De ultieme gids voor het migreren van een webhosthosting – Vergelijk prijzen en abonnementen – mei 2020

De ultieme gids voor het migreren van een webhosthosting – Vergelijk prijzen en abonnementen – mei 2020

De ultieme gids voor het migreren van een webhosthosting – Vergelijk prijzen en abonnementen – mei 2020

Een internetaanwezigheid behouden is een essentieel onderdeel van uw bedrijfsvoering. Uw website dient als de virtuele representatie van uw merk en werkt om de kennis die uw klanten en potentiële klanten hebben te vergroten met betrekking tot de voordelen die u hen biedt. Naarmate uw bedrijf groeit, zullen uw webhostingbehoeften waarschijnlijk in het proces veranderen. Een website verhuizen naar een nieuwe host is niet zo eenvoudig als een paar dozen inpakken en een verhuiswagen laden.


In de virtuele wereld zijn er verschillende stappen die u moet volgen om uw website van de ene hostingservice naar de andere te verplaatsen. Het uiteindelijke doel is om geen downtime te hebben waar klanten en potentiële klanten tijdens het proces geen toegang hebben tot uw website. Door deze stappen te volgen, zou u deze taak moeten kunnen uitvoeren zonder dat de virtuele wereld de verandering opmerkt.

 1. Zoek een webhostprovider

Webhosting is een dienst die het voor uw bedrijf mogelijk maakt om een ​​website te hebben die toegankelijk is voor iedereen met een internetverbinding. Daarom is een webhostprovider het bedrijf dat u ruimte op hun database geeft om de bestanden te parkeren die nodig zijn voor het uitvoeren van uw website. Het selecteren van een webhostprovider is geen beslissing die u lichtvaardig moet nemen. Hier zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het zoeken naar een webhostprovider.

 • Besturingssysteemovereenkomst

Een van de belangrijkste elementen waarnaar u moet zoeken bij een nieuwe webhostingprovider, is het besturingssysteem dat aanwezig is. U moet ervoor zorgen dat dit hetzelfde systeem is dat uw oude webhostingprovider gebruikt. Door hetzelfde besturingssysteem te behouden, kunt u het migratieproces stroomlijnen zonder onderbrekingen in de service te veroorzaken.

De meeste hosting is op een Linux-server en de meeste grote hosts hosten automatisch op dit besturingssysteem. Er zijn echter hosts die Windows gebruiken voor hun servers, dus kijk uit voor die mismatch bij het maken van een overstap. De meeste hosts werken op Linux, maar let op.

 • Betrouwbare technische ondersteuning

Het onderhouden van een website is vrij eenvoudig zodra de eerste installatie is voltooid en de website soepel werkt. Het kan voorkomen dat u updates moet aanbrengen aan de inhoudsinformatie of pagina’s die op uw website bestaan.

Hoewel het bijwerken en onderhouden van de inhoud en de front-endcode van uw site één ding is, is het onderhouden van de server en databases een ander ding. Ik heb de pijn doorgemaakt van het per ongeluk verwijderen van de database van mijn WordPress-website en moest nauw samenwerken met het hostingbedrijf om het te herstellen. Evenzo kunt u per ongeluk verouderde plug-ins of extensies toevoegen aan uw verouderde WordPress- of Magento-website die een database- of frontend-fout veroorzaakt die u niet zelf kunt oplossen. Het oplossen van het probleem vergt waarschijnlijk meer technische kennis dan u bezit. Als u uzelf probeert op te lossen, kan dit uren of dagen duren, terwijl een goed hostingondersteuningsteam zoals het team van Siteground dit binnen enkele minuten kan oplossen. Wanneer dat gebeurt, wilt u een webhostprovider met betrouwbare technische ondersteuning. De mogelijkheid hebben om technische ondersteuning te bereiken via live chat, e-mail of telefoon is een redder in nood.

 • Beschikbaarheid van schijfruimte

Uw website heeft een aanzienlijke hoeveelheid schijfruimte nodig, zodat de bestanden en andere essentiële ingrediënten achter de schermen kunnen functioneren. Hoewel u misschien niet helemaal begrijpt hoe alles werkt, moet u een webhostprovider selecteren die dezelfde hoeveelheid schijfruimte biedt als uw huidige provider. U kunt de website niet verplaatsen naar een provideraccount met minder beschikbare schijfruimte. Als u dit wel doet, zal uw website niet goed werken, waardoor uw website downtime kan doorstaan. Dat voorkomt dat uw klanten en potentiële klanten toegang krijgen tot uw website totdat u het probleem heeft opgelost.

Zelfs als sommige webhostingproviders een royale hoeveelheid schijfruimte bieden, zijn er nog steeds enkele verborgen got-yas waarover ze je vooraf niet vertellen. Zelfs als een host bijvoorbeeld 30 GB schijfruimte biedt, moeten ze om prestatieredenen altijd een bepaalde hoeveelheid daarvan beschikbaar hebben.

Een ander item met kleine letters is inodes. Inodes zijn een “database met alle bestandsinformatie behalve de bestandsinhoud en de bestandsnaam”. Dit is een beetje een geavanceerd item, maar een goede host kan je helpen ze op te ruimen of te beheren. Ze zijn een verborgen element in webhosting waar niet te vaak over wordt gesproken.

 • Beschikbaarheid van gegevensoverdracht

Gegevensruimte voor websites werkt op dezelfde manier als schijfruimte. Uw website bevat een bepaald aantal gegevensbestanden om correct te werken. Let bij het kijken naar potentiële webhostproviders op de hoeveelheid beschikbaarheid van gegevensoverdracht die de nieuwe provider u biedt. U moet in staat zijn om uw hele site over te zetten zonder dat er onvoldoende overdrachtsruimte is.

Sommige verhuurders bieden onbeperkte transfers aan, andere zullen dit beperken. Wees op uw hoede voor het verschil in functies tussen hosts, want vaak beperkt de ene u tot de ene maar niet tot de andere.

 • Database-instellingen

Weten welk type database een potentiële webhostprovider gebruikt, is essentieel om te bepalen of deze al dan niet geschikt is voor uw website. De meeste webhostproviders gebruiken MS SQL-databases die worden uitgevoerd op Windows-besturingsprogramma’s. Providers die werken op een Linux-gebaseerd operatieprogramma zullen MySQL-databases gebruiken.

MySQL is erg populair en de meeste, zo niet alle website-ontwikkelaars weten hoe ze de database moeten gebruiken. Let hierop voordat u van host verandert om er zeker van te zijn dat er geen problemen zijn.

 • Scripttaal

Scripttaal is een methode voor het programmeren van communicatie die uw website gebruikt om de verschillende taken uit te voeren die nodig zijn voor een goede werking. Het is iets dat achter de schermen gebeurt en dat op zijn best een basiskennis vereist.

U moet zich bewust zijn van het type scripttaal dat uw website momenteel gebruikt. Als uw site een speciale scripttaal vereist, zoals PHP, CGI of ASP, moet u contact opnemen met een nieuwe webhostprovider om ervoor te zorgen dat die talen beschikbaar zijn bij die site. Als u dit niet doet, zal uw website niet meer correct werken zodra u alles naar de nieuwe provider heeft verplaatst.

Houd in de gaten hoe vaak de host het script op zijn server zal updaten. Voor sommige plug-ins of platforms zoals op WordPress moet u bijvoorbeeld een recente versie van PHP hebben. Soms vereist de host dat u hem handmatig vraagt ​​om de PHP up-to-date te houden. Dit kan in de toekomst een bron van spanning veroorzaken, dus dat is een item om op te letten.

 • Goed optreden

Uw website is alleen een waardevol aspect van uw bedrijfsvoering als deze naar behoren functioneert. De webhostprovider die u selecteert, speelt een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat de servers aan hun kant goed werken. Wanneer die servers uitvallen, wordt uw website ontoegankelijk voor klanten en potentiële klanten. Lees recensies van klanten en de website van de webhostprovider om een ​​indicatie te krijgen van hoe vaak hun servers uitvallen. De meeste providers bieden een percentage van de tijd dat hun servers betrouwbaar zijn.

Als u een serieus e-commercebedrijf of merk bent met een reputatie die hoog in het vaandel moet staan, wilt u in dit opzicht niet beknibbelen op de prijzen. Als een host geen goede uptime-record heeft, moet u deze vermijden of ontslagen plannen. Het is niet de moeite waard om verloren verkoop of merkreputatieschade te riskeren.

Als uw website net begint of als u niet veel volume heeft, is de uptime niet zo belangrijk voor uw activiteiten.

 • Betrouwbare dienstverlening

Een belangrijk aspect bij het selecteren van een webhostprovider is een betrouwbare service. U wilt voorkomen dat u alleen een provider selecteert om te ontdekken dat ze niet voldoen aan de functies en voorzieningen die ze op hun website markeren. Uw webhostprovider moet beschikbaar en klaar staan ​​om u te helpen, of u nu een probleem moet oplossen of gewoon een vraag moet stellen.

Voordat u een nieuwe host kiest, moet u hun klantenservice kanalen doorlopen en hun responstijd testen. Test hun live chat en e-mailondersteuning. Als ze traag reageren op verkoopvragen, reageren ze waarschijnlijk traag op verzoeken om klantenondersteuning.

 • Schaalbaarheid

Wanneer u voor het eerst een website maakt, bevindt uw bedrijf zich mogelijk nog in de opstartfase. Op dat moment zijn uw webhostingbehoeften op zijn best minimaal. Maar naarmate uw bedrijf groeit, neemt ook uw website toe. Om die reden moet u een webhostprovider selecteren die u ruimte biedt voor uw website. Denk bij het bekijken van de beschikbare opties op lange termijn en kijk naar de diensten voor het grootste pakket dat de aanbieder aanbiedt. Zoek een webhostprovider die u schaalbaarheid biedt en die ruimte biedt om uw websitebehoeften te laten groeien.

Veel startups en bedrijven zijn overgestapt op Amazon Web Services (AWS) vanwege hun snelle schaalbaarheid. Als u een startende of snelgroeiende onderneming bent, is dit zeker een van de belangrijkste kenmerken waarmee u rekening moet houden, aangezien dit voor uw bedrijf groei of stagnatie kan betekenen. U wilt niet bij een hostingbedrijf horen dat niet schaalbaar is.

 • Eenvoudige sitemigratie

Sitemigratie is het proces waarbij de digitale bestanden en de hostlocatie van uw website van de ene hostprovider naar een andere hostprovider worden verplaatst. Wees voorzichtig met een webhostingprovider die mogelijk kosten in rekening brengt voor deze service. De meeste gerenommeerde webhostproviders bieden deze service gratis aan als een manier om u te bedanken voor uw keuze voor de hostingbehoeften van uw website.

 • Gebruikerspaneel Systeem

Het grootste deel van uw tijd wanneer u werkt aan het opzetten van uw website of het bijwerken van de inhoud en pagina’s, heeft u het configuratieschermsysteem nodig dat uw webhostproviders uw account leveren. Het is een gebied van websitebeheer dat u moet kennen en een praktische kennis van het gebruik moet hebben. Bepaal bij het bekijken van potentiële webhostproviders of ze een cPanel-systeem of een WHM-systeem gebruiken. U zult moeten zoeken naar de optie die overeenkomt met het configuratiescherm van uw huidige webhostprovider. Dat maakt de overstap naar een nieuwe provider eenvoudiger te beheren.

Sommige hostingproviders zoals Rackspace en GoDaddy (verouderd) gebruiken cPanel niet, maar hebben hun eigen configuratiesystemen. Als u cPanel al gebruikt, kan het pijnlijk zijn om de overstap te maken en een nieuwe interface te leren.

 1. Bevestig uw domeineigendom

Een cruciale stap bij het migreren van uw website naar een nieuwe webhostprovider is eerst het juiste domeineigendom te hebben. Een domeinnaam is het websiteadres dat klanten en potentiële klanten in de browserbalk typen om uw website te bereiken. U moet het eigendom van deze domeinnaam en alle relevante registratiegegevens, zoals contactgegevens en betalingswijze, jaarlijks behouden.

Met de details van uw domeineigendom moet u bepalen of u de domeinregistratie naar uw nieuwe webhostprovider gaat overzetten of naar een nieuwe domeinnaamserver wilt overschakelen. Hier is meer informatie over beide opties die zullen helpen bij uw besluitvormingsproces.

 • Domeinregistratie overdragen

Wanneer u een domeinregistratie overdraagt ​​aan een nieuwe webhostprovider, verplaatst u alles wat relevant is voor uw websitehostingservice naar het nieuwe bedrijf. Het is een proces dat tot enkele dagen verwerkingstijd in beslag neemt, hoewel het meestal binnen een uur gebeurt. U moet de oude webhostprovider de volgende informatie verstrekken.

 • Jouw Contact Informatie
 • Annulering van een privé- of beveiligde registratie-instelling
 • Autorisatie om domeinoverdracht te starten
 • Informatie over nieuwe webhostprovider

Wanneer het proces is voltooid, stuurt uw vorige webhostprovider u een elektronische bevestiging dat de overdracht is voltooid.

 • Switch Domain Name Servers

Het wisselen van domeinnaamservers is een gemakkelijkere route om te volgen wanneer u werkt aan het migreren van uw website naar een nieuwe webhostprovider. De domeinregistratie blijft onaangetast en blijft bij uw oorspronkelijke domeinnaamserver (DNS) -provider. Populaire DNS-bedrijven zijn onder meer GoDaddy, NameCheap en Network Solutions. Die bedrijven zijn bekender als domeinregistreerders dan hostingbedrijven, hoewel ze beide doen. Met uw nieuwe webhostprovideraccount hoeft u alleen de domeinnaamservers van het oude hostingbedrijf naar uw nieuwe webhostingbedrijf te verwijzen.

 1. Open een nieuwe webhostingaccount

Er zijn verschillende webhostproviders beschikbaar voor uw webhostingbehoeften. Elk biedt in principe dezelfde functies en voorzieningen die u ontvangt wanneer u uw website naar hun serverlocaties migreert. Enkele van de meer opvallende webhostingproviders zijn de volgende bedrijven.

De lijst begint pas het oppervlak van webhostingopties die voor u beschikbaar zijn, te krassen. Voer een zoekopdracht uit naar bedrijven die webhosts aanbieden en bekijk alle opties, functies en voorzieningen die elk bedrijf biedt. Selecteer uit die lijst het bedrijf dat het beste bij u past. Aanmelden bij een hostingservice vereist basiscontactinformatie, betalingsmethode, domeinnaam en of u de domeinregistratie overdraagt ​​of eenvoudig van domeinnaamserver verandert.

Elke webhostingservice stelt zijn eigen prijs vast, met een typisch bedrag van $ 4,95 tot $ 9,95 per maand voor hostingservices. Als u een serieus bedrijf bent, beknibbel dan niet op functies voor de prijs. Als je weinig geld hebt en net begint, is het ok om te beginnen met gerenommeerde goedkope providers.

 1. Breng gegevens over van uw oude host

Nu uw nieuwe hostingaccount actief is, is het tijd om alles over te zetten van uw oude webhostingserviceaccount. Sluit uw oude webhostingserviceaccount niet totdat al uw gegevens en relevante informatie zijn overgebracht naar de nieuwe hostingservice. Bij het sluiten van uw oude account verwijdert de hostingprovider al uw websitegegevens en relevante informatie van hun servers. Op dat moment verliest u de toegang tot alle informatie die mogelijk nog op die servers staat.

Er is geen manier om deze informatie op te halen bij het verwijderen, waardoor u helemaal opnieuw begint en u een nieuwe website-basis moet bouwen. U verliest waardevolle toegangstijd voor de website terwijl u bezig bent met het opnieuw opbouwen van de website. Die verloren tijd is gelijk aan verloren inkomsten en generaties leads, aangezien klanten en potentiële klanten geen toegang hebben tot uw website terwijl deze niet beschikbaar is.

Dat gezegd hebbende, moet u altijd dagelijks back-ups van uw site laten maken, zodat u zelfs in het bovenstaande scenario uw websitebestanden kunt ophalen. Maak een back-up via meerdere plug-ins en services om alles veilig te houden.

 1. Download uw back-upbestanden

Voordat u begint met het verplaatsen van alles van uw oude webhostingprovider naar uw nieuwe webhostingprovider, moet u een back-upbestand maken van al uw huidige websitegegevens. Het geeft u een barrière van bescherming als er iets misgaat wanneer u begint met het overdrachtsproces naar de nieuwe webhostingservice.

Het back-upproces begint met het inloggen op het gebruikerspaneel. Vanaf dat moment hebt u toegang tot het configuratieschermgedeelte met het label ‘back-up’ of iets dergelijks. De exacte bestandsnaam is afhankelijk van elke individuele webhostingservice die u gebruikt. Binnen die sectie wilt u de map ‘public_html’ selecteren en de optie vinden voor het downloaden van back-ups.

Wanneer u op het gedeelte ‘Back-ups downloaden’ klikt, ziet u de back-upopties die voor u beschikbaar zijn. U kunt beslissen of u al uw website-back-upbestanden of secties van subdomein-back-upbestanden wilt downloaden. Het is een eenvoudiger proces om eenvoudig al uw back-upbestanden van uw website als geheel te downloaden. Door u te concentreren op bestanden met subdomeinen, kunt u per ongeluk een kritiek bestand over het hoofd zien dat uw website nodig heeft om correct te werken.

Download al uw back-upbestanden in een gecomprimeerde indeling die u later uploadt naar de bestaande servers op uw nieuwe website voor webhostingproviders. Vermijd het decomprimeren van een van deze bestanden, aangezien dit de automatische actie is die uw nieuwe webhostingserver onderneemt bij het uploaden van uw back-upbestanden. Nu de download is voltooid, slaat u de bestanden op uw computer op, meldt u zich af bij dat gebruikerspaneel en gaat u verder naar het gebruikerspaneel dat uw nieuwe webhostingprovider gebruikt.

 1. Upload uw back-upbestanden naar het nieuwe account

Wanneer u een nieuw account aanmaakt bij een webhostprovider, ontvangt u een e-mail met specifieke informatie over uw domeinnaamservice. De informatie in die e-mail geeft u de domeinnaamservers en IP-adresgegevens voor het hostingplan dat u selecteert. U heeft deze informatie nodig om uw back-upbestanden naar de nieuwe webhostingservers te uploaden.

Het uploadproces van het back-upbestand begint met het inloggen op het gebruikerspaneel van uw nieuwe webhostingaccount. Zoek naar het sectielabel ‘back-up’ of iets dergelijks op de hoofdpagina van het configuratiescherm. Onder die sectie wilt u het bestandsuploadvak vinden voor het uitvoeren van een volledige back-upupload van de site. Door op die knop te klikken, krijgt u de mogelijkheid om het back-upbestand op de harde schijf van uw computer te lokaliseren en dat bestand te selecteren om te uploaden.

Wanneer de server begint met het uploaden van de back-upbestanden van uw website, zult u een statusupdate op het scherm zien verschijnen. De server zal regel voor regel de status weergeven wanneer elk bestand van uw back-up met succes naar de nieuwe serverlocatie wordt verplaatst. Een normaal uploadproces bestaat uit twee pagina’s en u weet dat het proces is voltooid wanneer de tweede pagina klaar is met uploaden. Er verschijnt een statusupdate op het scherm om u te laten weten dat u nu kunt beginnen met het maken van aanpassingen aan de website die u nodig acht.

 1. Controleer de databasefunctie

Aangezien het systeem werkt om al uw back-upbestanden van uw website over te zetten naar de nieuwe serverlocatie, worden automatisch alle relevante gebruikersnaam- en wachtwoordgegevens weggelaten die deel uitmaken van uw My SQL-database-account. Om die reden moet u de corresponderende databasegebruikerssectie binnen het hoofdgebruikerspaneelsysteem lokaliseren en deze informatie in het systeem invoeren.

U moet ook de gebruikersnaam en andere basisinformatie bijwerken in het FTP-accountgedeelte van uw webhostingservers. Om dit te bereiken, moet u zich aanmelden bij de FTP-accountdatabase via de IP-adresgegevens van de website. Vervolgens kunt u de noodzakelijke wijzigingen aanbrengen in de gebruikersnaam, wachtwoorden, websitetoestemmingen en andere relevante informatie. Zorg ervoor dat u uw wijzigingen opslaat voordat u dit deel van het configuratiescherm verlaat. De wijzigingen die u in dit deel van het proces aanbrengt, zijn essentiële onderdelen van de bewerkingen achter de schermen van uw website.

 1. Schakel uw domeinnaamservers in

Nu de informatie achter de schermen naar behoren werkt, moet u zich nu concentreren op de presentatie van website-informatie die klanten en potentiële klanten zien wanneer ze de startpagina van uw website bereiken. Voor dit deel van het migratieproces wijzigt u de locatie van uw domeinnaamservers. Het proces begint met het inloggen op het registratiecontrolepaneel van uw webhostingprovideraccount.

U zoekt het gedeelte ‘domeinnaamservers’ of iets met een vergelijkbare naam. De informatie die u in dat gedeelte ziet, ziet er ongeveer hetzelfde uit als deze informatie.

 • Old-Webhost.com
 • Old-Webhost.com

U zult deze informatie vervangen door de domeinnaamserverinformatie voor uw nieuwe website-hostingaccount. De vervangende informatie voor dit proces staat in de bevestigingsmail die u ontvangt bij het openen van een nieuw webhostingserviceaccount bij de nieuwe provider. Breng de wijzigingen aan door het gedeelte ‘old-webhost.com’ van de domeinnaamservergegevens te vervangen door de nieuwe-webhost.com-informatie. Als u klaar bent, kunt u de wijzigingen opslaan en het gebruikerspaneelsysteem verlaten.

 1. Vermijd het maken van wijzigingen aan de website

Vermijd tijdens de overgangstijd van het overschakelen naar de nieuwe domeinnaamserver wijzigingen aan de inhoud of lay-out van uw website. Aangezien de servers werken om de door u gevraagde wijzigingen aan te brengen, wordt nieuwe informatie die u toevoegt mogelijk niet weergegeven op uw nieuwe websitelocatie. Evenzo kan alle informatie die u tijdens deze overgangsperiode verwijdert, nog steeds in de inhoud verschijnen zodra de serverwijziging is voltooid.

Het kan 12 tot 24 uur duren voordat de wijzigingen van de domeinnaamserver zijn doorgevoerd. Gedurende die tijd zullen uw klanten en potentiële klanten hetzelfde vertrouwde uiterlijk van de website blijven zien wanneer ze op uw startpagina aankomen. Uw website blijft open voor het genereren van verkopen en het potentiële potentieel voor het vastleggen van leads, aangezien al het werk dat plaatsvindt achter de schermen plaatsvindt.

 1. Test de wijzigingen in webhosting

Wanneer de wijziging van de domeinnaamserver is voltooid, ontvangt u een bevestigingsmail van uw nieuwe webhostingprovider. Op dat moment kunt u de webhostingservice bij uw oude provider annuleren, omdat u nu de zekerheid heeft dat alles aanwezig is om uw website correct te laten werken op zijn nieuwe locatie. Nu de wijzigingen officieel zijn voltooid, wilt u de website testen om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt.

Terwijl u uw website test op zijn nieuwe locatie, controleert u de basisfuncties door ervoor te zorgen dat al uw externe en interne links correct werken. Stuur een test-e-mail naar uw blog of nieuwsbriefabonnementsservices. Bekijk elk van uw pagina’s om ervoor te zorgen dat de lay-out correct wordt weergegeven en dat al uw inhoud aanwezig is.

De laatste gedachte

Het proces van het migreren van een website van de ene webhostprovider naar een andere webhostprovider is redelijk eenvoudig, maar kan ook ingewikkeld zijn. Het is iets dat elke bedrijfseigenaar minstens één keer in zijn of haar carrière doormaakt terwijl het bedrijf de huidige situatie van de hostingprovider ontgroeit. Onderweg kunnen er momenten van frustratie zijn om volledig te begrijpen hoe u een sectie kunt wijzigen, nieuwe bestanden kunt uploaden of andere relevante wijzigingen kunt aanbrengen.

Om die reden is het gunstig om een ​​betrouwbare webhostprovider te hebben met een volledig functioneel technisch ondersteuningssysteem. Het belangrijkste om te onthouden bij het migreren van uw website naar een nieuwe hostprovider, is om stap voor stap dingen te doen. Zorg dat u een back-upbestand bij de hand heeft als bescherming als er iets misgaat. Zodra het migratieproces is voltooid, zucht u opgelucht en bent u trots op uw nieuwe technologische prestatie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector