Dreamhost vs A2 Hosting: Cila është më mirë? Hosting – Krahasoni Prmimet dhe Planet – Maj 2020

Ne kemi një mision të pafund për t’ju sjellë përshtypjet e të gjithë faqeve të internetit që presin atje dhe t’ju them se cilat prej tyre kanë veçoritë dhe përfitimet më të mira për të gjithë. Në secilën këste, ne hedhim një vështrim në dy hoste dhe shohim se si ata grumbullohen në mënyra të ndryshme në mënyrë që të shihni se cili është fituesi i qartë. Në këtë rast, ne po shohim në Dreamhost dhe A2 Hosting. Të dyja këto specializohen në hostimin standard, që do të thotë që ju po ndërtoni një faqe në internet në serverët e tyre. Si të tilla, secila prej tyre ka përfitime dhe të meta, kështu që le ta prishim atë dhe të shohim se cili del në krye.


Çmimeve

Si me çdo lloj shërbimi, kostoja mund të jetë një faktor kufizues. Nëse nuk keni mundësi të paguani për faqen tuaj të internetit, nuk ka rëndësi se çfarë lloj karakteristikash ose funksionaliteti ju merrni, kështu që ne gjithmonë e shohim këtë së pari. Sidoqoftë, vlera mund të luajë një rol të madh në vendimin tuaj, veçanërisht kur dy hoste kanë struktura të tilla të ngjashme çmimesh si këto. Të dy A2 dhe Dreamhost janë relativisht të lirë, kështu që nuk duhet të bëni një zgjedhje bazuar në koston e përgjithshme. Ja çfarë mund të presësh nga secila.

A2 Ndarja e përbashkët

 • Lite: 3.92 dollarë në muaj (pastaj bëhet 7,99 $)
 • Swift: 4,90 dollarë në muaj (pastaj bëhet 9,99 $)
 • Turbo: 9,31 $ në muaj (pastaj bëhet 18,99 $)

Dreamhost Ndaruar Hosting

 • 10,95 dollarë në muaj
 • 9,95 $ / muaj kur faturohen për një vit të tërë (119,40 $)
 • 7,95 $ / muaj kur faturohet për tre vjet (286,20 $)

A2 VPS Hosting

 • Unmanaged: 5,00 dollarë në muaj
 • Menaxhuar (pa qasje në rrënjë): $ 32.99
 • Bërthamë (me qasje rrënjore): $ 32.99

Dreamhost VPS Hosting

 • Plani Themelor: $ 15 / month
 • Plani i azhurnuar: $ 30 / month
 • Plani RAM 4 GB: $ 60 / month
 • Plani RAM 8 GB: $ 120 / month

Server serveri i përkushtuar A2

 • Semi-Përkushtuar: $ 9,31 / muaj (pastaj bëhet 18,99 $)
 • Flex i pakontrolluar: 99.59 $ / muaj (pastaj bëhet 119,99 $)
 • Flex i menaxhuar (pa qasje në rrënjë): 141.09 $ / muaj (pastaj bëhet 169,99 $)
 • Flex core (me qasje rrënjore): 141.09 $ / muaj (pastaj bëhet 169,99 $)

Server Server Dedikuar i Dreamhost

 • Plani bazë katër: $ 149 / month
 • Dymbëdhjetë Plani bazë: $ 229 / month

Siç mund ta shihni, ata kanë plane pritëse për çdo lloj nevoje që keni. Ata të dy ofrojnë gjithashtu zgjidhje të pritjes së cloud, dhe Dreamhost ka edhe funksionalitet WordPress. Do të marrim më shumë detaje në lidhje me ato tipare që vijnë me secilin plan, por kur shikojmë paketën themelore, A2 ka më shumë mundësi sesa Dreamhost. Arsyeja për këtë është se Dreamhost ka vetëm një plan, kështu që ju të merrni të gjitha karakteristikat më të mira pa pasur nevojë të azhurnoni më vonë në rrugë. Si e tillë, mënyra më e mirë për të krahasuar të dy do të ishte të shihni se si plani Turbo i A2 përputhet me planin standard të Dreamhost. Në atë rast, Dreamhost erë duke dalë në krye.

Fitues: Dreamhost

Garancia e kthimit të parave

Një gjë që duhet të vijë me ndonjë plan pritës është aftësia për të mbështetur nëse ndryshoni mendje. Për shkak se ndërtimi i një uebsajti kërkon kohë dhe duhet të mbështeteni në një sërë programesh dhe mjetesh për ta bërë atë, nuk dëshironi të jeni të mbërthyer duke paguar për diçka që nuk funksionon mirë. Nëse paguani për atë çdo muaj, atëherë mund të jetë e lehtë për tu anuluar, por nëse parapagoni për një vit ose më shumë, mund të jetë një dhimbje e madhe për të marrë ato para mbrapa nëse ndryshoni mendjen tuaj.

Për fat të mirë, shumë shërbime pritëse ofrojnë një garanci për kthimin e parave, në mënyrë që nëse kjo të ndodhë ndonjëherë, nuk do të duhet të shqetësoheni për humbjen e investimeve tuaja. Në këtë rast, A2 vjen me një garanci mjaft standarde 30-ditore, ndërsa Dreamhost ju jep 97 ditë për të ndryshuar mendimin tuaj. Kjo është një marrëveshje mjaft mbresëlënëse, pasi tregon edhe sa beson Dreamhost në produktin e saj.

Fitues: Dreamhost, me një goditje të gjatë

Ndihma për klientët

Kur flasim për vlerën, ne nuk duam të shohim vetëm numrat dhe të dhënat. Arsyeja për këtë është se ju mund të grumbulloni kaq shumë informacione nga gjëra të tilla si hapësira e ruajtjes dhe vlerësimet e kohës. Si e tillë, ne besojmë se një nga masat më të mira të një biznesi është se sa mirë mund të kontaktoni me ta nëse diçka shkon keq dhe keni nevojë për ndihmë për ta rregulluar atë. Për të marrë një pamje më gjithëpërfshirëse të vlerësimit të shërbimit të klientit të secilit host, le ta zbërthim në katër kategoritë kryesore: telefon, chat, email dhe forume. Ja çfarë gjetëm.

Mbështetje telefonike

Ashtu si një garanci për kthimin e parave, çdo biznes i respektuar duhet të jetë gjithnjë i disponueshëm përmes telefonit. Kjo është forma më themelore e komunikimit këto ditë, kjo është arsyeja pse është kaq shqetësuese që Dreamhost nuk e ofron atë si një metodë për të arritur një anëtar mbështetës. Në fakt, nëse doni të ktheheni në telefon duhet të paguani 14,95 dollarë shtesë në muaj për privilegjin. Për një kompani që krenohet me përsosmëri (të paktën, bazuar në faqen e tyre), ju do të mendoni se ky lloj shërbimi nuk do të ishte aq i mundshëm.

Fitues: A2

Biseda live

Ndërsa biseda me dikë në telefon është shumë më e mirë mënyra e komunikimit, këto ditë mund të jetë shumë më e lehtë dhe më e dobishme të përdoret në vend të kësaj një tipar bisede live. Në këtë mënyrë nuk duhet të prisni në pritje dhe akoma mund të merrni zgjidhjen e çështjes tuaj në kohë reale, në vend që të prisni përgjigje në email. Për fat të mirë, të dy faqet pritëse ofrojnë këtë veçori, megjithëse A2 në përgjithësi është më mirë për t’u rikthyer tek ju sesa Dreamhost. Kjo varet nga koha e ditës, sidoqoftë, kështu që nëse po përpiqeni të arrini dikë në momentet e pikut, do të duhet të prisni pak më gjatë në Dreamhost.

Fitues: A2

Email

Së bashku me mbështetjen e telefonit, ky është parazgjedhja që duhet të kenë të gjitha faqet e internetit në internet. Nëse kjo do të mungonte, do të kishim dyshime serioze nëse shërbimi ishte i ligjshëm apo jo. Të dy hostet kanë një sistem biletash me email, dhe të dy marrin të njëjtën kohë për t’u përgjigjur. Një gjë për të cilën krenohet Dreamhost është se secili prej anëtarëve të stafit të tyre mbështetës është një punonjës i mirëfilltë i Dreamhost, sesa njerëz që punojnë në një telefonatë ose qendër emaili. Ne nuk mund të themi se sa i vlefshëm është ai pretendim, por duket se është i vërtetë. Megjithatë, të dy faqet janë mjaft të mira për t’u kthyer përsëri në email shpejt dhe në mënyrë efektive.

Fitues: një kravatë

Forumet

Në fund të fundit, për ata që duan të mësojnë ndërsa shkojnë, është e dobishme të keni qasje në bazat e të dhënave të njohurive që shkojnë mbi çështje dhe zgjidhje të zakonshme, në mënyrë që të mund të kuptoni vetë gjërat tuaja sesa të flisni me këdo. Të dy hostet kanë një shërbim të mirë të forumit, por Dreamhost shkon lart e më tej me mësime shtesë dhe ekranet e të mësuarit. Në pjesën më të madhe, A2 mbulon vetëm materialin bazë, ndërsa Dreamhost adreson probleme më komplekse që mund të shfaqen me faqen tuaj. Si rezultat, ne duhet t’i japim avantazh të vogël Dreamhost.

Fitues: Dreamhost

shpejtësi

Një gjë tjetër për të diskutuar për sa i përket vlerës është shpejtësia me të cilën ngarkohet faqja juaj. Këto ditë, përdoruesit nuk duan të kalojnë më shumë se disa sekonda duke pritur për një faqe ulëse, kështu që nëse hosti juaj nuk jep shpejtësi të shpejtë, ju mund të humbni shumë biznes.

Kjo është një arenë ku A2 lulëzon, pasi shërbimi krenohet se është një nga nikoqirët më të shpejtë atje. Ne duhet të jemi dakord, megjithëse duhet të merrni një paketë më premium për të marrë rezultate të tilla të jashtëzakonshme. Megjithatë, duhet të themi që të dy hostet kanë një rekord të duhur. Kjo është ajo që ne gjetëm për të dy. Si shënim, kjo ka të bëjë me planet standarde të pritjes, kështu që mund të ndryshojë paksa me opsionet e tjera siç janë VPS ose serverët e dedikuar.

A2 Hosting

 • Koha me e mire: 30ms
 • Koha më e keqe: 10 sek
 • mesatare: 9 sek

Dreamhost

 • Koha me e mire:24 sek
 • Koha më e keqe:34 sek
 • mesatare:10 sek

Siç mund ta shihni, A2 ka avantazhin e qartë me një shpejtësi mesatare që është më pak se Dreamhost, edhe kur shikon kohën më të mirë të ngarkesës. Në përgjithësi, nëse doni që faqja juaj të jetë e shpejtë, atëherë A2 duhet të jetë zgjedhja juaj kryesore.

Fitues: A2

Joproduktive / Uptime

Së bashku me shpejtësinë, kohëzgjatja është një tjetër pikë referimi thelbësor që tregon shëndetin dhe gjallërinë e hostit tuaj. Duke marrë parasysh që ju nuk dëshironi që faqja juaj të zbritet për shkak të problemeve të serverit ose rrjetit, dëshironi që vlerësimi juaj të jetë sa më afër 100% të jetë e mundur. Në disa raste, ndonjëherë mund të merrni një garanci nga faqja në internet (si p.sh. me Dreamhost), që do të thotë se nëse keni përvojë të joproduktive, atëherë keni të drejtë të merrni kredi në sit për çdo ditë që ndodh. Dreamhost nuk ofron një garanci të tillë, por A2 jo. Këtu është mesatarja për të dy.

 • A2 Hosting: 98%
 • Dreamhost:98%

Në përgjithësi, Dreamhost ka pak më shumë ritëm sesa A2, por duke pasur parasysh faktin se faqja ofron një garanci 100% do të thotë që duhet t’u japim avantazh atyre.

Fitues: Dreamhost

Features

Më në fund, ne do të futemi në hollësinë e secilit host dhe do t’ju tregojmë se çfarë merrni me opsionet tuaja të planit. Meqenëse ne kemi kapërcyer tashmë shumicën e gjërave të rëndësishme, ne thjesht do t’i përshkruajmë ato në mënyrë që të mund të bëni krahasimin tuaj.

A2 Ndarja e përbashkët

 • Plani Lite: 1 faqe interneti, 5 baza të të dhënave, ruajtje e pakufizuar, SSL falas
 • Swift: Uebfaqe të pakufizuara, ruajtje dhe baza të të dhënave, SSL falas
 • Turbo: Uebfaqe të pakufizuara, ruajtje, baza të të dhënave dhe Shpejtësia Turbo (deri në 20 herë më shpejt)

Dreamhost Ndaruar Hosting

 • Plani Standard: domen falas, ruajtje të pakufizuar, bandwidth, dhe bazat e të dhënave, SSL falas

A2 VPS Hosting

 • Unmanaged: 1 bërthamë, ruajtje 20 GB, RAM 512MB
 • menaxhohet: 4 bërthamë, ruajtje 75 GB, RAM 4 GB
 • Bërthamë: 4 bërthamë, ruajtje 75 GB, RAM 4 GB (plus hyrje në rrënjë)

Dreamhost VPS Hosting

 • Plani i parë: 1 GB RAM, 30 GB Magazinimi, bandë të pakufizuar dhe domainet
 • Plani i dytë: RAM 2 GB, ruajtje 60 GB, bandë të pakufizuar dhe domain
 • Plani i Tretë: RAM 4 GB, ruajtje 120 GB, gjerësi bande e pakufizuar dhe domenet
 • Plani i Katërt: RAM 8 GB, ruajtje 240 GB, gjerësi bande e pakufizuar dhe domenet

përfundim

Në përgjithësi, nëse po kërkoni shpejtësinë dhe lehtësinë e përdorimit, A2 Hosting është ndoshta një mundësi më e mirë. Mund të përdoret si me Linux ashtu edhe me Windows (megjithëse çmimi i Windows është pak më ndryshe) dhe paneli i kontrollit është cPanel gjerësisht i popullarizuar, ndërsa Dreamhost ka një version të pronarit. Sidoqoftë, nëse po kërkoni diçka pak më shumë të mishit ose nëse doni të zhvilloni disa site me nivele të larta, atëherë Dreamhost është basti juaj më i mirë. Në fund, duhet të themi se shiriti më i ulët i hyrjes së A2 e bën atë përgjithësisht opsionin më të mirë.

Fitues: A2 Hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map