HostGator vs GoDaddy 2020: vergelijk prijzen, functies en meer

HostGator vs GoDaddy 2020: vergelijk prijzen, functies en meer

HostGator vs GoDaddy 2020: vergelijk prijzen, functies en meer

HostGator en GoDaddy zijn twee grote, bekende hosts die tegen bodemprijzen verkopen en geweldig zijn voor beginners. Dat gezegd hebbende, er zijn veel upsells en ontbrekende functies op beide hosts. We vergelijken ze naast elkaar en doen een aanbeveling met voor- en nadelen.

PRIJZEN  |  WAARDEONDERSTEUNING  |  UPTIME  |  SNELHEID  |  KENMERKEN  |  CONCLUSIE  


Met meer dan 1 miljoen gehoste websites is HostGator een kolos. HostGator is een geweldige startershost voor diegenen die op zoek zijn naar goedkope hosting met een aantal geavanceerde functies.

3.8

Recensent

4.2

Gebruikers (11 Stemmen)

VS.

GoDaddy behoeft geen introductie – het is waarschijnlijk de meest erkende host- en domeinnaamprovider ter wereld. Dat gezegd hebbende, het lijkt een beetje op de McDonald’s van hosting – goedkope massamarkt, maar niet uitzonderlijk goed. In vergelijking met een andere host wint de andere host meestal. Dat gezegd hebbende, als u een loyale GoDaddy-domeinhouder bent, kan het de moeite waard zijn om bij hen te blijven voor kleine projecten en uitstekende telefonische ondersteuning.

3.4

Recensent

4.1

Gebruikers (26 Stemmen)

Prijzen

Score: 4,5

HostGator heeft een grote selectie aan abonnementen, van voordelige gedeelde hosting tot dure VPS-hosting. HostGator is zeer agressief in hun prijzen en geeft enorme kortingen omdat ze marktaandeel willen winnen. Hun ambitie is uw voordeel:

SharedWordPressVPS
Verkoopprijs$ 2,75 / maand$ 5,95 / maand$ 29,95 / maand
Normale prijs$ 10,95 / maand$ 14,95 / maand$ 89,95 / maand
Best voorBeginnersWordPress-sitesGroeisites

Bekijk prijzen

Score: 5,0

De prijzen van GoDaddy zijn erg laag en geweldig voor beginners. Met promo’s die economy hosting aanbieden voor slechts $ 1 / mo, is de hosting praktisch gratis. Een ding om op te letten, zijn de verlengingspercentages. Nadat uw eerste periode voorbij is, springt economy hosting tot $ 8,99 per maand, dus pas op voor de lock-in.

EconomyDeluxeUltimate
Verkoopprijs$ 1,00 / mnd$ 7,99 / mnd$ 12,99 / maand
Normale prijs$ 8,99 / maand$ 11,99 / maand$ 16,99 / maand
Best voorBeginnersKlein bedrijfVeelbezochte sites

Bekijk prijzen

Waarde

Score: 4,5

HostGator biedt geweldige waarde voor zijn prijzen. Eerlijk gezegd is het niet zo sterk als SiteGround, wat de algemene favoriet is, maar HostGator zal je zeer betaalbaar binnenhalen.

Het heeft over het algemeen een zeer sterke waarde, want voor wat je betaalt, krijg je een heleboel functies zoals gratis migraties, onbeperkte bandbreedte en 24/7/365 ondersteuning.

Waar we geen sterke waarde zien, is waar ze kosten in rekening brengen voor extra’s die anderen gratis opnemen, zoals back-ups – die cruciaal zijn voor de gezondheid van uw site. Ze willen ook extra in rekening brengen voor een nog betere uptime, wat naar onze mening een basisfunctie zou moeten zijn die in alle plannen is opgenomen, hoe goedkoop ook.

Score: 4,0

De waarde van GoDaddy is redelijk goed voor wat je krijgt. U betaalt een gereduceerde prijs voor een grootwinkelbedrijf. Wat u bijvoorbeeld krijgt met het Economy-abonnement (nu te koop voor $ 1 / maand) is 1 website, onbeperkte bandbreedte en 100 GB opslag en een gratis domein. Zelfs als de prijs omhoog springt naar een volledige prijs van $ 8,99 / maand, is het nog steeds een behoorlijke waarde. Dat gezegd hebbende, raden we aan om Deluxe te gaan gebruiken, omdat je onbeperkte websites en opslag krijgt (binnen redelijke grenzen).

Alle plannen bevatten 24/7 ondersteuning, wat een must is, evenals beveiligingsmonitoring en DDoS-bescherming.

Twee grote problemen met deze gedeelde GoDaddy-hostingplannen: geen gratis SSL-certificaat, dat de industriestandaard aan het worden is, evenals een limiet van 1 GB voor databases. Als u WordPress gebruikt en een aantal foto’s van hoge kwaliteit heeft, kunt u deze databaselimiet snel overschrijden. Om deze twee redenen plaatsen we GoDaddy een volledig punt.

Klantenservice

Score: 3

HostGator controleert alle vakjes aan de oppervlakte met hun ondersteuning: 24/7 en 365 dagen per jaar. Via chat en telefoon. Maar klanten vertellen een ander verhaal.

Er zijn veel klachten over trage reacties, incompetente medewerkers en algehele ondermaatse ondersteuning. Er zijn genoeg mensen die geen klachten hebben, dus we raden je aan om eerst hun ondersteuning te testen voordat je iets koopt.

Meer details

Score: 4,0

GoDaddy is trots op zijn 24/7 telefonische ondersteuning, wat volkomen logisch is voor hun klantenbestand op de massamarkt. Een van de zwakke punten was het feit dat de telefoon de enige manier was om ze te bereiken. Ze hebben dat sindsdien veranderd en bieden nu chatondersteuning, wat veel internetnerds verkiezen.

Telefonische ondersteuning is meestal van hogere kwaliteit omdat ze de achtervolging in gaan en uw vragen sneller kunnen beantwoorden. Ik heb gemerkt dat chatondersteuning snel verbinding maakt, maar je moet door een aantal hoepels springen, inclusief het invoeren van je pincode en wachten op hun reactie. De kwaliteit van de ondersteuning is meestal snelle reacties, in tegenstelling tot SiteGround, waar ze volledige oplossingen bieden. Over het algemeen goede ondersteuning, maar niet perfect. 

Meer details

Uptime hosten

Score: 4,5

Met meer dan 99,5% uptime, afhankelijk van de bron, valt er met HostGator niet veel te klagen.

Bovendien biedt HostGator gratis maand hosting aan als deze onder de 99,9% garantie.

We hebben ze een half punt gedokt omdat er af en toe klachten van gebruikers zijn geweest, en we zien ook liever 99,99% uptime voor de beste providers.

Score: 3,5

De uptime van GoDaddy is redelijk goed, vaak met 99,95% of beter. Recensies van gebruikers op internet zijn gemengd, maar meestal wordt uptime / downtime niet als een groot probleem genoemd.

GoDaddy heeft wel een server uptime garantie (waarschuwing – juridisch jargon!) – maar het heeft alleen betrekking op 99,90% (mist daar een .09) – wat betekent dat uw hosting 43 minuten per maand niet beschikbaar is, en dat vinden ze normaal. Stel je je website voor tijdens een cruciale winkelperiode van bijna een uur! Bovendien geeft GoDaddy je alleen 5% tegoed terug – wat misschien maar centen zijn. We denken dat ze hogere normen moeten hebben en een volledige maand moeten crediteren.

Snelheid

Score: 3,0 

Shared hosting heeft meestal problemen met snelheidsproblemen, puur gebaseerd op de lagere kosten van de hosting. HostGator zit stevig midden in het peloton als het gaat om snelheid. Als je zoekt Twitter, je ziet niet zoveel klachten als andere shared hosts zoals Bluehost, wat een goed anekdotisch teken is.

Als u op zoek bent naar een sneller HostGator-product, bekijk dan HostGator Cloud-hosting. Als u echter nog snellere shared hosting wilt die de bank niet kapot maakt, raden we ten zeerste A2 Hosting of SiteGround aan. Daar zul je veel blijer mee zijn.

Score: 3,5

GoDaddy valt in het midden van het peloton wat betreft snelheidstests. Ze proberen je te verkopen aan hun ultieme plan om meer verwerkingskracht en snelheid te krijgen, wat me de verkeerde kant op wrijft. Economieplannen hebben ook snelheid nodig!

Aan Twitter GoDaddy krijgt een decennium aan klachten, maar verwachtte eerlijk gezegd meer voor een host die zo populair was.

GoDaddy heeft de lijst met onze snelste webhosting niet gemaakt. Controleer dat bericht als je met een winnaar wilt gaan.

Kenmerken

Score: 4,0

HostGator wordt vaak vergeleken met Bluehost vanwege zijn prijzen en functies, en over het algemeen wint HostGator hier de overwinning.

Tussen de twee bedrijven is HostGator gebouwd voor meer professionele gebruikers. En wanneer u HostGator vergelijkt met een ander gedeeld hostingbedrijf, moet u daar rekening mee houden.

We houden van het feit dat migraties zijn inbegrepen, ze hebben installaties met één klik, staan ​​op cPanel en bieden een uptime-garantie van 99,9%. We houden nog steeds van andere hosts zoals SiteGround beter voor algemene functies, maar HostGator heeft wat je nodig hebt om te beginnen.

Bekijk alle functies

Score: 3,5

Geen grote fan van de functies van GoDaddy in basisplannen. De meeste mensen beginnen hun sites tegenwoordig op WordPress, en hoewel GoDaddy WordPress-hosting heeft, moet je opnieuw upgraden om bijvoorbeeld WordPress-staging te krijgen. Op GoDaddy’s economy hostingplannen krijg je geen gratis SSL, krijg je geen back-ups en doen ze geen migraties.

Hoewel GoDaddy een aantal aangepaste tools heeft die ze hebben gebouwd, zou ik voor een dergelijk groot bedrijf verwachten dat ze meer functies bieden dan een kleinere, scrappier-host zoals SiteGround – maar ze moeten hun winst maken. Over het algemeen zijn de functies ok, niet geweldig.

Bekijk alle functies

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector