Hosting DreamHost vs InMotion Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

DreamHost dan InMotion Hosting adalah syarikat terkenal dan mapan yang menawarkan perkhidmatan hos web. Kedua-dua syarikat ini telah wujud hampir selama bertahun-tahun di Internet (InMotion Hosting berumur 14 tahun, dan DreamHost adalah 20!) Oleh kerana terdapat banyak syarikat di luar sana yang menawarkan webhosting, sukar untuk mengetahui syarikat mana yang menawarkan produk , harga dan perkhidmatan yang paling sesuai untuk anda. Sekiranya anda berfikir untuk pergi dengan salah satu daripada syarikat tersebut, maka anda mungkin tidak tahu yang mana satu adalah pilihan yang lebih baik. Syukurlah, kami dapat membantu anda dengan itu. Maklumat berikut akan membantu anda lebih dekat dalam membuat keputusan yang tepat, kerana kami membandingkan DreamHost dan InMotion Hosting dengan pelbagai ciri untuk mengetahui mana yang menawarkan nilai paling banyak untuk wang.


Perbandingan Ciri

Di bahagian ini kita akan melihat beberapa ciri utama yang dapat anda harapkan dari mana-mana perkhidmatan webhosting, untuk melihat bagaimana kedua-dua syarikat ini saling bersaing..

 • Harga

Salah satu perkara terbesar yang dicari oleh seseorang dalam perkhidmatan webhosting adalah intinya – berapa harganya? Baiklah, DreamHost dan InMotion Hosting menawarkan tahap perkhidmatan yang berbeza, masing-masing dengan harga tersendiri. Untuk DreamHost, perkhidmatan webhosting asas bermula pada $ 10,95 sebulan. Namun, membayar selama satu tahun di depan dapat mengambil uang dari harga itu, dan membayar selama tiga tahun sekaligus menurunkan harganya menjadi $ 7,95 sebulan.

InMotion Hosting menawarkan pakej webhosting asasnya pada $ 7,99 sebulan. Seperti DreamHost, membayar satu tahun lebih awal memberi anda potongan dolar setiap bulan, dan anda juga diberi pilihan untuk membayar selama dua tahun di muka, yang menjadikan jumlahnya turun menjadi $ 5,99 sebulan.

Kedua-dua perkhidmatan juga menawarkan produk lain, termasuk VPS (pelayan peribadi maya) dan hosting pelayan khusus. Sudah tentu, perkhidmatan tambahan ini dilengkapi dengan tanda harga yang lebih tinggi, tetapi setanding.

 • Hosting WordPress

Bagi mereka yang mencari WordPress Hosting, kedua-dua syarikat menawarkan perkhidmatan ini. DreamHost menawarkan pakej asasnya bermula dari $ 7,95 sebulan, sementara InMotion Hosting bermula pada $ 5,99 sebulan. Kedua-dua syarikat juga mempunyai tahap layanan yang berlapis, bergantung pada keperluan anda. InMotion Hosting mempunyai tiga tahap perkhidmatan yang berbeza – pakej asas yang telah disebutkan, dan dua tahap perkhidmatan yang lain, dengan harga $ 13,99 untuk tahap “Pro” dari Hosting WordPress. DreamHost menawarkan apa yang disebutnya “DreamPress” dengan harga $ 16.95 sebulan, tetapi mendakwa bahawa perkhidmatan ini lima kali lebih pantas daripada pilihan WordPress Hosting asasnya, dan dibina khusus untuk menangani semua masalah data dan lebar jalur.

 • Ciri – Persamaan

Sudah tentu, perbezaan satu atau dua bulan sebulan boleh diabaikan dalam jangka masa panjang; namun, yang benar-benar penting adalah apa yang anda dapat untuk wang itu. Dalam hal ini, kedua-dua perkhidmatan sangat serupa kerana kedua-duanya menawarkan pelbagai perkhidmatan dan ciri. Baik DreamHost dan InMotion Hosting, misalnya, menawarkan pelbagai ciri yang dapat membantu anda membina dan menjalankan laman web yang berjaya dan kelihatan hebat. Kedua-dua perkhidmatan ini menawarkan templat web yang telah dibuat sebelumnya yang boleh anda pilih dan kemudian sesuaikan untuk memenuhi keperluan anda. Mereka berdua juga menawarkan anda kemampuan untuk membina laman web dari awal, dan mereka berdua memberi anda kapasiti penyimpanan tanpa had untuk kandungan dalam talian anda. Sekiranya anda mencari perkhidmatan untuk menghoskan laman web WordPress anda, teka apa? Baik DreamHost dan InMotion Hosting juga menawarkan ini. Ringkasnya, kedua-dua syarikat mempunyai senarai alat dan perkhidmatan yang panjang untuk membantu memenuhi keperluan anda.

 • Ciri – Perbezaan

Terdapat beberapa perbezaan, bagaimanapun. DreamHost menawarkan pelbagai penyelesaian berasaskan awan seperti pelayan awan dan penyimpanan awan. Lebih-lebih lagi, anda sebenarnya boleh membina laman web anda secara percuma di DreamHost – hanya membayar apabila anda memutuskan untuk benar-benar menerbitkan. Ini bermakna anda bukan sahaja dapat menghabiskan banyak masa yang diperlukan untuk menyiapkan laman web anda, tetapi mereka juga tidak akan mengenakan bayaran semasa anda melihat semua yang mereka tawarkan.

Ciri lain yang nampaknya memberi kelebihan pada DreamHost adalah komitmennya untuk mengesan dan menghilangkan malware sebelum ia bersentuhan dengan laman web anda. Melalui imbasan malware automatik dan proses yang dikenali sebagai “integrasi cloudflare”, DreamHost berfungsi untuk memastikan kandungan dan perniagaan anda selamat dari calon pemangsa.

Sekiranya anda tidak mahu benar-benar melalui proses membuat laman web anda sendiri, atau atas alasan apa pun anda tidak mahu belajar bagaimana menggunakan alat pembuatan reka bentuk web yang disediakan, InMotion Hosting sebenarnya menawarkan untuk membina laman web anda untuk anda . Dengan mengajukan beberapa pertanyaan asas mengenai keperluan anda, InMotion Hosting sebenarnya akan merancang dan membina laman web anda untuk anda, yang kemudian anda dapat sesuaikan sesuai keinginan anda. Selain itu, InMotion Hosting juga membolehkan Google Apps dan media sosial yang mudah disatukan ke laman web anda yang ada. InMotion Hosting juga menawarkan beberapa aplikasi yang direka khusus untuk laman web yang berkaitan dengan perdagangan, termasuk Magento dan Woo Commerce.

 • Sokongan pengguna

Kedua DreamHost dan InMotion Hosting menawarkan sokongan pelanggan 24/7, dengan kemampuan untuk berkomunikasi dengan pakar yang berkelayakan di seberang talian. Walau bagaimanapun, sementara DreamHost mengiklankan bahawa sokongan 24/7 dijalankan terutamanya melalui e-mel dan Twitter, InMotion Hosting juga memudahkan untuk berbicara dengan orang yang sebenar menggunakan nombor telefon yang boleh anda panggil, atau pilihan sembang langsung juga.

 • Kepantasan

Kedua-dua hos (tentu saja) mengaku memberikan perkhidmatan mereka dengan kelajuan yang sangat pantas, dan kedua-duanya mendakwa bahawa laman web yang dihoskan anda akan berjalan secepat teknologi moden. Dalam kedua kes tersebut, tuntutan ini nampaknya benar. DreamHost dan InMotion Hosting menggunakan SSD (Solid State Drives). Teknologi ini membolehkan laman web, data, dan cache dimuat lebih cepat, yang memberikan pengguna anda pengalaman web yang lebih cepat secara keseluruhan.

 • Waktu Henti / Masa Terlebih Masa

Kedua-dua perkhidmatan ini menawarkan jaminan mengenai waktu operasi. DreamHost secara khusus menyatakan bahawa mereka mempunyai jaminan masa operasi 100%, yang bermaksud bahawa laman web anda dijamin akan sentiasa beroperasi dan berfungsi serta berfungsi sepenuhnya. InMotion Hosting menawarkan jaminan masa operasi pelayan 99.9%, hampir 100%. Tidak cukup. Tetapi hampir.

 • Jaminan Wang Dikembalikan

DreamHost menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 97 hari. Ini adalah tiga bulan penuh untuk memastikan anda berpuas hati dengan semua yang mereka tawarkan. Untuk tidak ketinggalan sepenuhnya, InMotion Hosting menawarkan jaminan 90 hari. Minggu tambahan itu memberikan DreamHost kelebihan dalam hal ini, tetapi sama ada anda melihatnya, itu adalah tempoh percubaan yang panjang untuk memastikan anda berpuas hati dengan syarikat-syarikat ini. Dan, seperti yang telah disebutkan sebelumnya, dengan DreamHost percubaan percuma selama 97 hari anda tidak akan bermula dengan segera – apabila anda baru pertama kali membuat dan membuat laman web anda, anda boleh melakukannya secara percuma. Sehingga percubaan 97 hari tidak akan bermula sehingga anda mengambil keputusan dan menerbitkan laman web anda. Jadi, pada hakikatnya, anda memerlukan masa yang sangat lama untuk memastikan bahawa DreamHost adalah perkhidmatan hosting yang ingin anda lalui. Itulah satu tuntutan bahawa InMotion Hosting tidak dapat ditandingi.

 • Nilai

Apabila anda melihat semua maklumat, mungkin sukar untuk memilih pemenang yang jelas dalam kategori nilai. Kedua-dua perkhidmatan webhost ini menawarkan banyak keuntungan untuk keuntungan anda. Sama ada anda hanya membuat laman web pertama atau melancarkan perkara besar seterusnya dalam runcit dalam talian, DreamHost dan InMotion Hosting kedua-duanya menawarkan pelbagai perkhidmatan yang mengagumkan dengan harga yang sangat terkawal. Walau apa pun, anda pasti mendapat nilai yang baik dengan premium bulanan anda.

Jadi, Yang Mana Menang?

Oleh itu, sekiranya demikian, perkhidmatan hosting mana yang menjadi pemenang? Ia adalah panggilan yang sukar untuk dibuat. Oleh kerana mereka sangat mirip dalam banyak hal, syaitan, seperti yang mereka katakan, ada dalam perinciannya. Walaupun kedua-dua syarikat itu sama, mereka mempunyai beberapa perbezaan, dan untuk wang kami, pemenang, berdasarkan butiran tersebut, adalah InMotion Hosting.

Kenapa? Tidak kira tahap kepakaran laman web anda, InMotion Hosting nampaknya mempunyai penyelesaian yang lebih baik untuk membantu anda. Untuk pengguna baru dan tidak berpengalaman, kedua-dua syarikat menawarkan pelbagai templat web pra-dibuat yang hampir dapat disesuaikan. Walau bagaimanapun, kami menyukai kenyataan bahawa InMotion Hosting sebenarnya akan membuat laman web untuk anda, jika anda menginginkannya. Dengan mendengarkan anda dan keperluan unik dari laman web yang akan segera anda kunjungi, InMotion Hosting dapat membina laman web untuk anda, dengan semua ciri yang anda perlukan untuk memaksimumkan fungsi dalam talian anda.

Bagi pengguna yang lebih berpengalaman, InMotion Hosting nampaknya menawarkan rangkaian perkhidmatan yang lebih lengkap. Sekiranya anda ingin menjual secara dalam talian, penyatuan InMotion Hosting dengan beberapa alat e-dagang standard industri sangat membantu menjadikan laman web anda menjadi tenaga runcit.

Dan di semua peringkat, perkhidmatan pelanggan InMotion Hosting dengan jelas menang, kerana ia tersedia melalui pelbagai saluran komunikasi – sesuatu yang tidak dapat dituntut oleh DreamHost.

Oleh kerana ciri-ciri yang menonjol ini, kami memberikan InMotion Hosting kemenangan tipis – tetapi sangat jelas – dalam kepala-ke-kepala ini!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map