Als je een beginner bent die bang is dat je misschien wat hulp nodig hebt, is NameCheap niets voor jou. Voor meer bekwame en ervaren mensen biedt NameCheap echter de absoluut laagste prijs die u zult vinden voor een bruikbare webhost zonder advertenties op uw site.

Bekijk de volledige review van NameCheap Hosting

SiteGround

siteground main juli 19

Beginprijs: $ 3,95 per maand

Reactietijd: 570 ms

Uptime: 99,97%

Bekijk SiteGround Hosting Plannen

Siteground is een bedrijf dat zich richt op het leveren van prestaties op ondernemingsniveau, en de meeste van zijn plannen zijn dienovereenkomstig geprijsd. Ze willen gebruikers en beginners op instapniveau echter niet in de wildernis achterlaten, en dat is waar hun goedkope hostingniveau van pas komt. Gratis website-transfers worden aangeboden en u kunt 24/7 klanten- en technische ondersteuning krijgen via telefoon, e-mail of chat.

Solide stabiliteit is een belangrijke factor, vooral als u eenmaal een bedrijf gaat betalen om uw site draaiend te houden. Gelukkig biedt Siteground een breed scala aan add-ons die zorgen voor stabiliteit. Deze omvatten:

 • Een gratis CDN
 • Gratis dagelijkse back-ups
 • Datacenters op meerdere locaties over de hele wereld

Het staat niet duidelijk vermeld op de hostingpagina, maar de bandbreedte is onbeperkt. Je krijgt ook 10 GB schijfruimte. MySQL-opslagruimte is onbeperkt en je hebt zowel cPanel- als SSH-toegang. SSL en HTTPS zijn ook gratis inbegrepen.

Degenen die iets willen dat in de buurt komt van prestaties op bedrijfsniveau zonder veel geld voor te stellen, zullen SiteGround een aantrekkelijke optie vinden. Je kunt ook gemakkelijk upgraden naar meer opslagruimte en bronnen voor een paar dollar meer. Bij elke stap staat assistentie voor u klaar, en dat maakt SiteGround tot een van de interessantere, bijna gratis opties voor beginners.

Bekijk de volledige SiteGround Hosting-beoordeling

AWS Cloud

amazon lichtzeil

Beginprijs: $ 3,50 per maand

Reactietijd: 500 ms

Uptime: 99,99%

Bekijk Amazon-abonnementen

Er moeten vooraf twee dingen worden vermeld over het gebruik van Amazon Web Services om een ​​site te hosten. Ten eerste is het gewoon helemaal niet voor beginners. AWS is gebouwd voor organisaties zoals Netflix en Major League Baseball die elke dag enorme hoeveelheden video en gegevens moeten streamen. Het is geen vriendelijke plek voor de kleine man om te zwemmen.

Ten tweede kan de prijsstructuur ronduit verwarrend zijn. Al het gebruik op de servers van Amazon wordt gemeten en gefactureerd op basis van de gebruikte CPU-cycli. Ze proberen een aantal eenvoudigere prijsstructuren beschikbaar te maken in een goedkope laag voor $ 3,50 per maand, maar dat is eigenlijk best moeilijk in te stellen.

Meting en facturering in dit formulier kan een goede zaak zijn. Vooral als u probeert een site draaiende te houden tijdens schommelingen tussen het hoog- en laagseizoen. Een klein bedrijf met een winkelsite die alleen tijdens het vakantieseizoen veel bezoekers trekt, wil bijvoorbeeld waarschijnlijk niet hetzelfde betalen voor hosting in juni als in december.

AWS maakt het mogelijk om automatisch te schalen, maar u wilt ook de factureringspagina in de gaten houden om ervoor te zorgen dat de kosten niet uit de hand lopen. Zelfs als je een kleine website hebt en deze host op AWS, slaap niet met dit probleem. Een enkele onopgemerkte denial of service-aanval kan middelen opeten en u geld kosten.

Een groot voordeel van AWS is dat je alles kunt hosten wat je maar wilt op de servers van Amazon. Niets weerhoudt u ervan een cloudinstantie te partitioneren en er een besturingssysteem naar keuze op te installeren. Dat is een waanzinnig niveau van controle voor dit niveau.

Conclusie

Gratis hosting heeft de neiging om veel voorwaarden te hebben. Het is verstandig om na te denken over wat uw prioriteiten zijn voordat u een host kiest. Zijn advertenties op de pagina een probleem? Moet u informatie beveiligen? Ben je een beginner of een doorgewinterde professional?

We raden mensen ten zeerste aan om na te denken over te gaan naar een bijna gratis optie, indien mogelijk. Gratis hostingplannen zijn geweldig om projecten op te zetten of om wat informatie over een persoonlijke passie te posten. Als u probeert een klein bedrijf of een kleine organisatie op internet te houden, wilt u misschien wat geld verdienen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector