Beste VPS-hostingproviders – Vergelijk prijzen en functies voor 2020

Beste VPS-hostingproviders – Vergelijk prijzen en functies voor 2020

Beste VPS-hostingproviders – Vergelijk prijzen en functies voor 2020

VPS-hosting is de perfecte combinatie van prijs en prestaties.


Met zoveel opties is het landschap echter verwarrend.

We splitsen de beste VPS-hosting ter wereld op om u te helpen beslissen.

beste hosting voor kleine bedrijven

Het vinden van de juiste balans tussen kosteneffectiviteit en administratiekracht bij het betalen voor een hostingoplossing kan een uitdaging zijn.

Een van de aantrekkelijkere opties is echter het inschakelen van een VPS-provider.

Wat is VPS Hosting?

VPS staat voor “virtual private server”. Het idee achter een VPS is om een ​​omgeving te hebben die lijkt op het hebben van een eigen fysieke server zonder te betalen voor de hardwarekosten die gepaard gaan met het krijgen van een hele machine voor jezelf.

Vooral voor mensen en organisaties die een fatsoenlijke setup nodig hebben, kan het vinden van het beste VPS-hostingbedrijf een groot verschil maken. Het geeft je aanzienlijk meer controle dan je zou kunnen krijgen met veel andere hostingopties, en de prijs is redelijk genoeg voor de meeste mensen om er vertrouwd mee te zijn.

In deze VPS-hostingvergelijking bekijken we de top tien VPS-bedrijven, de opties die ze bieden en hun voor- en nadelen. Aan het einde zullen we ook enkele basisprincipes verkennen van wat een hostingprovider doet en waarom je die richting wel of niet wilt inslaan. We bespreken ook hoe een VPS zich verhoudt tot alternatieven, zoals shared hosting, een dedicated server en cloud hosting.

1. InMotion Hosting – beheerd & Cloud VPS

inmotion hosting beheerde vps-hosting

Laagste prijs: $ 27,99 per maand met een overeenkomst van twee jaar

Reactietijd: 635 ms

Uptime: 100%

Bekijk InMotion VPS-hostingplannen

Zoals veel bedrijven die VPS-hostingplannen aanbieden, biedt InMotion een aantal verschillende services. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat je kunt overstappen naar een dedicated server. De leden van het ondersteuningsteam van het bedrijf moeten meer dan 160 uur training hebben gevolgd voordat ze ook met klanten omgaan, dus u bent in goede handen wanneer u de klantenondersteuning belt.

Een groot voordeel voor mensen die niet zo technisch onderlegd zijn, is dat InMotion zowel beheerde als zelfbedieningsopties biedt onder hun VPS-plannen. Als u een marketeer bent met weinig ervaring met het opzetten van hostingservices of het afhandelen van zaken als het besturingssysteem zelf of roottoegang, zorgt een beheerd plan ervoor dat er iemand aanwezig is om u door het hele proces te begeleiden. Ze bieden zelfs website-ontwerpservices, zodat u alles zonder al te veel poespas kunt opzetten.

Bekijk de volledige InMotion Hosting-recensie

2. A2-hosting – Beheerd & Onbeheerde VPS

a2 hosting vps hosting

Laagste prijs: $ 5 per maand voor een volledig onbeheerde VPS

Reactietijd: 279 ms

Uptime: 99,66%

Bekijk A2-hostingplannen

De goedkoopste optie van A2 is erg aantrekkelijk voor een specifieke groep klanten. Als u over de technische vaardigheden beschikt die u nodig hebt om zelf een server te laten draaien, is een prijs van slechts $ 5 per maand waarschijnlijk de beste keuze voor VPS-hosting op basis van prijs / prestatie. Het goedkope aanbod is niet beestachtig, want je zult rondkomen met een enkele processorkern, maar het kan erg kosteneffectief zijn zolang je niet van plan bent iets rekenintensiefs uit te voeren, zoals FFmpeg voor video-uploads en conversies.

Als u niet echt zeker weet wat een bedieningspaneel is, laat staan ​​hoe u het moet gebruiken, is er een beheerde VPS-serverhostingoptie die u zal helpen aan die behoeften te voldoen. Het is een stuk duurder dan hun basisaanbod, maar met ongeveer $ 35 per maand is de beheerde oplossing nog steeds concurrerend. Je krijgt ook meer CPU-kernen en schijfruimte met die setup, dus misschien wil je het eens bekijken, zelfs als je een hardcore ontwikkelaar bent met serverbeheervaardigheden.

Snelheid is ook een groot pluspunt voor A2 Hosting. Met een responstijd van minder dan 300 ms biedt het virtuele serverplan u zo goed als u zou verwachten van een dedicated hostingpakket.

Bekijk de volledige A2 Hosting review

3. Bluehost

bluehost vps-hosting

Laagste prijs: $ 18,99 per maand introductie en $ 29,99 per maand daarna

Reactietijd: 2.200 ms

Uptime: 99,98%

Bekijk Bluehost-hostingplannen

Hoewel de uiteindelijke fulltime prijs van $ 30 per maand vrijwel industriestandaard is, biedt Bluehost een paar opties die het misschien aantrekkelijker maken. In het bijzonder biedt het bedrijf een gratis domein bij elk van zijn hostingplannen, en die gratis domeinnaam blijft eigenlijk bij het account voor de hele levensduur van het plan. Het is niet alleen een introductie-aanbieding. Er is ook een geld-terug-garantieperiode van 30 dagen.

Je krijgt ook een redelijk middelmatige 30 GB schijfruimte, maar het bedrijf biedt standaard SSD-opslag. Evenzo krijgt u twee CPU-kernen op uw server met zelfs het goedkoopste abonnement. Door KM hypervisor te gebruiken, zorgt het bedrijf er ook voor dat elke ounce van middelen waarvoor u betaalt, gegarandeerd wordt toegewezen aan uw virtuele server.

Aan de andere kant is de reactietijd voor Bluehost verschrikkelijk. Als u op zoek bent naar iets dat op zichzelf niet berucht is, zoals WordPress, maakt dit Bluehost een moeilijk nee. De ervaring voor uw eindgebruikers gaat van langzaam naar ronduit pijnlijk.

Klantenservice is ook een groot pluspunt voor Bluehost. De uptime is solide en u kunt hulp verwachten wanneer er zich problemen voordoen.

Bekijk de volledige Bluehost-recensie

4. HostGator

hostgator vps-hosting

Laagste prijs: $ 29,99 per maand

Reactietijd: 1.610 ms

Uptime: 100%

Bekijk Hostgator-hostingplannen

Op het eerste gezicht lijkt het aanbod van HostGator niet de gekste als VPS-hostingvergelijkingen gaan. Ze zijn geprijsd in het pakket, maar ze proberen je tenminste niet te misleiden met stiekeme inleidende aanbiedingen. Waar HostGator echt uitblinkt in de totale schijfruimte die ze bieden. U krijgt 120 GB opslagruimte op solid-state schijven met het laagste niveau, waardoor veel van de concurrenten gemakkelijk in het niet vallen.

Als u op zoek bent naar een opslagintensieve website, zoals iets dat zwaar is met fotografie of PDF-bestanden, is het geweldig om dat soort schijfruimte te krijgen. U zult het ook waarderen als u probeert uw eigen WordPress-hosting op te zetten en veel inhoud moet hosten.

HostGator is een VPS-service die al bijna twee decennia bestaat. Ze bieden 24/7 klantenondersteuning via een gratis telefoonlijn. Met kantoren en datacenters op vier continenten bieden ze hun klanten ook een goede spreiding van plaatsen met machines waar een VPS op kan staan.

Een nadeel voor de hardcore doe-het-zelvers is echter dat HostGator vooral gericht is op het verkopen van diensten aan hun klanten. Ze verkopen je graag een domeinnaam, een IP-adres en hulp bij SEO. Aan de positieve kant is dat geweldig voor bijvoorbeeld een marketingbureau dat niet veel technische ondersteuning heeft voor zijn eigen personeel.

Bekijk de volledige Hostgator-recensie

5. iPage

ipage vps-hosting

Laagste prijs: $ 19,99 per maand

Reactietijd: 708 ms

Uptime: 99,75%

Bekijk iPage-hostingplannen

iPage functioneert als de niet-geweldige VPS-serverprovider die een specifiek deel van de markt bedient. Ze zijn voornamelijk gericht op domeinnamen en beheerde WordPress-hosting, maar ze bieden wel VPS-hostingservices als je weet waar je moet zoeken. Voor de iets lagere dan gemiddelde prijs krijg je veel standaardfuncties, waaronder:

 • Een enkele CPU-kern voor je VPS
 • 40 GB schijfruimte
 • Eén TB aan bandbreedte
 • Een enkele VPS
 • Gratis cPanel-toegang

Hun standaardinstallatie is een Linux-distributie, CentOS, die een solide reputatie heeft. Er is geen Windows-optie, maar je hebt toegang tot een prima LAMP-stapel. De PHP-versie is 5, en dat is helaas een tikkeltje gedateerd. Beheerde ondersteuning is echter zonder extra kosten beschikbaar.

Als u op zoek bent naar een zeer veilige en moderne site die afhankelijk is van razendsnelle code om te werken, is iPage niet geweldig. Voor mensen die alleen de mogelijkheid nodig hebben om dynamische scripts te hosten, is het een webhostingprovider die de moeite van het bekijken waard is. U krijgt geen systeem met hoge prestaties, maar u krijgt een fatsoenlijk systeem voor de prijs.

Bekijk de volledige iPage Hosting-recensie

6. Vloeibaar web

vloeibare web vps-hosting

Laagste prijs: $ 29 per maand

Reactietijd: 603 ms

Uptime: 100%

Bekijk Liquid Web Hosting Plans

Liquid Web is een ander middelgroot bedrijf met een kleine draai. Hun systeem maakt gebruik van een cloud VPS-architectuur in plaats van de meer standaard serverbeheeropstelling die veel bedrijven gebruiken.

Deze aanpak heeft zijn voor- en nadelen. Een groot voordeel is dat in een cloudgebaseerd systeem de schaalbaarheid veel eenvoudiger is. Als u bijvoorbeeld naar meer opslagruimte wilt gaan, kunt u slechts een paar klikken in het configuratiescherm van uw account maken en binnen een paar minuten heeft u het. Bij een meer traditionele opstelling vereist deze taak een ondersteuningsspecialist voor managed services om uw virtuele server opnieuw in te richten, en u zult waarschijnlijk vastzitten dat u alles opnieuw moet installeren.

Het is echter geen echte VPS. Het werkt gewoon als een. Dat onderscheid is voor de meeste gebruikers waarschijnlijk geen groot probleem, omdat zowel cloud-VPS als reguliere gevirtualiseerde configuraties vertrouwen op hetzelfde idee, het leveren van bronnen uit een grotere verzameling hardwarebronnen. In de cloud teken je gewoon uit een veel groter zwembad.

Liquid Web is een volledig beheerde aanbieder van hostingdiensten. Hoewel je volledige root-toegang hebt, blijf je niet alleen achter in de wildernis als er iets in de war raakt. Ze bieden alleen Linux-besturingssystemen op het laagste niveau, maar Windows-servers zijn beschikbaar als u zelfs maar één niveau omhoog gaat.

Bekijk de volledige Liquid Web recensie

7. GoDaddy

godaddy vps-hosting

Laagste prijs: $ 19,99 per maand introductie en $ 29,99 per maand daarna

Reactietijd: 697 ms

Uptime: 100%

Bekijk GoDaddy-hostingplannen

GoDaddy is een soort van irritant alomtegenwoordig bedrijf. Ze hebben ooit een naam opgebouwd die domeinnamen spotgoedkoop verkoopt, maar dat is in het verleden verdwenen. Tegenwoordig bieden ze gewoon een beetje van alles, inclusief zowel VPS als dedicated hostingservers. Helaas kan GD behoorlijk verkoopgedreven zijn, en je kunt veel gekken op het afrekenscherm verwachten dat je SEO-services, een SSL-certificaat en zo ongeveer alles behalve een menselijke nier verkopen.

Het bedrijf heeft één groot voordeel. Alle bandbreedte is volledig onbeperkt. Als je VPS de belasting aankan, maakt het hem niet uit met hoeveel verkeer je hem raakt. Je krijgt ook drie speciale IP-adressen bij elk VPs-serveraccount. Vooral als je een hoop domeinen op één systeem host, kan dat prettig zijn.

Wees echter gewaarschuwd dat een onbeheerd account bij GoDaddy het geval is om in de wildernis te sterven. Ze brengen je graag kosten in rekening voor hulp, maar je moet niet via hen een onbeheerd account gebruiken, tenzij je uiterst zeker bent van je beheerdersvaardigheden. Het bedrijf bevat cPanel-standaard.

Elke hostserver gebruikt twee CPU’s met elk zes cores. Dat betekent dat u uw verwerkingskracht deelt met andere machines.

GoDaddy is bij niemand de favoriet, maar het kan erg handig zijn als je veel items op één account wilt bewaren. Als u bijvoorbeeld 100 domeinnamen host en ze hebben allemaal hun eigen SSL-certificaten nodig, is het fijn om dat allemaal op één plek te hebben.

Bekijk de volledige GoDaddy-recensie

8. Dreamhost

dreamhost vps-hosting

Laagste prijs: $ 10 per maand

Reactietijd: 418 ms

Uptime: 100%

Bekijk Dreamhost-hostingplannen

Als u op zoek bent naar een vergelijkbare opstelling als wat GoDaddy biedt, valt er veel te zeggen voor Dreamhost. De prijs is veel lager en het minimale pakket heeft 10 GB minder schijfruimte. Alles draait op SSD-schijven en je krijgt nog steeds onbeperkte en onbeperkte bandbreedte. Je krijgt ook een gratis SSL-certificaat.

Het klantenserviceteam van het bedrijf is 24/7 beschikbaar voor telefoontjes. Een grote bonus is dat ze geautomatiseerde back-ups maken voor mensen die WordPress-sites gebruiken. Het is ook een volledig beheerde oplossing en $ 10 per maand is gemakkelijk de goedkoopste waarvoor u beheerde hulp krijgt. RAM kan ook snel worden opgeschaald. Aan de andere kant doet Dreamhost geen Windows.

Snelheid op Dreamhost is erg snel, vooral voor dit prijsniveau. Evenzo is het moeilijk om te klagen over 100% uptime.

Bekijk de volledige Dreamhost-recensie

9. Hostwinds

hostwinds vps-hosting

Laagste prijs: $ 4,49 per maand voor onbeheerde, op Linux gebaseerde hosting

Reactietijd: 1.093 ms

Uptime: 100%

Bekijk Hostwinds-hostingplannen

Hostwinds biedt zowel beheerde als onbeheerde oplossingen. Het goedkoopste beheerde systeem begint bij $ 5,17 per maand, maar dat loopt op tot $ 10,99 per maand nadat de introductieperiode is afgelopen. U krijgt het redelijk standaardaanbod van:

 • Eén CPU-kern
 • 30 GB SSD-opslag
 • Eén TB aan gegevensoverdracht
 • Eén GB RAM

Er zijn ook beheerde Windows-opties beschikbaar.

Klantenservice is 24.7 beschikbaar, maar het bedrijf probeert gebruikers in de wachtrij voor livechat te duwen. Websitetransfers zijn gratis en Hostwinds heeft verschillende datacenters. Er is ook een firewall op bedrijfsniveau geïnstalleerd.

Per saldo is de prijs-prestatieaanbod niet geweldig bij Hostwinds. Het is, bij gebrek aan een betere manier om het te zeggen, een optie die er is als je ergens anders wilt kijken.

Bekijk de volledige recensie van Hostwinds

10. 1en1 IONOS

1 & 1 ionos vps hosting

Laagste prijs: $ 2 per maand voor onbeheerde, op Linux gebaseerde hosting

Reactietijd: 918 ms

Uptime: 100%

Bekijk 1&1 IONOS-hostingplannen

Als u de absoluut goedkoopste en meest eenvoudige VPS-hostingoptie wilt, is IONOS waarschijnlijk de juiste keuze. Vanaf slechts $ 2 per maand krijg je een enkele gevirtualiseerde CPU-kern en slechts een halve meg RAM. Er is ook slechts 10 GB SSD-ruimte, maar nogmaals, dit is de spotgoedkope optie die een minimaal levensvatbare website-hostingserver biedt.

Het is niet verrassend dat je op dit niveau alleen Linux-gebaseerde OS-keuzes hebt. U kunt echter wel kiezen uit datacenters in:

 • De VS.
 • Duitsland
 • Spanje

Gebruikers kunnen ook kiezen uit Ubuntu, Debian of CentOS.

Een interessant ding is dat als je de industriestandaard $ 30 per maand wilt betalen, je een behoorlijk gemene opstelling kunt krijgen. Op dat niveau krijg je de keuze uit cPanel of Plesk voor controlepanelen, en je krijgt ook de toevoeging van Archlinux en OpenSUSE. Voor $ 20 extra per maand kun je Windows toevoegen. Het meest intrigerende is echter dat het hogere plan vier virtuele CPU-kernen, 160 GB SSD-opslag en 8 GB RAM bevat. Dat is een redelijk goed pakket voor de prijsklasse. Firewall-beheer is ook inbegrepen.

Bekijk volledige 1&1 IONOS-recensie

VPS-hosting begrijpen

Als je door de top tien VPS-bedrijven scant, krijg je een goed idee van hoe de branche eruit ziet. De meeste bedrijven bundelen ongeveer $ 30 per maand met hun aanbod. Ze brengen over het algemeen meer in rekening voor managed hosting, en Windows is meestal ook extra.

Het grote ding om te begrijpen over VPS-hosts is dat ze ongeveer zo dicht bij het gebruik van een speciale server staan ​​als je kunt krijgen zonder voor één machine te betalen. Virtualisatie is een proces waarbij de bronnen van een enkele computer of een verzameling computers die gebruik maken van cloudsoftware zijn verdeeld onder gebruikers. In de virtualisatie-interface stelt een technicus van het bedrijf bronnen beschikbaar voor uw server.

Een bedrijf kan bijvoorbeeld een machine gebruiken met vier processors die elk 56 cores hebben. Elke kern ondersteunt twee threads. Door een paar kernen te reserveren om te voldoen aan administratieve behoeften, kunnen ze het equivalent van ongeveer 400 virtuele kernen leveren aan gebruikers zonder dat iemand elkaar overlapt. Ze kunnen ook gebruik maken van zoiets als 500 TB opslag op een RAID-array en deze op een vergelijkbare manier leveren.

Elk van die ingerichte servers gedraagt ​​zich alsof het een eigen machine is. U kunt op elke software en op elke gewenste software een besturingssysteem installeren, en dit is het grote voordeel van VPS. Jij krijgt:

 • Dicht bij een ervaring met één machine
 • Totale administratieve controle over het besturingssysteem
 • Toegang tot een volledige serverinstantie voor veel minder dan de prijs van een enkele machine

Besturingssystemen zijn erg belangrijk. Als je Linux niet kent, is het een goed idee om het te bestuderen, vooral als je de premie voor Windows niet op een server wilt betalen. Misschien wilt u iemand inhuren of contracteren die bekend is met Linux om ervoor te zorgen dat u hulp heeft wanneer u die nodig heeft.

Het belangrijkste is dat u niet beperkt zult zijn in hoe u uw systeem configureert. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn dat een image-hosting-website GD moet installeren om een ​​moeiteloze verwerking van bestandstypen mogelijk te maken. Bij een gedeelde oplossing kunt u dit niet doen.

Nadelen van VPS-hosting

Het nadeel van het gebruik van een VPS is dat er limieten zijn aan de hoeveelheid middelen die je kwijt kunt. Dedicated servers en zelfs enorme cloudinstances kunnen oplopen tot duizenden dollars. Hiermee kunnen gebruikers echter vaak tussen de twee en 96 cores voor een server inzetten. De meeste mensen hebben niet zoveel vuurkracht nodig en daarom is een VPS een uitstekende keuze voor kostenbewuste klanten die een omgeving nodig hebben die ze volledig beheersen.

Conclusie

VPS-hosting is een populaire optie omdat mensen vaak het beste van twee werelden kunnen krijgen. Prijzen zijn verstandig, meestal onder de $ 50 voor een instapmodel. Tegelijkertijd krijg je wat functioneel een enkele server is helemaal voor jezelf. Als u het meeste uit maatwerk wilt halen zonder de bank te moeten breken, is een VPS-provider de moeite van het bekijken waard.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector