Bluehost vs GoDaddy 2020: vergelijk prijzen, functies en meer

Bluehost vs GoDaddy: twee merkhosts die veel reclame maken voor het grote publiek. Is een van beide goed? We denken dat beide een goed startpunt kunnen zijn voor beginners of mensen die de goedkoopste hosting willen. Als je een heleboel domeinen op GoDaddy hebt en met een website voor beginners werkt, kan het prima zijn om ze bij te houden. Als u op zoek bent naar een beginnende webhosting, is Bluehost meer gespecialiseerd op dat gebied. Hoe dan ook, we raden SiteGround over beide aan.

PRIJZEN  |  WAARDEONDERSTEUNING  |  UPTIME  |  SNELHEID  |  KENMERKEN  |  CONCLUSIE  


Bluehost is een van de meest populaire hostingbedrijven ter wereld, maar is het iets voor jou? Met naamsbekendheid en verbeterde klantenondersteuning is het een solide keuze voor beginners.

4.5

Recensent

4.6

Gebruikers (12 Stemmen)

VS.

GoDaddy behoeft geen introductie – het is waarschijnlijk de meest erkende host- en domeinnaamprovider ter wereld. Dat gezegd hebbende, het lijkt een beetje op de McDonald’s van hosting – goedkope massamarkt, maar niet uitzonderlijk goed. In vergelijking met een andere host wint de andere host meestal. Dat gezegd hebbende, als u een loyale GoDaddy-domeinhouder bent, kan het de moeite waard zijn om bij hen te blijven voor kleine projecten en uitstekende telefonische ondersteuning.

3.4

Recensent

4.1

Gebruikers (26 Stemmen)

Prijzen

Score: 4,5

Bluehost heeft een aantal van de meest betaalbare prijzen op instapniveau, waarbij shared hosting het populairst is tegen bodemprijzen. We hebben een half punt voor de prijs afgetrokken vanwege de vereiste termijn van drie jaar voor de beste deal, maar over het algemeen is het ongeveer zo goedkoop als maar kan:

SharedWordPressVPS
Verkoopprijs$ 2,95 / maand$ 19,95 / maand$ 18,99 / maand
Normale prijs$ 7,99 / mnd$ 29,99 / maand$ 29,99 / maand
Best voorBeginnersWordPressOndernemingen

Bekijk prijzen

Score: 5,0

De prijzen van GoDaddy zijn erg laag en geweldig voor beginners. Met promo’s die economy hosting aanbieden voor slechts $ 1 / mo, is de hosting praktisch gratis. Een ding om op te letten, zijn de verlengingspercentages. Nadat uw eerste periode voorbij is, springt economy hosting tot $ 8,99 per maand, dus pas op voor de lock-in.

EconomyDeluxeUltimate
Verkoopprijs$ 1,00 / mnd$ 7,99 / mnd$ 12,99 / maand
Normale prijs$ 8,99 / maand$ 11,99 / maand$ 16,99 / maand
Best voorBeginnersKlein bedrijfVeelbezochte sites

Bekijk prijzen

Waarde

Score: 4,5

Naar onze mening is Bluehost een enorme waarde. Met prijzen vanaf slechts $ 2,95 / maand (promoprijs), krijg je nog steeds de steun van een zeer groot bedrijf met de verwachte klantenondersteuning en servicekwaliteit. Enkele van de belangrijkste functies die zijn inbegrepen in de prijzen voor starters die de waarde verhogen, zijn onbeperkte bandbreedte, een gratis SSL-certificaat en 50 SSD in opslag.

We denken dat de Plus shared hosting een betere deal is onbeperkt websites inbegrepen, onbeperkte opslag en onbeperkte domeinen. Als u doorgaat naar andere plannen, ziet u een algehele grote waarde voor het geld dat u uitgeeft. Je krijgt naar waarheid geen super premium-functies, maar de waarde zal erg hoog zijn. 

Score: 4,0

De waarde van GoDaddy is redelijk goed voor wat je krijgt. U betaalt een gereduceerde prijs voor een grootwinkelbedrijf. Wat u bijvoorbeeld krijgt met het Economy-abonnement (nu te koop voor $ 1 / maand) is 1 website, onbeperkte bandbreedte en 100 GB opslag en een gratis domein. Zelfs als de prijs omhoog springt naar een volledige prijs van $ 8,99 / maand, is het nog steeds een behoorlijke waarde. Dat gezegd hebbende, raden we aan om Deluxe te gaan gebruiken, omdat je onbeperkte websites en opslag krijgt (binnen redelijke grenzen).

Alle plannen bevatten 24/7 ondersteuning, wat een must is, evenals beveiligingsmonitoring en DDoS-bescherming.

Twee grote problemen met deze gedeelde GoDaddy-hostingplannen: geen gratis SSL-certificaat, dat de industriestandaard aan het worden is, evenals een limiet van 1 GB voor databases. Als u WordPress gebruikt en een aantal foto’s van hoge kwaliteit heeft, kunt u deze databaselimiet snel overschrijden. Om deze twee redenen plaatsen we GoDaddy een volledig punt.

Klantenservice

Score: 3,5

De klantenondersteuning van Bluehost is een allegaartje. Sommige recente recensenten hebben nooit een probleem gehad, anderen hebben verhalen over lang wachten en onvoldoende ondersteuning krijgen.

Met 24/7 ondersteuning via zowel telefoon als livechat – u kunt ze altijd in handen krijgen. In tegenstelling tot andere, meer premium ondersteuning, krijgt u mogelijk niet de hoogste kwaliteitstechnologie of de snelste service.

Meer details

Score: 4,0

GoDaddy is trots op zijn 24/7 telefonische ondersteuning, wat volkomen logisch is voor hun klantenbestand op de massamarkt. Een van de zwakke punten was het feit dat de telefoon de enige manier was om ze te bereiken. Ze hebben dat sindsdien veranderd en bieden nu chatondersteuning, wat veel internetnerds verkiezen.

Telefonische ondersteuning is meestal van hogere kwaliteit omdat ze de achtervolging in gaan en uw vragen sneller kunnen beantwoorden. Ik heb gemerkt dat chatondersteuning snel verbinding maakt, maar je moet door een aantal hoepels springen, inclusief het invoeren van je pincode en wachten op hun reactie. De kwaliteit van de ondersteuning is meestal snelle reacties, in tegenstelling tot SiteGround, waar ze volledige oplossingen bieden. Over het algemeen goede ondersteuning, maar niet perfect. 

Meer details

Uptime hosten

Score: 4,5

Uit rapporten over het web blijkt dat de uptime van Bluehost redelijk sterk is met 99,99% tot 100%.

Het is echter moeilijk te vinden of ze een specifieke uptime-garantie bieden, zoals HostGator (zusterbedrijf) doet. Hun server uptime overeenkomst pagina belooft alleen vage beloftes van minder dan 15 minuten stilstand voordat ze worden verholpen. 

Hun gedeelde hostingpagina verwijst niet naar een specifieke uptime-belofte. Dus zelfs met geweldige uptime-rapporten in het algemeen met minimale downtime, leggen we ze een half punt vast vanwege een gebrek aan transparantie over dit probleem.

Score: 3,5

De uptime van GoDaddy is redelijk goed, vaak met 99,95% of beter. Recensies van gebruikers op internet zijn gemengd, maar meestal wordt uptime / downtime niet als een groot probleem genoemd.

GoDaddy heeft wel een server uptime garantie (waarschuwing – juridisch jargon!) – maar het heeft alleen betrekking op 99,90% (mist daar een .09) – wat betekent dat uw hosting 43 minuten per maand niet beschikbaar is, en dat vinden ze normaal. Stel je je website voor tijdens een cruciale winkelperiode van bijna een uur! Bovendien geeft GoDaddy je alleen 5% tegoed terug – wat misschien maar centen zijn. We denken dat ze hogere normen moeten hebben en een volledige maand moeten crediteren.

Snelheid

Score: 3,5

Bluehost heeft de afgelopen jaren aanzienlijke snelheidsverbeteringen doorgevoerd. Vroeger waren er talloze klachten van gebruikers, maar ze hebben hun hardware geüpgraded om dit serieus te nemen.

U hoeft echter alleen maar naar toe te gaan Twitter om tonnen klachten te zien. Veel van de snelheidsproblemen komen nu van de algehele configuratie van uw website en niet alleen van hosting, dus houd daar rekening mee. Bluehost heeft ook tonnen klanten, dus er zullen ongetwijfeld enkele klachten zijn. 

Bluehost maakte de eervolle vermeldingen in onze snelste vergelijkingspost voor webhosting. Controleer dat bericht als je de ultieme sitesnelheid nodig hebt.

Score: 3,5

GoDaddy valt in het midden van het peloton wat betreft snelheidstests. Ze proberen je te verkopen aan hun ultieme plan om meer verwerkingskracht en snelheid te krijgen, wat me de verkeerde kant op wrijft. Economieplannen hebben ook snelheid nodig!

Aan Twitter GoDaddy krijgt een decennium aan klachten, maar verwachtte eerlijk gezegd meer voor een host die zo populair was.

GoDaddy heeft de lijst met onze snelste webhosting niet gemaakt. Controleer dat bericht als je met een winnaar wilt gaan.

Kenmerken

Score: 3,5

Bluehost heeft alle basisfuncties die je nodig hebt om te beginnen en een zeer betaalbare manier om beginnende bloggers te starten. Ze bevatten een gratis SSL van Let’s Encrypt, wat een must is, evenals onbeperkte bandbreedte.

Wanneer u echter vergelijkt met andere bedrijven zoals SiteGround en A2 Hosting, mist Bluehost enkele extra functies die erg handig zijn. Een klacht is het feit dat je moet betalen voor migraties, wat vervelend is.

U moet ook upgraden naar enkele van de duurdere gedeelde plannen zoals Choice Plus en Pro om back-ups van de site te krijgen – die van cruciaal belang zijn voor elke site.

Bekijk alle functies

Score: 3,5

Geen grote fan van de functies van GoDaddy in basisplannen. De meeste mensen beginnen hun sites tegenwoordig op WordPress, en hoewel GoDaddy WordPress-hosting heeft, moet je opnieuw upgraden om bijvoorbeeld WordPress-staging te krijgen. Op GoDaddy’s economy hostingplannen krijg je geen gratis SSL, krijg je geen back-ups en doen ze geen migraties.

Hoewel GoDaddy een aantal aangepaste tools heeft die ze hebben gebouwd, zou ik voor een dergelijk groot bedrijf verwachten dat ze meer functies bieden dan een kleinere, scrappier-host zoals SiteGround – maar ze moeten hun winst maken. Over het algemeen zijn de functies ok, niet geweldig.

Bekijk alle functies

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map