A2 Hosting vs BlueHost Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Terdapat beberapa elemen penting untuk memilih perkhidmatan hosting web yang tepat untuk perniagaan anda. Semasa membandingkan dua syarikat perkhidmatan hosting web, perhatikan elemen seperti harga, sokongan pelanggan, dan fitur yang tersedia. Lihat perbandingan A2 Hosting dan BlueHost ini.


Waktu Henti / Masa Terlebih Masa

Perbandingan kebolehpercayaan bermula dengan melihat apa yang ditawarkan oleh Bluehost kepada pelanggannya. Syarikat berhenti hanya memberikan peratusan masa sebenar perkhidmatan hosting mereka membuat anda terus beroperasi. Walau bagaimanapun, pelanggan semasa menunjukkan bahawa perkhidmatan mereka tersedia 99.9 peratus sepanjang masa. Apabila ia mengalami penurunan dalam perkhidmatan, pemulihan akan dilakukan dengan cepat, dan anda akan kembali beroperasi dan dalam masa yang singkat. Anda berpeluang meningkatkan kebolehpercayaan perkhidmatan hosting dengan enkripsi SSL dan SSH.

A2 Hosting tidak menjauhkan diri daripada menyatakan bahawa perkhidmatan hosting mereka tersedia 99.9 peratus sepanjang masa. Mereka menawarkan laporan latar belakang sejarah yang menunjukkan prestasi pelayan mereka sejak perkhidmatan hosting datang dalam talian. Mereka beroperasi di bawah premis bahawa memberikan perkhidmatan berkualiti bermaksud tidak menyembunyikan sesuatu. Perkhidmatan hosting mengambil kebolehpercayaan selangkah lebih jauh dengan menawarkan alat rollback yang membolehkan anda memulihkan laman web ke titik perkhidmatan sebelumnya ketika anda menghadapi masalah. Semua pelayan pada sistem A2 ditempatkan di Michigan dan juga di bawah langkah keselamatan yang ketat.

ciri-ciri

BlueHost tidak mengecewakan apabila terdapat ciri-ciri yang anda ada dengan perkhidmatan mereka. Setiap akaun mempunyai ruang simpanan cakera, akaun e-mel dan akaun FTP yang tidak terhad. Anda juga berpeluang untuk menjadi tuan rumah beberapa laman web domain yang berbeza juga. BlueHost tidak mengehadkan bilangan domain yang boleh anda uruskan pada waktu tertentu. Terdapat sokongan untuk pelbagai jenis pengkodan termasuk PHP, Perl 5, Javascript dan Flash. Sekiranya anda menjalankan laman web e-dagang, anda mempunyai keranjang belanja terkini.

A2 Hosting tidak menawarkan seberapa banyak ciri seperti perkhidmatan hosting yang lain. Walau bagaimanapun, apa yang anda terima sangat mengagumkan. Setiap rancangan dalam perkhidmatan mereka termasuk pemindahan data tanpa had dan penyimpanan RAID-10. Anda boleh memiliki seberapa banyak akaun e-mel yang diperlukan oleh laman web anda dan juga mempunyai kawalan pengurusan terhadap beberapa domain sekaligus. Anda boleh membawa domain yang berada di laman web hosting lain ke akaun Hosting A2 anda secara percuma. Pakej mempunyai CPanel yang tersedia untuk mengendalikan laman web anda dengan cekap juga.

Sokongan pengguna

Berdasarkan komen pelanggan semasa, BlueHost mempunyai banyak kerja yang perlu dilakukan di bahagian perkhidmatan pelanggan. Perkhidmatan hosting mengaku tersedia untuk pelanggannya 24/7 melalui sembang langsung, e-mel, dan sistem sokongan telefon. Terdapat pustaka tutorial video yang juga tersedia untuk membantu mengatasi masalah. Walaupun kebanyakan pelanggan melihat perkara yang berbeza. Mereka melaporkan bahawa perkhidmatan hosting sukar dihubungi dan memberikan sedikit sokongan apabila anda dapat menghubungi juruteknik. Pelanggan juga mendapat sedikit bantuan melalui tutorial video juga.

A2 Hosting bersinar di bahagian sokongan pelanggan. Semua juruteknik perkhidmatan mereka beroperasi di luar Amerika Syarikat, yang menjadikan perbualan tersedia sepanjang empat zon waktu utama. Perkhidmatan hosting mengambil sokongan mereka selangkah lebih jauh dengan memberi anda pembangun di hujung permintaan sokongan anda yang lain. Individu ini memahami bahasa kod dan bahasa teknikal lain yang dapat memudahkan menjelaskan masalah anda. Perkhidmatan sokongan boleh didapati melalui sembang langsung, perbualan e-mel, panggilan telefon dan sistem tiket dalam talian.

Harga

Struktur harga untuk BlueHost bermula pada $ 3,95 sebulan untuk rancangan hosting bersama tahap asas mereka. Pelan hosting bersama yang selebihnya dilanjutkan sehingga $ 13.95 sebulan dan merangkumi minimum 50GB ruang laman web, penyimpanan akaun e-mel 100 MB dan pengoperasian sekurang-kurangnya satu domain laman web. Pakej Hosting VPS mereka bermula pada $ 29,99 sebulan dan merangkumi RAM 2GB, hingga dua alamat IP setiap akaun dan 2 Core CPU. Ciri harga yang tidak ada dengan perkhidmatan hosting ini adalah polisi jaminan pengembalian wang yang ada. Apabila ada yang tidak kena, atau anda berubah fikiran untuk menggunakan perkhidmatan mereka, anda akan kehilangan wang yang anda bayar sehingga saat itu.

A2 Hosting melakukan pekerjaan yang lebih baik di bahagian harga. Rancangan hosting bersama mereka bermula pada $ 3,92 sebulan dan mencecah hingga $ 9,31 sebulan. Untuk harga tersebut, anda menerima ruang penyimpanan dan pemindahan tanpa had, SSD Percuma, lima pangkalan data dan perkhidmatan yang 20x lebih pantas daripada pertandingan. Pakej lain termasuk VPS Hosting bermula dari $ 32,99 sebulan dan Dedicated Server Hosting yang bermula pada $ 99.59 sebulan.

Syor

A2 Hosting dan Bluehost adalah kedua-dua syarikat hosting yang sangat baik yang menyediakan banyak ciri hebat untuk pelanggan. Kedua-dua perkhidmatan hosting mempunyai harga yang berpatutan dan boleh dipercayai mengenai berapa lama laman web anda akan beroperasi. A2 Hosting adalah pilihan yang lebih baik pada akhirnya kerana perhatian terhadap perincian dan ciri perkhidmatan pelanggan berkualiti tinggi.

Siapa perkhidmatan hosting web yang lebih baik, AWS atau A2 Hosting? Ketahui dengan membaca catatan perbandingan AWS vs A2 Hosting kami. Juga, baca siaran Bluehost vs GoDaddy kami untuk melihat mana satu daripada perkhidmatan hosting pemasaran utama ini yang menjadi pilihan utama.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map