iPage vs Amazon Web Hosting: Mana Yang Lebih Baik? Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Ketika datang ke web hosting, ada dua kaedah utama yang dapat Anda gunakan untuk membuat laman web anda dalam talian. Yang pertama adalah menggunakan laman web kelas pengguna yang akan meletakkan halaman anda di pelayan dengan kadar yang rendah dan menawarkan sumber yang terhad. Ini berfungsi dengan baik untuk kebanyakan orang, kerana banyak laman web tidak perlu mempunyai program atau fungsi kelas atas untuk melakukan tugas mereka. Sekiranya anda menjalankan blog, misalnya, anda tidak mahu membayar lebih banyak perkara seperti pangkalan data dan ruang cakera jika anda tidak memerlukannya. Sebaliknya, jika anda seorang pembangun, anda memerlukan banyak komponen yang berbeza untuk menjadikan laman web anda berfungsi dengan baik untuk anda. Perkara-perkara seperti pelayan khusus, pengaturcaraan bersepadu, dan keupayaan cloud adalah setara untuk kursus untuk pembangun laman web, oleh itu mereka perlu mencari pilihan hosting yang lebih komprehensif. Dengan semua itu, kami memberikan tinjauan perbandingan dua platform hosting yang berada di kedua-dua sisi spektrum. Untuk hosting pengguna, kami mempunyai iPage, dan untuk hosting developer, kami mempunyai AWS, yang bermaksud Amazon Web Services. Oleh itu, satu perkara yang perlu diingat ialah apabila kita melalui dan membandingkan kedua-dua hos ini mengenai perkara seperti harga dan ciri, mereka direka untuk pelbagai jenis pengguna.


Harga Sekiranya anda membandingkan kebanyakan laman web hosting pengguna, anda akan melihat bahawa banyak dari mereka menawarkan harga yang kompetitif untuk membuat anda berada di depan. Dalam kes ini, iPage mempunyai harga perkenalan hebat yang mampu dimiliki oleh hampir semua orang. Oleh itu, kami secara amnya tidak menggalakkan orang berfikir bahawa kos yang lebih rendah adalah lebih baik, kerana jauh lebih penting untuk melihat nilai yang anda dapat untuk wang anda. Sejauh Amazon, anda mendapat lebih banyak ciri dan faedah, yang bermaksud anda perlu membayar lebih banyak untuk mendapatkannya. Oleh itu, harga asas untuk kedua-dua hos ini sama sekali berbeza.

  • iPage: $ 1,99 sebulan (kemudian naik hingga $ 10,99)
  • Amazon: berbeza-beza, tetapi boleh menjadi hanya $ 19 / bulan hingga beberapa ratus dolar

Pemenang: Sekiranya kita menggunakan harga saja, maka iPage memiliki kelebihan. Namun, ketika melihat AWS, alasan sukar untuk mengunci titik harga adalah kerana terdapat banyak pilihan yang boleh anda pilih. Bahkan sesuatu yang semudah menginangi laman web asas mempunyai banyak pilihan perkhidmatan, yang dapat menaikkan harganya dengan sangat cepat. Struktur Harga Satu perbezaan penting antara kedua-dua perkhidmatan ini ialah mereka membayar dengan cara yang berbeza. Walaupun iPage menawarkan bayaran sebulan yang didasarkan pada pendaftaran selama satu tahun, AWS menggunakan struktur “pay-as-you-go” yang jauh lebih menjimatkan jika anda hanya memerlukan hosting sementara. Juga, iPage menggabungkan segalanya dalam satu rancangan, yang bermaksud bahawa anda membeli perkhidmatan yang mungkin tidak anda perlukan, sementara AWS mengenakan caj hanya untuk produk dan program yang anda gunakan. Pada akhirnya, jika anda tahu apa yang anda lakukan dan strategik tentang bagaimana anda membayar, maka anda dapat memperoleh lebih banyak wang anda dari AWS.

Pemenang: AWS

Sokongan pengguna Sama ada anda seorang pereka web pemula atau veteran, akan tiba masanya anda harus menghubungi seseorang untuk menyelesaikan masalah. Ini mungkin berkaitan dengan laman web anda, atau mungkin sesuatu yang sepele seperti pertanyaan penagihan, tetapi tidak mustahil anda dapat menghubungi seseorang dengan segera untuk memastikan bahawa masalah anda dapat diselesaikan dengan segera. Oleh itu, ketika membandingkan kaedah sokongan yang berbeza, kita akan fokus pada empat teratas: telefon, sembang, e-mel, dan forum. Sebelum kita memulakan, bagaimanapun, penting untuk diperhatikan bahawa AWS mengenakan bayaran tambahan untuk sistem sokongan yang komprehensif, sementara iPage memasukkannya dalam harga asas anda. Oleh itu, AWS memang mempunyai pakej asas yang disertakan dengan sistem hosting standard anda. Oleh itu, kami akan membandingkan sistem sokongan tersebut daripada pilihan tambahan yang anda dapati di AWS.

Sokongan Telefon Sebagai salah satu syarikat terbesar di dunia, Amazon selalu hebat menjawab telefon dan mengurangkan masa menunggu. Sekiranya anda menghubungi pasukan sokongan AWS, anda tidak akan menunggu lebih dari beberapa minit. iPage mempunyai persediaan yang serupa, tetapi jika anda menelefon pada waktu sibuk, anda mungkin perlu ditahan sedikit lebih lama.

Pemenang: AWS

Live Berbual Bagi mereka yang mahukan hasil segera tanpa perlu bercakap dengan seseorang, sembang langsung adalah sumber hebat yang boleh anda gunakan. Kedua-dua perkhidmatan hosting menawarkan fungsi sembang, tetapi AWS agak kurang dalam pakej asas. Sekiranya anda menaik taraf, maka anda boleh mendapatkan bantuan yang diperibadikan sepanjang jam, tetapi jika anda tetap menggunakan sistem standard, anda mungkin akan menemui masa menunggu yang lebih lama. iPage jauh lebih responsif secara keseluruhan, walaupun mereka masih mempunyai beberapa masalah pada waktu puncak.

Pemenang: iPage E-mel Apabila melihat sokongan e-mel, cara terbaik untuk membandingkan kedua-duanya adalah dengan melihat berapa lama masa tindak balas. Kedua-dua iPage dan AWS mempunyai sistem tiket standard, tetapi AWS nampaknya kembali lebih pantas secara keseluruhan. Secara keseluruhan, bagaimanapun, mereka hampir sama.

Pemenang: Seri Tutorial / Forum Sekiranya anda adalah jenis orang yang ingin belajar bagaimana menyelesaikan masalah sendiri, maka anda memerlukan akses kepada banyak maklumat yang dapat membantu anda menyelesaikan masalah biasa tanpa perlu bercakap dengan sesiapa pun. Dalam hal ini, iPage mempunyai sistem yang lebih baik untuk anggota asas, memberikan kelebihan berbanding AWS. Sekiranya anda meningkatkan rancangan sokongan anda dengan Amazon, maka anda mempunyai akses yang lebih luas ke tutorial dan forum, jadi ingatlah juga.

Pemenang: iPage

Kepantasan Dalam dunia moden hari ini, orang mengharapkan hasil segera, terutamanya dalam talian. Walaupun bertahun-tahun yang lalu, anda mungkin telah menunggu beberapa minit untuk memuatkan halaman, hari ini jika masa yang lebih lama daripada 0.001 saat, khalayak anda akan bangkit sebelum mereka dapat melihat apa yang ada di laman web anda. Hasilnya, anda ingin memastikan bahawa hos anda mempunyai kelajuan dan kebolehpercayaan yang terbaik sehingga anda tidak perlu risau laman web anda ketinggalan sepanjang masa. Dalam kes ini, kedua-dua AWS dan iPage mempunyai kelajuan muatan yang cepat, tetapi AWS mempunyai sedikit perbezaan. Dalam beberapa keadaan, nampaknya ia akan berlangsung selama-lamanya, sementara yang lain terasa sangat cepat. Malangnya, konsistensi adalah kunci, sebab itulah iPage mempunyai kelebihan.

Pemenang: iPage

Waktu tamat Perkara lain yang perlu diperhatikan adalah sama ada terdapat risiko laman web anda jatuh untuk sebarang alasan. Ini dikenali sebagai uptime atau downtime, dan kebanyakan perkhidmatan hosting akan memberikan jaminan bahawa halaman anda tidak akan mengalami kerosakan. Apabila membandingkan kedua-duanya, iPage tidak mempunyai infrastruktur yang dimiliki oleh Amazon, yang bermaksud bahawa ia tidak mempunyai peratusan waktu operasi yang boleh dipercayai. Oleh itu, perbezaannya adalah sebahagian kecil daripada peratus, jadi jangan berfikir bahawa iPage selalu rosak berbanding AWS.

Pemenang: AWS, tetapi dengan sedikit margin Nilai Di sinilah kita memasuki mur dan baut setiap perkhidmatan. Seperti yang kami sebutkan sebelumnya, AWS dibina untuk pemaju dan pereka web yang serius, sementara iPage bertujuan untuk pengguna rata-rata anda yang tidak tahu banyak tentang pembinaan laman web. Walaupun begitu, iPage memang mempunyai banyak ciri yang ditawarkan, jadi jika anda mencari sesuatu yang lebih mudah untuk dinavigasi sambil mengekalkan semua fungsi anda, maka ia boleh menjadi pilihan yang sangat baik. Berikut adalah gambaran ringkas mengenai apa yang ditawarkan oleh setiap perkhidmatan. iPage Kerana hanya ada satu rancangan asas yang boleh dipilih, anda mendapat semua ciri terbaik tanpa perlu menaik taraf. Satu-satunya perkara yang mungkin perlu anda bayar adalah lebar jalur, tetapi bergantung kepada lalu lintas laman web anda dan keperluan anda semasa kehadiran dalam talian anda bertambah. iPage menjadikannya sangat mudah bagi sesiapa sahaja untuk membina laman web, kerana mereka menawarkan program untuk membantu anda memulakan dan membuat halaman dan butang anda. Selain itu, anda boleh mengintegrasikan fungsi e-commerce dan memasarkan halaman anda melalui sistem iPage. Secara keseluruhan, mereka mengendalikan pengangkatan berat untuk anda dan menawarkan platform yang mudah dan senang digunakan.

AWS Kekuatan terbesar laman web ini juga merupakan kelemahan terbesarnya. Oleh kerana terdapat begitu banyak pilihan untuk dipilih, adalah tugas yang menakutkan untuk mengetahui apa yang anda perlukan, yang bermaksud bahawa jika anda baru membangun laman web, mudah tersesat dalam rombakan. Oleh itu, jika anda berpengalaman dan tahu apa yang harus dicari, maka AWS memudahkan anda menyesuaikan rancangan anda dan membuat sistem yang mempunyai semua yang anda perlukan. Sama ada anda mahukan pelayan khusus, lebar jalur yang lebih tinggi, atau lebih banyak ruang storan, AWS mempunyai pelbagai pilihan untuk anda. Ini juga merangkumi pengaturcaraan dan pembinaan laman web. Ringkasnya, sementara iPage melakukan sebahagian besar pekerjaan untuk anda, AWS hanya memberi anda alat yang anda perlukan untuk bekerja sendiri. Lihat bagaimana AWS menghadapi pesaing lain dalam catatan perbandingan hosting DreamHost vs AWS kami.

Pemenang: Sukar untuk memilih pemenang di sini kerana mereka berdua sangat berbeza. Namun, demi kesederhanaan, kita harus mengatakan bahawa iPage jauh lebih mesra pengguna sementara masih menawarkan penyelesaian yang dapat disesuaikan untuk mereka yang lebih berpengalaman. Walaupun AWS tentunya mempunyai banyak lagi yang ditawarkan secara keseluruhan, sukar untuk mengetahui apa yang anda perlukan dan bagaimana anda dapat membina rancangan dari awal.

Kesimpulannya Jadi, pada akhirnya, perkhidmatan mana yang lebih baik? Kita harus mengatakan bahawa prestasi bijak, AWS adalah pilihan yang ideal, sementara jika kemudahan dan kesederhanaan lebih mendesak anda, maka iPage adalah pilihan yang jauh lebih baik.

Untuk melihat bagaimana iPage bersaing dengan perkhidmatan hosting lain, pastikan untuk melihat catatan perbandingan iPage vs A2 Hosting kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map