Hosting Ulasan Namecheap vs GoDaddy – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Hosting Ulasan Namecheap vs GoDaddy – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Hosting Ulasan Namecheap vs GoDaddy – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Dalam dunia moden hari ini, tidak pernah semudah ini membuat dan membina laman web. Sama ada anda adalah perniagaan kecil yang ingin menjangkau pelanggan anda atau anda ingin memulakan blog khusus untuk menjana wang, membuat laman web adalah sesuatu yang hampir dapat dilakukan oleh semua orang, dengan syarat mereka tahu di mana mencarinya.


Malangnya, kerana terdapat banyak kekacauan dari laman web hosting di luar sana, sukar untuk menentukan mana yang terbaik untuk keperluan anda. Walaupun kita tidak dapat membandingkan semuanya sekaligus, kita akan melakukannya dengan dua daripada hos yang diberi nilai tertinggi hari ini; Namecheap dan Godaddy.

Semasa membandingkan dua hos ini, kami akan mengukurnya dengan ciri dan faedah yang sama, dan juga menunjukkan kepada anda mana yang lebih baik untuk anda, bergantung pada keperluan anda.

Harga

Sejauh kosnya, perkara paling penting untuk diperhatikan adalah berapa banyak pendaftaran domain baru. Walaupun terdapat peningkatan lain yang terlibat dengan membuat laman web, untuk mempermudah, kami hanya akan melihat harga domain dan juga pembaharuan. Dengan andaian bahawa anda ingin memastikan laman web anda aktif dalam jangka masa yang lama, anda perlu memperbaharui setiap tahun untuk menjadikannya tetap aktif dan mudah diakses.

Peta Nama

 • Pakej Nilai: $ 9.88 untuk disiapkan, dengan pembaharuan pada $ 38.88 selepas tahun pertama
 • Pakej Profesional: $ 19.88 untuk tahun pertama, dan $ 78.88 untuk pembaharuan
 • Pakej Ultimate: $ 29.88 untuk disiapkan, dan pembaharuan berharga $ 129.88 setahun
 • Pro Perniagaan: $ 19.88 sebulan

Tuhan

 • Ekonomi: $ 1 sebulan / kemudian $ 7.99
 • Deluxe: $ 5,99 sebulan / kemudian $ 10,99
 • Muktamad: $ 9.99 sebulan / kemudian $ 16.99

Pemenang: Namecheap mungkin lebih mahal di muka, tetapi jika anda merancang untuk membina laman web anda selama bertahun-tahun, anda akan menjimatkan wang dengan pergi ke hos ini.

Sokongan pengguna

Walaupun anda seorang guru teknologi, pasti ada masa di mana anda harus menghubungi sokongan untuk menyelesaikan masalah. Oleh itu, adalah mustahak bahawa tuan rumah menyediakan saluran yang mencukupi untuk anda menghubungi mereka dengan sebarang masalah, dan juga menghubungi anda secepat mungkin. Terdapat tiga jenis sokongan pelanggan utama, jadi mari kita lihat apa yang ditawarkan oleh host ini.

Akses 24/7

Dalam kes ini, Namecheap membolehkan anda menghubungi mereka dengan sebarang masalah siang atau malam, termasuk hujung minggu. Bagi Godaddy, mereka hanya menjawab pertanyaan dari hari Isnin hingga Jumaat, yang bermaksud bahawa jika anda menghadapi masalah pada hujung minggu, anda harus menunggu untuk menyelesaikannya..

Pemenang: Namecheap, dengan alasan yang jelas.

Sembang Langsung

Untuk membantu menyelesaikan masalah anda dalam masa nyata, banyak host akan menawarkan ruang sembang percuma di mana anda boleh meminta bantuan dan mendapatkan jawapan dengan segera. Namecheap dan Godaddy mempunyai ciri sembang langsung, tetapi Namecheap tersedia 24/7 dan tidak memerlukan masa yang lama untuk berhubung. Dengan Godaddy, mereka mempunyai masa-masa tertentu di mana anda boleh terlibat dalam sesi sembang, yang bermaksud bahawa anda tidak akan dapat menyelesaikan masalah pada bila-bila masa.

Pemenang: Namecheap lagi

Sokongan Telefon

Walaupun kebanyakan orang lebih suka berkomunikasi melalui e-mel atau teks hari ini, kadang-kadang bercakap dengan orang langsung adalah kaedah terbaik untuk mengatasi masalah anda tepat pada masanya. Kedua-dua hos ini mempunyai nombor telefon yang boleh anda hubungi, tetapi Godaddy sekali lagi mempunyai masa yang terhad di mana anda boleh menghubungi mereka, dan kemungkinan anda perlu menunggu lebih lama untuk menghubungi seseorang di seberang sana.

Pemenang: Peta Nama

Kepantasan

Dengan andaian bahawa anda mahu laman web anda dapat diakses oleh sesiapa sahaja pada bila-bila masa, adalah mustahak anda mendapatkan hos yang memberikan kelajuan yang mencukupi agar anda tidak menghadapi masa lag secara berkala. Walaupun hampir setiap tuan rumah mendakwa bahawa mereka menawarkan 99,99% masa kerja, dalam banyak keadaan, ini bermakna anda harus mengujinya sendiri untuk mengetahui mana yang mempunyai prestasi lebih baik.

Menurut penguji kelajuan bebas hostbenchmarker.com, berikut adalah hasil untuk kedua-dua laman web ini.

Peta Nama: kelajuan muatan purata ialah 3.4 saat, dengan masa terpantas adalah 2.85 saat dan paling lambat 72.7 saat.

Godaddy: Kelajuan purata ialah 3.14 saat, dengan yang terpantas 2.38 dan yang paling lambat adalah 37.97 saat.

Pemenang: Seperti yang anda lihat, Godaddy mengatasi Namecheap secara keseluruhan, baik dengan kelajuan rata-rata dan perlahan. Sebahagiannya adalah kerana Godaddy mempunyai lebih banyak pengguna, dan sebagai hasilnya, mempunyai pelayan yang lebih pantas untuk menampung mereka.

Waktu tamat

Seperti yang kami sebutkan, kebanyakan laman web hosting akan menjamin hampir 100% waktu operasi, yang bermaksud bahawa laman web anda tidak boleh dimatikan dengan alasan apa pun. Sekali lagi, kami melihat hostbenchmarker.com untuk melihat bagaimana host ini saling bertumpu.

Peta Nama: Peratusan waktu operasi purata adalah 99.93%, dengan terendah 92.92%.

Godaddy: Waktu operasi purata adalah 99.95%, dengan terendah adalah 94.72%

Pemenang: Sekali lagi, mempunyai lebih banyak pengguna bermaksud bahawa Godaddy mempunyai infrastruktur yang jauh lebih baik daripada Namecheap, sehingga menghasilkan waktu operasi yang lebih dipercayai secara keseluruhan. Perlu juga diperhatikan bahawa kedua-dua hos kadang-kadang memberikan 100% waktu operasi, jadi pertimbangkan juga.

Nilai

Semasa membandingkan dua hos, anda perlu membandingkan nilai yang anda dapat dengan langganan anda. Sebahagian besarnya, nilai ini ditentukan oleh berapa banyak domain yang anda dapat, berapa banyak ruang cakera keras yang anda dapat, dan berapa banyak pangkalan data yang anda perolehi secara keseluruhan.

Peta Nama

 • Pelan Nilai: 3 domain, ruang cakera 20 GB, 50 pangkalan data dan 50 akaun e-mel.
 • Profesional: 10 domain, ruang cakera 50 GB, 100 pangkalan data dan 100 akaun e-mel
 • Muktamad: Hingga 50 domain, ruang cakera tidak terhad, dan lebar jalur tidak terhad
 • Pro Perniagaan: Domain tanpa had, ruang cakera 20 GB, dan lebar jalur 5000 GB

Tuhan

 • Ekonomi: 1 domain, lebar jalur tidak terhad, ruang cakera 100 GB
 • Deluxe: Domain, storan dan lebar jalur tanpa had
 • Muktamad: Segala-galanya dari Deluxe, termasuk alat pengurusan DNS dan sijil SSL satu tahun

Seperti yang anda lihat, hanya Namecheap yang merangkumi perkara seperti domain tambahan dan akaun e-mel, yang bermaksud bahawa jika itu bernilai bagi anda, maka Namecheap akan menjadi pilihan yang lebih baik. Namun, jika prestasi adalah titik penjualan yang lebih besar, maka Godaddy boleh menjadi pilihan terbaik anda. Walaupun e-mel tidak disertakan dengan rancangan Godaddy, anda boleh mengatasinya dengan harga hanya $ 5,99 sebulan, yang akan menjadikan harga keseluruhan anda lebih tinggi.

Pemenang: Namecheap untuk e-mel dan domain, Godaddy untuk kelajuan dan prestasi

ciri-ciri

Bersamaan dengan mengetahui nilai apa yang anda dapat dari host web anda, anda juga perlu memahami ciri tambahan yang disediakannya untuk membuat penyediaan laman web anda menjadi lebih mudah. Berikut adalah beberapa fungsi biasa yang dikongsi oleh host ini.

Hosting WordPress

Sebagai perkhidmatan, WordPress dengan cepat menjadi pembangun laman web masuk. Godaddy dan Namecheap menawarkan gaya hosting ini, yang bermaksud cukup mudah untuk menambahkan fungsi ke laman web anda tanpa perlu belajar banyak pengaturcaraan.

cPanel

Sejauh ini, ini adalah panel kawalan yang paling disukai untuk mana-mana laman web, kerana ini memberi anda banyak pilihan dan kawalan terhadap kandungan dan sandaran anda. Godaddy dan Namecheap menawarkan cPanel untuk semua pakej mereka.

Menambah Keselamatan

Dengan penggodam di setiap sudut maya, sangat penting laman web anda dilindungi. Godaddy menawarkan perlindungan Secure Socket Layer (SSL), begitu juga dengan Namecheap. Kedua-dua laman web mempunyai rancangan keselamatan yang berbeza dari mana anda dapat memilih, bergantung pada keperluan anda.

Pemasaran

Salah satu rintangan terbesar yang akan anda miliki setelah membuat laman web anda ialah anda harus mempromosikannya untuk mendorong lalu lintas dan meningkatkan jumlah anda. Godaddy menawarkan pelbagai rancangan pemasaran, termasuk pengoptimuman SEO, pemasaran e-mel, dan penyasaran tempatan untuk iklan. Nampaknya Namecheap belum mempunyai rancangan pemasaran rasmi.

Pembayaran Dalam Talian

Sekiranya anda membina laman web yang akan menggunakan e-dagang sebagai fungsi utama, maka anda mesti menggunakan host yang dapat menyediakan anda semua alat yang anda perlukan untuk mewujudkannya. Namecheap membolehkan anda menggunakan perisian yang menyediakan kaedah pembayaran, yang bermaksud bahawa anda dapat membuat etalase digital dalam masa yang singkat.

Pemenang: Secara keseluruhan, Namecheap mempunyai ciri-ciri terbaik, walaupun Godaddy mempunyai kelebihan yang berbeza dalam hal pemasaran dan reka bentuk web. Sebenarnya, anda boleh membayar Godaddy untuk membina laman web dan jenama anda, yang bermaksud bahawa anda tidak perlu mengangkat jari untuk bersiap sedia.

Yang Manfaat Paling

Oleh itu, kami telah melihat apa yang dapat ditawarkan oleh kedua-dua hos, tetapi apa maksudnya untuk anda? Sama ada anda seorang profesional pemasaran atau pemilik perniagaan kecil, bagaimana perbandingan host ini ketika memberikan anda perkhidmatan dan ciri yang anda perlukan? Mari kita pecahkan.

Pembangun

Secara keseluruhan, tahap prestasi Godaddy lebih tinggi daripada Namecheap, yang bermaksud bahawa jika anda seorang pembangun perisian, anda mungkin ingin menggunakan Godaddy. Walaupun begitu, kedua-dua laman web ini tidak dioptimumkan untuk pembangunan web, jadi anda harus mencari di tempat lain dan bukan untuk melihat apa yang anda dapati.

Pemasar

Sekiranya anda berusaha mengembangkan laman web sebagai cara untuk mempromosikan acara dan perniagaan, lebih baik jika menggunakan Godaddy, kerana mereka sudah mempunyai jaringan untuk memasarkan laman web yang berbeza. Walau bagaimanapun, jika anda mahukan lebih banyak kawalan terhadap apa yang boleh anda lakukan, kami mencadangkan Namecheap sebagai pilihan yang lebih baik. Sekali lagi, kedua-dua hos ini tidak dioptimumkan untuk perkara seperti ini, jadi ingatlah perkara itu.

Pemilik Perniagaan Kecil

Dengan andaian anda memiliki perniagaan kecil dan ingin mempromosikannya melalui laman web anda, lebih baik menggunakan bahan dan rangkaian pemasaran Godaddy untuk keuntungan anda sendiri. Walau bagaimanapun, jika anda cuba meminimumkan keuntungan anda, maka Namecheap akan menelan belanja lebih sedikit dalam jangka masa panjang.

Syarikat e-dagang

Kerana Namecheap membolehkan anda mengatur pembayaran dalam talian, pilihan ini sangat sesuai untuk perniagaan dalam talian. Yang paling penting, tahap keselamatan dan sokongan yang anda dapat dari Namecheap bermaksud anda dapat menangani masalah pembayaran dengan segera.

Bagaimana perbandingan GoDaddy dengan laman web hosting lain? Lihat siaran perbandingan GoDaddy vs. HostGator kami untuk mengetahui.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector