Dreamhost vs A2 Hosting: wat is beter? Hosting – Vergelijk prijzen en abonnementen – mei 2020

We hebben een nooit eindigende missie om u recensies van alle hostingwebsites te bieden en u te vertellen welke de beste functies en voordelen van allemaal hebben. In elke aflevering bekijken we twee hosts en zien hoe ze zich op verschillende manieren opstapelen, zodat u kunt zien welke de duidelijke winnaar is. In dit geval kijken we naar Dreamhost en A2 Hosting. Beide zijn gespecialiseerd in standaard hosting, wat betekent dat u een website op hun servers bouwt. Als zodanig hebben ze elk voor- en nadelen, dus laten we het opsplitsen en kijken welke bovenaan komt te staan.


Prijzen

Zoals bij elke vorm van dienstverlening, kunnen de kosten een beperkende factor zijn. Als u het zich niet kunt veroorloven om voor uw website te betalen, maakt het niet uit wat voor soort functies of functionaliteit u krijgt, dus we bekijken dit altijd eerst. Desalniettemin kan waarde een grote rol spelen bij uw beslissing, vooral wanneer twee hosts dergelijke vergelijkbare prijsstructuren als deze hebben. Zowel A2 als Dreamhost zijn relatief goedkoop, dus u hoeft geen keuze te maken op basis van de totale kosten. Dit is wat u van elk kunt verwachten.

A2 Gedeelde hosting

 • Lite: $ 3,92 per maand (wordt dan $ 7,99)
 • Snel: $ 4,90 per maand (wordt dan $ 9,99)
 • Turbo: $ 9,31 per maand (wordt dan $ 18,99)

Dreamhost Shared Hosting

 • $ 10,95 per maand
 • $ 9,95 / maand bij facturering voor een heel jaar ($ 119,40)
 • $ 7,95 / maand bij betaling voor drie jaar ($ 286,20)

A2 VPS-hosting

 • Onbeheerd: $ 5,00 per maand
 • Beheerd (geen root-toegang): $ 32,99
 • Core (met root-toegang): $ 32,99

Dreamhost VPS-hosting

 • Basisplan: $ 15 / maand
 • Opgewaardeerd plan: $ 30 / maand
 • 4 GB RAM-abonnement: $ 60 / maand
 • 8 GB RAM-abonnement: $ 120 / maand

A2 Dedicated Server Hosting

 • Semi-toegewijd: $ 9,31 / maand (wordt dan $ 18,99)
 • Onbeheerde Flex: $ 99,59 / maand (wordt dan $ 119,99)
 • Managed Flex (geen root-toegang): $ 141,09 / maand (wordt dan $ 169,99)
 • Core Flex (met root-toegang): $ 141,09 / maand (wordt dan $ 169,99)

Dreamhost Dedicated Server Hosting

 • Vier kernplan: $ 149 / maand
 • Twaalf Core Plan: $ 229 / maand

Zoals je kunt zien, hebben ze hostingplannen voor alle soorten behoeften die je hebt. Ze bieden allebei ook cloudhostingoplossingen en Dreamhost heeft ook WordPress-functionaliteit. We gaan dieper in op de functies die bij elk plan worden geleverd, maar als we naar het basispakket kijken, heeft A2 meer opties dan Dreamhost. De reden hiervoor is dat Dreamhost maar één plan heeft, dus je krijgt alle beste functies zonder later te moeten upgraden. Als zodanig zou de beste manier om de twee te vergelijken zijn om te zien hoe het Turbo-plan van A2 zich verhoudt tot het standaardplan van Dreamhost. In dat geval komt Dreamhost als beste uit de bus.

De winnaar: Dreamhost

Geldteruggarantie

Een ding dat bij elk hostingplan hoort, is de mogelijkheid om je terug te trekken als je van gedachten verandert. Omdat het bouwen van een website tijd kost en u op een verscheidenheid aan programma’s en tools moet vertrouwen om dit mogelijk te maken, wilt u niet blijven betalen voor iets dat niet goed werkt. Als u er maandelijks voor betaalt, kan het gemakkelijk zijn om te annuleren, maar als u een jaar of langer vooruitbetaalt, kan het een enorme pijn zijn om dat geld terug te krijgen als u van gedachten verandert.

Gelukkig bieden veel hostingservices een geld-terug-garantie, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u uw investering kwijtraakt als dat ooit gebeurt. In dit geval wordt A2 geleverd met een vrij standaard 30 dagen garantie, terwijl Dreamhost je 97 dagen geeft om van gedachten te veranderen. Dit is een behoorlijk indrukwekkende deal, omdat het ook laat zien hoeveel Dreamhost in zijn product gelooft.

De winnaar: Dreamhost, bij lange na

Klantenservice

Als we het over waarde hebben, willen we niet alleen naar cijfers en gegevens kijken. De reden hiervoor is dat u alleen zoveel informatie kunt verzamelen uit zaken als opslagruimte en uptime-beoordelingen. Als zodanig zijn we van mening dat een van de beste maatregelen van een bedrijf is hoe goed u contact met hen kunt opnemen als er iets misgaat en u hulp nodig heeft bij het oplossen ervan. Om een ​​uitgebreider beeld te krijgen van de klantenserviceclassificatie van elke host, laten we het opsplitsen in de vier hoofdcategorieën: telefoon, chat, e-mail en forums. Dit is wat we hebben gevonden.

Telefonische ondersteuning

Net als een geld-terug-garantie, moet elk respectabel bedrijf altijd telefonisch bereikbaar zijn. Dit is tegenwoordig de meest basale vorm van communicatie en daarom is het zo verontrustend dat Dreamhost het niet aanbiedt als methode om een ​​ondersteunend lid te bereiken. Als u teruggebeld wilt worden, moet u zelfs $ 14,95 per maand extra betalen voor het voorrecht. Voor een bedrijf dat trots is op excellentie (tenminste, op basis van hun site), zou je denken dat dit soort service niet zo onbereikbaar zou zijn.

De winnaar: A2

Live chat

Terwijl praten met iemand aan de telefoon vrijwel de standaard communicatiemethode is, kan het tegenwoordig veel gemakkelijker en voordeliger zijn om in plaats daarvan een livechatfunctie te gebruiken. Op deze manier hoeft u niet in de wacht te staan ​​en kunt u uw probleem nog steeds in realtime oplossen in plaats van te wachten op e-mailreacties. Gelukkig bieden beide hostingsites deze functie, hoewel A2 over het algemeen beter is om contact met u op te nemen dan Dreamhost. Dit hangt echter af van het tijdstip van de dag, dus als je tijdens piekuren iemand probeert te bereiken, zul je wat langer moeten wachten bij Dreamhost.

De winnaar: A2

E-mail

Samen met telefonische ondersteuning is dit de standaard die alle online websites moeten hebben. Als dit zou ontbreken, zouden we ernstige twijfels hebben of de dienst al dan niet legitiem was. Beide hosts hebben een e-mailticketsysteem en ze nemen allebei de tijd om te reageren. Een ding waar Dreamhost echter trots op is, is dat elk van hun ondersteunende medewerkers een echte Dreamhost-medewerker is, in plaats van mensen die in een call- of e-mailcentrum werken. We kunnen niet zeggen hoe geldig die claim is, maar het lijkt waar te zijn. Desalniettemin zijn beide sites redelijk goed in het snel en effectief teruggaan naar e-mails.

De winnaar: een das

Forums

Ten slotte, voor degenen die graag leren terwijl ze onderweg zijn, is het handig om toegang te hebben tot kennisdatabases met veelvoorkomende problemen en oplossingen, zodat u zelf dingen kunt uitzoeken in plaats van met iemand te hoeven praten. Beide hosts hebben een fatsoenlijke forumservice, maar Dreamhost doet haar best met extra tutorials en leerschermen. A2 behandelt voor het grootste deel alleen basismateriaal, terwijl Dreamhost meer complexe problemen aanpakt die zich met uw site kunnen voordoen. Als gevolg hiervan moeten we Dreamhost een klein voordeel geven.

De winnaar: Dreamhost

Snelheid

Een ander ding om te bespreken wat waarde betreft, is de snelheid waarmee uw site wordt geladen. Tegenwoordig willen gebruikers niet langer dan een paar seconden wachten op een bestemmingspagina, dus als uw host geen hoge snelheden levert, kunt u veel zaken verliezen.

Dit is een arena waar A2 gedijt, omdat de service er trots op is een van de snelste hosts te zijn die er zijn. We moeten het ermee eens zijn, hoewel je wel een premiumpakket moet krijgen om zulke ongelooflijke resultaten te krijgen. Desalniettemin moeten we zeggen dat beide hosts een behoorlijk trackrecord hebben. Dit is wat we voor beide hebben gevonden. Merk op dat dit te maken heeft met standaard hostingplannen, dus het kan enigszins variëren met andere opties zoals VPS of dedicated servers.

A2-hosting

 • Beste tijd: 30ms
 • Slechtste tijd: 10 sec
 • Gemiddelde: 9 sec

Dreamhost

 • Beste tijd:24 sec
 • Slechtste tijd:34 sec
 • Gemiddelde:10 sec

Zoals je kunt zien, heeft A2 het duidelijke voordeel met een gemiddelde snelheid die veel lager is dan Dreamhost, zelfs als je naar de beste laadtijden kijkt. Als u wilt dat uw site snel is, moet A2 over het algemeen uw beste keuze zijn.

De winnaar: A2

Downtime / Uptime

Naast snelheid is uptime een andere cruciale maatstaf die de gezondheid en vitaliteit van uw host laat zien. Aangezien u niet wilt dat uw site uitvalt vanwege server- of netwerkproblemen, wilt u dat uw beoordeling zo dicht mogelijk bij 100% ligt. In sommige gevallen kunt u soms een garantie van de site krijgen (zoals bij Dreamhost), wat betekent dat als u downtime ervaart, u in aanmerking komt voor sitetegoed voor elke dag dat dit gebeurt. Dreamhost biedt wel zo’n garantie, maar A2 niet. Hier is het gemiddelde voor beide.

 • A2-hosting: 98%
 • Dreamhost:98%

Over het algemeen heeft Dreamhost een beetje meer swing dan A2, maar gezien het feit dat de site een 100% garantie biedt, betekent dit dat we ze een voorsprong moeten geven.

De winnaar: Dreamhost

Kenmerken

Ten slotte gaan we in op de kern van elke host en laten we u zien wat u krijgt met uw planopties. Omdat we de meeste belangrijke dingen al hebben besproken, zullen we ze gewoon schetsen, zodat u uw eigen vergelijking kunt maken.

A2 Gedeelde hosting

 • Lite-abonnement: 1 website, 5 databases, onbeperkte opslag, gratis SSL
 • Snel: Onbeperkte websites, opslag en databases, gratis SSL
 • Turbo: Onbeperkte websites, opslag, databases en turbosnelheid (tot 20 keer sneller)

Dreamhost Shared Hosting

 • Standaard plan: gratis domein, onbeperkte opslag, bandbreedte en databases, gratis SSL

A2 VPS-hosting

 • Onbeheerd: 1 Core, 20 GB opslag, 512 MB RAM
 • Beheerd: 4 Core, 75 GB opslag, 4 GB RAM
 • Kern: 4 Core, 75 GB opslag, 4 GB RAM (plus root-toegang)

Dreamhost VPS-hosting

 • Eerste plan: 1 GB RAM, 30 GB opslag, onbeperkte bandbreedte en domeinen
 • Tweede plan: 2 GB RAM, 60 GB opslag, onbeperkte bandbreedte en domeinen
 • Derde plan: 4 GB RAM, 120 GB opslag, onbeperkte bandbreedte en domeinen
 • Vierde plan: 8 GB RAM, 240 GB opslag, onbeperkte bandbreedte en domeinen

Conclusie

Over het algemeen, als u op zoek bent naar snelheid en gebruiksgemak, is A2 Hosting waarschijnlijk een betere optie. Het kan worden gebruikt met zowel Linux als Windows (hoewel Windows-prijzen een beetje anders zijn) en het configuratiescherm is het algemeen populaire cPanel, terwijl Dreamhost een eigen versie heeft. Als u echter op zoek bent naar iets meer vlezig of als u sites op hoog niveau wilt ontwikkelen, dan is Dreamhost uw beste keuze. Uiteindelijk moeten we zeggen dat de lagere instapbalk van A2 het over het algemeen de betere optie maakt.

De winnaar: A2-hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map