Dreamhost vs A2 Hosting: Mana Yang Lebih Baik? Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Kami mempunyai misi yang tidak pernah berakhir untuk menyampaikan ulasan semua laman web hosting di luar sana dan memberitahu anda mana yang mempunyai ciri dan faedah terbaik dari semuanya. Dalam setiap ansuran, kami melihat dua host dan melihat bagaimana mereka mengumpulkan dengan pelbagai cara sehingga anda dapat melihat mana yang menjadi pemenang yang jelas. Dalam kes ini, kami melihat Dreamhost dan A2 Hosting. Kedua-duanya mengkhusus dalam hosting standard, yang bermaksud bahawa anda membina laman web di pelayan mereka. Oleh itu, mereka masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangan, jadi mari kita memecahkannya dan melihat mana yang keluar di atas.


Harga

Seperti mana-mana jenis perkhidmatan, kos boleh menjadi faktor yang membatasi. Sekiranya anda tidak mampu membayar untuk laman web anda, maka tidak kira apa jenis ciri atau fungsi yang anda dapat, jadi kami selalu melihatnya terlebih dahulu. Walaupun begitu, nilai boleh memainkan peranan besar dalam keputusan anda, terutamanya apabila dua tuan rumah mempunyai struktur harga yang serupa seperti ini. Kedua-dua A2 dan Dreamhost agak murah, jadi anda tidak perlu membuat pilihan berdasarkan kos keseluruhan. Inilah yang dapat anda harapkan dari setiap satu.

Hosting Berkongsi A2

 • Lite: $ 3.92 sebulan (kemudian menjadi $ 7.99)
 • Pantas: $ 4.90 sebulan (kemudian menjadi $ 9.99)
 • Turbo: $ 9.31 sebulan (kemudian menjadi $ 18.99)

Hosting Berkongsi Dreamhost

 • $ 10.95 sebulan
 • $ 9,95 / bulan apabila ditagih selama setahun ($ 119,40)
 • $ 7.95 / bulan apabila ditagih selama tiga tahun ($ 286.20)

Hosting A2 VPS

 • Tidak diurus: $ 5.00 sebulan
 • Diuruskan (tiada akses root): $ 32.99
 • Inti (dengan akses root): $ 32.99

Hosting VPS Dreamhost

 • Pelan Asas: $ 15 / bulan
 • Pelan yang Ditingkatkan: $ 30 / bulan
 • Pelan RAM 4 GB: $ 60 / bulan
 • Pelan RAM 8 GB: $ 120 / bulan

Hosting Pelayan Dedicated A2

 • Separuh Dedikasi: $ 9.31 / bulan (kemudian menjadi $ 18.99)
 • Flex Tidak Terurus: $ 99.59 / bulan (kemudian menjadi $ 119.99)
 • Flex Terurus (tanpa akses root): $ 141.09 / bulan (kemudian menjadi $ 169.99)
 • Core Flex (dengan akses root): $ 141.09 / bulan (kemudian menjadi $ 169.99)

Hosting Pelayan Dedicated Dreamhost

 • Pelan Empat Teras: $ 149 / bulan
 • Pelan Teras Dua Belas: $ 229 / bulan

Seperti yang anda lihat, mereka memiliki rancangan hosting untuk segala jenis keperluan yang anda miliki. Mereka berdua juga menawarkan penyelesaian hosting awan, dan Dreamhost juga mempunyai fungsi WordPress. Kami akan mengetahui lebih terperinci mengenai ciri-ciri yang terdapat pada setiap rancangan, tetapi apabila melihat pakej asas, A2 mempunyai lebih banyak pilihan daripada Dreamhost. Sebabnya adalah kerana Dreamhost hanya mempunyai satu rancangan, jadi anda mendapat semua ciri terbaik tanpa perlu menaik taraf di kemudian hari. Oleh itu, cara terbaik untuk membandingkan keduanya adalah dengan melihat bagaimana rancangan Turbo A2 bertentangan dengan rancangan standard Dreamhost. Sekiranya demikian, Dreamhost akhirnya muncul di atas.

Pemenang: Dreamhost

Jaminan Wang Dikembalikan

Satu perkara yang harus disertakan dengan rancangan hosting adalah kemampuan untuk mundur jika anda berubah pikiran. Oleh kerana membina laman web memerlukan masa dan anda harus bergantung pada pelbagai program dan alat untuk mewujudkannya, anda tidak mahu terjebak untuk membayar sesuatu yang tidak berfungsi dengan baik. Sekiranya anda membayarnya setiap bulan, maka boleh dibatalkan dengan mudah, tetapi jika anda membayar lebih awal selama satu tahun atau lebih, boleh menjadi kesukaran besar untuk mendapatkan wang itu kembali jika anda berubah fikiran.

Nasib baik, banyak perkhidmatan hosting menawarkan jaminan pengembalian wang sehingga jika itu pernah berlaku, anda tidak perlu risau kehilangan pelaburan anda. Dalam kes ini, A2 dilengkapi dengan jaminan 30 hari yang cukup standard, sementara Dreamhost memberi anda 97 hari untuk mengubah fikiran anda. Ini adalah perjanjian yang cukup mengagumkan, kerana ia juga menunjukkan betapa banyak kepercayaan Dreamhost terhadap produknya.

Pemenang: Dreamhost, dengan rembatan panjang

Sokongan pengguna

Semasa bercakap mengenai nilai, kami tidak mahu melihat nombor dan data sahaja. Sebabnya adalah bahawa anda hanya dapat mengumpulkan begitu banyak maklumat dari perkara seperti ruang penyimpanan dan penilaian masa operasi. Oleh itu, kami percaya bahawa salah satu langkah terbaik perniagaan adalah seberapa baik anda dapat menghubungi mereka sekiranya ada yang tidak kena dan anda memerlukan bantuan untuk memperbaikinya. Untuk mendapatkan gambaran yang lebih komprehensif mengenai penilaian perkhidmatan pelanggan setiap tuan rumah, mari kita bahagikan kepada empat kategori utama: telefon, sembang, e-mel, dan forum. Inilah yang kami dapati.

Sokongan Telefon

Sama seperti jaminan pengembalian wang, perniagaan yang terhormat harus selalu tersedia melalui telefon. Ini adalah bentuk komunikasi yang paling asas pada masa ini, sebab itulah sangat membimbangkan sehingga Dreamhost tidak menawarkannya sebagai kaedah untuk menghubungi ahli sokongan. Sebenarnya, jika anda ingin dipanggil semula, anda perlu membayar tambahan $ 14.95 sebulan untuk hak istimewa tersebut. Bagi syarikat yang membanggakan kecemerlangan (sekurang-kurangnya, berdasarkan laman web mereka), anda berpendapat bahawa perkhidmatan seperti ini tidak akan dapat dicapai.

Pemenang: A2

Sembang Langsung

Walaupun bercakap dengan seseorang di telefon adalah kaedah komunikasi lalai, pada masa ini lebih mudah dan lebih bermanfaat untuk menggunakan ciri sembang langsung. Dengan cara ini anda tidak perlu menunggu lama, dan anda masih boleh menyelesaikan masalah anda dalam masa nyata, dan bukannya menunggu jawapan e-mel. Nasib baik, kedua-dua laman web hosting menawarkan ciri ini, walaupun A2 pada umumnya lebih baik untuk menghubungi anda daripada Dreamhost. Ini bergantung pada waktu siang, jadi jika anda berusaha menghubungi seseorang pada waktu puncak, anda harus menunggu lebih lama di Dreamhost.

Pemenang: A2

E-mel

Bersama dengan sokongan telefon, ini adalah lalai yang dimiliki oleh semua laman web dalam talian. Sekiranya ini hilang, kami akan mempunyai keraguan serius mengenai apakah perkhidmatan itu sah atau tidak. Kedua-dua hos mempunyai sistem tiket e-mel, dan mereka berdua mengambil masa yang sama untuk memberi respons. Namun, satu perkara yang dibanggakan oleh Dreamhost ialah setiap kakitangan sokongan mereka adalah pekerja Dreamhost yang tulen, dan bukannya orang yang bekerja di pusat panggilan atau e-mel. Kami tidak dapat mengatakan betapa sahnya tuntutan itu, tetapi nampaknya benar. Walaupun begitu, kedua-dua laman web ini cukup bagus untuk mendapatkan e-mel dengan cepat dan berkesan.

Pemenang: Seri

Forum

Akhirnya, bagi mereka yang suka belajar semasa mereka pergi, ada baiknya anda mempunyai akses ke pangkalan data pengetahuan yang membahas masalah dan penyelesaian umum sehingga anda dapat mengetahui sendiri dan bukannya perlu bercakap dengan sesiapa sahaja. Kedua-dua hos mempunyai perkhidmatan forum yang baik, tetapi Dreamhost berada di atas dan seterusnya dengan tutorial dan skrin pembelajaran tambahan. Sebahagian besarnya, A2 hanya merangkumi bahan asas, sementara Dreamhost menangani masalah yang lebih kompleks yang mungkin timbul dengan laman web anda. Hasilnya, kita harus memberikan kelebihan kepada Dreamhost.

Pemenang: Dreamhost

Kepantasan

Perkara lain yang perlu dibincangkan sejauh mana nilai adalah kelajuan memuatkan laman web anda. Hari-hari ini, pengguna tidak mahu menghabiskan lebih dari beberapa saat untuk menunggu halaman pendaratan, jadi jika tuan rumah anda tidak memberikan kelajuan yang cepat, anda boleh kehilangan banyak perniagaan.

Ini adalah satu arena di mana A2 berkembang maju, kerana perkhidmatan ini membanggakan dirinya sebagai salah satu tuan rumah terpantas di luar sana. Kita harus setuju, walaupun anda mesti mendapatkan pakej yang lebih premium untuk mendapatkan hasil yang luar biasa. Walaupun begitu, kita harus mengatakan bahawa kedua-dua tuan rumah mempunyai rekod prestasi yang baik. Inilah yang kami dapati untuk kedua-duanya. Sebagai catatan, ini berkaitan dengan rancangan hosting standard, jadi mungkin sedikit berbeza dengan pilihan lain seperti VPS atau pelayan khusus.

Hosting A2

 • Masa terbaik: 30ms
 • Masa Terburuk: 10 saat
 • Purata: 9 saat

Dreamhost

 • Masa terbaik:24 saat
 • Masa Terburuk:34 saat
 • Purata:10 saat

Seperti yang anda lihat, A2 mempunyai kelebihan yang jelas dengan kelajuan rata-rata yang jauh lebih sedikit daripada Dreamhost, walaupun melihat masa muat yang terbaik. Secara keseluruhan, jika anda mahu laman web anda menjadi pantas, maka A2 harus menjadi pilihan utama anda.

Pemenang: A2

Waktu Henti / Masa Terlebih Masa

Seiring dengan kepantasan, waktu kerja adalah penanda aras penting lain yang menunjukkan kesihatan dan kecergasan tuan rumah anda. Memandangkan anda tidak mahu laman web anda dimatikan kerana masalah pelayan atau rangkaian, anda mahu penarafan anda mendekati 100% mungkin. Dalam beberapa kes, kadangkala anda boleh mendapat jaminan dari laman web (seperti dengan Dreamhost), yang bermaksud bahawa jika anda mengalami waktu henti, maka anda layak mendapat kredit laman web untuk setiap hari ia berlaku. Dreamhost memang menawarkan jaminan seperti itu, tetapi A2 tidak. Berikut adalah purata untuk kedua-duanya.

 • Hosting A2: 98%
 • Dreamhost:98%

Secara keseluruhan, Dreamhost memang mempunyai sedikit perubahan daripada A2, tetapi memandangkan laman web ini menawarkan jaminan 100% bermaksud kita harus memberikan kelebihan kepada mereka.

Pemenang: Dreamhost

ciri-ciri

Akhirnya, kami akan masuk ke dalam setiap tuan rumah dan menunjukkan apa yang anda dapat dengan pilihan rancangan anda. Oleh kerana kami telah membahas sebahagian besar perkara penting, kami hanya akan menggariskannya supaya anda dapat membuat perbandingan sendiri.

Hosting Berkongsi A2

 • Pelan Lite: 1 laman web, 5 pangkalan data, storan tanpa had, SSL percuma
 • Pantas: Laman web, storan dan pangkalan data tanpa had, SSL percuma
 • Turbo: Laman web, storan, pangkalan data, dan Kecepatan Turbo tanpa had (sehingga 20 kali lebih cepat)

Hosting Berkongsi Dreamhost

 • Pelan Standard: domain percuma, storan tanpa had, lebar jalur, dan pangkalan data, SSL percuma

Hosting A2 VPS

 • Tidak diurus: 1 Teras, storan 20GB, RAM 512MB
 • Diuruskan: 4 Teras, storan 75GB, RAM 4GB
 • Teras: 4 Teras, storan 75GB, RAM 4GB (ditambah akses root)

Hosting VPS Dreamhost

 • Pelan Pertama: RAM 1GB, Storan 30GB, lebar jalur dan domain tanpa had
 • Rancangan Kedua: RAM 2GB, storan 60GB, lebar jalur dan domain tanpa had
 • Pelan Ketiga: RAM 4GB, storan 120GB, lebar jalur dan domain tanpa had
 • Pelan Keempat: RAM 8GB, storan 240GB, lebar jalur dan domain tanpa had

Kesimpulannya

Secara keseluruhan, jika anda mencari kelajuan dan kemudahan penggunaan, Hosting A2 mungkin merupakan pilihan yang lebih baik. Ia dapat digunakan dengan Linux dan Windows (walaupun harga Windows sedikit berbeza) dan panel kontrol adalah cPanel yang sangat terkenal, sementara Dreamhost memiliki versi proprietari. Walau bagaimanapun, jika anda mencari sesuatu yang sedikit lebih gemuk atau jika anda ingin mengembangkan beberapa laman web peringkat tinggi, maka Dreamhost adalah pertaruhan terbaik anda. Pada akhirnya, kita harus mengatakan bahawa bar masuk A2 yang lebih rendah menjadikannya pilihan yang lebih baik secara keseluruhan.

Pemenang: Hosting A2

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map