iPage vs Amazon Web Hosting: Cila është më mirë? Hosting – Krahasoni Prmimet dhe Planet – Maj 2020

Kur bëhet fjalë për mbajtjen në internet, ekzistojnë dy metoda kryesore që mund të përdorni për të marrë faqen tuaj në internet. E para është të përdorni faqet e nivelit të konsumatorit që do të vendosin faqen tuaj në një server për një normë të ulët dhe të ofrojnë burime të kufizuara. Kjo funksionon mirë për shumicën e njerëzve, pasi shumë faqe në internet nuk duhet të kenë programim ose funksionim të nivelit të lartë për të bërë punën e tyre. Nëse keni një blog, për shembull, nuk dëshironi të paguani shtesë për gjëra të tilla si bazat e të dhënave dhe hapësirën e diskut, nëse nuk ju nevojitet. Nga ana tjetër, nëse jeni një zhvillues, atëherë keni nevojë për shumë përbërës të ndryshëm për t’i bërë faqet tuaja të funksionojnë më së miri për ju. Gjërat si serverët e dedikuar, programimi i integruar dhe aftësitë cloud janë të gjitha parësore për kursin për zhvilluesit e faqeve në internet, kjo është arsyeja pse ata do të duhet të kërkojnë mundësi më gjithëpërfshirëse të pritjes. Me gjithë këtë në mendje, ne ju sjellim një përmbledhje krahasimi të dy platformave pritëse që janë në të dy anët e spektrit. Për pritjen e konsumatorëve, ne kemi iPage, dhe për pritësin e zhvilluesve, kemi AWS, që është për Shërbimet Ueb në Amazon. Kështu që, një gjë për t’u mbajtur mend është se kur i kalojmë dhe i krahasojmë këto dy hoste për gjëra të tilla si çmimi dhe veçoritë, ato janë krijuar për lloje të ndryshme të përdoruesve.


Çmimeve Nëse do të krahasonit shumicën e faqeve të internetit të pritjes së konsumatorit, do të shihni që shumë prej tyre ofrojnë çmime konkurruese për t’ju futur në derë. Në këtë rast, iPage ka një çmim fantastik hyrës që është i përballueshëm për pothuajse të gjithë. E thënë kjo, ne përgjithësisht dekurajojmë njerëzit të mendojnë se një kosto më e ulët është më e mirë, pasi është shumë më e rëndësishme të shohësh se çfarë vlere merr për paratë e tua. Sa i përket Amazon, ju merrni shumë më tepër karakteristika dhe përfitime, që do të thotë se ju duhet të paguani shtesë për t’i marrë ato. Si i tillë, çmimi bazë për të dy këta host është krejtësisht i ndryshëm.

  • iPage: 1.99 dollarë në muaj (pastaj shkon deri në 10,99 $)
  • Amazon: ndryshon, por mund të jetë aq pak sa 19 $ / muaj deri në disa qindra dollarë

Fitues: Nëse do të vazhdojmë vetëm me çmim, atëherë iPage ka dorën e sipërme. Sidoqoftë, kur shikoni AWS, arsyeja që është e vështirë të mbyllni një pikë çmimi është se ka kaq shumë mundësi të ndryshme nga të cilat mund të zgjidhni. Edhe diçka aq e thjeshtë sa të presësh një faqe bazë në internet ka zgjedhje të shumta shërbimesh, të cilat mund të fryjnë çmimin tepër të shpejtë. Struktura e çmimeve Një dallim i rëndësishëm midis këtyre dy shërbimeve është që ato faturojnë në mënyra të ndryshme. Ndërsa iPage ofron një tarifë në muaj që bazohet në regjistrimin për një vit të tërë, AWS përdor një strukturë “të paguaj-si-ti-shkon” që mund të jetë shumë më kosto-efektive nëse ju nevojitet vetëm pritja e përkohshme. Gjithashtu, iPage grumbullon gjithçka në një plan, do të thotë se jeni duke blerë shërbime që nuk mund t’ju duhen, ndërsa AWS tarifon vetëm për produkte dhe programe që përdorni. Në fund të fundit, nëse e dini se çfarë po bëni dhe jeni strategjik se si paguani, atëherë mund të merrni shumë më tepër nga paratë tuaja nga AWS.

Fitues: AWS

Ndihma për klientët Pavarësisht nëse jeni një stilist i rishtar apo një veteran, do të vijë një kohë kur duhet të kontaktoni dikë për të zgjidhur një çështje. Mund të lidhet me faqen tuaj të internetit, ose mund të jetë diçka aq e parëndësishme sa një pyetje për faturimin, por pavarësisht se është e domosdoshme që menjëherë të merrni një pritje të dikujt për t’u siguruar që çështja juaj të zgjidhet menjëherë. Pra, kur krahasojmë metoda të ndryshme të mbështetjes, ne do të përqendrohemi në katër të parat: telefon, chat, email dhe forume. Sidoqoftë, para se të fillojmë, është e rëndësishme të theksohet se AWS tarifon shtesë për sisteme mbështetëse gjithëpërfshirëse, ndërsa iPage e përfshin atë në çmimin tuaj bazë. E thënë kështu, AWS ka një paketë themelore që është e përfshirë me sistemin tuaj standard të pritjes. Si e tillë, ne do të krahasojmë ato sisteme mbështetëse sesa opsione shtesë që mund të gjeni në AWS.

Mbështetje telefonike Si një nga kompanitë më të mëdha në botë, Amazon është gjithmonë i shkëlqyeshëm për t’iu përgjigjur telefonave dhe zvogëluar kohën e pritjes. Nëse kontaktoni ekipin mbështetës të AWS, nuk do të prisni më shumë se disa minuta. iPage ka një përbërje të ngjashme, por nëse telefononi gjatë orëve të pikut, atëherë do të duhet të jeni në pritje për pak më gjatë.

Fitues: AWS

Lbiseda ive Për ata që duan rezultate të menjëhershme pa pasur nevojë të flasin me dikë, biseda live është një burim fantastik në dispozicionin tuaj. Të dy shërbimet e pritjes ofrojnë një funksion bisede, por AWS disi mungon në paketën themelore. Nëse azhurnoni, atëherë mund të merrni ndihmë të personalizuar në të gjitha orët e ditës, por nëse qëndroni me sistemin standard, mund të gjeni kohë më të gjatë të pritjes. iPage është shumë më i përgjegjshëm në përgjithësi, megjithëse ato ende kanë disa çështje gjatë orëve të pikut.

Fitues: iPage Email Kur shikoni mbështetjen e postës elektronike, mënyra më e mirë për të krahasuar të dy është të shihni se sa kohë kërkon një përgjigje. Të dy iPage dhe AWS kanë një sistem standard biletash, por AWS duket se do të kthehet më shpejt në përgjithësi. Në përgjithësi, megjithatë, ato janë gati.

Fitues: një kravatë Tutorials / Forume Nëse jeni lloji i personit që dëshiron të mësojë se si të rregulloni një problem vetë, atëherë do të doni qasje në një pasuri të informacionit që mund t’ju ndihmojnë në zgjidhjen e çështjeve të zakonshme, pa pasur nevojë të bisedoni me askënd. Në këtë drejtim, iPage ka një sistem shumë më të mirë të ngritur për anëtarët bazë, duke i dhënë asaj avantazh ndaj AWS. Nëse azhurnoni planin tuaj të mbështetjes me Amazon, megjithatë, atëherë keni qasje shumë më të gjerë në mësime dhe forume, kështu që mbani në mend gjithashtu.

Fitues: iPage

shpejtësi Në botën e sotme moderne, njerëzit presin rezultate të menjëhershme, veçanërisht në internet. Ndërsa vite më parë mund të keni pritur minuta për të ngarkuar një faqe, këto ditë nëse zgjasin më shumë se 0,001 sekonda audienca juaj do të kërcejë para se të mund të shohin se çfarë janë në faqen tuaj. Si rezultat, ju dëshironi të siguroheni që hosti juaj të ketë shpejtësinë dhe besueshmërinë më të mirë në mënyrë që të mos keni nevojë të shqetësoheni që faqja juaj të mbetet gjatë gjithë kohës. Në këtë rast, të dy AWS dhe iPage kanë shpejtësi të shpejtë të ngarkesës, por AWS ka pak mospërputhje. Në disa raste, mund të duket se zgjat përgjithmonë, ndërsa herë të tjera po flakëron shpejt. Fatkeqësisht, qëndrueshmëria është thelbësore, e cila është arsyeja pse iPage ka avantazhin.

Fitues: iPage

uptime Gjëja tjetër për të parë është nëse ekziston rreziku ose jo faqja juaj të bjerë poshtë për ndonjë arsye. Kjo njihet si kohë e mbarimit ose joproduktive, dhe shumica e shërbimeve të pritjes do të ofrojnë një garanci që faqja juaj nuk do të pësojë kurrë aksidente. Kur i krahason këto dy, iPage nuk ka infrastrukturën që bën Amazon, që do të thotë se nuk ka aq të besueshëm për përqindjet në kohë. Kjo do të thuhet, ndryshimi është një pjesë e përqindjes, kështu që mos mendoni se iPage po shembet gjatë gjithë kohës në krahasim me AWS.

Fitues: AWS, por me një diferencë të vogël vlerë Tani është aty ku futemi në arrat dhe bulonat e çdo shërbimi. Siç e përmendëm më parë, AWS është ndërtuar për zhvilluesit dhe dizajnerët seriozë në internet, ndërsa iPage është menduar për konsumatorin tuaj mesatar që nuk di shumë për ndërtimin e uebfaqes. E thënë kështu, iPage ka mjaft karakteristika për të ofruar, kështu që nëse po kërkoni diçka pak më të lehtë për të lundruar ndërsa ruan të gjithë funksionalitetin tuaj, atëherë mund të jetë një zgjedhje e shkëlqyeshme. Këtu është një përmbledhje e shkurtër e asaj që secili shërbim ka për të ofruar. iPage Për shkak se ekziston vetëm një plan bazë nga i cili mund të zgjidhni, ju i merrni të gjitha tiparet më të mira pa pasur nevojë të azhurnoni. E vetmja gjë për të cilën mund të duhet të paguani më shumë është gjerësia e brezit, por kjo varet nga trafiku i faqes tuaj dhe nevojat tuaja ndërsa prania juaj në internet rritet. iPage e bën shumë të lehtë për këdo që të krijojë një faqe në internet, pasi ato ofrojnë programe për t’ju ndihmuar të filloni dhe të krijoni faqet dhe butonat tuaj. Për më tepër, ju mund të integroni funksionet e tregtisë elektronike dhe të tregtoni faqen tuaj përmes sistemit iPage. Në përgjithësi, ato merren me shumicën e ngritjeve të rënda për ju dhe ofrojnë një platformë të thjeshtë dhe të lehtë për t’u përdorur.

AWS Forca më e madhe e kësaj faqe është gjithashtu dobësia e saj më e madhe. Për shkak se ka kaq shumë opsione nga të cilat mund të zgjidhni, mund të jetë një detyrë e frikshme të kuptoni se çfarë ju nevojitet, do të thotë që nëse jeni i ri në ndërtimin e faqes në internet, është e lehtë të humbni në grindje. Duke pasur parasysh këtë, nëse jeni me përvojë dhe dini se çfarë të kërkoni, atëherë AWS e lehtëson përshtatjen e planit tuaj dhe krijimin e një sistemi që ka gjithçka që ju nevojitet. Pavarësisht nëse dëshironi serverë të dedikuar, bandë më të lartë, apo më shumë hapësirë ​​për ruajtje, AWS ka një larmi të madhe zgjedhjesh për ju. Kjo gjithashtu shtrihet në programimin dhe ndërtimin e faqeve në internet. Me pak fjalë, ndërsa iPage bën pjesën më të madhe të punës për ju, AWS thjesht ju jep mjetet që ju nevojiten për të punuar vetë. Shihni se si AWS mban kundër konkurrentëve të tjerë në postin tonë krahasues të DreamHost kundër AWS.

Fitues: Shtë e vështirë të zgjedhësh një fitues këtu sepse të dy janë kaq të ndryshëm. Sidoqoftë, për hir të thjeshtësisë, duhet të themi se iPage është shumë më miqësor për përdoruesit, ndërsa ende ofron zgjidhje të personalizueshme për ata që janë me përvojë. Ndërsa AWS me siguri ka shumë më tepër për të ofruar në përgjithësi, mund të jetë e vështirë të dini se çfarë ju nevojitet dhe si mund të ndërtoni një plan nga e para.

përfundim Në fund, cili shërbim është më i mirë? Duhet të themi se performanca e mençur, AWS është zgjedhja ideale, ndërsa nëse komoditeti dhe thjeshtësia janë më të shtyera për ju, atëherë iPage është një opsion shumë më i mirë.

Për të parë se si iPage përputhet me shërbimet e tjera të hostimit, sigurohuni që të shikoni iPage-in tonë kundrejt A2 Hosting post.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map