Dreamhost vs A2 hosting: koji je bolji? Hosting – Usporedite cijene i planove – svibanj 2020

Mi imamo beskonačnu misiju donijeti vam osvrti na sve web stranice za hosting i reći vam koje od njih imaju najbolje značajke i prednosti svih njih. U svakom dijelu pogledamo dva domaćina i vidimo kako se slažu na različite načine, tako da možete vidjeti koji je čisti pobjednik. U ovom slučaju gledamo Dreamhost i A2 hosting. Oboje se specijaliziralo za standardni hosting, što znači da izrađujete web stranicu na njihovim poslužiteljima. Kao takvi, svaki od njih ima prednosti i nedostatke, pa razmotrimo ih i vidimo koji će od njih biti na vrhu.


cijena

Kao i kod bilo koje vrste usluga, cijena može biti ograničavajući faktor. Ako si ne možete priuštiti da platite za svoju web lokaciju, tada nije važno kakve značajke ili funkcionalnosti dobijate, tako da uvijek na to uvijek gledamo. Bez obzira na to, vrijednost može igrati ogromnu ulogu u vašoj odluci, pogotovo kada dva domaćina imaju slične strukture cijena poput ove. I A2 i Dreamhost relativno su jeftini, tako da ne biste trebali birati izbor na temelju ukupnih troškova. Evo što možete očekivati ​​od svakog od njih.

Dijeljeni hosting A2

 • Lite: 3,92 USD mjesečno (tada postaje 7,99 USD)
 • Brz: 4,90 USD mjesečno (tada postaje 9,99 USD)
 • Turbo: 9,31 USD mjesečno (tada postaje 18,99 USD)

Zajednički hosting iz Dreamhosta

 • 10,95 dolara mjesečno
 • 9,95 USD mjesečno ako se naplati tijekom cijele godine (119,40 USD)
 • 7,95 USD mjesečno ako se naplaćuju tri godine (286,20 USD)

Hosting A2 VPS

 • Slobodan: 5,00 USD mjesečno
 • Upravljani (nema pristup korijenu): $ 32.99
 • Jezgra (s pristupom korijenu): $ 32.99

Dreamhost VPS hosting

 • Osnovni plan: 15 $ / mjesečno
 • Nadograđeni plan: $ 30 / month
 • Plan od 4 GB RAM-a: 60 $ / mjesečno
 • Plan od 8 GB RAM-a: $ 120 / mjesec

A2 namjenski poslužitelj hosting

 • Polu-Namjenski: 9,31 USD mjesečno (tada postaje 18,99 USD)
 • Neupravljan fleks: 99,59 USD mjesečno (tada postaje 119,99 USD)
 • Upravljani fleks (bez korijenskog pristupa): 141,09 USD mjesečno (tada postaje 169,99 USD)
 • Core Flex (s pristupom root-u): 141,09 USD mjesečno (tada postaje 169,99 USD)

Dreamhost posvećen poslužitelj hosting

 • Četiri temeljna plana: 149 $ / mjesečno
 • Dvanaesti temeljni plan: 229 $ / mjesečno

Kao što vidite, oni imaju planove za hosting za sve vaše potrebe. Oboje nude i rješenja za hosting u oblaku, a Dreamhost također ima WordPress funkcionalnost. Napravit ćemo detaljnije o tome koje značajke dolaze uz svaki plan, ali kad pogledamo osnovni paket, A2 ima više mogućnosti nego Dreamhost. Razlog za to je što Dreamhost ima samo jedan plan, tako da dobivate sve najbolje značajke bez nadogradnje kasnije na putu. Kao takav, najbolji način da se to usporedi bio bi vidjeti kako se A2-ov Turbo plan uspoređuje sa Dreamhostovim standardnim planom. U tom slučaju, Dreamhost izlazi na vrh.

Pobjednik: Dreamhost

Povrat novca zagarantovan

Jedna stvar koja bi trebala biti isporučena uz bilo koji hosting plan je mogućnost da odustanete ako se predomislite. Budući da izrada web stranice treba vremena i morate se oslanjati na razne programe i alate kako biste to ostvarili, ne želite da se zaglavljate u plaćanju nečeg što ne djeluje dobro. Ako plaćate za to mjesečno, tada to možete lako otkazati, ali ako unaprijed platite godinu dana ili više, može vam biti velika bol vratiti taj novac ako se predomislite.

Srećom, mnoge hosting usluge nude garanciju povrata novca, tako da ako se to ikada dogodi, ne morate brinuti o gubitku ulaganja. U ovom slučaju, A2 dolazi s prilično standardnom 30-dnevnom garancijom, dok vam Dreamhost daje 97 dana da se predomislite. Ovo je prilično impresivan posao, jer ujedno pokazuje koliko Dreamhost vjeruje u svoj proizvod.

Pobjednik: Dreamhost, snažnim pucanjem

Korisnička podrška

Kada govorimo o vrijednosti, ne želimo gledati samo brojeve i podatke. Razlog za to je taj što možete prikupiti toliko informacija iz stvari kao što su prostor za pohranu i vrijeme produženja. Kao takvi, vjerujemo da je jedna od najboljih mjera tvrtke koliko dobro možete stupiti u kontakt s njima ako nešto pođe po zlu i potrebna vam je pomoć u tome. Da biste dobili sveobuhvatniji prikaz ocjene korisničke usluge svakog domaćina, razdijelite ga na četiri glavne kategorije: telefon, chat, e-pošta i forumi. Evo što smo pronašli.

Telefonska podrška

Kao i garancija za povrat novca, svako ugledno poslovanje uvijek bi trebalo biti dostupno putem telefona. Ovo je najosnovniji oblik komunikacije ovih dana, zbog čega je toliko zabrinjavajuće da Dreamhost ne nudi kao metodu za dosezanje člana podrške. U stvari, ako želite povratni poziv, morate platiti dodatnih 14,95 USD mjesečno za privilegiju. Za tvrtku koja se ponosi izvrsnošću (barem na temelju njihove web stranice), pomislili biste da takva vrsta usluge ne bi bila tako izvan dosega.

Pobjednik: A2

Live Chat

Iako je razgovor s nekim telefonom prilično uobičajena metoda komunikacije, danas je puno lakše i korisnije umjesto toga koristiti značajku razgovora uživo. Na ovaj način ne morate čekati, a svoj problem možete i dalje riješiti u stvarnom vremenu, umjesto da čekate odgovore e-poštom. Srećom, obje hosting stranice nude ovu značajku, iako je A2 općenito bolji kako bi vam se vratio od Dreamhosta. To, međutim, ovisi o doba dana, pa ako pokušavate doći do nekoga u vršno doba, na Dreamhost ćete morati pričekati još malo.

Pobjednik: A2

E-mail

Uz telefonsku podršku, ovo je zadana postavka koju moraju imati sve internetske stranice. Ako to nedostaje, ozbiljno bismo sumnjali u to je li usluga zakonita ili ne. Oba domaćina imaju sustav ulaznica putem e-pošte i obojici je potrebno isto vrijeme za odgovor. Jedna stvar na kojoj se Dreamhost ponosi je da je svaki od njihovih članova osoblja za pomoć autentičan zaposlenik tvrtke Dreamhost, a ne ljudi koji rade u pozivnom ili e-centru. Ne možemo reći koliko je ta tvrdnja valjana, ali čini se da je istinita. Bez obzira na to, obje su stranice prilično dobre u pogledu brzog i učinkovitog vraćanja na e-poštu.

Pobjednik: kravata

Forum

I na kraju, za one koji vole učiti kako napreduju, korisno je imati pristup bazama podataka koje prelaze uobičajena pitanja i rješenja kako biste mogli samostalno smisliti stvari, a ne razgovarati s bilo kime. Oba domaćina imaju pristojnu uslugu na forumu, ali Dreamhost ide iznad i dalje s dodatnim vodičima i ekranima za učenje. Najveći dio A2 pokriva samo osnovni materijal, dok Dreamhost rješava složenije probleme koji mogu nastati na vašoj web lokaciji. Kao rezultat, Dreamhostu moramo dati blagu prednost.

Pobjednik: Dreamhost

Ubrzati

Još jedna stvar, o kojoj treba razgovarati, što se tiče vrijednosti, je brzina učitavanja vaše web lokacije. Ovih dana korisnici ne žele potrošiti više od nekoliko sekundi čekajući odredišnu stranicu, tako da ako vaš domaćin ne isporučuje velike brzine, mogli biste izgubiti puno poslovanja.

Ovo je jedna arena u kojoj A2 uspijeva, budući da se usluga ponosi time što je jedan od najbržih domaćina tamo. Moramo se složiti, iako morate dobiti ovako premijski paket da biste postigli tako nevjerojatne rezultate. Bez obzira na to, moramo reći da oba domaćina imaju pristojne staze. To smo otkrili za obojicu. Kao napomenu, ovo se odnosi na standardne hosting planove pa se može malo razlikovati od ostalih opcija, poput VPS-a ili namjenskih poslužitelja.

A2 hosting

 • Najbolje vrijeme: 30ms
 • Najgore vrijeme: 10 sek
 • Prosjek: 9 sek

Dreamhost

 • Najbolje vrijeme:24 sek
 • Najgore vrijeme:34 sek
 • Prosjek:10 sek

Kao što vidite, A2 ima jasnu prednost s prosječnom brzinom koja je znatno manja od Dreamhosta, čak i ako se gledaju najbolje vrijeme učitavanja. Sve u svemu, ako želite da vaša web lokacija bude brza, onda bi vam A2 trebao biti najbolji izbor.

Pobjednik: A2

Prekid rada / Uptime

Uz brzinu, produženje rada je još jedno ključno mjerilo koje pokazuje zdravlje i vitalnost domaćina. S obzirom da ne želite da se web mjesto pokvari zbog problema sa poslužiteljem ili mrežom, želite da vam ocjena bude što bliža 100%. U nekim slučajevima ponekad možete dobiti jamstvo s web mjesta (kao što je Dreamhost), što znači da, ako dođete do prekida rada, onda imate pravo na kredit za svaki dan kad se dogodi. Dreamhost nudi takvo jamstvo, ali A2 ne. Evo prosjeka za oboje.

 • A2 hosting: 98%
 • DreamHost:98%

Općenito, Dreamhost ima nešto više zamaha od A2, ali s obzirom na činjenicu da stranica nudi 100% garanciju znači da im moramo dati prednost.

Pobjednik: Dreamhost

Značajke

Napokon, ući ćemo u gustoću svakog domaćina i pokazati vam što imate s mogućnostima vašeg plana. Budući da smo već prešli većinu važnih stvari, jednostavno ćemo ih opisati kako biste mogli napraviti vlastitu usporedbu.

Dijeljeni hosting A2

 • Lite plan: 1 web stranica, 5 baza podataka, neograničen prostor za pohranu, besplatni SSL
 • Brz: Neograničene web stranice, pohrana i baze podataka, besplatni SSL
 • Turbo: Neograničene web stranice, pohrana, baze podataka i brzina Turbo (do 20 puta brža)

Zajednički hosting iz Dreamhosta

 • Standardni plan: besplatna domena, neograničena pohrana, propusnost i baze podataka, besplatni SSL

Hosting A2 VPS

 • Slobodan: 1 jezgra, 20 GB memorije, 512MB RAM-a
 • Managed: 4 jezgra, pohrana od 75 GB, 4 GB RAM-a
 • jezgra: 4 jezgra, pohrana od 75 GB, 4 GB RAM-a (plus korijenski pristup)

Dreamhost VPS hosting

 • Prvi plan: 1 GB RAM-a, 30GB Pohrana, neograničena propusnost i domene
 • Drugi plan: 2 GB RAM-a, 60GB pohrane, neograničena propusnost i domene
 • Treći plan: 4 GB RAM-a, 120 GB pohrane, neograničena propusnost i domene
 • Četvrti plan: 8 GB RAM-a, 240GB za pohranu, neograničena propusnost i domene

Zaključak

Sve u svemu, ako tražite brzinu i jednostavnost upotrebe, A2 hosting vjerojatno je bolja opcija. Može se koristiti s Linuxom i Windowsom (iako su cijene sustava Windows malo drugačije), a na upravljačkoj ploči široko je popularan cPanel, dok Dreamhost ima vlasničku verziju. Međutim, ako tražite nešto malo mesnato ili želite razviti neke web stranice na visokoj razini, onda je Dreamhost najbolja ponuda. Na kraju, moramo reći da donja linija unosa za A2 čini ukupnu bolju opciju.

Pobjednik: A2 hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map