Namecheap vs Godaddy: Wat is de beste domeinregistreerder? (Mei 2020)

Moet u GoDaddy of Namecheap kiezen voor uw volgende aankoop van een domeinnaam?


Verward voelen? Ik weet niet waarvoor ik moet kiezen?

Wanhoop niet.

We hebben een antwoord voor je.

Het kan een uitdaging zijn om een ​​objectieve mening te krijgen over welke van deze twee populaire keuzes de beste domeinregistreerder is. Na aankoop van veel domeinen van beide bedrijven hebben wij een antwoord voor je.

Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden in de Facecheap vs GoDaddy face-off. Qua kosten zijn GoDaddy-prijzen en Namecheap-prijzen beide zeer redelijk, vooral met regelmatige promoties, seizoensverkopen en aanzienlijke kortingen voor bulkaankopen. Beide bedrijven bieden een breed scala aan diensten zoals upsells zoals e-mail en website hosting, maar voor dit artikel richten we ons vooral op welk bedrijf specifiek de beste domeinnaamregistrar is.

GoDaddy, voor het eerst opgericht in 1997, is waarschijnlijk de meest bekende domeinregistreerder in de branche. Hun uitgebreide marketingcampagnes hebben bijgedragen aan de bekendheid van hun merk bij consumenten en professionals, met name de advertenties die tijdens de seizoensgebonden Superbowl ad blitz in de VS zijn uitgebracht, maar zijn ze de beste plaats om domeinnamen te kopen??

Namecheap, opgericht in 2000, is een opmerkelijke concurrent van GoDaddy. Ze kregen steun van vele stemmen in de pro-privacylobby door zich te verzetten tegen de Stop Online Piracy Act (SOPA). Als een van de grootste domeinregistreerders in de branche bieden ze een verscheidenheid aan TLD’s (topleveldomeinen) aan hun klanten.

Prijzen

Misschien wel de belangrijkste factor voor klanten is hoeveel geld ze moeten betalen om hun domeinnaam te kopen. Zowel GoDaddy als Namecheap zijn scherp geprijsd met het hele jaar door tal van kortingen, maar laten we eens kijken naar de huidige prijzen om een ​​idee te krijgen hoeveel het u zou kosten om een ​​domein voor uw hobbysite of bedrijf te kopen.

GoDaddy-prijzen

De prijzen van GoDaddy zijn afhankelijk van het soort TLD dat u koopt (.com, .net .org, landdomeinen, enz.) En of u een jaar, twee jaar of meer koopt. Bovendien hebben seizoensgebonden verkoop- en promotiecoupons de neiging om de prijs nog verder te verlagen.

Als u een goedkope domeinnaam wilt kopen, wilt u een kortingsbon gebruiken of wachten op een promotie of verkoop op de site. Als u uw eerste nieuwe domein bij het bedrijf koopt, krijgt u vaak de beste deals. GoDaddy zal je echter hard raken bij verlengingen, dus wees voorzichtig.

 • .com Domeinen: $ 2,99 (maar $ 0,99 met deze link) voor het eerste jaar met een aankoop van twee jaar, voor het tweede jaar $ 17,99
 • .netto domeinen: $ 13,99 voor het eerste jaar, voor het tweede jaar $ 19,99
 • .org Domeinen: $ 11,99 voor het eerste jaar, voor het tweede jaar $ 20,99
 • .io-domeinen: $ 49,99 voor het eerste jaar, voor het tweede jaar $ 59,99
 • .xyz-domeinen: $ 0,99 voor het eerste jaar, voor het tweede jaar $ 14,99

Dit zijn slechts een greep uit de meest populaire TLD’s die door GoDaddy worden aangeboden.

Ontvang het eerste nieuwe domein voor $ 0,99 bij GoDaddy

Namecheap prijzen

Trouw aan hun naam, Namecheap is meestal een beetje goedkoper dan GoDaddy. Net als hun concurrent heeft Namecheap het hele jaar door veel verkoop- en seizoenskortingen, evenals kortingsbonnen die de kosten van uw aankoop kunnen helpen verlagen.
Voor goedkope domeinnaamregistratie zijn ze zeker een van de beste keuzes die er zijn.

 • .com-domeinen: $ 8,88 per jaar
 • .netto domeinen: $ 12,98 per jaar
 • .org Domeinen: $ 12,98 per jaar
 • .io-domeinen: $ 32,88 per jaar
 • .xyz-domeinen: $ 1,38 per jaar

Namecheap biedt veel TLD’s naast deze keuzes, dus het is de moeite waard om een ​​kijkje te nemen.

Bekijk de laatste Namecheap-kortingen (tot 46% korting)

Prijzen voor registratie van privédomeinnamen

Iedereen die een domeinnaam bezit, moet zich zorgen maken over hun privacy. Registratie van privédomeinnamen is een service die door beide bedrijven wordt aangeboden. Zonder deze bescherming kan iedereen naar een openbare directory gaan en uw domein opvragen voor informatie die uw telefoonnummer, voor- en achternaam en andere persoonlijk identificeerbare informatie die u aan de registrar verstrekt, kan bevatten..

Kwaadwillende actoren zoals hackers kunnen deze informatie gebruiken om uw bedrijf aan te vallen, online naar uw privéprofielen voor sociale netwerken te zoeken of deze informatie zelfs te integreren in strategieën die worden gebruikt om uw website aan te vallen. Identiteitsdieven kunnen uw domein ook om dezelfde informatie vragen in een poging uw identiteit te stelen. Mensen die professioneel waardevolle domeinnamen kopen en omdraaien, gaan ook niet verder dan contact met u opnemen bij u thuis of op het werk om u te intimideren, zodat ze uw domein kunnen kopen voor minder dan wat het waard is!

Namecheap biedt gratis registratie van privédomeinnamen om uw inloggegevens te verbergen voor Whois-zoekopdrachten, terwijl GoDaddy een premie aan de prijs van het domein koppelt voor dezelfde service. Namecheap is hier de duidelijke winnaar.

GoDaddy Discount Domain Club

Als u van plan bent domeinen in bulk aan te schaffen, is het de moeite waard om GoDaddy te overwegen voor goedkope domeinnaamregistratie. Voor $ 120 / jaar krijg je .com-verlengingen voor slechts $ 8,29 / jaar.
Als een internetmarketeer die domeinen voor PBN’s in bulk wil kopen of zelfs als een wereldwijd merk dat probeert elke permutatie van uw domeinnaam mogelijk te vergrendelen, kan het de moeite waard zijn om lid te worden van de club.

Er is geen direct equivalent met Namecheap, hoewel het gerucht gaat dat Namecheap momenteel werkt aan hun versie van hetzelfde idee.

Gebruikerservaring & Klantenservice

Prijs is niet het enige waar u rekening mee moet houden wanneer u beslist over Namecheap vs GoDaddy. De gebruikerservaring en klantenondersteuning is een essentiële factor bij uw keuze.
Als een van beide bedrijven een interface heeft die u niet bevalt of geen API heeft die compatibel is met de programmeertaal van uw webontwikkelaar, kan het gaan met het ene bedrijf boven het andere uw workflow volledig onderbreken.

Hier zijn enkele redenen waarom sommige gebruikers het ene bedrijf verkiezen boven het andere. Zoals met alle meningen online, kan uw aantal kilometers variëren.

GoDaddy-gebruikerservaring

godaddy

Als je het internet afzoekt, kun je tal van meningen vinden over de klantervaring van GoDaddy.

Nadelen van GoDaddy:

 • De huidige bedrijfsstrategie van GoDaddy lijkt te zijn gericht op upsells, waardoor de klant een breed scala aan verschillende add-on-opties voor het domein krijgt, wat het aankoopproces vertraagt.
 • Sommige gebruikers vinden de interface van GoDaddy verwarrend of frustrerend om in het algemeen te gebruiken. Een veelgehoorde klacht is dat de interface rommelig is en gericht op het verkopen van andere services aan de klant in plaats van gemakkelijke toegang te bieden tot kritieke informatie.
 • Ondersteuning via e-mail en chat is redelijk responsief, maar sommige gebruikers klagen dat de technici en ondersteuningsmedewerkers standaardantwoorden gebruiken en vragen alleen beantwoorden met generieke oplossingen.
 • GoDaddy is bekritiseerd omdat het antiprivacy- en antivrijheidsmaatregelen neemt door naar voren te komen ter ondersteuning van de Stop Online Piracy Act (SOPA) en het verbieden van klantdomeinen voor het hosten van aanstootgevende inhoud.
 • Klanten die het domeinveilingsysteem van GoDaddy hebben gebruikt, hebben luidkeels geklaagd over duistere bedrijfspraktijken, problemen met veilingen en andere problemen.
 • Sommige recensenten vermoeden dat verschillende kritieke processen op de backend van GoDaddy volledig geautomatiseerd zijn zonder toezicht of menselijke inbreng, wat heeft geleid tot problemen met veilingen en andere functies op de site.

GoDaddy-voordelen:

 • GoDaddy heeft een uitgebreid en goed opgeleid team voor netwerk- en informatiebeveiliging. Sinds ze sinds 1997 actief zijn, hebben ze relatief weinig inbreuken en beveiligingsproblemen gehad.
 • De site is uitgebreid gedocumenteerd en heeft een uitgebreide opslagplaats met Help-artikelen en duidelijke instructies voor klanten.
 • GoDaddy heeft uitstekende telefonische ondersteuning met snelle reactietijden en attent personeel. De meeste klanten lijken er de voorkeur aan te geven boven inferieure ondersteuning voor e-mail en live chat.
 • Als het op TLD’s aankomt, heeft GoDaddy een uitgebreidere variëteit aan topleveldomeinen dan welk ander bedrijf dan ook. De meeste TLD’s worden eerst op GoDaddy uitgebracht voordat ze aan andere registrars worden voorgesteld.
 • De hostingpakketten van GoDaddy zijn soms goedkoper dan die van Namecheap, vooral gezien het feit dat bij elke aankoop van een domein een beperkt hostingpakket is inbegrepen.
 • U krijgt via de telefoon toegang tot 24/7 klantenondersteuning, evenals chatopties
 • Een degelijke kennisbank voor veelgestelde vragen, evenals levendige en pittige forums

Namecheap gebruikerservaring

namecheap

Namecheap is over het algemeen zeer goed beoordeeld door klanten en is zeker niet zonder een paar nadelen. Op Reddit en Stackoverflow wordt het vaak beschouwd als een van de beste plaatsen om een ​​domeinnaam goedkoop te kopen.

Namecheap Nadelen:

 • Sommige gebruikers hebben geklaagd over problemen met het automatische verlengingssysteem, hoewel deze problemen vanaf dit jaar zijn verholpen.
 • Het minimalistische ontwerp van de website betekent dat sommige gebruikers die de voorkeur geven aan een robuuster dashboard, gebrek zullen hebben aan de barebones-lay-out van Namecheap.
 • Namecheap rapporteert een iets lagere uptime (99,8% ~) dan sommige van hun concurrenten.

Namecheap Voordelen:

 • Namecheap heeft pro-privacy en pro-freedom-standpunten ingenomen in tegenstelling tot GoDaddy, die uitkwam tegen de Stop Online Piracy Act (SOPA).
 • Het minimalistische ontwerp van het dashboard van Namecheap is gemakkelijk te gebruiken, eenvoudig te lezen en zeer responsief.
 • Een robuuste suggestie-engine die uitstekende ideeën geeft voor alternatieve domeinnamen.
 • Eenvoudig afrekenproces zonder opgeblazen functies of invasieve upsells.
 • Indrukwekkend is dat DNS van Namecheap nooit is gehackt door hackers, voor zover we weten.
 • Vrij goede klantenservice in het algemeen
 • Een degelijke kennisbank voor veelgestelde vragen

Extra functies en upsells

Beide bedrijven maken extra winst door andere diensten zoals webhostingpakketten en e-mailhosting aan hun klanten te verkopen. Er zijn enkele verschillen tussen de twee.

GoDaddy-add-ons

 • Deskundige services voor CMS-beheer, beveiligingsaudits, migratie, VPS-beheer, Apache-optimalisatie en tal van andere use-cases met een doorlooptijd van 72 uur.
 • Office 365 vanaf $ 8,49 per maand.
 • SSL-certificaten vanaf $ 63,99 per jaar.
 • Webhosting vanaf $ 2,99 per maand.
 • WordPress-hosting vanaf $ 4,99 per maand.
 • Registratiedienst van WHOIS Guard Private Domain Name tegen een extra vergoeding op basis van de gekozen TLD.
 • Veel meer met services die voortdurend veranderen en meer beschikbaar komen.

Namecheap-add-ons

 • Gratis levenslange equivalent van GoDaddy’s WHOIS-bewaker <- dit is enorm! Dit betekent dat u WHOIS-privacybescherming krijgt, zodat niemand uw naam en adres kent
 • Gratis e-mail doorsturen.
 • Gratis aangepaste naamservers.
 • Shared, reseller, VPS en dedicated hostingpakketten.
 • WordPress-hosting voor $ 1 voor de eerste maand vanaf $ 3,88 per maand daarna.
 • SSL-certificaten vanaf $ 7,88 per jaar.
 • Premium DNS voor $ 4,88 per jaar.
 • Veel meer diensten.

Web hosting

Een ander ding om te overwegen na het kopen van een domein van een van deze twee bedrijven is hun webhostingaanbod. De waarheid is dat je een van deze domeinen kunt verbinden met elke webhost, het maakt niet uit waar je het koopt. Maar er is een klein voordeel wat betreft gemak en klantenservice bij het houden van de domeinnaam en webhosting binnen hetzelfde bedrijf.

GoDaddy-hosting

 • Breed aanbod aan hosting, van zeer goedkope economie tot en met dedicated servers
 • E-mailhosting inbegrepen
 • Beheerde WordPress-hosting vanaf slechts $ 1, maar kan niet worden vergeleken met zoiets als WP Engine
 • SSL wordt betaald, wat een nadeel is. Je kunt je eigen gratis SSL uploaden, maar ze maken het moeilijk
 • Hostingservices zijn over het algemeen overal gebruiksvriendelijk, maar ze gebruiken cPanel niet voor sommige hostingaanbiedingen
 • Bekijk hier alle GoDaddy-hostingrecensies – evenals GoDaddy Managed WordPress-recensies

Namecheap Hosting

 • Namecheap heeft een aantal belachelijk goedkope hostingprijzen (nu 50% korting)
 • E-mailhosting inbegrepen
 • Ze zijn nieuwer in het spel, dus niet zo ervaren in hosting
 • Heb een speciaal WordPress-hostingaanbod, EasyWP – met gemengde beoordelingen
 • Gebruiksvriendelijke beheerderspanelen in het algemeen
 • Als je een eenvoudige site hebt, is het goed om te gaan
 • Krijg hier 50% korting

Conclusie

Afhankelijk van de grootte van uw project en uw budget, varieert de beste plaats om domeinnamen te kopen. Namecheap is de duidelijke winnaar voor de meeste klanten, hoewel GoDaddy een aantrekkelijke keuze kan zijn voor klanten die bulkdomeinen willen kopen. Beide bedrijven zijn veel beter dan de concurrentie en leiden de sector op het gebied van innovatie, stabiliteit, beveiliging en prijzen.

Download hier Namecheap-deals ->

Download hier GoDaddy-deals, $ 0,99 voor het eerste domein ->

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map