WP Engine vs GoDaddy: vergelijk prijzen, functies en snelheid – 2020

Als je GoDaddy vergelijkt met WP Engine, vergelijk je appels met sinaasappels.


Bij GoDaddy draait alles om kortingsprijzen, op schaal.

WP Engine is een veel betere kwaliteit, WordPress-specifieke service.

Ja, GoDaddy biedt nu hun Managed WordPress Hosting aan, maar het is meer een marketingnaam dan iets dat concurreert met wat WP Engine aanbiedt.

WP Engine vs GoDaddy-prijzen

Meestal zullen de meeste mensen een beslissing nemen op basis van de initiële kosten, in plaats van de totale waarde.

We begrijpen dat prijspunten voor veel gebruikers een merk- of breeksituatie kunnen zijn, en daarom zorgen we ervoor dat we die informatie als eerste presenteren. Dat gezegd hebbende, we moeten wel vermelden dat de prijs slechts één onderdeel is van de service die u krijgt, dus als u wat meer kunt uitgeven en een betere prijs krijgt, raden we u ten zeerste aan om die route te gaan.

Uiteindelijk geldt het mantra van ‘je krijgt waar je voor betaalt’ net zo goed bij hostingdiensten als bij al het andere.

Om er zeker van te zijn dat deze vergelijking zo gelijk mogelijk is, kijken we naar GoDaddy’s WordPress-hostingpakketten in plaats van naar hun standaard hostingplannen. Op deze manier kunt u zien hoe ze zich opstapelen op basis van vergelijkbare factoren.

Prijzen van GoDaddy Hosting in een oogopslag

 • Basisplan: $ 3,99 per maand om te beginnen, $ 7,99 per maand om te verlengen
 • Deluxe plan: $ 4,49 per maand om te beginnen, $ 9,99 om te verlengen
 • Ultiem plan: $ 7,99 per maand om te beginnen, $ 14,99 om te verlengen
 • Ontwikkelaarsplan: $ 13,99 om te beginnen, $ 24,99 om te verlengen

WP Engine-prijzen

 • Persoonlijk: $ 34 per maand (korting met onze link)
 • Professioneel: $ 99 per maand
 • Bedrijf: $ 249 per maand
 • Premie: vraag hen om prijzen

Zoals je kunt zien, is WP Engine veel meer dan GoDaddy, wat voor sommige mensen genoeg kan zijn om het helemaal te vermijden. Zoals we hierboven al vermeldden, kan waarde echter een veel betere indicator zijn van welke optie u moet kiezen, dus ga er niet vanuit dat GoDaddy de slimmere keuze is omdat het minder kost. Dat gezegd hebbende, in vergelijking met de prijs alleen, is Go Daddy veel kosteneffectiever.

De winnaar: GoDaddy

Geldteruggarantie

Als het gaat om het bouwen van een website, moet u de tijd nemen om erachter te komen hoe u alles kunt programmeren en ervoor zorgen dat alles bij elkaar komt. Als zodanig kunt u alleen een plan kiezen om erachter te komen dat u na een paar dagen uitproberen iets anders nodig heeft. Gelukkig bieden veel hostingservices een garantie die betekent dat als u uw service binnen een bepaald tijdsbestek moet annuleren, ze u probleemloos zullen terugbetalen. In dit geval geeft WP Engine je maximaal zestig dagen om van gedachten te veranderen, terwijl GoDaddy vijfenveertig biedt.

De winnaar: WP Engine

Klantenservice

Voordat we de verschillende functies en voordelen die u bij elke host krijgt, opsplitsen, willen we eerst kijken hoe goed hun ondersteuningssystemen zijn. Ongeacht hoe goed u bent in het bouwen van websites, u zult uiteindelijk met iemand van technische ondersteuning moeten praten, dus het is absoluut noodzakelijk dat u te allen tijde toegang heeft tot hen en snelle reacties kunt krijgen. Met dat in gedachten zijn er vier primaire methoden die hosts gebruiken om ondersteuning te bieden, dus laten we eens kijken hoe elke host het doet.

Telefonische ondersteuning

Als het gaat om het bellen van een ondersteuningshotline, wilt u niet voor altijd in de wacht hoeven te staan ​​voordat u een levend persoon bereikt. Het is ook het beste als u dag en nacht kunt bellen, zodat als u midden in de avond aan uw site werkt, u nog steeds hulp kunt krijgen als er iets misgaat. Beide services bieden 24/7 telefonische ondersteuning en beide houden u niet te lang in de wacht.

De winnaar: een das

Live chat

Voor de meeste mensen is wachten in de wacht een van de ergste dingen om te doen, daarom is het hebben van een livechatfunctie meestal een veel betere manier om te gaan. Op deze manier kunt u uw probleem nog steeds in realtime oplossen, maar u hoeft zich geen zorgen te maken over lastige stiltes of slechte liftmuziek. Beide sites hebben betrouwbare livechatfuncties, hoewel GoDaddy niet altijd online is, dus u moet er wel voor zorgen dat u ze tijdens normale kantooruren probeert te bereiken. Aangezien veel mensen de hele nacht door op hun websites werken, is dit een aanzienlijk nadeel.

De winnaar: WP Engine

E-mail

Wat ondersteuningssystemen betreft, u kunt niet eenvoudiger zijn dan het hebben van e-mail. Dit is voor wanneer u een probleem heeft dat niet onmiddellijk hoeft te worden opgelost. Desalniettemin wilt u ook niet dagen achter elkaar wachten op een reactie, dus het is absoluut noodzakelijk dat de service snel contact met u opneemt. Nogmaals, WP Engine heeft een fatsoenlijke e-mailservice, maar om welke reden dan ook heeft GoDaddy geen e-mailfunctie. Hoewel u op alle uren van de dag kunt bellen en chatten tijdens normale kantooruren, lijkt het vreemd dat u geen e-mail kunt sturen om uw probleem op te lossen.

De winnaar: WP Engine natuurlijk

Forums

De laatste methode voor hosts om hun klanten te ondersteunen, is door een overvloed aan tutorials en andere informatie over veelvoorkomende problemen te hebben, zodat mensen de oplossing voor hun probleem kunnen opzoeken zonder met iemand te hoeven praten of te wachten op een antwoord. Zowel WP Engine als GoDaddy hebben dergelijke systemen, maar GoDaddy heeft een veel uitgebreidere reeks veelgestelde vragen en instructie-informatie tot uw beschikking.

De winnaar: GoDaddy

Snelheid

Bij het bepalen van de waarde van een hostingservice is een van de beste manieren om dat te doen, te zien hoe goed het de laadsnelheden aankan. In de snelle samenleving van vandaag kan alles dat langer dan een paar seconden duurt om te laden voor altijd aanvoelen, daarom is het zo noodzakelijk dat je host je geen vertraging geeft. Als er laadproblemen zijn, stuitert uw publiek van uw pagina en krijgt u een slechte reputatie.

Om de snelheid van beide sites te vergelijken, hebben we gekeken naar onafhankelijke tests van anderen om te zien hoe goed ze zich opstapelen. Dit zijn de resultaten.

GoDaddy

 • Beste snelheid:31 seconden
 • Slechtste snelheid:97 seconden
 • Gemiddelde: 10 seconden

WP Engine

 • Beste snelheid: 503 milliseconden
 • Slechtste snelheid:58 seconden
 • Gemiddelde: 872 milliseconden

Zoals je kunt zien, is WP Engine veel betrouwbaarder en consistenter, terwijl GoDaddy een aanzienlijk grote foutenmarge heeft. Aangezien u zich geen zorgen hoeft te maken of mensen het al dan niet moeilijk zullen hebben om uw site te laden, lijkt het erop dat WP Engine de betere optie is. De reden voor de betere resultaten lijkt te zijn dat WP Engine is toegewijd aan één service, terwijl GoDaddy meer doet dan alleen WordPress-hosting, dus de servers moeten reageren op verschillende soorten gegevens.

De winnaar: WP Engine

Uptime

Naast laadtijden wilt u er ook voor zorgen dat uw site niet crasht, daarom bieden de meeste hosts een zogenaamde uptime-garantie. Dit is om u gerust te stellen dat uw pagina altijd beschikbaar is en niet onderhevig is aan netwerkverbindingsproblemen, ongeacht waar ter wereld mensen uw site bezoeken. Met dat in gedachten biedt WP Engine wel een garantie, terwijl GoDaddy dat niet doet. Dit betekent dat als je ooit downtime ervaart op de servers van GoDaddy, ze je niet zullen compenseren, dus dat kan voor sommigen een dealbreaker zijn.

Bij het vergelijken van de twee services zijn ze beide uitstekend in het leveren van hoge uptime-percentages, maar de voorsprong gaat naar WP Engine. Die site heeft niet alleen consistentere 100% uptime-beoordelingen, maar het feit dat u een garantie krijgt, is een leuke bijkomstigheid.

De winnaar: WP Engine

Waarde

Nu we hebben gezien wat u kunt verwachten op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid, gaan we de basispakketten bespreken die u bij elke hostingservice krijgt. Nogmaals, om de zaken eerlijk en evenwichtig te houden, gaan we de twee sites alleen vergelijken op WordPress-hosting. Dat betekent dus dat als u kiest voor standaard shared hosting op GoDaddy, u iets andere pakketten kunt krijgen, afhankelijk van uw behoeften.

GoDaddy

 • Basis: Eén website, 25.000 bezoekers per maand, 10 GB opslag, gratis domein, SFTP-pakket
 • Deluxe: Eén website, 100.000 bezoekers per maand, 15 GB opslag, gratis domein, SEO-plug-in
 • Ultieme: Twee websites, 400K bezoekers per maand, 30 GB opslag, gratis domein, één SSL-certificaat
 • Ontwikkelaar: Vijf websites, 800K bezoekers per maand, 50 GB opslag, gratis domein, één SSL-certificaat

WP Engine

 • Persoonlijk: Eén website, 25.000 bezoekers per maand, 10 GB opslag, gratis gegevensoverdracht, gratis SSL-certificaten
 • Professioneel: Tien websites, 100.000 bezoekers per maand, 20 GB opslag, gratis gegevensoverdracht, gratis SSL-certificaten
 • Bedrijf: Vijfentwintig websites, 400.000 bezoekers per maand, 30 GB opslag, gratis gegevensoverdracht, gratis SSL-certificaten
 • Premie: 150 websites, een miljoen bezoekers per maand, 100-300 GB opslag, gratis gegevensoverdracht en SSL-certificaten
 • Onderneming: 150 websites, vijf miljoen bezoekers per maand, 400 GB-1 TB opslag, gratis gegevensoverdracht en SSL-certificaten

Zoals je kunt zien, biedt WP Engine veel meer waarde dan GoDaddy.

Zoals we hierboven hebben gezien, zijn de prijspunten veel hoger, dus het is logisch dat u meer kunt doen. Als je echter bij elk programma verder gaat dan de basispakketten, is het gemakkelijk te zien dat WP Engine veel meer te bieden heeft. Het feit dat u onbeperkte gegevensoverdracht en gratis SSL-certificaten voor uw sites krijgt, ongeacht uw planconfiguratie, betekent dat WP Engine al een betere keuze is. Het enige grote voordeel dat GoDaddy heeft, is het feit dat je bij elk abonnement een gratis domein kunt krijgen.

Anders beperk je jezelf ernstig door GoDaddy te kiezen als je WordPress-host.

De winnaar: WP Engine

Conclusie

Dus als het gaat om WordPress-hosting, is het duidelijk dat WP Engine betere functies, meer betrouwbaarheid en betere klantenservice heeft. Als u WordPress echter niet voor uw website wilt of moet gebruiken, heeft GoDaddy tal van andere functies en voordelen die u kunt gebruiken, waardoor het een meer complete host wordt.

De winnaar: WP Engine voor WordPress, GoDaddy voor al het andere

Bekijk al onze WP Engine versus HostGator-vergelijkingspost om al uw hostingopties te verkennen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map